IN FERNEM LAND

PRESENTACIÓ DE LA SEGONA EDICIÓ DEL LIFE VICTORIA


LIFE2

Torna el LIFE Victoria – Barcelona. Segona edició del festival de lied homenatge a Victoria de los Ángeles

Impulsat per la Fundació Victoria de los Ángeles i després de la gran acceptació per part del públic de la primera edició, s’inicia una altra vegada el certamen dedicat al lied, que ret homenatge a la soprano barcelonina combinant tres de les facetes que la van definir: l’amor al lied, l’excel·lència i l’impuls a nous talents.

Del 2 a l’11 d’octubre, al Recinte Modernista de Sant Pau, espai emblemàtic de la ciutat, i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el LIFE Victoria – Barcelona presentarà LIFE Concerts amb artistes de rellevància internacional, el LIFE New Generation Program, un programa innovador per a joves intèrprets de gran qualitat i la LIFE Akademie amb activitats formatives paral·leles.

LIFE Victoria: innovació, noves tecnologies i transversalitat

La programació d’aquest any, sota el títol Els estats de l’ànima i amb un increment en nombre d’activitats i dies, presenta algunes novetats gràcies a la bona acollida que va presentar l’edició anterior i que permet una bona consolidació de la proposta.

Fruit de la voluntat de conveni entre la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Victoria de los Ángeles, els LIFE Concerts amb artistes de projecció internacional s’oferiran en el marc arquitectònic incomparable d’aquesta joia recentment recuperada del patrimoni modernista i inclouran una visita al conjunt prèvia als concerts. De la mateixa manera, totes les activitats formatives del LIFE Akademie, que són gratuïtes pels oients i inclouen masterclasses, conferències i taules rodones al voltant del lied i Victoria de los Ángeles, així com el quart dels concerts del festival, es concentraran a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Apostant pels joves talents, i després de l’èxit de l’experiència de l’anterior edició, es becaran 3 duos de joves artistes als quals s’oferirà assistir a les masterclasses de manera gratuïta i  l’oportunitat de compartir escenari amb solistes consolidats. Aquest any, a més de la realització d’un concert d’uns 20 minuts just abans d’un dels artistes principals del cicle LIFE Concerts, en dos dels concerts principals, els joves cantants interpretaran algunes de les obres conjuntament amb els artistes internacionals.

LIFE Victoria, que compta amb el suport d’institucions i empreses, com l’any passat, cerca impulsar la participació del públic en la formació de les noves generacions i la vinculació activa amb el festival. Amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli i jove, la programació d’enguany proposa també un Concert Aperitiu diumenge al migdia, en el qual al finalitzar el concert es servirà un vermut als assistents.

Algunes de la resta d’apostes del festival són la Fila Twitter #lifevictoria, un espai reservat durant els esdeveniments per a twittaires i blocaires, o el LIFE TV, que té prevista la retransmissió en streaming d’alguna de les conferències.
Amb una visió de transversalitat entre les arts, el cartell del LIFE Victoria – Barcelona d’aquest any repeteix com a imatge una obra de l’artista Rocco Incardona.

“Ara som nosaltres, responsables de fer avançar aquest vaixell que suposa la nostra Fundació, els que haurem
d’agafar la velocitat de creuer per realitzar un projecte que ha de perpetuar en la memòria individual i col·lectiva el
testimoni vital i humà, personal i artístic, d’una gran dona del segle XX: Victoria de los Ángeles López García.”
Fundació Victoria de los Ángeles

2a Edició: Barcelona, del 2 a l’11 d’octubre de 2014

DdP_LIFE2014_CAT-page-005

DdP_LIFE2014_CAT-page-006

DdP_LIFE2014_CAT-page-007

DdP_LIFE2014_CAT-page-008

DdP_LIFE2014_CAT-page-009

DdP_LIFE2014_CAT-page-010

DdP_LIFE2014_CAT-page-011

DdP_LIFE2014_CAT-page-012

DdP_LIFE2014_CAT-page-013

ENLLAÇ WEB DE FESTIVALhttp://www.lifevictoria.com/

IFL us mantindrà puntualment informats de l’activitat de la segona edició del LIFE VICTORIA

10 comments

 1. Fernando S.T.

  Intentaré asistir al concierto de Trekel, me encantaría el de Almajano pero ese fin de semana no estaré en Barcelona.
  Es una propuesta alternativa que llena en parte un vacío inexplicable.

  M'agrada

 2. Simone

  si, també pot ser interessant la conferencia de Argullol. el vaig tenir de professor a l’universitat i les seves classes sempre eren molt interessants. Llástima que sigui el dia 10, que ja tinc plan A…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: