IN FERNEM LAND

PARSIFAL A BERLÍN (Schager-Pape-Kampe-Koch-Tómasson-Hölle;Barenboim)


 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Divendres vinent un grup de infernemlandaires, entre els quals lamentablement no hi podré ser, assistirà al Teatre Schiller de Berlín a la tercera representació de les 6 previstes de la nova producció de Parsifal, dirigida musicalment per Daniel Barenboim i amb una proposta escènica del sempre polèmic i estimulant Dmitri Tcherniakov

Com que la Marga ens farà una crònica fantàstica jo em limitaré avui a deixar-vos, a part de les fotografies del muntatge amb imatges que ens remeten irremeiablement a altres muntatges del director rus, amb l’àudio de la primera representació, la que va tenir lloc dissabte 28 i en la que la soprano Anja Kampe va tenir un accident vocal en mig del gran duo amb Parsifal que la va fer patir molt fins al final d’acte. Com que us deixo l’àudio per escoltar de tota l’escena,apreciareu al final unes protestes que suposo que van dirigides a Tcherniakov, en qualsevol cas Kampe comença de manera espectacular i es trenca…

Richard Wagner
PARSIFAL

Gurnemanz: René Pape
Parsifal: Andreas Schager
Kundry: Anja Kampe
Amfortas: Wolfgang Koch
Klingsor: Tómas Tómasson
Titurel: Matthias Hölle
Knappen: Sónia Grané, Annika Schlicht, Stephen Chambers, Jonathan Winell
1. Gralsritter: Paul O’Neill
2. Gralsritter: Grigory Shkarupa
Blumenmädchen: Julia Novikova, Adriane Queiroz, Sónia Grané, Narine Yeghiyan, Annika Schlicht, Anja Schlosser
Stimme aus der Höhe: Annika Schlicht

Staatsopernchor & Konzertchor der Staatsoper Unter den Linden
Staatskapelle Berlin

Director: Daniel Barenboim

Staatsoper im Schillertheater Berlin, 28 de març de 2015

ENLLAÇ àudio (3 arxius, un per acte)

https://www.mediafire.com/folder/hdfgx563d512r/PARSIFAL_Berlín_280315

Tot esperant que kampe es recuperi, ni us podeu imaginar el greu que em sap perdre-m’ho.

26 comments

 1. Vicent

  Me’n sap greu, per la Kampe i per tu. Una altra volta serà. Què et semblen els altres? La Kampe fent Sieglinde em recorda la Crepin, que va ser una molt bona Kundry. En això la Kampe sembla seguir les seves passes, oi? Schager sembla estar fent carrera. Esperem que no arrisqui la veu massa, doncs les prestacions son bones. Recordo que a l’apunt que ens vas deixar sobre el Parsifal de Thielemann a Salzburg, en Koch feia alhora Amfortas i Klingsor, la qual cosa em va semblar d’allò més interessant. Aquí “sols” fa l’Amfortas. I serà interessant veure com està el gran René Pappe, per no parlar de la direcció del catedràtic Baremboim. Moltes gràcies per l’apunt i per l’arxiu. Serà d’allò més interessant escoltar-ho i més ara en Setmana Santa. Una abrac,ada.

  M'agrada

  • Francesc

   Els booooos, deuen ser pel final de la producció. Kundry i Anfortas es fan un morreo impressionant, ve Gurnemanz i li clava un gabinet a Kundry. Una part es pot veure a You tube. La posta en escena det tercer acte te estil Kitej.

   M'agrada

  • La Kampe és una cantant magnífica, que a l’escenari es creix. la veu és de lírica wagneriana, que ja hagi cantat Brünnhilde m’espanta. Fa molt bé el rol de Kundry però jo penso que ha de forçar massa el seu registre natural. pateixo perquè és una de les cantants que voldria que durés molts anys, és d’aquelels que tenen personalitat i això és el més difícil de trobar. És una wagneriana nata.
   La resta, sempre tenint en compte la transmissió, em semblen bé i alguns molt bé, sobrteot Pape que aquest rol el fa molt bé. Schager m’agrada, té alguna moment insegur però en altres està molt convincent i el fraseig és molt wagnerià.
   Koch m’ha decebut una mica, Tómasson correctet sense més i Holl, acabadet.
   El rei Barenboim, és clar.

   M'agrada

 2. SANTI

  Quina rapidesa Joaquim
  Vaig escoltar una estona per Internet i em va agradar molt.
  Veient les fotografies tinc dubtes
  Pensava que anaves al viatge, quin greu que no hi puguis anar

  M'agrada

 3. La pobre Kampe sufre y hace sufrir, aunque hay que reconocer su profesionalidad por seguir aguantando hasta el final y no interrumpir la escena. Espero que sólo haya sido un susto y se mejore, para que pueda cantar el viernes. Me gusta mucho su Kundry. Del maroma prefiero no opinar hasta poder escucharlo en directo.
  Lo que hace Barenboim con Wagner es directamente magia.

  M'agrada

 4. José LUis

  La meva dona i jo anem a Berlin a veure aquest Pasifal el proper 12 d’abril. Com a regal de cupleanys. Esperem la vostra crònica. Estem enormement emocionats. El dia abans anem a veure el Rattle a la filarmonie “la damnation de Faust” en versió concert. Us dono a tots Gràcies per la música.

  M'agrada

 5. Josep R, Noy

  Hola Joaquim. Amb permís de Germanwings (!!!) els propers dies tinc previst anar a Berlin, i com no podia ser menys, tinc una entrada pel Parsifal de Barenboim i cia. Fa ja un temps que tinc el passatge d’avió i confesso que em vaig endur un bon ensurt quan el terrible accident. Espero que tot vagi bé i ho poguem comentar. I que la Kampe es refaci. Un Parsifal amb Barenboim mereix el viatge. En parlem.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: