IN FERNEM LAND

FESTIVAL DE PASQUA A LUCERNA 2015: STABAT MATER DE DVORÁK (Wall-Fujimura-Elsner-Li;Jansons) vídeo


Seguint el “pelegrinatge” dels festivals de Pasqua avui ens aturem a Lucerna on el passat 28 de març el director letó Maris Jansons es va fer càrrec del bellíssim Stabat Mater de Antonin Dvorák, al capdavant de la Symphonieorchester und Chor des Bayerischen Rundfunks, i amb quartet de solistes només correcte, que ens allunya de l’excel·lència del rèquiem salzburgués, protagonista de l’apunt d’ahir.

Jansons compta amb una orquestra i un cor fenomenals per defensar la inspirada i apassionada obra de Dvorák, que també com el Rèquiem verdià mira més al teatre que a l’església, però que Jansons amb vigorosa precisió controla amb molta autoritat, imposant amb un treball molt equilibrat, la seducció sonora i melòdica, si bé no pot aconseguir una resposta dels solistes al mateix nivell, ja que segurament no estem parlant de nivells comparables, ja que els timbres són massa emfàtics i artificials, amb la qual cosa la interpretació perd l’espontaneïtat i la senzillesa que seria ideal.

Per a mi la veu que més s’ajusta a l’obra és la de Mihoko Fujimura que supleix la poca consistència com a mezzosoprano amb la  gran personalitat musical i l’elegància del seu fraseig. La soprano anglesa Erin Wall posseeix una veu excessivament vibrada i un timbre tan incisiu  que quasi arriba a ser feridor, mentre que el cant altisonant del tenor Christian Elsner l’allunya de qualsevol àmbit espiritual, quelcom similar, si bé més matisat succeeix amb la veu del baix Li, de ben segur molt més apropiat per l’escenari.

En canvi la ductilitat del cor de la radio bavaresa és admirable i ofereix una interpretació magnífica per la cohesió i la ductilitat del so, amb uns bellíssims matisos en les intensitats i una especial cura en l’expressiva, que el gran treball de Jansons posa de manifest,

Aquí teniu l’enllaç amb l’arxiu del vídeo, espero que el gaudiu, té molts aspectes positius

Antonín Dvorák
STABAT MATER
per a solistes cor i orquestra , op. 58

Erin Wall, Soprano
Mihoko Fujimura, Mezzosoprano
Christian Elsner, Tenor
Liang Li, Baix

Chor des Bayerischen Rundfunks
Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks
Director; Mariss Jansons

Festival de Lucerna, 28 de març de 2015

ENLLAÇ vídeo

http://www.mediafire.com/download/q5azspt7nxmyeo2/Stabat_Mater_Dvorak_Lucerne_2015.ts

 

 

6 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: