IN FERNEM LAND

ORFEO ED EURIDICE DE GLUCK (Fagioli-Hartelis-de Negri-Equilbey) Vídeo


El 29 de novembre de 2013 (com passa el temps!) vaig publicar l’apunt EL FABULÓS ORFEO DE FRANCO FAGIOLI, amb els mateixos intèrprets de l’apunt que us presento avui, amb la diferència que ha transcorregut un any i mig, i que la versió d’avui és en suport videogràfic, i per això he volgut repetir un apunt amb una obra i uns intèrprets idèntics, tot i que qualsevol aparició del contralt més que contratenor, argentí és un motiu de rebombori generalitzat.

És admirable, senzillament admirable el que fa Fagioli i com ho fa, la uniformitat i l’extensió del registre, l’expressivitat, el domini tècnic de les vertiginoses i bartolinianes coloratures, la perfecció de les escales cromàtiques, la sensibilitat en el fraseig (magnífic “Che puro ciel”), el control de la respiració, en definitiva l’excel·lència feta cant que per a mi Fagioli sigui un dels cantants més importants de tots els temps, al menys des de que en tenim constància fonogràfica.

Fagioli està acompanyat amb categoria, és el que es mereix un artista de tanta excel·lència vocal i creativa.

Christoph Willibald Gluck
ORFEO ED EURIDICE
Llibret de Ranieri de’ Calzabigi
versió original Viena 1762

versió de concert

Orfeo: Franco Fagioli
Eurydice: Malin Hartelius
Amore: Emmanuelle de Negri

Ensemble vocal Accentus et l’Insula Orchestra
Direcció: Laurence Equilbey

Théâtre de Poissy – Hôtel de Ville, Poissy, 7 d’abril de 2015

Aquí us deixo l’àudio sencer editat, és a dir sense la llarga i silenciosa pausa entre actes que si té la versió videogràfica que no he pogut tallar

[audio https://ximo.files.wordpress.com/2015/04/orfeo-ed-euridice-poissy-07042015.mp3]

Enllaç vídeo

https://www.mediafire.com/folder/a92x4z3ad9j1f/ORFEO_ED_EURIDICE_Poissy_2015

Enllaç àudio (mp3)

https://www.mediafire.com/folder/zgs6f1kmq1m1m/ORFEO_ED_EURIDICE_Poissy_070415

Encara que aquests propers dies aniré publicant apunts, si veieu que no contesto els comentaris amb la celeritat deguda m’haureu excusar, ja intentaré posar-me al dia cap a finals de setmana.

Demà l’apunt agradarà ( o no) als amants del piano.

Gaudiu la música!

Un comentari

  1. teresa

    Despues de oir el Orfeo de Fagioli, ya me conecte a la opera de Aix en Provence y de poco compro entradas para el ´próximo sábado 18………. a lo cual me es imposible acudir, pero, me contagias pasión…….
    Gracias
    teresa

    M'agrada

Deixa un comentari