IN FERNEM LAND

GARCÍA ALBIOL: “La Generalitat no ha de destinar diners públics a emissores per escoltar música”


cat musica

La notícia diu:

El candidat del PP al Parlament és partidari de suprimir el canal 33 i les emissores Catalunya Música i iCat.cat; és a dir, els mitjans culturals de la Generalitat.

Segons Albiol,  “no és raonable” que la CCMA tingui “set canals de televisió”, i ha apostat per mantenir només TV3, Esport3, el Super3 i el 3/24. Com que Televisió de Catalunya només emet a través de cinc freqüències, es pot deduir que, a banda dels quatre canals esmentats i TV3 HD, Albiol posa dins el paquet  de set canals el 33 (tot i que emet conjuntament amb el Super3) i el canal internacional, que són els que se suposa suprimiria junt amb el d’alta definició.

Pel que fa a les emissores radiofòniques, el presidenciable del PP és partidari d’eliminar Catalunya Música i la digital iCat.cat, deixant només en antena Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Segons Albiol, la Generalitat no ha de destinar diners a escoltar música, ja que qui ho vulgui fer “té 200 emissores més”. Ha dit: “La Generalitat no ha de destinar diners públics a emissores per escoltar música”.

És més que obvi que García Albiol, i no només ell perquè hi ha altres formacions mes ataronjades que pensen coses ben similars, no deu haver escoltat mai Catalunya Música i tampoc li deu interessar gens la programació que es fa, ni la música que s’emet,  a banda del servei que fa per difondre en tot el territori nacional, les activitats i temporades de grups i associacions, músics i  intèrprets catalans.

Per a ell, ja se’l veu d’una hora lluny, la música deu ser quelcom irrellevant, segurament no la deu ni catalogar dins l’àmbit de la cultura, potser creu, suposant-li una ignorància més que evident, que la música és un entreteniment i els entreteniments no poden anar a càrrec de l’erari públic.

Si no fos que el personatge ja ha mostrat una sensibilitat inexistent en altres àmbits de caràcter social, pensaria que es tracta “només” d’una provocació, o si voleu que sigui més amable, d’una broma.

No tenia cap intenció de fer un apunt polític i menys en plena campanya electoral, però la notícia fa mal, i per a mi i per a molts dels que visiteu IFL, la desaparició d’una emissora que “només” emet música és un atemptat inadmissible contra la intel·ligència, la cultura i la pròpia raó de ser dels mitjans públics, que a banda de pamflets propagandístics de tota mena, tenen l’obligació de facilitar i difondre la cultura a la ciutadania. Si no ho fan ells qui ho ha de fer?

Molts em direu que no cal amoïnar-se perquè García Albiol no tindrà mai la possibilitat de fer el que pretén, ja que les enquestes el  situen com una de les forces amb menys intenció de vot de l’arc parlamentari, ara bé, aquest personatge d’intencions nefastes, pot ajudar a altres a governar i si aquests altres pensen coses similars i/o pitjors, ja la tenim armada.

Aquestes eleccions tenen una rellevància que sobrepassa el perill de perdre les emissores culturals de la Generalitat, només cal veure a quins actors col·laterals fan intervenir amb l’intent de influenciar els resultats del que segons ells només són unes eleccions autonòmiques, però compte perquè posar-nos en mans de algú que vol prescindir d’emissores que emeten música, perquè n’hi ha 200 que ja ho fan, vol dir que ens posem en mans  d’un ignorant, altres adjectius derivats d’una altra mena d’actuacions i declaracions, me’ls estalvio perquè no formen part de l’activitat d’aquest blog.

Quin personatge tan miserable!

Visca Catalunya (amb) Música!

Fonts de l’apunt:

http://www.ara.cat/ara_mateix/Albiol-tancar-canals-emissores-publiques_0_1431456929.html

http://comunicacio21.cat/noticies-cultura21/112647-albiol-proposa-suprimir-els-mitjans-culturals-de-la-generalitat

http://www.elmundo.es/cataluna/2015/09/15/55f7ff4ee2704efe078b459d.html

http://cat.elpais.com/cat/2015/09/15/catalunya/1442309565_240556.html

http://www.racocatala.cat/noticia/37658/albiol-proposa-eliminar-c33-deixar-nomes-dues-emissores-publiques

83 comments

  • Hi ha una dreta que ha donat sempre suport a la cultura, aquí a part de la ignorància de l’individu hi ha la voluntat de fer mal, amagada sota l’estalvi que suposaria carregar-se les emissores culturals, i no se n’adona perquè ell la cultura no la necessita i la desconeix, no li ha servit per arribar on ha arribat, i per tant creu que es pot prescindir. Diu que hi ha 200 emissores per escoltar-ne,
   Connectes la ràdio i el primer que et trobes és una emissora que transmet el Winterreise, mentre la del costat ha decidit a la mateixa hora transmetre una simfonia de Xostakòvitx i la de més enllà uns concerts de Vivaldi competint amb la que emet a la mateixa franja horària Xenakis i Ligeti, mentre espera connectar amb no sé quina sala de concerts on el Quartet Gerhard presenta l’integral de Beethoven i així fins a 200 que durant tot el dia es barallen per fer conèixer al joves intèrprets del país, els seus directors i cantants, els seus festivals i les seves temporades al món sencer, per fer als oïdors més savis i feliços. Aleshores perquè malgastar diners públics en una tasca que ja fan els altres?
   És un tros d’ase, perillós i rabiós que vol per sobre de tot que al seu voltant només hi hagi mediocres per tal de que ell no quedi amb el cul a l’aire.

   M'agrada

  • Plorar, òbviament, perquè un país que permet que un personatge d’aquesta categoria sigui el cap de llista d’un partit polític i que es pugui presentar a les eleccions, i el més trist, que el votin, és un país molt pobre.

   M'agrada

 1. La ideologia de personatges d’aquests tipus no permet que hagi una cultura plural i per a tothom. Son uns ignorants molt perillosos que si poguessin s’ho carregarien tot ja que el seu model cultural es el de l’edat mitjana, es a dir, la ignorància absoluta de la gent.

  M'agrada

 2. Rosa Gelpi

  No seria millor ingnorar aquest personatge ?
  Crec que aixó l’ hi fera mès mal que contestar l’hi. Aquesta gent no sap que fer perque els hi fem cas i ni així, com deuen patir !!
  Tinc un gos que es posa al costat meu quan escolto música l’hi encanta, ja es curios que tingui mès sentit musical que alguns politics

  M'agrada

  • No Rosa, no es pot ignorar això, jo també ho he pensat abans d’escriure l’apunt però convé que se sàpiga fins a on és capaç la ignorància de fer arribar la seva gosadia. García Albiol no obtindrà gaire suport, però n’obtindrà, però cal saber que passarà amb la segona llista més votada segons diuen les enquestes, perquè alguna cosa similar ja han dit i si sumen la ignorància d’ara ens farà tremolar.

   M'agrada

 3. Guillem Tnom

  No es pot afegir res al que has dit. Però també em va esgarrifar ahir la Sra. Arrimadas, a Can Cuní, en la mateixa línia. Populismes. Gastem en música mentre hi ha quiròfans tancats?, ens preguntava la “comprimaria” …
  Podem passar amb Radio 2, desde Madrid al cielo … Jo, que pentino canes fa molts anys, ja la sentia en l’época del general …
  Res de política. Quina llàstima, però, el temps perdut, la confiança manllevada,

  M'agrada

  • Domènec Roca

   La cultura ni es un negoci ni te preu, i sempre costa diners, de una manera directe o indirecte als qui en gaudim d’ella. L’únic balanç que surt positiu es quan tu ets l’artista i per a tu es un professió, i sol si després de molt esforç assoleixes arribar al públic.

   M'agrada

   • T’oblidés del benefici que proporciona a qui en gaudeix, tant de llibertat, com de sapiència i coneixement. Les societats cultes són més lliures, justes, educades, pròsperes i òbviament riques, també econòmicament, és clar.

    M'agrada

  • Aquesta fa més por perquè tenen més oportunitat de governar, per això dic que la suma de personatges d’aquesta mena poden fer molt mal.
   Catalunya Música és innecessària perquè amb Radio Clásica ja n’hi ha prou i a partir d’aquí s’entén perfectament la centralització que s’han proposat fer a cop de sentència del TC, i fins i tot de canviar en caràcter d’urgència la Constitució.

   M'agrada

 4. Retroenllaç: Noticias de septiembre de 2015 | Beckmesser

 5. Joan Janer Vidal

  Aquest senyor te pinta de incult pero per el que es veu ho es. Si se l’hi preguntes qui es Wagner segur que diria que es el delanter centre del Bayer de Munic. Volem uns arguments mes importants per no votar aquest ximplet? Es un ignorant i un inculte. Pero compte eh que ni ha d’altres que no parlan pero pagan amb la seva pinta

  M'agrada

  • Les pintes no em fan por, els que parlen si. Els hi ha elegantíssims, no és el cas del subjecte en qüestió, que fan bassarda, en a mi les pintes no m’espanten tant com les paraules en boca de personatges amb un coeficient sota mínims.

   M'agrada

 6. Kàtia

  Es un home dolent,sap que fa mal i ho fa amb ganes.La ràbia,la impotència i el saber que no té res a rascar l’està matant i vol fer tot el mal que pugui abans de que li peguin una patada a ell i la Camacho.No tè ni cinq minuts de cultura,es menspreable i si pugués posaria als pensionistes,els parats i qualsevol cosa que l’estorbi en una illa i provocaria un tsunami.Perdoneu,companys,estic rabiosa,ho sento molt

  M'agrada

  • Però utilitza un llenguatge que té el seu públic, hi ha gent que vol sentir el que diu, i ell ho sap i el seu partit, a la recerca de vots sigui com sigui, també. <els vots que aconsegueixi serviran per sumar amb altres.

   M'agrada

 7. gloria aparicio

  Aquest personatge, no dic persona, no enganya a ningú, si no fos per la ignorancia en aquest cas i la reconeguda malesa en altres , fins i tot em podría despertar certa compassió….pobret d’ell que es incapaç d’apreciar cap sentiment envers la màgia de la Música, es veritat que ell s’ho perd però , amb tanta ignorancia no aporta res positiu al carrèc que desenvolupa ,tot al contrari perjudica a la difussió obligada de la Cultura i pertant al poble…..s’ho ha de fer mirar personatge Albiol…!!!
  PD.recepta: les “sonates de Beethoven” per començar podrien sorgir efecte, qui sap….mai es tard….

  M'agrada

 8. alex

  Aparte de las memeces que ha dicho Garcia Albiol al respecto de este deseable – para él – cierre de emisoras musicales, ¿ me gustaria conocer al respecto si las opiniones de los lideres de la CUP o de CATALUNYA SI QUE ES POT que no son de derechas precisamente, diferirían demasiado del citado líder del PPC ?

  M'agrada

  • Si se manifiestan en el mismo sentido no te preocupes que los mencionaré y denunciaré, pero no lo creo posible, la CUP no cerrará Catalunya Música y los Iglesias & asociados, tampoco, no hay indicios al respecto.

   M'agrada

   • alex

    Probablemente la CUP no cierra Catalunya Musica, pero si se ajusta a su programa y lo que es peor, es sacar a Catalunya de la UE, del €, además de declararse enemigos del ” imperialismo USA, Británico de la City y de Israel”, entre otras lindezas.
    O sea que concluyendo y si se cumple con su programa y llegasen a gobernar , tendremos quizás una Catalunya a lo “khmer rojo” o bien “chavista” o hasta ” apegada al Daesh”.
    ¿ Este es el futuro ?

    M'agrada

   • Doncs si no tanca Catalunya Música olé!, és del que parlo en aquest apunt i en aquest blog, de música, totes les altres coses que menciones, que m’importen molt, és clar, no seran mai tractades en aquest blog, perquè no vull, per tant no m’agradaria que insistissis en això, aquí.

    M'agrada

 9. Mercè

  Aquest paio és un Indesitjable, impresentable, demagog, populista, ignorant dels de Machado, d’aquells que “desprecian cuanto ignoran! Dos metres de mala bava i dolenteria.

  I, sí, hi ha gent que el votarà: aquella pobra gent que odia tot el que és català perquè, fins i tot inconscientment, es segueixen nodrint de l’orgull del vencedor; i el votarà també l’altra pobra gent rica que es va quedar amb el botí de la conquesta i no el vol deixar anar.

  El color “naranja” no està gens lluny de la blavor pepera: n’és un rebrot amb tarannà “chulo piscinas”.

  I els de color “morado”, el líder dels quals amaga en campanya el seu primer cognom: Franco, aquests, de moment, no saben ni que existeixen aquests canals dedicats a la música, però quan els coneguin no dubtaran en sacrificar-los.

  Visca la Música i visca Catalunya independent!!

  M'agrada

  • gloria aparicio

   Només una coseta Mercé, em consta seriosament que els senyors “morados” que dius, son gent amb força cultura i sensibles a les diverses manifestacions d’Art existens, , et pùc dir per exemple que el senyor Iglesias es un indiscutible amant , com jo, d’en G.Mahler i que disfruta d’una excel.lent i extensa colecció de Música d’arreu del Món doncs el Folklore asiàtic i sudamericá des de petit va despertar el seu interés, toca piano, guitarra i acordió, però en petit comité sempre ha confessat que els instruments que més li atrauen son els de “vent” , personalment no el conèc però, tenim un amic comú que per cert treballa en una emisora de radio catalana , ell si el coneix i té molt clara la formació cultural i especialment musical d’aquesta persona “morada”, l’ùltim que faría sería sacrificar un canal musical…….. lo de la independencia es una altre cosa …….

   M'agrada

   • En Guerra no cal que et recordi que li encantava Mahler i Bruckner, és un altre defensor de la música clàssica que mai tancaria una emissora de ràdio, és clar que si és catalana potser se li pot passar el ribot… 😦

    M'agrada

  • Només em preocupen els que ja s’han manifestat al respecte, altres qüestions dels programes tant o més importants no és aquest el lloc on parlar-ne, o més ben dit no vull parlar-ne aquí, però en un blog musical com aquest, que algú en campanya mostri un grau de insensatesa, ignorància i dolenteria al respecte d’all“o que ens ajuda tant a viure, ho trobo denunciable, i aquest i només aquest, és el motiu d’aquest apunt.

   M'agrada

 10. pio

  Un ministro della Repubblica Italiana (dove arte e cultura sono ovunque) ha detto che “con la cultura non si mangia”
  Vedi un po’ te
  L’ignoranza conviene ai politici disonesti (tanti da noi)

  M'agrada

 11. Josep R. Noy

  Crec que d’aquest i altres personatges semblants, el millor és ignorar-los. Però és veritat que les seves declaracions i actuacions demostren un nivell cultural i humà tan i tan baix, que fa reflexionar. Aqui cal un daltabaix important perquè alguna cosa hem fet malament i no funciona quan hi poden haver polítics així. Hem de fer un país nou i una política nova, perquè l’actual ha fallat. En quan a aquest senyor només es pot dir que no s’ha fet la mel per a la boca del porc. És el més suau que se m’acut, ho sento

  M'agrada

  • Aquests discursos tenen el seu públic, només hi ha instints primaris, cap reflexió, només vísceres i un pervers mètode per arrossegar primitivisme.
   No ho classificaré com és mereix, tots sou prou intel·ligents per associar els comportaments d’aquesta mena a altres fenomens que sembla que la història no ens hagi ensenyat prou.

   M'agrada

 12. Vicent

  A mi em passa també el mateix que al “Xavi”, i és que cada vegada que sento la paraula cultura m’entran unes ganes de treure la pistola!!! (Lo dicerò con ironia). És més, crec que amb la OCB (caldria preguntar-se si tants violinistes en són necessaris) ja n’hi ha prou i no ens cal ni l’Orquestra del Liceu, ni la del Vallès, ni la de les Terres de Ponent…

  Sols li ha faltat dir “y punto pelota!”.

  M'agrada

 13. Pep

  Felicitats Joaquim per posicionar-te públicament a favor de la intel·ligència i la cultura i deixant en evidència aquesta escòria humana que gaudeix creant separació, odi i violència civil.

  M'agrada

 14. montserrat

  Sí, Joaquim tens raó: “La cultura fa els pobles més intel·ligents” Precisament per això no els interessa, perquè ens volen mesells i de cervell pla. Crec que un poble culte, modern, obert i amb sensibilitat social ha de ser capaç d’invertir tant en cultura com en sanitat o educació; una cosa no ha d’anar en detriment de l’altra.
  Per altra banda penso: aquest inculte candidat, el partit del qual té la majoria a Madrid, que creu que s’hauria de tancar Catalunya Música i altres emissores de tv3, què en pensa de Radio Clásica? També és una nosa que cal eliminar?
  Millor ignorar-los a tots ells i elles i no perdre-hi més temps..

  M'agrada

 15. Marc

  Allò més ruïnós és que a aquest hominid no l’hi cal guanyar les eleccions a casa nostra, te l’apissonadora de l’estat esclafant-ho tot.
  Política de terra cremada, no quedarà res.

  M'agrada

 16. Hofmannsthal

  Sr.Joaquim, he reflexionado bastante a la hora de escribirle el presente mensaje dado el carácter malicioso de esta publicación y la alarmante equivocación que creo firmemente que esta cometiendo al publicar este post dado el contexto catalán actual; Y para que se de cuenta de lo muy enserio que le hablo no pienso tutearle más de aquí en adelante. El Sr. Albiol puede hacer las declaraciones que el crea conveniente puesto que el entiende que hay unas prioridades ha llevar a acabo dada la situación económica y social a la que tanto usted como él no son ajenos. Es ante todo un candidato aspirante ha presidente y por tanto si entre sus medidas esta la de recortar las estructuras extraordinariamente atrofiadas de cierto medios de comunicación, claro está que tiene que ser consecuente con lo dicho y llevar acabo dichas intenciones por mucho que nos pueda pesar a todos. Efectivamente usted pueda adoptar una postura en contra y castigarle con retirarle su voto en señal de disconformidad. Pero lo que no puede hacer es utilizar su blog (que gozaba hasta ahora de un prestigio notable dada su difusión cultural) para estimular un ataque en contra de una persona pública o un partido político valiéndose de unas declaraciones insignificantes teniendo en cuenta lo vasto de su programa electoral ( que no han tardado en atacar otros comentaristas de este blog). Me resulta muy triste que politice este blog de la misma manera como ha ocurrido con otros medios tanto autonómicos como nacionales. No se que pretende usted al querer provocar un enfrentamiento, pero lo que sí se es que no es hablar de opera.

  M'agrada

  • Sr. Hofmannsthal.

   No sé si vostè té clar que IFL és un blog personal, si això no ho té clar no cal que segueixi llegint.
   Com a blog personal sempre dic el que penso, mai sota coaccions, ni tampoc forçat a publicar res, parlo del que vull, només faltaria!, sóc jo i només jo que planifico els apunts, continguts i material. Imposicions a casa meva?

   Fa temps vaig decidir centrar els continguts del blog, fins aleshores molt més eclèctics, solament en temes a l’entorn de la cultura i sobretot la música. En qualsevol cas ningú m’ho exigeix, ni ningú em paga per fer-ho, no estic subjecta a ningú i ningú em contracta i m’obliga a escriure i opinar, ans al contrari, això em costa diners, esforços i molt temps, és una opció personal de la que estic molt satisfet, sinó no s’eplica la públicació diària al llarg de 9 anys, i és així com m’he anat guanyant el prestigi que vostè em reconeix, prestigi que agraeixo però que ningú regala, ni tan sols es compra enlloc, es guanya dia a dia, arriscant i pencant molt, intentant ser honest i sobretot sincer.

   Ningú està obligat a entrar a IFL, ni molt menys a estar d’acord amb les meves opinions, ni amb els continguts, siguin del caire que siguin. Jo els deixo opinar, això sí, i cadascú que es responsabilitzi del que deixa escrit.

   Fet el preàmbul m’estranya molt que després de rumiar-ho tant el contingut del seu comentari sigui el que és, perquè la meva opinió al respecte d’un projecte de tancament d’un equipament cultural 100% musical, és quelcom que no s’escapa del continguts que vostè creu exclusius del blog, malgrat que vostè ho vol restringir a l’òpera, quan només ha de fer una ullada als darrers 30 apunts per adonar-se’n que, com sempre i per sort, els continguts són variats, plurals i m’esforço molt per no centrar-me justament en el que vostè cregui o vulgui.

   Em sembla que estic fent un esforç que sobrepassa fins i tot allò raonable en contestar en seu sorprenent comentari, per tant li pregaria que mai més posi en qüestió el contingut del que publico, vostè pot estar-hi a favor o en contra, opini del contingut però no em digui mai més el que és bo, dolent o convenient publicar, si m’ho permet, no és ningú per fer-ho.

   Anem a l’arrel del malestar:
   Voler carregar-se un equipament cultural com Catalunya Música és un delicte perquè deixar als ciutadans sense un mitjà amb vocació divulgativa i pedagògica, que transmet la música i l’obra de tots els que ho fan possible, i molt més que unes declaracions insignificants, com les titlla vostè. Jo crec que vostè és prou intel·ligent com per valorar en la seva justa mesura els arguments utilitzats pel senyor García Albiol per desfer-se dels canals culturals de la Corporació catalana, son arguments barroers i ignorants. Sembla mentida que utilitzant el nick que utilitza li hagi d’explicar la importància de la cultura per a una societat. No em sembla acceptable que el representant d’un partit polític que aspira a governar aquest país porti en el programa l’eliminació de l’únic canal de música clàssica que tenim en català, que programa i promociona els nostres musics, compositors, formacions, temporades, cicles o concerts, la mesura em sembla vil, menyspreable, pròpia d’un ignorant que en cap cas mereix obtenir la confiança de ningú. No és el que jo pensi, és una denúncia contra algú que pretén atemptar contra la cultura i la seva difussió, contra l’art, contra els artistes, ells professionals, les formacions musicals i les institucios musicals del nostre país i del món sencer. No puc confiar en algú que prescindeix de la possibilitat que els seus conciutadans gaudeixin i aprenguin amb els continguts d’una emissora radiofònica i dels professionals que hi treballen. Fins i tot tenir que argumentar això aquí, en un lloc on jo crec que aquesta mesura atempta contra l’intel·lecte, se’m fa estrany. Estic segur que vostè és el primer en creure que la mesura és indigne, però potser es deu a una obediència que jo no tinc amb ningú, i no pot dir amb veu ben alta i clara que la mesura que pretén el sentor García Albiol és d’una indignitat monumental.

   Dit això i per concloure, la seva tristesa motivada per les meves opinions al respecte del Sr García Albiol o del que sigui, m’importa ben poc, sobretot després de la seva voluntat reduccionista de limitar la meva llibertat d’expressió i pensament.

   Si no li agrada IFL ja sap el que ha de fer.

   M'agrada

   • Hofmannsthal

    Estimado Joaquim

    En vista de los insultos y burlas prodigadas contra mi persona he decidido finalmente abandonar In Fernem Land. Si las cosas que yo expuse en mi desafortunado comentario anterior le han resultado ofensivas a usted u a otras personas entonces le pido mi más sinceras disculpas. Rectificar es de sabios y yo en este caso no tengo ningún problema para intentar enmendar mis errores.
    Respecto ha cierto comentarios muy hirientes que he podido leer, no tengo problema alguno en manifestar públicamente que sufro de DISLEXIA por lo cual algunos de mis comentarios no están muy bien logrados en ciertos aspectos. Pese a todo considero que era innecesario reírse de mi.
    Vuelvo a reiterarle mis disculpas una vez más y le felicito por su blog, que tantos buenos momentos me ha dado.
    Espero que acabe de pasar un buen fin de semana. Adiós.

    M'agrada

   • Le agradezco sus disculpas, no eran necesarias, repito lo dicho anteriormente, yo no obligo a nadie visitar IFL, tampoco que tengan que estar de acuerdo conmigo y dejo libertad para que opinen lo que quieran, eso si, deberán aceptar las réplicas que se puedan producir, sean mías o de otros comentaristas. Sinceramente, no creo que nadie se haya reído de Usted, hay una discrepancia ideológica importante, algo que en ningún caso debería distanciarnos, pero sin duda su intransigente contundencia, seguramente fruto de su envidiable juventud, motiva, si lo medita, la reacción recibida. La cultura nunca debería enfrentar a nadie, la cultura nunca debería ser motivo de recortes, la cultura nunca debería recortarse, ni prohibirse, ni limitar a las clases más pudientes. Cerrar una emisora de música clásica, es tan grave como cerrar una escuela, una biblioteca, un teatro, una orquesta, algo que bajo ningún concepto debería ser una arma electoral.
    Ese es y sigue siendo el motivo del post, Usted estoy seguro que no está de acuerdo con toso eso.
    También estoy seguro que si le gusta la ópera y la música seguirá visitando el blog, así lo deseo aunque seguramente la distancia que nos separa políticamente es abismal, distancia que sin duda la música hará inexistente.
    Hasta cuando quiera

    M'agrada

 17. jround

  El que esgarrifa d’aquest personatge es que ni tan sols sent vergonya de manifestar aquestes bestieses. Altres, ja ho sé, van de oberts i cultivats i a l’hora de manar son capaços de fer el mateix, potser no a la brava però sí a base de propiciar una lenta mort per manca de ajuts i recolzament. Es evident que a uns i altres els interessa que la població sigui ben inculta. Ara els preocupa molt que la informació corri lliurement gràcies a les xarxes socials (cóm els agrairia prohibir-les als mateixos que qualifiquen de nordcoreans a molts catalans!), però com que s’han d’aguantar, intenten al menys mantenir el infame nivell cultural de bona part de la població. En efecte, l’Albiol mai serà president de la Generalitat (aquest malson seria equivalent a que ens caigués a sobre un meteorit de 10000 tones), però ens ha de posar en guàrdia davant el retrocés de la dignitat democràtica i la conservació dels valor humanístics que des de fa ja massa temps patim per culpa dels que ja sabem. Em costa d’entendre que algú sigui capaç de combregar amb polítics de tanta indigència moral i intel•lectual (per exemple, el lamentable –sí, lamentable—sr. Hoffmansthal).

  M'agrada

  • No en tenen prou amb la força que ja exerceixen des de la centralitat, que hagin d’anar a buscar un personatge d’aquest baix perfil per intentar captar els vots que no es mobilitzen mai per a res de caire social o polític, i només són capaços d’excitar-se quan els inciten les baixes passions amb el populisme més incult i abjecte. ôbviament no els interessa la cultura i molt menys promoure-la, no fos cas que el poble llegint o escoltant música s’adonés de la misèria que arrosseguen i els fessin fora d’una vegada.

   M'agrada

 18. joaquim

  Menyspreu total per aquest personatge, sensa cultura i mancat dels minims
  exigibles de moral i convivencia, apart dels constants insults vers Catalunya.
  Quina vergonya, per ell i el seu partit, ja que pensen el mateix i solsament els
  guia la mesquinesa. Bon vent…

  M'agrada

  • Un polític normal mai hauria d’emprar arguments d’aquesta mena que només poden encendre la passió de persones per les quals la cultura només és un entreteniment i per tant tan ignorants com els polítics que ho motiven.

   M'agrada

 19. Xavier Elias

  Bona tarda, completament d’acord amb el que opina. No puc més que sentir pena envers el senyor Albiol i l’ignorància que desprèn en qualsevol àmbit on s’hi pronuncia. Parafrasejant a Nietzsche, segurament un ésser humà prescindible per a Albiol, “la vida no té sentit sense la música”.
  Aprofito el comentari per felicitar-lo per aquest blog tant ben fet i amb tant de rigor. Moltes gràcies.

  Xavier

  M'agrada

  • Hola Xavier, gràcies per els teus elogis. No m’agrada gens haver tingut que escriure aquest apunt, però mai m’hagués imaginat una proposta com aquesta.
   Gràcies per comentar, espero que no sigui la darrera vegada.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: