IN FERNEM LAND

UN WINTERREISE SOLIDARI


2016-03-13-Cartell-Viatge-dhivern.-Doc-textual-còpia-e1454629548141-4

El proper diumenge 13 de març a les 5 de la tarda tindrà lloc a l’inquiet Teatre de Sarrià un liederabend amb l’obra mestra de Franz Schubert, el cicle Winterreise.

El fet en si mateix ja és un esdeveniment a considerar, ja que com bé sabeu, per a mi el lied a Barcelona és una obsessió que tinc i per tant  qualsevol proposta que es faci en aquest sentit penso que s’ha de tenir en compte,  però si el intèrpret és el baríton barceloní Joan Martín-Royo, que alguna vegada ja us he dit que actualment i per a mi, és clar,  és el millor liederista que tenim al nostre país, aleshores el recital passa d’esdeveniment a considerar a esdeveniment imprescindible.

A Joan Martín-Royo l’acompanyarà el pianista Pierre Réach, des de fa poc Cavaller en l’Ordre de les Arts i les Lletres del Ministeri de Cultura de França, i encara cal afegir que previ a la interpretació del cicle, el poeta i crític literari Sam Abrams farà una breu glossa del “Viatge d’hivern” i del seu simbolisme.

Per tant aquest liederabend ens ofereix d’antuvi prou al·licients per omplir l’acollidor Teatre i a banda de gaudir de l’obra de Schubert i de la versió que ens faran Martín- Royo i Réach, contribuir en una causa solidària, i ara ha arribar l’hora d’acabar d’explicar el títol de l’apunt.

Tots els participants ho faran de manera desinteresada i per tant altruista, d’aquesta manera tots els ingressos que es generin aniran destinats a l’ONG “Le Refuge Kol“.

Aquesta és una organització que ajuda a nenes i nens amb risc d’exclusió a Cambodja. És dirigida per la mezzosoprano Sophie Koch i el seu marit, Didier Laclau-Barrère, els quals són els mestres de tècnica vocal des de l’estiu passat de Joan Martín Royo.

Us adjunto el text que acompanyarà el programa de mà i que ens explica que és Le Refuge Rol

Le Refuge Rol, a Cambodja, és situat a 60 km. de la capital del país, Phnom-Penh.

Es tracta d’un centre sòcio-educatiu ubicat en un poble pobre, l’economia del qual es sustenta essencialment en la cultura de l’arròs i en treballs precaris.

El dispensari té empleades a 9 persones, la qual cosa ofereix un modus vivendi a diverses famílies de l’indret.

Le Refuge Kol, tractant-se d’una petita estructura, és gestionat el més escrupulosament possible i l’implicació dels seus fundadors, en especial de la mezzo-soprano Sophie Koch, permet destinar el 100% dels donatius en benefici exclusiu del Refugi.

La missió del Refugi és molt diversa. La seva acció s’articula en diferents branques:

 • En primer lloc, és una escola que acull al voltant de 150 alumnes d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys. El seu objectiu principal és la lluita contra la desescolarització i l’analfabetisme. A tal efecte, l’ensenyament és centra en: el Khmer (idioma oficial de Cambodja) així com en l’Anglès per a tots els alumnes. I també en les Matemàtiques per als més petits. Per a transmetre aquests ensenyaments, la institució té en nòmina a 3 professors.
 • El «Refuge» acull també una quinzena d’infants abandonats, els quals han estat confiats a la nostra organització per les seves famílies.
 • Le Refuge Kol creà també fa uns anys una consulta de dentista al servei de tot el poble i, per extensió, de tota la província. Els nens en tenen l’absoluta prioritat. Dentistes khmers remunerats vénen regularment al Refugi. Però també missioners voluntaris, els quals realitzen estades de manera continuada al «Refuge».
 • 38 dels nens més econòmicament desfavorits són apadrinats. Reben arròs i aliments per a la seva família.
 • Dos cops al més s’organitzen consultes mèdiques.
 • Una infermera, a la qual se li proporcionen medicaments de primera necessitat, es troba a disposició les 24 hores del dia per tal de socórrer en casos d’urgència.
 • Le Refuge és també un lloc de convalescència. Un organisme associat que realitza operacions cardíaques per a persones indigents envia els seus pacients en mode post-operatori. Són una mitjana de 4 pacients per mes, cadascun d’ells amb un acompanyant. Els malats hi són en règim d’allotjament, d’alimentació i de cures mèdiques.
 • Le Refuge Kol ofereix, finalment, 3 cops per setmana, els matins, un àpat complet extra a 80 infants, els quals a la seva llar no tenen més que un àpat diari i una sopa d’arròs per a l’esmorzar.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració en aquest projecte!

Didier Laclau-Barrère
Membre fundador de “

S’ha obert també un compte corrent “fila zero” per a tothom qui vulgui contribuir en el projecte de manera totalment anònima:

ES79 2100 1008 4102 0031 4990

Venda d’entrades online:

http://sarria.fila12.cat/Espectacle/ShowId/10543/winterreise-(viatge-d’hivern),-de-franz-schubert

Enllaç relacionat

http://teatredesarria.entitatsbcn.net/diba_agenda/concert-viatge-dhivern/

Jo també he volgut contribuir-hi de la millor manera que ho puc fer, comprant l’entrada i fent-ne difusió de manera absolutament desinteresada.

Ja sabeu on em trobareu diumenge vinent a les 5 de la tarda

15 comments

 1. bocachete

  Si, com és previsible, Royo canta com va fer en el concert de lieder al Petit Palau fa uns mesos, pot ser una tarda fantàstica. Té un estil, una dicció i una expressivitat adequadíssimes, a més d’una bona veu, i el Teatre de Sarrià té unes mides molt adients per a un concert com aquest. Em sap greu perquè seré fora ciutat i no podré venir… Espero que en pugueu gaudir: val la pena.

  M'agrada

 2. jaumeM

  Per una vegada m’he avançat al Blog i he comprat les entrades abans de llegir el post d’avui.
  Això si, per que he rebut un email d’avís, probablement gracies al blog o al Joaquim, i a que la meva filla s’ha interessat molt pel projecte Le Refuge Kol.
  Ara tinc mes ganes d’anar hi, encara.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: