IN FERNEM LAND

ALFONSO AIJÓN o LA DESAFORTUNADA PRESENTACIÓ D’UN NOU CICLE DE CONCERTS A BARCELONA


Hauríem de celebrar l’anunci d’un nou cicle de concerts a Barcelona, però dic hauríem ja que no tinc gaire clar que el retorn de la promotora musical madrilenya Ibermusica a Barcelona ens aporti res diferent al que ja tenim en una agenda musical més que farcida, atapeïda i saturada de concerts simfònics mentre hi ha altres carències que no semblen que quedin resoltes amb aquesta nova temporada que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana.

Quan ahir vaig escoltar en el Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio la notícia, acompanyada d’uns comentaris absolutament surrealistes del promotor musical Alfonso Aijón, que juntament amb Llorenç Caballero, director artístic de l’Orquestra de Cadaquès són els responsables de la iniciativa, no m’ho podia creure.

Diu, i es queda tan ample,  el senyor Aijón:

“Todas las orquestas y todos los artistas del mundo quieren venir a Barcelona porqué la tradición impresionante que tiene de los años 20 y de los años 30, y que la ciudad es una maravilla,y entonces claro se quedaban muy defraudados cuando venían a Madrid o iban a Sevilla o incluso a Galícia o el fin del mundo y a Barcelona, pues no”

M’ho he escoltat vàries vegades perquè fins i tot intentant buscar una explicació a tanta ximpleria sem fa difícil entendre el que ens vol dir el senyor Aijón o el que pretén.

Fer la llista de tots els directors, orquestres i solistes que ens visiten durant una temporada musical, ja sigui a L’Auditori, amb el cicle grans orquestres de Ibercàmera, els diferents cicles de l’equipament barceloní o la temporada de l’OBC, ja  sigui al Palau de la Música Catalana, amb Palau 100 o les col·laboracions amb altres promotors, seria llarg o llarguissím, i de fer-la, tot i que nosaltres ja ho sabem i el pitjor és que el senyor Aijón també, tots ells són els que després o abans, han passat per Madrid, Sevilla, Galícia o “el fin del mundo” com diu ell, ja que en aquest món musical molt pocs són els que presenten programes en exclusiva i la immensa majoria dels concerts formen part de les gires internacionals, que avui s’escolten a Milà, demà a París i demà passat a València. Si ell ens vol fer creure que fins ara a Barcelona no hem vist i escoltat res i que gràcies a ell, i amb la col·laboració inestimable del senyor Caballero i per tant amb la participació si o si de l’Orquestra de Cadaquès, ara començarem a descobrir noms com Barenboim, Harding o Marriner, va una mica despistat.

No voldria pensar, perquè ell ja va fer un intent fallit de portar Ibermusica a casa nostra, que cregui que gràcies a la seva agència, Barcelona tornarà als esplendors musicals del primer terç del segle XX o que els barcelonins li haurem d’estar eternement agraits per portar-nos  els grans noms a la porta de casa. No dubto que ell sigui un gran promotor musical, però potser l’edat li està començant a jugar alguna mala passada, ja que de no ser així no acabo d’entendre les sorprenents declaracions.

Ara com a mínim ha rectificat i programarà al Palau d ela Música i no a l’inclement sala oval del Palau Nacional de Montjuïc. Sort que ha triat la famosa sala modernista i no la Sagrada Família, ja que aleshores se li hauria vist massa el llautó.

Com més serem més riurem, diu la dita, doncs bé, benvinguts siguin els concerts de BCNCLÀSSICS que semblen néixer amb la voluntat de portar al Palau, sota el reclam de noms estel·lars, i amb això i només en això es diferencien d’altres cicles galdosos com Promoconcert, portar un públic diferent, que mitjançant la intermediación de The Project, combinaran gèneres i estils musicals ben dispars per intentar captar aquest públic heterogeni que normalment no assisteix als concerts de clàssica. És a dir, volen descobrir la sopa d’all i utilitzen noms estel·lars, per interpretar programes segurament molt populars (cinquenes de Beethoven, Carminas Buranas, concerts d’Aranjuez i altres obres dignes de figurar en les llistes de música clàssica per qui odia la música clàssica, sense saber que ja són els programes que els que fa anys i panys que programen a la ciutat, d’un temps ençà s’han tret de la màniga per intentar omplir les sales, sense que per ara se n’hagin sortit del tot i hagin pogut penjar l’anhelat cartell d’esgotades les localitats en moltes més ocasions de les veritablement assolides.

Saber quin serà el públic que es deixarà temptar per aquest nou cicle, els seus abonaments i els seus programes és tota una incògnita, però no em negareu que les declaracions del seu màxim responsable són tan desconcertants, com desafortunades, sobretot quan sense voler o potser volent, menysprea la realitat musical de la ciutat d’aquesta manera, i alhora obvia els cicles que tant Josep Maria Prat al capdavant de Ibercàmera, com els responsables del Palau i l’Auditori s’esforcen en oferir cada temporada a un públic entre saturat i poc estimulat per propostes que ofereixen poc d’original i en la majoria de casos molt de luxosa rutina en gira.(deixo de banda el Liceu que ofereix un altre producte tot i que en els plantejaments i objectius, les declaracions del senyor Aijón i l’equip directiu del Gran Teatre deuen estar més a prop dels que molts voldríem).

Us deixo l’enllaç del Catalunya Vespre, i si aneu a buscar el minut 52’38” escoltareu el que ha motivat la reflexió d’avui.

 

61 comments

 1. Xavier C.

  Per donar-li una explicació, potser éra més una confessió personal de les petites misèries d’Ibermusica i la necessitat d’expandir-se a casa nostra, que cap altra cosa. Contactava amb Barenboim, Gardiner o qui fos, els deia de fer una petita gira per les espanyes, amb concerts a Madrid, Bilbao o Sevilla , i els altres, decebuts, responen “i Barcelona, no?!?!?”

  M'agrada

  • Joan

   +1 Crec que el que vol dir és exactament això. De vegades costa, I més en públic, expressar bé el que hom pensa.
   El cicle és redundant per programació, intèrprets I preus.

   M'agrada

   • Giacomo

    S’hauria de sentir tota la roda de premsa, cosa que crec que no podem fer o si més no jo no he assolit. Un fragment així es pot interpretar de moltes maneres. Per a mi la del Xavier és més natural que la teva, Joaquim, però potser sóc massa gentil.

    Només he pogut trobar unes altres petites citacions a un article de Europa Press, segons el qual Aijón va dir que el seu cicle barceloní neix “de forma estable y modesta,” desprès d’admetre que ja ho havia intentat al MNAC però “no era exactamente el lugar.”

    Subratlla el que ja hem entès tots, que la operació és pel benefici de la OdC: “En España no hay ningún ejemplo como la Orquesta de Cadaqués al estilo de las orquestas inglesas autónomas que ensayan fuerte y luego hacen gira. No puede desaparecer este proyecto tan bonito”.

    Al final, escriu l’article:

    Aijón ha destacado que Barcelona es una ciudad muy atractiva para todas las orquestas, que cuando actúan en España siempre preguntan por la ciudad: “Había que cubrir eso de alguna manera”.

    Además, ha señalado que el apretado calendario musical de la ciudad ha obligado a la organización a adaptarse a los espacios y fechas disponibles: “La próxima temporada tendrá más fuste”, ha anunciado.

    A mi això em sembla més aviat admetre que ells necessiten de Barcelona que no pretendre que Barcelona necessiti d’ells. No hi veig tanta arrogància i ximpleria com tu.

    Però jo mai no havia sentit parlar ni del Sr. Aijón ni de Ibermúsica, i em sembla també que tenen una reputació que els precedeix i que influència les vostres interpretacions, de l’una i de l’altra banda.

    M'agrada

    • la meva sorpresa es produeix per un tall desconcertant, tall que denota una estretègia absolutament fallida, res més. De no haver parlat com ho va fer, haguñes fet un apunt dient que teníem un altre cicle de concerts, discutible segurament perquè només ve a saturar l’oferta quan no hi ha demanda, però res més.
     Fer servir una excusa que no deu ser ni tan sols certa, em sembla desafortunat, tot el que ha vingut després ja em sembla reiteratiu.
     A mi el que ha fet aquest senyor a Madrid i com ho ha fet més indiferent, senzillament perquè aquí en tenim d’altres que fan el mateix i no li trobo la solta al cicle, si no fos que al darrere hi ha l’orquestra de Cadaquès u projecte català discutible, ho dic per tots aquells que han fet un judici massa ràpid de l’apunt i es pensen que és una declaració d’independència encoberta. Com que els ànims estan tan susceptibles he arribat a la conclusió que deu ser això. Hi ha qui parla de trepitjar ulls de poll, i en fi, no sé quantes coses més es poden deduir d’un apunt que malgrat la polèmica allargassada, estic més que satisfet d’haver publicata.
     Insistir que Barcelona és atractiva, per orquestres, directors i solistes em sembla un argument de venda, un reclam estúpid, sobretot perquè ja venen, i el que no em puc empassar és que em diguin que els hi demanen, quan ja venen, les mateixes i els mateixos que es passegen per la geografia hispana i internacional. Fins i tot hi ha concerts exclusius que només s’aturen aquí.

     M'agrada

 2. Joan janer vidal

  Aixo d’aquest senyor no deixa de ser un reflex de tot el que esta passant. Madrid es el centre del univers i els d’emes som tant poca cosa que n’em d’aprendre. Al d’amunt renant la barra de venir aqui a ofendres, i nosaltres tant tontos de seguir donant-los beneficis. Es ben cert aixo de que “bo, bo, vol dir tonto”

  Liked by 1 person

  • Millor hagués estat dir que volien fer-se un lloc a una ciutat amb una oferta molt intensa i alhora donar visibilitat a una “orquestra inexistent”, que no pas venir amb uns arguments prepotents

   M'agrada

 3. Jordi

  Tenen poca traça o és una provocació més. Jo més aviat diria el primer, però no deixa de ser lamentable que ens tractin com la colònia més residual del món, més lluny que fins i tot on s’acaba, fent veure a no sé pas qui, que els concerts que es programen a la capital de Catalunya no tenen el mateix caràcter i els mateixos participants o integrants que els de la resta de ciutats importants.
  És ofensiu i lamentable.
  No sé si gaires directors, a no ser que sigui cobrant fortunes, vulguin venir a dirigir l’orquestra de Cadaqués, una orquestra que es fa i desfà en funció dels programes i de l’activitat per la que és contractada.
  Tot plegat una mostra més dels temps culturals que ens ha tocat viure.
  Bon vent o ja s’ho faran.

  M'agrada

  • La veritat és que no s’entén a qui volen enredar amb un argumentari com aquest, perquè n’hi habia prou dient vilem promocionar l’orquestra de Cadaqués amb directors de prestigi i obres de repertori, si més no hauria estat més elegant

   M'agrada

 4. Retroenllaç: Noticias de abril 2016 | Beckmesser

 5. alex

  Yo no buscaría tres pies al gato, ni haría comentarios despreciativos y localistas contra cualquier promoción e incorporación de ciclos musicales. La cultura y la música está por encima de las personas y por supuesto de los políticos y o políticas actuales
  ¿ Acaso preferiríamos intervencionismos políticos de estos actuales okupas de algunas ciudades como por ej. las Mareas gallegas que se han cargado la temporada de ópera en A Coruña o del alcalde del “bisoñé” que ha decidido suspender el Concurso Internacional de Canto M.Caballé en Zaragoza?
  Yo no y cuanta más y mejor oferta cultural y musical exista, mejor ( prescindiendo de las personas y de los políticos, de los símbolos y de lo que dicen )

  M'agrada

  • Josep Olivé

   Bien triste lo de A Coruña. Bien triste. Hay que recordar sus temporadas mozartianas! Tenia interés este año en su “Holandés errante” programado para Mayo o Junio. Al ver que no habia manera de que salieran las entradas a la venta on-line les llamé. “Suspendidas las funciones por falta de financiación”. Esta fué la respuesta. Triste. Lo de Zaragoza igual.

   M'agrada

  • A ver ALex, ¿Qué dice el señor Aijón? Qy en Barcelona no vienen los grandes nombre de la música. Si o no?, Duce que van a Madrid, Sevilla, Galícia (!) y hasta el fin del mundo, pero en Barcelona no. ¿Quién desprecia aquí? ¿Quién hace localismo o centralismo barato y demagogia?.
   Cuantos más cuiclos tengamos mejor. Digo al inicio que este nuevo ciclo debería ser un motivo de alegría, però expongo los motivos por los cuales no me lo parece.
   No hace falta estar al dia de lo que se hace en Barcelona para saber que las mismas orquestas y directores que van a Madrid con Ibermúsica, vienen a Barcelona con Ibercámera o Palau 100.
   ?¿A qué viene este argumentario?
   Todo lo demás que me cuentas no tiene nada que ver con el post y si tiene que ver con una declarada manipulación política por tu parte, dicho sea con el mayor respeto, como bien sabes

   M'agrada

    • Si Alex, porqué sacas a relucir cosas, con incluso adjetivaciones poco afortunadas a políticos, que nada tienen que ver com el motivo del post. No olvides que soy yo quien propongo cada día el tema y a veces aguanto con estoica paciencia que el tema derive por derroteros que nada tienen que ver con el orígen, y creo que este es otro caso de ello.

     M'agrada

 6. Juan

  A este pollo hace tiempo que se le vio el plumero. Su fama va más allá de los despachos de los inútiles que están al frente de los puestos políticos en materia de cultura. Además de “farfulleros” arreglos económicos, y lo voy a dejar ahí. Barcelona, como en tantos otros aspectos, ha sido siempre el epicentro cultural del país (y lo afirma un canario de 50 años que ha viajado muchas veces a Barcelona para ver lo que no se hace en ninguna otra parte de españa), y ya puede decir este individuo lo que quiera que la realidad es la que es.

  M'agrada

  • Desconoco los chanchullos que pueda haber hecho este señor. Mi perplejidad es por el argumento que expone, como si Barcelona hasta su llegada hubiera sido una ciudad sin música y sin que sus conciudadanos no hubieran podido nunca asistir a conciertos con directores y solistas de primerísimo nivel. Suerte que ahora con la orquesta de Cadaqués y los directores y solistas que él contratará ya nos pondremos poner al nivel de Londres, Paris, Viena, Berlín o Madrid, of course.
   És un despropósito de tomo y lomo.

   M'agrada

 7. alex

  coincido con Juan con los inútiles políticos y añadiría de mi parte, inútiles y malintencionados que es lo que tenemos ( generalizando, de todos los colores políticos )
  eso si y reitero, cuanta más y mejor oferta cultural exista, mejor para todos los amantes de la música en este caso

  M'agrada

  • ¿Pero venían los grandes directores y solistas a Barcelona antes que este señor quisiera hacerse un hueco y comerse parte del pastel (cosa lícita en un libre mercado)?
   Si es que si, que lo es, que cambie de asesor de marketing

   M'agrada

 8. Josep Olivé

  He escoltat el tall de veu (crec que és important la veu i el to amb que es diuen les coses) i francament no entenc el sentit dels comentaris del post. Un cicle pot ser encertat o no, pot moure els gustos d’uns o d’altres, però benvigut sia. Si és un cicle privat quin problema hi ha? Massa oferta a la nostra ciutat? I? És privat, no? Si precisament és un cicle que no portava als intèrprets a la nostra ciutat perquè ja està prou farciada d’altres programadors, quin problema hi ha que expliqui que li feien observar que per què no anaven a Barcelona? No entenc francament. L’afirmació té bastant de publicitaria i comercial, de voler vendre un producte. Quin problema hi ha? Més m’hagués agradat parlar del contingut i intenció del cicle, que no escaparia, en això sí, a la meva crítica.

  M'agrada

  • Doncs Josep, és ben senmzill perquè tu deus ser de les persones que més concerts veu de la ciutat i saps que a barcelona els grans noms de la direcció i els grans solistes ens sovintegen tant com a Madrid i m’atreviria a dir que bastant més que a Sevilla, Galícia (?) i el fin del mundo.
   Era mé senzill utilitzar la veritat, que sempre acaba sent més rentable i dir que volien promocionar l’invent de l’orquestra de Cadaqués amb fgrans noms de la direcció com Harding, Barenboim i Marriner (el primer any) i llestos. No et sembla?
   Quantes vegades ha vingut l’excel·lent Daniel Harding en les últimes temporades? Ho ha fet amb Ibercàmera dirigint l’orquestra de la Ràdio Sueca en un concert memorable (octubre del 2014) i aquesta temporada. I Barenboim? I Marriner? Tu creus sincerament que els directors i solistes es pregunten perquè no van a Barcelona? De veritat ho creus?
   Ell vol vendre un producte i com succeeix en tantes ocasions, ho fa amb publicitat enganyosa. Em queixo d’això, i també del contingut perquè escoltarem les obres de sempre amb la voluntat d’omplir, no de fer un producte cultural diferent i més interessant del que ja tenim.
   Tractar Barcelona d’aquesta manera quan ell la coneix perfectament és el motiu d ela meva queixa i que Catalunya Radio ho hagi promocionat sense fer la més mínima crítica al respecte dels arguments utilitzats, és tan sorprenent com la teva estranyesa.

   M'agrada

   • Josep Olivé

    No diu pas que no vinguin per Barcelona. Aquest senyor, que no sé d’ell ni la seva vida ni miracles, si és promotor sap perfectament els cicles que tenim a Barcelona i per tant sap qui ve i qui deixa de venir a les nostres sales de concert. I és per això que jo trec la conclusió que ja he esmentat.

    M'agrada

    • Però Josep, comença dient que els directors i solistes quieren venir a Barcelona, com si no vinguessin. A que ve parlar de Sevilla, Galícia i el fin del mundo, y porqué no Barcelona? Es que me’n faig creus…vaja no estem en sintonia, quelcom que pot passar, però que no acceptis que aquest senyor ha utilitzat un argument de vende falç que sobretot no s’ajusta a la veritat, em deixa estorat. Perquè les orquestes, directors i solistes que visiten Madrid també ho fan a Barcelona al cap de poc dies (abans o després), ara bé no els representa la seva agència, pero venen. I fixat que el motiu final és que ho facin amb l’orquestra de Cadaqués, millor haver començat per aquí i deixar.-se estar de prepotències encobertes.

     M'agrada

    • És estrany que li demanin anar a Barcelona quan ja dirigeixen i/o toquen aquí.
     Ha errat amb l’argument, senzillament. Més li hagués valgut dir que entre en directe competència amb els promotors locals i segurament jo hagués estat el primer en entendre-ho, però amb els ayguments que ha fet servir, insisteixo que s’ha cobert de glòria.

     M'agrada

 9. Marta

  Lo que faltaba… otro ciclo de este ladrón de guante blanco. De ciclo privado nada que ya se lo sabe cobrar con arreglos en los despachos. Además sabe negociar muy bien Yo os diré qué pasa: resulta que le deben faltar unos 400.000 euros para comprarse su segundo castillo (¡sabéis que gracias a su gestión de Ibermúsica este sujeto tiene un castillo?) y ha pensado que podía aprovecharse de Barcelona. Vergonzoso que en los periodistas de la radio hagan estos masajes, no hay capacidad crítica. Tenemos una prensa que es una vergüenza.

  M'agrada

  • No conozco al susodicho señor. Para mi puede comprarse los castillos que quiera siempre y cuando los beneficios que genera su actividad sean lícitos y no lleve su empresa a casi el cierre como parece ser que ha sucedido, de no encontrarse con los intereses del director artístico de la Orquesta de Cadaqués que le saca aparentemente del atolladero, con el fin de promocionar su negocio con los contactos del promotor madrileño, para buscar nombres que dirijan i toquen con la susodicha.
   Me molesta que para ello no se acoja a la verdad y utilice unos argumentos falsos que no dejan de ser de desprecio a la gran actividad que generan los promotores locales.

   M'agrada

 10. Juliana

  A Madrid llego hace ya cinco años un promotor catalán ,la Filarmónica, y nadie dijo nada en contra y ha tenido mucho éxito,a pesar de que la programación musical en Madrid es muy extensa.Se debería agradecer el esfuerzo de Aijon que está dispuesto a empezar en Barcelona pagando aranceles desde el primer dia

  M'agrada

  • Hola Juliana, ¿De que aranceles hablas?
   Aquí el problema no es ser de Madrid o Barcelona. Seguro que Filarmónica no entró en el mercado madrileño argumentando que con su llegada por fin Madrid y los madrileños verían a las grandes figuras, porqué sin su aportación ya frecuentaban Madrid, que es lo mismo, exactamente lo mismo, que sucede en Barcelona.
   El señor Aijón tiene todo el derecho a hacer inversiones en Barcelona, como cualquier otro promotor que se lo proponga. Esto es un libre mercado y si lo hace bien los primeros que saldremos ganando seremos los barceloneses, pero ojo, que no esgrima argumentos que no se ciñen a la verdad, simplemente que diga la verdad, porqué los grandes directores, pianistas, violinistas, violoncelistas y yodos los solistas que uno pueda imaginarse, ya nos visitan, él simplemente lo que hará es disponer de su nómina de artistas y compartirlos con las otras agencias, porqué Harding, Marriner o Barenboim, por poner los tres ejemplos de nombres citados para la próxima temporada no son precisamente unos desconocidos por el público de l’Auditori o el Palau.

   M'agrada

 11. Juliana

  Hola Joaquin
  Me refiero a los aranceles que protegen los mercados,!ahora no hay pero yo pague ,no hace muchos años ,todos mis trajes más caros para proteger la producción textil catalana que no podía competir con la inglesa o la India.
  Esta reacción tan virulenta contra Aijon y su socio,que posiblemente se han equivocado con unas frases poco comerciales,a mi me parece una protección de mercado.Lo siento

  M'agrada

  • Pues eso, se han equivocado, seguramente es solo eso una equivocación el marketing mal empleado, de haberlo hecho de otra forma, seguro que el post hubiera ido de una nueva programación musical en Barcelona, fíjese que simple.

   M'agrada

 12. Oscar V

  Em sorprèn tal crítica desmesurada a Aijón per unes simples paraules i ni una sola a Caballero. Aijón fa publicitat, sí, i?? No és enganyosa, perque el producte que ofereix és real i de qualitat. Punt. En canvi, la orquestra de cadaqués, tritò, concurs de direcció, més recentment un control de la programació a Bcn, i un llarg etc que ara no ve al cas, tot sota les urpes del Sr. Caballero, que monta empreses privades amb subvencions publiques, molt a prop de la il.legalitat. Més valdria investigar d’on venen els diners, que molt ràpidament es parla de “cicles privats” com si fossin aforats polítics. Una mica de profunditat si us plau, que a casa nostra casa tenim molta roba bruta.

  M'agrada

  • Caram Oscar, et sorprèn la critica? I creus que és desmesurada? DE Caballero no en parlo perquè ell no fa el tall publicitari (lícit) per la ràdio i per tant no diu el que no és.
   El senyor Aijón i ja que ho esmentes tu em permeto opinar, s’ha associat amb el senyor Caballero, i si aquest és tot el que insinues encara m’ho compliques més, no trobes?. Jo si no vull problemes no m’associo amb algú, si més amb negocis poc transparents, però aquest és un altre tema que desconec. En qualsevol cas el senyor AIjón sempre va a buscar amistat perilloses, perquè si ja col·laborava amb el Millet pillet…

   Sé perquè ho he llegit al diari, que el senyor Caballero ha tret de l’atzucac econòmic (concurs de creditors) al senyor Aijón, i intueixo que el canvi de cromos és l’entrada d’aquest promotor a Barcelona, mitjançant una societat que permetrà una oferta musical més a la ciutat, quelcom positiu, ara bé, quina mena d’oferta.
   L’apunt està motivat per unes declaracions molt poc afortunades perquè no s’ajusten a la veritat, jo crec que aquest és el fet, Barcelona compta amb els mateixos directors i artistes que la majoria de ciutats europees, ja està en el circuit sense que el nou cicle vingui a cobrir un buit que no existeix. Ampliarà l’oferta i si venen noms interessants amb programes interessants l’aprofitaré, és clar que si, però aquest cicle serà més del que ja coneixem, això sí amb l’Orquestra de Cadaqués no calgui una formació simfònica, cosa que no garanteix en cap cas la qualitat.

   Si Barenboim ve a fer un recital de piano, que no serà la primera vegada, ampliara l’oferta extraordinària que cada temporada tenim de pianistes, és més, estic segur que si Barenboim fa una gira com a solista, si no hagués l’hagués portat el Sr Aijón, ho hagués fet Palau 100 o Ibercamera. Tant li fa, amb això vull dir una vegada més, que no són els artistes els que demanen venir a la ciutat bonica que fa quasi un segle era un centre musical rellevant, sinó que ell els ofereix fer parada i fonda, com s’ha fet sempre. No hi havia en cap cas un buit segons es després de les declaracions.

   M'agrada

 13. Fernando S.T.

  Me temo Joaquim que sin saberlo has pisado algun callo molesto.
  Creo que ni tan siquiera han leído el post o escuchado el audio, sencillamente te has metido con algun intocable.

  M'agrada

  • Josep Olivé

   Jo no tengo callos y me he leido el post y he escuchado el audio y no sé quien és el susodicho. Cuando me parece el texto de un post acertado lo digo. Y cuando me parece que no lo esta también. Y cualquier persona merece el beneficio de la duda acerca de lo que ha querido o no decir cuando lo dicho mueve a la confusión o no esta claro. Sentenciar de una manera tan taxativa, de una manera tan segura y de una manera tan poseedora de la verdad me parece arriesgado para el prestigio de este blog.

   M'agrada

    • Josep Olivé

     Ui…ya me perdonan la vida! Que ilusión! Toparse con gente tan comprensiva que procura por mi salud! Y tan señorial, señorial debe ser de bombin, porque de palabra algo le falta!

     M'agrada

    • Josep Olivé

     No, en absolut. Post clarament desafortunat, amb afirmacions clarament arrogants sino chulesques per part de Fernando, que dit sigui de pas no aporta ninguna argumentació, ni una. Considerar que els que no opinem com vosaltres (tu i ell) es que no hem llegit ni escoltat em sembla si més no una falta de respecte. I és una clara falta de respecte per part del Fernando al.legar problemes d’alteració nerviosa davant d’una entrada meva feta simplement explicant el que jo crec i no ofenen a ningú. Que pensis i rubriquis amb un “això sembla” a lo afirmat per en Fernando, és a dir, que et sembla que ens “molesta” que et fiquis amb un intocable simplement perque no entenem el sentit que li dones tu a les paraules d’un entrevistat em sembla grotest. I el post és molt desafortunat perquè d’una frase que es pot entendre de moltes maneres tu fas tota una tesi victimista impròpia de la qualitat d’IFL. Ets tu, sincerament, qui ha fet un gra massa.

     M'agrada

    • En fi Josep, la qualitat de IFL és la que és, de fet la que vosaltres li voleu donar, la dignitat o indignitat de les meves opinions crec que a hores d’ara i no només per aquest apunt ja formen part de la història del blog. Jo ja no tinc res a dir ni afegir. Bona nit

     M'agrada

 14. nachoferrer

  Què ens prenen per “burrus”???
  Acàs es pensen que els catalans no sóm prou intel.ligents com per saber qui és Daniel Baremboim???
  Els hi diré una cosa, senyors d’Ibermúsica!
  Barcelona, té bastanta més tradició musical que Madrid. Els hi recordo que el nostre estimat Palau de la Música Catalana, va ser inaugurat “nada más y nada menos” que per Richard Strauss. Em sembla que en això dels grans noms, els hi portem certa ventatge.

  Ara ens han dit rucs (almenys jo ho veig així) Què serà el següent??
  A veure si fugim d’una vegada i ens deixen en pau.

  M'agrada

  • Josep Olivé

   Home, si ens posem cartesians doncs et diria que efectivament la majoria de catalans no saben qui és Daniel Barenboim. I la majoria de castellans, i la majoria d’andalusos, i la majoria d’asturians, i la majoria d’aragonesos, i la majoria de persones de tots els indrets de la península comptant Portugal. és una pena que sigui aixì, però “és lo que hay”. I en canvi la majoria de persones interessades en la música clàssica i en l’òpera per descomptat saben qui és. Aquí, allà, i més enllà. I bé, acabo de venir d’un preciós concert i no tinc ganes de discutir massa, però si dir que em temo que el que llegeixo és més producte d’un post desafortunat que d’unes declaracions desafortunades.

   Liked by 1 person

    • Josep Olivé

     Bé, si el trobes afortunat doncs que molt bé. I si estàs satisfet del seu resultat doncs què li farem. Però de tant en tant una mica d’autocrítica no està de més, i voler impossar tant si com no un determinat raonament sense voler fer el minim esforç per entendre altres punts de vista no em sembla correcte. Has d’acceptar que hi hagin persones que no entenguin el que tu has entés. I molt més ric i menys agra hagués estat el debat i l’intercanvi d’opinions si els post hagués tractat de lo realment important: el contingut del cicle. No et sembla?

     M'agrada

    • No és això Josep, jo crec que no és això. Accepto que tot el món pensi diferent i si em quedo sol, que no és el cas, què hi farem!. Quan m’he equivocat ho he publicat i he demanat públiques disculpes, no crec que tenir una opinió diferent, com és aquest cas m’hagui d’obligar a fer-ho.
     Pel que fa al que tu creus que és important en aquest cas, ja vaig dir que no m’interessava gaire perquè el cicle no aporta res que no aportin els altres cicles existents. M’hagués agradat més, com ja vaig dir, que Ibermusica hagués apostat per allò que els demés no s’atreveixen a programar i d’aquesta manera fer-nos més rics.

     M'agrada

  • Jo crec que tens un concepte una mica esberlat. Tu no creus en la inversió estrangera? Pensar que aquí només hi haurà pastís per l’empresariat català és un desastre. Això res té a veure amb una frase de màrqueting mal utilitzada que per començar a generar empatia amb el públic potencial, més aviat crea, si més no, una certa perplexitat a alguns. Altres ho troben la mar de bé, perquè de tot hi ha d’haver a la vinya del senyor, però com que IFL es caracteritza sempre per reflectir la meva opinió, que no és universal, si hi ha discrepància no hauria de ser en cap motiu d’especial confrontació.
   Pel que fa a la tradició el senyor Aijón ja ens diu que els anys 20 i 30 del segle passat…. ja ho reconeix ja, ara bé, després sembla com si ja no estiguéssim a l’alçada de Sevilla , Galícia o el Fin del Mundo, perquè allà poden veure a fulanet o sotanet i aquí s’intueix que no venen, perquè si demanen per venir es que no tenen l’oportunitat.

   M'agrada

   • nachoferrer

    Oi tant que crec en la inversió extranjera! És més, hi confio. Hi ha maneres i maneres de dir les coses. I tal i com ho han dit. Desde el meu punt de vista, ens han faltat molt al respecte.

    M'agrada

 15. Fernando S.T.

  Joaquim, lamento que mi intervención haya provocado una reacción como la que ha provocado, más bien creo que debida a razones que particularmente se escapan de mi conocimiento y de mi lógica.
  Me sabe mal por ti.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: