IN FERNEM LAND

LICEU:LA MANCA DE RESPECTE


Foto Twitter Liceu

Foto Twitter Liceu

Quan ara fa un any varem saber que el Romeo prèviament anunciat a la presentació de la temporada 2015/2016 per a l’òpera I Capuletti e i Montecchi no seria Elina Garanca que ho havia cancel·lat tot per la malaltia i posterior mort de la seva mare, passaria a ser Joyce DiDonato, molts ens varem sentir decebuts, però com que la substitució tenia categoria ho varem acceptar amb satisfacció i segurament molts amb immensa alegria, qui sap si fins i tot varen pensar a venir a Barcelona a finals de maig per veure a la diva nord-americana.

Joyce DiDonato figurava fins fa poc anunciada per cantar els dies 17, 20, 23, 26, 29 de maig i 1 de juny, mentre que Silvia Tro es va anunciar per encapçalar l’excel·lent repartiment alternatiu els dies 22, 25, 28 i 31 de maig.

Fins aquí tot normal i a partir d’aquí tots els interessats en veure alguna d’aquestes representacions van fer les seves estratègies, càlculs i previsions.

Ara sense cap explicació per part del teatre, Joyce DiDonato canvia algunes dates per interessos que poden ser molt legítims però que afecten a persones que van programar fa temps la seva agenda i anuncien que cantarà els dies 17, 20, 23, 25 ,28 de maig i 1 de juny, és a dir els abonats però sobretot els que varen comprar entrades per dijous 26 i diumenge 29, un dia on part del públic ve de fora de Barcelona, veuen que de cop i volta la cantant més rellevant del repartiment, sense menystenir la resta del repartiment, però si que és el reclam evident, canvia.

Això podria ser fins i tot normal en un teatre que aquesta temporada més que en cap altra ha substituït el que ha volgut, però aquesta vegada és diferent perquè DiDonato no ha cancel·lat, “només” ha decidit canviar dos dies per uns altres dos arran d’una transmissió cinematogràfica d’una de les representacions de l’òpera i el Liceu, en lloc de trobar una solució que beneficiés a la seva clientela, no ha dit oficialment res (canviar-ho al web del teatre sense fer-ne esment és de covards), no s’ha posat en contacte amb els “afectats” mitjançant cartes, correus, missatges als mòbils o tot allò que  utilitzen quan els convé promocionar o fer-nos saber alguna cosa de l’activitat del teatre, no ha ofert alternatives per si els afectats volien canviar,  i una vegada més seguint la manca de respecte que han mostrat constantment, la direcció del Liceu ha passat del valor més preuat, el públic.

Hi ha un greuge perquè a banda de l’enuig que poc provocar organitzar un viatge a Barcelona per veure a DiDonato i trobar-se a pocs dies de la funció que han canviat allò que s’havia anunciat (no és que ella hagi cancel·lat, no, han alterat el repartiment) i que havia motivat la compra, les tarifes dels diferents dies han canviat, ja que el 26 i el 29 són a tarifa IV, mentre que el die 25 es a tarifa VI i el dia 28 a tarifa III.

Això de les tarifes ens podran dir que no és degut al repartiment sinó al dia de la setmana, quan tots sabem que no és ben bé així, però acceptant a contracor aquesta explicació, Perquè si canvio a una tarifa més baixa no m’abonen la diferència? Són ells els que m’han variat allò que em van vendre, insisteixo que sense avisar-me. De fet si vas a la taquilla per fer un canvi et penalitzen amb unes despeses de gestió.

Què cal fer? Doncs si voleu fer un canvi perquè us han variat amb nocturnitat i traïdoria  allò que vareu comprar, heu d’anar a taquilles i demanar que us facin el canvi, és clar que si el teu lloc de residència no és Barcelona ho tindràs més difícil o impossible i possiblement ni tan sols sabràs que t’han canviat el que et varen vendre, fins que vegis que la cantant que venies a veure no canta, perquè dubto que s’anuncií abans de començar, argumentant que ja ho diu el web.

Ah! i quan aneu a taquilles per fer el canvi no heu deixar que us cobrin  cap penalització o cap despesa de gestió pel canvi, us negueu a abonar res i si no cedeixen, demaneu el full de reclamacions perquè aleshores, oh miracle!, “et perdonen”.

La manca de respecte cap al públic és total i absoluta, perquè fan el que volen, no ens informen, ens hem de buscar la vida i queixar-nos fins utilitzar el incomode i sempre violent full de reclamacions per fer valer el dret que tenim a ser tractats amb la dignitat que mereix qui és el sostenidor del teatre, perquè per molta ajuda institucional i privada que obtingui el teatre, sense nosaltres no són res.

49 comments

 1. Jordi

  ¡Primera noticia!, jo en sóc un afectat ja que veia a Tro i ara veure a DiDonato. Diguem que en surto beneficiat però entenc el teu raonament, ho haurien d’anunciar de manera personalitzada a tots els que afecti el canvi.
  Les queixes per una orella els entren i per l’altra els surten.

  M'agrada

 2. Pep

  Ben dit. Se’ls podia deixar un marge de confiança però juguen amb els clients i robar-los els diners quan canvien per readaptar-se a uns canvis per tenir allò que vàrem comprar i ara no ens volen donar. Frau!. Això ho fan els lladres i les màfies. Senyor Roger Guasch: li dic lladre públicament. Com a abonat estic ja fart d’haver planificar el dia “oficial” i el segon “pel dia que em voldran fotre”.
  Ahir era al teatre i ja vaig canviar el T, precisament al segon dia per evitar canvis en els darrers. Faig més de 200 quilòmetres per assistir-hi i vaig tenir sort. Pago més de 100 euros, i he de deixar l’espectacle que veuré a l’atzar o a mans d’uns incompetents?. Si m’hagués passat li escric el full oficial de reclamacions i a l’oficina de consum. Potser algun dia n’aprendran. A qualsevol comerç de barri no se li permet,
  Un altre moment parlarem de la funció. Aquest apunt avui no va d’això.
  Ahhh!, i això síí!. El teatre ple d’adolescents jugant al joc de pistes, amb bosses de patates enmig de la funció (com les van entrar??), corrent pel teatre com …. adolescents!… jugant!… “blocant” a alguna senyora de vuitanta anys…. (és el que els hi proposava el joc de pistes?…) … i tots premiats amb entrades des de la zona 2b (platea, 2n pis central… ) a la 8. Potser aquesta és la manera del Guasch de fer clients. Espantar als fixes, agafar els passavolants, convertir el teatre en un esplai juvenil, als “festivaleros” del flamenc (amb tot el respecte, eh); pero toca fer-ho així a un teatre de lírica?.
  Guasch: no he utilitzat encara els “aparellets” per opinar. Aquí ho tens. Indecent, vergonyós i mafiós.

  Liked by 1 person

  • Xavier

   Ahir era també al teatre (zona 8). Tota una fila sencera d’adolescents amb els peus damunt la barana, xerrant tota l’estona. Ja els hi havia cridat l’atenció durant la primera part i tan sols una vegada a la segona. Després d’una interpretació amb aplaudiments vaig sortir a buscar algun acomodador per comentar l’escena i, vés per on! Quan l’acomodadora es va adreçar al jovent la primera noia de la fila va advertir-la que no entenia el català (???).

   M'agrada

  • Pep comparteixo el teu enuig però no certes expressions, perquè penso que al senyor Guasch li podem dir moltes coses, però no precisament lladre i menys aquí, perquè si vols emprar segons quins qualificatius millor que els hi diguis directament amb un escrit dirigit a ell i no en el blog d’un tercer que està tan enutjat com tu, però que segons quins qualificatius li poden portar més problemes a ell, que sóc jo i que vaig amb peus de plom per no dir tot el que voldria-
   Això que m’expliques dels adolescents ho trobo nefast i denunciable també en el full de reclamacions que segurament podem demanar al sortit.
   Jo insisteixo, si posen aparell per opinar, a part de IFL on sempre ho podràs fer seguint una normativa que des del principi figura al blog, no estaria gens malament que empréssim tots plegats aquestes màquines que ens han deixat per fer-ho.
   Espero que entenguis el meu punt de vista

   Liked by 1 person

   • Pep

    Et dono tota la raó Joaquim. Ja vaig sortir enutjat ahir, i avui m’he desfogat al teu bloc. Et demano disculpes perquè sé que et comprometo. Però L senyor Guasch li pots donar el meu correu. La nota també la tinc preparada per ell. Disculpa’ m per la part que et toca.

    M'agrada

    • Penso que és més fàcil que li escriguis directament al Liceu, però en el cas que me’l demanés, tenint el teu permís li donaria, fins i tot et voldrà rebre personalment, això sí que ho té.
     He tingut alguns problemes per coses similars, una vegada dos amics que curiosament no sabien cadascun d’ells qui era i resulta que eren amics, bons amics però utilitzaven només el nom de pila, es varen barallar entre ells per qüestions diguem que polítiques, i vaig acabar rebent jo per no haver tallat la discussió a temps, i una altra vegada també em van retreure que no aturés a un comentarista per les seves opinions, que eren molt radicals i podien ofendre. En realitat no m’agradaria tallar a ningú, però sobretot quan parlem de terceres persones amb noms i cognoms, jo crec que si s’ha de ser per sobre de tot, respectuós.
     Gràcies per intentar entendrem

     M'agrada

 3. nozzefigaro

  Gràcies Joaquim per haver fet aquest post!
  sóc de fora Bcn i per temes laborals només puc baixar en cap de setmana i com bé dius organitzant una bona excursió, ja que la majoria de vegades també m’he de buscar lloc per dormir a la ciutat (i ja que he d’agafar hotel ja podria ser a Londres i abonar-me a la ROH, que tenen una temporadeta espectacular…)

  De totes les possibilitats d’abonaments només em surt a compte l’abonament flexible, si és que se’n pot dir a compte perquè bàsicament hi guanyo un irrisori 8% de descompte i la revisteta que m’envien a casa.

  Tinc assumit que fins que no em jubili (i tinc 30 anys…), em canvii de lloc de residència o em compri un cotxe, m’he de quedar les tarifes cares dels caps de setmana i sentir-me tractada com a abonada de 3a regional, “posa-t’hi fulles” que diuen.

  Fa un any i amb tota la bona fe del món m’havia comprat una entrada fantàstica per veure Elina Garanca, i ara ja tenia clar que havia caigut del cartell, però havia mantingut data perquè DiDonato no em desagrada. Aquesta setmana per casualitats de la vida em vaig assabentar del canvi de dates que comentes i m’estava començant a preocupar al veure que no corresponien: sóc jo que ho vaig calcular malament? em vaig equivocar de dia?

  Evidentment vaig trucar al Liceu i em van contestar: “ah, no ho sé, podria ser que haguessin canviat les dates, no ho sé, potser, no ho sé…” Solució: baixa a taquilles (si és que pots) i canvia l’entrada pagant evidentment la gestió i l’augment de preu que comporta el dissabte, i si no queden seients amb una visibilitat com la que ja tenia mala sort.

  Així que gràcies Joaquim per fer-me adonar que la meva memòria està intacte i que qui té un problema (llevat de mi, que ara m’he de menjar “el marrón” com pugui) és el Liceu, que passa olímpicament de tot i de tothom.

  Ara si que ja acabo, disculpes a tots per la llargada del meu lament. Fa anys que us segueixo però mai havia comentat i em sap greu fer-ho per a cridar que estic indignada però a algú ho havia de dir. Tinc la desgràcia d’haver caigut en aquesta addicció: l’òpera, que mai et deixa en pau, sempre et demana més i més, per no dir els comentaris de tot tipus que s’han d’aguantar i forats sense fons que et deixa a la targeta de crèdit. Així que un cop assumit que potser hauria d’haver escollit una droga més dura perquè em sortiria més a compte, bromes les justes i el Liceu últimament viu immers en “El Club de la Comedia”.

  M'agrada

  • Hola nozzefigaro, benvinguda a IFL encara que sigui per una enrabiada monumental.
   No t’has de disculpar per la llargada del comentari.
   Caure en la droga operística no és cap desgràcia, el problema és quan t’adulteren el producte, com és el cas, aleshores la droga fa mal.
   Espero que quan tornis a comentar sigui per una altra mena de qüestions.
   Gràcies per seguir el blog i ara participar-hi, encara que sigui per un fet tan lamentable.

   M'agrada

 4. Maribel i Victor

  Al turno B es la segunda vez que nos lo hacen. La primera fue con Benvenuto Cellini, en la que nos quedamos sin oir a John Osborn. En esas fechas todo fue demencial. Envíamos un mail a Atención al cliente, pidiendo cambiar de localidad sin gasto adicional, ya que las entradas que quedaban de nuestra zona eran mucho peor que las nuestras. No nos contestaban, por lo que llamamos por teléfono el mismo día de la función, su respuesta fue que nos dirian algo. Al final tuvimos que ir a la función del día 12 de Noviembre sin que se dignaran contestarnos. Al día siguiente envié un mail de protesta dándoles las gracias por habernos arruinado la ópera y ohhh si que habían envíado un mail autorizando el cambio, pero ohhh se lo habían envíado a otra abonada. Así es como trabaja Atención al Cliente y trata a los abonados. ¿ Que pasa señores del Liceo con el público del turno B ? El turno B es de los más caros y nos están dando gato por liebre. ¿ No merecemos, al menos, una disculpa ? Por descontado que cambiaré las entradas y espero que sin tener que pagar más. ¡ No tienen verguenza ! Además haré la oportuna reclamación oficial.

  M'agrada

  • No és qüestió del torn, això deu ser una lamentable casualitat, és en general, és que l’abonat no els interessa gens i menys l’abonat antic que estic segur que es volen treure de sobre. Motius no ens falten per marxar però deixar l’abonament T és donar una satisfacció que no em dóna la gana de servir-la amb safata.
   Volen queixes formals? Doncs potser haurem de fer com fa la Marga i demanar el full de reclamacions per tot, però deixar el teatre sense oposició i al seu servei no, per aquí no vull passar.

   M'agrada

 5. Yo ya he pedido la hoja oficial de reclamaciones dos veces y las dos he conseguido que me hiciesen caso. La primera fue cuando quise devolver las dos entradas del Otello de Verdi que, después de todos los cambios, no me interesaba nada. Tenía dos localidades, la del abono de temporada y otra de un abono a la carta, y me devolvieron el dinero de las dos, íntegro. La segunda fue ayer cuando fui a hacer el segundo cambio de Capuleti. En el abono (turno D) me tocaba el segundo reparto pero, como quería ver el primero, cambié la entrada en septiembre, pagando un suplemento porque ese día eran más caras las localidades. Cuando fui ayer a protestar a taquillas (me niego a llamar al 902 y por email tardan siglos en responder), me dijeron que como ya había hecho un cambio (gratis para abonados), si quería cambiarla de nuevo me cobrarían 5 euros. Me enfadé, dije que no iba a pagar ni un euro, que ya había pagado un suplemento en su momento por hacer el cambio para ver a DiDonato y que ahora me habían vuelto a poner a la cantante que tenía en el abono, pedí hoja de reclamaciones y después de un rato aceptaron a hacerme el cambio sin cobrarme nada más. Eso sí, la entrada que tengo ahora cuesta MENOS que la que he pagado en realidad, y la diferencia se la embolsan. A pesar de todo, me han timado.

  M'agrada

 6. Además, las leyes nos amparan para hacer estos cambios. Según el Real Decreto 2816/1982 – Reglamento General de Policía de Espectáculos Públicos y Actividades Recreativas:
  SECCIÓN TERCERA. Los espectadores, asistentes o usuarios y el público en general
  Art 58.
  Además del derecho a contemplar el espectáculo, participar de la actividad recreativa o usar del servicio correspondiente, se reconocen, en favor del público en general, los siguientes derechos:
  a) A que el espectáculo o la actividad se desarrolle en su integridad y en la forma y condiciones con que haya sido anunciado.
  b) A obtener, de acuerdo con lo previsto en los artículos de este Reglamento, la devolución del importe de las localidades adquiridas, caso de no hallarse conforme con la variación del espectáculo o actividad o de sus condiciones o requisitos, dispuesta por la Empresa, salvo que hubiese ya comenzado y la variación obedeciese a causas de fuerza mayor.
  c) A obtener de la Empresa el Libro de Reclamaciones para consignar en él las que estime pertinentes, de acuerdo con lo previsto en el artículo 52.
  d) A utilizar los servicios generales en la forma y con las limitaciones que reglamentariamente se establezcan o se determinen por la Empresa de acuerdo con las mismas.
  https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-1982-28915

  M'agrada

 7. Joan

  Excel.lent post i molt necessari. Anem a pams:

  El desgavell de tarifes i preus és molt difícil d’entendre: Van en funció del dia, del repariment, de què exactament? Ara ja dubto entre si obeeixen a un complicat càlcul de probabilitats que donaran a l’equip de gestió del teatre actual algun dia el premi nobel, o bé es tracta simplement d’una adaptació del joc dels trilers que tenen la seva unitat mòbil uns metres enllà del teatre i els ha permés d’apendre’n el funcionament a còpia d’observar-los des de la peixera del cercle: “la Didonatto… on és la Didonatto, a quin dia es troba ara?”
  El tema dels canvis de repartiment capritxosos té no pocs precedents aquesta temporada. Jo cito els que m’han afectat:
  – Benvenutto Cellini:
  Vaig comprar entrada anticipada pel dia 12, El rol principal el cantava John Osborn qui va cantar la funció el dia 10 que no l’havia de cantar ell però es retrasmetia per ràdio, ja no va cantar la del 12 i si que ho va fer el 14. Vaig demanar el canvi a taquilles, se’m va dir que no podia ser, vaig cedir la meva entrada i vaig comprar-ne una de nova.
  – Otello:
  Aquest cas em molesta més. Tenia entrada per tots dos repartiments. El primer el va cantar Cura en substitució d’Antonenko. En el meu cas res a dir però només va cantar 3 funcions. No entro a valorar que el dia de l’enregistrament pogués estar malalt, és comprensible, ara fer pagar Carl Tunner a preu d’Antonenko… no sé pas que dir!
  El que van fer amb el segon repartiment, ja ho he dit algun altre cop, em sembla lamentable: L’Ermonela Jaho, qui juntament amb Giuseppe Verdi era dels pocs que quedaven del cast anunciat, la van passar al primer repartiment i va deixar de cantar totes les funcions que tenia assignades. El Liceu em va venir a dir que el que jo havia comprat era Otello i que com que ja havia fet un canvi, havia de pagar el segon més la diferència de tarifa si insistia en voler escoltar la Jaho. El repartiment tal com quedava no m’interessava en absolut i vaig tornar a cedir l’entrada.

  Amb l’affaire Didonatto ja m’agafen torejat i m’he esperat a treure entrada pel 2n cast a que comencessin els assaigs i tinguessin els repartiments més clars:
  Hi aniré el 25 i l’1 i espero escoltar la soprano americana en les dues ocasions i amb la resta de repartiment diferent. Aquesta és la tria que he fet jo i m’agradaria que me la respectéssin si la causa no és de força major.

  De tota manera el problema ara és de credibilitat i el mal ja està fet. Recordo que en Joaquim argumentava que no es molestava a posar a l’agenda d’IFL si el repartiment de les òperes era l’A o el B ja que l’únic segur era el títol i el que em passa pel cap és assistir sistemàticament a les primeres funcions un cop confirmats els repartiments abans que comenci el carrussel de canvis 😦 ja que sembla que si falla algú és xq hi ha un problema real i,al menys l’estrena, semblen molestar-se en cobrir-la bé
  ( Cura/Antonenko, Halfvarson/König, Bros/Sartori) la resta, com la selecció de funcions que fem els afeccionats, sembla que els importa ben poc.

  No m’ha agradat gens però saber pels comentaris que mentre a mi se m’ha dit que no se’m canviaven les entrades i, per tant, que en comprés d’altres a d’altra gent se li ha acceptat el canvi i/o la devolució de l’import, que és el que haurien de fer (com a mínim): comunicar el canvi tant bon punt el sàpiguen per e.mail i oferint la possibilitat gratuïta sense despeses de gestió, a banda, està clar, de disculpar-se.

  Sé que el liceu llegeix el blog i espero una resposta. Si no es produeix els tornaré a escriure en privat. No em sembla de rebut que es canviïn localitats a alguns sí i a alguns no.

  M'agrada

  • I ho continuaran fent tantes vegades vulguin Joan, podem relacionar mil i una malifetes, però si no denunciem ells les queixes ni les escolten, ni les senten, si els interessen gens. Som nosaltres els equivocats.
   El Liceu llegeix el blog i s’emprenyen amb mi perquè segons ells no dic la veritat, i creo una corrent d’opinió contraria i perniciosa, es pensen que tots sou enzes i que jo tinc el poder de menjar-vos el cervell.
   Pel que fa al tracta diferencial fixat que el secret està en oficialitzar la queixa i que quedi escrita, perquè el Liceu té un control de qualitat que amb moltes queixes pot perdre la qualificació, per tant llibre de reclamacions i s’han acabat tanta ximpleria.

   M'agrada

   • Pep

    Com deia abans, crec que tots som conscients que tú, al capadvant del blog i amb contacte amb el teatre, estàs entre dues aigües. Més raó per rebre el suport dels lectors i encoratjar-te a seguir sent honest i valent amb el què creus i defenses. I donar un canal obert d’opinió que, a dia d’avui ja no es troba ni en la premsa. Potser també per això seguim sent fiidels al blog. I en un cap de setmana com aquest….. llibertat d’opinió…. d’expressió…..

    M'agrada

    • No ben bé Pep, jo estic en contacte amb el teatre com tu, no estic al mig, jo estic descaradament a un bàndol, i no és el del teatre. No en sóc treballador, ni col·laborador, no els dec res i no em deuen res, per això puc dir el que penso, estigui equivocat o no, ja que el meu sou a final de mes no depèn del Liceu, ni de l’opinió que jo tingui del que fan o com ho fan.
     Aquesta llibertat és molt valuosa i certament perillosa, per això tot i tenint molt clar que la llibertat d’expressió és un dret fonamental i bàsic, el respecte també ho és.

     M'agrada

 8. marcozincone

  Gracias por el post, Joaquim! Yo soy de los afectados (dom.29) pero ya me tranquilizaste sobre la capacidad de Silvia Tro y no voy a hacer intentos de cambio, me quedo satisfecho con saber que me estafaron ellos y no me equivoqué por mi distracción al momento de la compra (verano pasado). En todo caso, este teatro nos traiciona mucho. Lo que pasa, es que no tenemos alternativa!

  M'agrada

  • Alternativa? què vols dir? Alternativa pot ser la queixa que ens proposa la Marga, alternativa pot ser protestar a la sala quan les coses no vagin bé, alternativa pot ser escriure als diaris, alternativa pot ser recollir firmes, alternativa pot ser fins i tot demanar la dimissió de la direcció al Conseller de Cultura amb el corresponent ressò mediàtic.
   Les anelles de la façana s’han aturat i no no era una cosa tan greu com la que estan fent i amb el que estan convertint aquest teatre, tota aquesta colla, per tant no tot està perdut.

   M'agrada

  • Yo me baso en las funciones que estaban previstas con Garanca y que luego fueron asumidas por DiDonato. No sé desde cuando los cambios se han hecho puesto que no voy mirando cada día el web, lo que si ssé es que nadie me ha anunciado, ni a i ni a nadie, que ahora hay un segundo cambio motivado por una transmisión.
   Quizás han decidido hacer una transmisión con el segundo reparto cambiando el Romeo porqué en conjunto es mejor que el primero.

   M'agrada

 9. Jordi Medallo Muñiz

  Actuen com màfies. Jo ja ho tinc clar. Volia comprar entrades per a la temporada vinent i no ho faré fins un dia abans. Pagar un anys abans i després tot aquest “mangoneo” no, això és típic de “trileros”…veu la boleta, si, no, doncs no la veu.

  M'agrada

  • Això d eles entrades ja ho he fet aquest any, només té l’inconvenient de que com bloquegen les més econòmiques, que són les que compro jo, em puc quedar sense anar, ja que no penso gastar-me 30 o 40 euros per una segona fila sense visió com han fet. No hi vaig i tal dia farà un any.

   Liked by 1 person

    • Si ho sabés tindria molt poder. No en tinc ni idea i no em preocupa gaire saber-ho o no, tt’ho dic sincerament, perquè sempre tenim les de perdre. No sé si te n’adones, ara resulta que fa mesos que estava anunciat que el 29 no cantava DiDonato, és que és molt fort això. Compro Garanca, diuen que en lloc d’ella canta DiDonato i ara resulta que el 29 mai es va anunciar DiDonato.
     Però és clar, tot ho tinc que descobrir jo, l’empresa no m’informa malgrat que són ells els que van canvien la programació.

     M'agrada

 10. kàtia

  Doncs sort que llegeixen el blog,els hi rellisca tot el que poguem dir,els hi entra per una orella i els surt per l’altra.El jefe de la tribu (Guasch) té unes tragaderes impressionants,però ell no es dona mai per aludit,ell es PERFECTE,ELL MAI s’EQUIVOCA,TOT HO FA pel be del Liceu iaixi anem.Alguna vegada he pensat reunir informació,pifies,presses de pel etc.etc. i anar amb el memorandum al programa d’en Cuní.

  M'agrada

 11. Olga

  Ja ho vaig dir en ocasió de l’Otello, i ara em reafirmo. Prou abonament al Liceu. S’ha acabat. Si la propera temporada tinc ganes d’anar-hi (que cada vegada en tinc menys, la veritat), compraré les entrades a darrera hora. Així, almenys, sabré qui canta.

  Estic indignada. També vaig ser “víctima” del canvi de tenor pel Benvenuto Cellini, i del canvi de Cura per Tunner a l’Otello.

  I no és per no sentir Silvia Tro Santafé, que m’agrada molt (va ser una Elisabetta boníssima a la Stuarda de l’any passat), però que canviin així, sense més ni més, no em sembla just, correcte ni ètic per part del Liceu.

  M'agrada

 12. Ducadimantova

  Hola Ximo,
  Crec que hi ha alguna informació errònia en el que comentes.
  Les dates de la Joyce NO ha canviat des que es va anunciar el canvi de protagonista.
  Ho se perque jo era un afectat. Al juliol vaig canviar el dia del meu torn del dia 20 al 29 doncs aquest cap de setmana soc fora. Al veure el canvi vaig fixar-me que la joyce no cantava el 29 i a l’octubre vaig tornar a canviar pel dia 28. M’ho van fer sense cap problema i no vaig pagar res perque la meva tarifa original era la 3.
  Entenc que qualsevol abonat afectat (torns B i T) tenia dies disponibles de sobra per canviar de repartiment sense haver de pagar res (5 dels 6 dies que canta la Joyce tenen preu igual o inferior a la tarifa 4 dels torns afectats).
  No considero que al teva dissertació sigui correcte.

  M'agrada

  • Vaja, et trobava a faltar.
   Però escolta Ducadimantova, que costa avisar als afectats? Per què ens teniu tan poca consideració? Nosaltres hem comprat una cosa i després es canvia sense avisar-nos. Com puc saber-ho si jo quan vaig comprar l’abonament tenia la Garanca i després em, dieu que en lloc de la Garanca canta DiDonato? Els teatre amb cara i ulls informen al seu públic, vosaltres no, ho hem d’anar descobrint.
   Quina és la informació incorrecte? Mira el que diu la gent, no sóc jo sol, no és una paranoia meva, no és que només sigui jo el que cregui que les coses es fan fatal, que el públic té el dret a estar informat, a que el tractin a taquilla com es mereix i que sobretot no se’ns prengui per enzes, perquè paciència en tenim molta, massa, però no és infinita i sobretot, diguem Joaquim.

   M'agrada

  • Joan

   Al.lucino que se t’hagi permés fer un doble canvi sense pagar despeses i a mi se m’hagi dit que les havia de pagar perquè el que jo havia comprat era un Otel.lo, no tal o qual cantant. No ho vaig entendre malament i la resposta la tinc x escrit en un correu. A més se m’explicava que amb Malkovitch/Irons es va fer una excepció xq a l’entrada sortia el nom de l’actor cosa q no passava amb l’òpera de Verdi. Espero que el liceu respongui públicament perquè uns sí i uns no no és de rebut. A més d’oportú el tema em sembla una mica urgent xq si els canvis evitables és a dir no provocats x substitució són motiu de canvi d’entrada sense despesa tantes vegades calgui em tornaré a plantejar comprar entrades anticipades, cosa que no pensava tornar fer

   M'agrada

 13. Ducadimantova

  1) No es certa la teva afirmació “Joyce DiDonato figurava fins fa poc anunciada per cantar els dies 17, 20, 23, 26, 29 de maig i 1 de juny”.
  2) No es certa la teva afirmació “perquè DiDonato no ha cancel·lat, “només” ha decidit canviar dos dies per uns altres dos arran d’una transmissió cinematogràfica d’una de les representacions de l’òpera i el Liceu,”
  3) No es certa l’afirmacio “Són ells els que m’han variat allò que em van vendre, insisteixo que sense avisar-me.”
  Podria seguir doncs son moltes les afirmacions errònies i imprecisions tendencioses i opinions manipulades per aquestes.
  Es un post poc digne del nivell que mostres en molts altres i que de fet son pels que et segueixo.
  Et demano que rectifiquis.

  M'agrada

    • REctificaré Ducadimantova, però si em permets només parcialment, per què? Doncs t’ho explico;

     1) No es certa la teva afirmació “Joyce DiDonato figurava fins fa poc anunciada per cantar els dies 17, 20, 23, 26, 29 de maig i 1 de juny”. AIXÒ ÉS CERT, el més d’octubre ja es va anunciar a la premsa, però en a mi com a abonat NO.
     2) No es certa la teva afirmació “perquè DiDonato no ha cancel·lat, “només” ha decidit canviar dos dies per uns altres dos arran d’una transmissió cinematogràfica d’una de les representacions de l’òpera i el Liceu,” Els teus enllaços no en diuen res d’això, per tant aquí no em demostres res.
     3) No es certa l’afirmacio “Són ells els que m’han variat allò que em van vendre, insisteixo que sense avisar-me.” Voslatre sem vareu vendre Garanca i quan canvieu jo ja havia comprat Garanca per tant si no m’informen i el canvi és Garanca per DiDonato, si abans tenia Garanca ara hauria de tenir DiDonato. Si com a damnificat el teatre m’hagués informat això no hagués passat.
     Podria seguir doncs son moltes les afirmacions errònies i imprecisions tendencioses i opinions manipulades per aquestes. No pots seguir Ducadimantova, però no t’amoïnis que ara escriuré un apunt per rectificar.
     Es un post poc digne del nivell que mostres en molts altres i que de fet son pels que et segueixo. La dignitat, ui la dignitat, quines penques!
     Et demano que rectifiquis.

     M'agrada

    • Pep

     Em poso al mig amb el vostre permís. Fa anys que les meves mans no volen tocar aquest diari ( que no és el canal oficial d’informació del Teatre). Tampoc tinc facebook ni ogligació de tenir-ne. Tampoc tinc cap obligació de descarregar-me l’app. El Teatre té el meu correu-e per aquestes comunicacions. Potser com que a mí no m’ha afectat per això no m’ho ha comunicat?

     M'agrada

 14. Pere

  A mi em sembla una estafa. Pocs dies després de comprar les entrades el mes de novembre (en forma d’abonament flexible que el mateix Liceu em va oferir al veure que ja havia comprat algunes entrades per altres funcions) em vaig adonar de la substitució DiDonato – Tro. Vaig anar a taquilles a fer el canvi i em van dir que els dissabtes hi ha personal eventual que no està autoritzat a fer aquests canvis. Es van quedar les meves dades i dies després me’l vaig trobar fet a la web. Això sí, previ pagament de 5 euros per entrada. Vaig exigir que se m’apliqués la mateixa tarifa que tenia com abonat “flexible” i el noi que em va atendre, molt amablement, em va dir que no ho podia fer. Vaig estar quasi mitja hora rondinant i mostrant el meu enuig. No me’n vaig sortir. No vaig caure en demanar el full de reclamacions (manca de costum), però m’ho apunto per una propera vegada.

  Per cert, jo no llegeixo La Vanguardia ni tinc facebook. Crec, Ducadimantova, que no és obligatori. I tampoc estic cada dia mirant els repartiments a la web del Liceu. Segons vostè ho hauria de fer? L’Auditori, el Palau i Ibercamera m’avisen sempre amb anticipació quan es produeix un canvi. El Liceu n’hauria d’aprendre.

  Donat que vaig assistir a l’estrena (no vull avançar res fins que no facis el teu post), només dir als que us ha tocat la Silvia Tro que potser heu tingut sort (i això que la senyora DiDonato és un dels sants de la meva devoció, però…)

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: