IN FERNEM LAND

TORNA EL LIED A BARCELONA: LIFE VICTORIA 2016


image001

Amb admirable i puntual tossuderia torna el Lied Festival Victoria, que en l’edició del 2016 oferirà del 4 de novembre al 21 de desembre, 6 recitals, conferències i classes magistrals a l’Akademie, un dels trets distintius d’aquest Festival a l’entorn de la figura de Victoria de los Ángeles.

El festival s’inaugura el proper 4 de novembre el baríton José Antonio López acompanyat per Iain Burnside, interpretarà un programa centrat en Cervantes i Shakespeare en el 500 aniversari de la seva mort. Com a previ a aquest concert la soprano Mireia Tarragó acompanyada pel pianista Eric Ledesma, tots dos becats de la Fundació Victoria de los Ángeles i New Generation Artists del LIFE Victoria interpretaran una breu sel·lecció de Lied, com a teloners. El concert tindrà lloc al Sant Pau Recinte Modernista · Pavelló Sant Rafael.

Tres dies més tard, el 7 de novembre la soprano Carmen Solís acompanyada per Rubén Fernández Aguirre interpretaran un programa a l’entorn de Federico García Lorca amb obres de Montsalvatge, García Morante i Miquel Ortega, en el 80 aniversari del seu afusellament. Abans, la soprano Ulrike Haller acompanyada per Irune Liberal, interpretaran un programa homenatge a Victoria de los Ángeles en conmemoració dels 30 anys de Catalunya Música. El concert tindrà lloc al Sant Pau Recinte Modernista · Pavelló de Sant Rafael

El 9 de novembre els participants a les masterclasses de Iain Burnside oferiran un concert gratuït a l’ESMUC. Les masterclasses tindran lloc del 5 al 9 de novembre i són d’accés gratuït. El concert tindrà lloc a l’Aula Magna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

El 13 de desembre la soprano Elena de la Merced, la mezzosoprano Carol García, el baríton David Menéndez i el pianista Rubén Fernández Aguirre presentaran a La Pedrera la primera integral vocal d’Enric Granados.

El 20 de desembre el baríton Joan Martín Royo acompanyat per Pierre Réach, oferirà un liederabend dedicat a la nit amb obres de Schumann i Schubert. Abans, la soprano Mercedes Gancedo i la pianista Carmen Santamaría oferiran una de le sinteressants prèvies de la New Generation Artists d’aquesta edició 2016. El concert tindrà lloc al Sant Pau Recinte Modernista · Pavelló de Sant Rafael

L’endemà a la mateixa sala, la gran soprano Maria Katzarava, acompanyada del pianista Francisco Poyato i de la mezzosoprano Rocío Tamez oferiran un recital dedicat al compositor mexicà Salvador Moreno (1916-1999) i amb obres de Serguei Rakhmàninov i compositors francesos. 

A l’Akademie hi assistirà Teresa Berganza (4 de novembre a Sant Pau Recinte Modernista · Pavelló de Sant Rafael de Sant Rafael).

El 9 de novembre de 2016 a l’Aula Magna de l’ESMUC el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí oferirà una conferència a l’entorn de Shakespeare i el lied, mentre que el 1 de desembre serà el professor, crític i divulgador musical  Jaume Radigales qui oferirà en la mateixa sala, una conferència a l’entorn de Cervantes en la música.

El Festival està envoltat d’activitats que donen les desitjades oportunitats al mes joves amb tres concerts anomenats Tast de Lied, que s’oferiran a Jorquera pianos i que tindran com a protagonistes a la soprano Laura García i el pianista Isaac Rodríguez el dia 16 de novembre, la mezzosoprano Anna M. Ollet i la pianista Irune Liberal el dia 30 de novembre i finalment el 14 de desembre els protagonistes seran la soprano Irene Mas Salom, la mezzosoprano Helena Resurreicao i la pianista Neus García Puigdollers.

Tota la informació detallada, amb els abonaments, els  preus de les localitats i els horaris els trobareu al web del LIFE Victoria 2016:

En un món tan immens i  alhora tan colpidorament petit com és el del lied, no ens podem permetre donar l’esquena al LIFE Victoria, un festival que amb l’originalitat d’una proposta sempre diferent, innovadora i inquieta, ens dóna a conèixer a joves valors, la majoria de casa nostra.

Sempre he pensat que les poques ocasions que Barcelona es vesteix de lied, tots els que sovint el reclamem amb insistència utilitzant aquell tòpic (cert) de que els grans cicles i les temporades més lluïdes l’obliden o quan diem que els joves cantants i pianistes no tenen gaires oportunitats  de mostrar les seves potencialitats, en realitat no estem a l’alçada.

Us deixo amb Victoria de los Ángeles cantant “An die Musik” de Franz Schubert acompanyada de Gerald Moore l’any 1957. Història mítica i en majúscules de la música.

8 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: