IN FERNEM LAND

EL CONCURS DE L’ESTIU 2018: ÉS SOFIA VILLANI SCICOLONE


Si, Sofia Villani Scicolone i no Sophia Loren, ja em perdonareu, però ho vaig dir molt clarament nom i COGNOMS de la senyora, i és clar molts, la immensa majoria i n’hi ha hagut bastants més del que es preveia després del tercer diumenge, només heu dit el nom i el cognom artístic.

Si tots i totes haguéssiu dit Sophia Loren ho hagués hagut d’acceptar  perquè mai hagués deixat el premi desert després del que heu patit amb el Sr Fracassi, però hi ha hagut una, només una contesta que a banda d’encertar el nom i el cognoms de la senyora em va escriure això:

Diria que la dona que busquem és la Sophia Loren (Sofia Villani Scicolone). He arribat a aquesta conclusió perquè, en primer lloc, si es sumen les xifres de l’any d’estrena de “La Wally” dóna 20. En segon lloc, les quatre cançons de la segona pista ens porten al mes de Setembre, i la Sophia Loren va néixer el dia 20 de setembre de l’any 1934. 

D’altra banda, la Renata Tebaldi, diva que reposa a Langhirano (prop del castell de Torrechiara), va doblar la Sofia Loren a la pel·lícula Aïda, dirigida per Clemente Fracassi, el misteriós rostre de la foto de la pregunta 3 (o això crec). 

Més clar i concís no es pot dir i per tant malgrat que no va ser la primera (el primer va ser l’amic Atticus que encara no sé amb el minuciós i detallista que és ell, com no em va dir els cognoms de l’actriu i els dels pares,, avis i besavis paterns i materns), la guanyadora del concurs de l’estiu del 2018 de IFL és la Núria Prats.

Heu participat 45 persones, alguns no han contestat a tot, altres s’han incorporat tard i altres es van estancar amb la fotografia perversa de Clemente Fracassi, director de l’Aida en la que Renata Tebaldi posava la veu a la radiant Loren.

El més sorprenent per a mi, tot i que hi ha programes que identifiquen els fragments d’àudio, és que la primera pista tingués 20 respostes que van identificar a Mario Del Monaco cantant  “Oh, Come Furon Lunghi” de La Wally i que per tant van saber que aquesta òpera es va estrenar l’any 1892.

El fragment era aquest

A la segona pista “només” calia escoltar les lletres, si és que no es coineixien les canços originals, ja que en totes elles de manera més o menys insistent sempre apareix el mes de setembre.

Jo les vaig unir d’aquesta manera

I les cançons són:

September d’Earth, Wind & Fire.
September when I first meet you de Barry White
September Song interpretada per Nadie Coyle
September Song de Lou Reed.
Aquesta és la fotografia sencera que ens mostra al senyor Clemente Fracassi

La tercera pista era reconsagrada, ho reconec, però intuint que es tractava d’un director de cinema perquè si bé la cara no es veia gaire, la càmera cinematogràfica si, va ajudar a donar peu a lligar la quarta, que va tornar a ser molt encertada pels participants, ja que una vegada esbrinat per la fotografia que el lloc era el castell de Torrechiara a Langhiran molt a prop de Parma, on descansa eternament la diva Tebaldi

A l’apunt ho vaig retallar i “retocar” una mica per tal de que la recerca a Google no fos tan fàcil

Amb tot això calia lligar sobretot Fracassi i Tebaldi per anar a parar a l’Aida que es va filmar l’any 1953 per constatar si el 20 de setembre tenia alguna cosa a veure amb les senyores que sortien en aquest film, Sophia LorenLois Maxwell que és qui feia el rol d’Amneris a la pel·lícula, tot i que aleshores hagués hagut de fer intervenir a Ebe Stignani. En principi era la meva idea, però vaig pensar que tampoc calia ser tan pervers i em vaig quedar amb Loren i Tebaldi.

Bé, cal felicitar a Núria Prats per no defallir i tenir l’encert final, també als quatre guanyadors setmanals: en Germán Escudero (1892), en Victor Pastor (setembre), en Colbran (Clemente Fracassi) i la Maria Teresa Masip (Renata Tebaldi); alhora que agraeixo molt a tota la resta de participants el vostre coratge, la vostra perseverança i el vostre enginy, amb correus molt divertits que m’heu enviat acompanyant les respostes. Cal dir que hi ha qui ho va encertar abans fins i tot que proposes la pregunta definitiva, però ai las! no sabia que jo demanaria el nom i cognoms (en plural per no deixar dubtes que no volia Loren) de la divina Sofia Villani Scicolone, si no hagués estat tan “poca solta” segur que seria el guanyador. 😉

La Núria rebrà un val per comprar el llibre que ella vulgui a una coneguda llibreria i els quatre guanyadors setmanals rebran per correu electrònic un enllaç exclusiu.

Gràcies a tots, us espero, si aleshores IFL encara existeix, al concurs de l’agost del 2019.

31 comments

 1. jordifosal

  Apassionant.
  Em vaig encallar amb el director i ja no vaig fer res de bo, però m’encanta com t’ho fas per fer-nos passar un agost ben distret i això que aquest any algunes setmanes les condicions de que disposava eren ben precàries.
  L’enhorabona a la Núria i a tots el que han dit Sofia Loren, jo no hi vaig saber arribar, però segur que de fer-ho també hagués dit la Loren, sense pensar en els cognoms reals. Rebuscat, per no dir cabronet, fins el final,
  Moltes gràcies Quim

  M'agrada

  • Xavier C.

   Cabronet m´agrada, però jo diria més: pervers, maquiavèl·lic, diabòlic, infernal,… un psiquiatre diria moltes coses d´aquest costum d´en Joaquim de fer del concurs un poltre de tortura pels seus visitants… i també de nosaltres que ens hi posem de gust! :/

   Felicitats a qualsevol que hagi estat capaç de resoldre un parell d´enigmes. La del setembre era més senzilla, però la resta…

   I ara el gran clatellot, perquè si no ho dic peto: que ja em perdonarà la Núria Prats (enhorabona!), però aquí només hi hauria d´haver hagut un guanyador/a si és que algú (que em penso que sí) havia aconseguit la proesa d´endevinar a ritme les quatre pistes i el personatge que es buscava… Això s´haurà de repensar pel concurs 2019 quan, oi tant!, encara existirà IFL i el seu concurs.

   Abraçada, infernems!

   M'agrada

   • Un altre que sempre es queixa i any rere any es fidel a la cita, amb il·lusió! com l’ex. Masoqiuisme? ;-?
    Pe raltra banda hi ha més “guanyadors” amb totes les pistes encertades, totes, i amb la patinada dels cognoms, que són:
    La Eva, en Jesus Giralt, l’Atticus, en Ferenando ST, l’Ignasi i en Francesc.
    Altres han dit Sophia o Sofia Loren però els manca o l’any, o el mes o fins i tot el famós Fracassi, com en Josep, però no tenen les quatre pistes encertades.
    Per tant el guanyador, en aquest cas guanyadora és qui ha estat, Núria Prats,, una joveníssima participant. Treure-li valor no crec que sigui just, pèrquè ella a banda de dir totes les pistes és l’única que no ha lleguit en diagonal, pel que sembla. 😉

    M'agrada

  • Grpacies Jordi, en primer lloc per participar i també per seguir el blog amb tanta devoció.
   Ja m’hauries de conéixer i et podria dir amb tota la millor de les intencions que si fos la primera vegada d’acord, però després de tants concursos a les espatlles més que cabronet jo diria, si no vols pols noi vagis a l’era. 😉

   M'agrada

 2. Carolina

  Gràcies Joaquim com sempre, jo també em vaig encallar i marejar amb el director però passant’ho bé com cada agost amb els teus reptes. Et desitjo un bon hivern i espero, el proper agost si t’animes, el teu proper desafiament. Felicitats a la Núria Prats!

  M'agrada

 3. Maria Teresa

  Jo em vaig encaparrar amb un altra senyora. Pero com sempre ha estat divertit i ademes he pogut veure cares de dos mil durectors de cine que no sabía ni qui eren, jeje! Enhorabona a la guanyadora i gràcies Joaquim!

  M'agrada

 4. Fernando S.T.

  Llegué a Sofía Loren sin pasar por Fracassi, aunque luego busqué quién había dirigido Aída y lo descubrí.
  Busqué del 20 de septiembre, nacimientos, defunciones, estrenos, desastres, etc. Y vi a Sofía Loren y me quedé rápidamente con el binomio Tebaldi Loren.
  No caí en los apellidos, última lección de un concurso muy laborioso y distraído, marca de la casa.

  M'agrada

 5. Kàtia

  No he participat però m’ho he passat molt bè,llegint pistes i imaginant la recerca dels que heu estat investigant,però el que millor s’ho ha passat es Quim,n’estic segura.Tan difícil ha estat la recerca del concurs com la preparació,ha valgut la pena.I porfa,Quim a la de l’any vinent hi participare encara que no encerti res de res, no hi faltis!!!

  M'agrada

 6. JordiP

  Ai l’as! Ni olorar-ho! I fotos! Crec que he mirat totes les fotos (menys una) en blanc i negre que hi ha corrent per Internet! Al Google, al Yandex, he acabat al punt del suicidi! I finalment vaig llançar la tovallola. Llegint les solucions, mai hagues endevinat la resposta, i aixo que he estat seguint mig concurs des de Roma, on va neixer un 20 de setembre na Sofia! Ni aixi em vaig inspirar.

  Gracies per haver-nos fet anar de corcoll un any mes. I al 2019, si som vius, ja en parlarem….

  M'agrada

 7. colbran

  Yo adiviné todo a partir de Clemente Fracassi, pero caí en la trampa de los apellidos y no puse los de pila sino el nombre artístico:Sophia Loren. De las dos primeras pistas ni idea. Soy muy malo escuchando temas que no me son familiares y “La Wally” -aún gustándome mucho-, la verdad no la frecuento y los cantantes del “September” ni idea, bueno sólo reconocí a Barry White pero no supe encontrar el nexo…

  Felicidades a Nuria Prats y especialmente a Joaquim que se rompe la cabeza para montar concursos llenos de interés aunque yo me desanimé las dos primeras semanas.

  M'agrada

  • Para mí el vencedor moral de este concurso es el señor Colbrán, sin duda, por haber logrado reconocer a Fracassi a pelo. Como dice JordiP, yo también creo haber visto todas las fotos posibles que hay en internet de directores de cine detrás de una cámara, especialmente italianos y franceses porque lo que se veía me remitía a ello, y na de na… Sólo llegué a él tras la pista de Tebaldi.

   Liked by 1 person

 8. Enhorabuena a la ganadora por haber tenido la frialdad que yo no tuve y pararse en el detalle en lugar de primar la rapidez, lo que me hizo patinar. Yo pensaba que algún/a otro/a me habría adelantado, así que tampoco me había hecho ilusiones de ganar; pero lo que no imaginé era que si en lugar de haber escrito Sophia Loren hubiera puesto el nombre real y el artístico sería yo el ganador. Paberme matao…
  Me obsesioné con que tenía que dar toda la explicación de las pistas rápidamente y descuidé lo obvio… El caso es que pensé si ponía o no el nombre real y el artístico y decidí quedarme con lo segundo para no hacerme el listillo, pensé que con eso bastaba y el personaje estaba adivinado, pero claro no se buscaba el personaje sino la señora. Pensaba que el amigo Joaquim ya nos había palpado bastante la bolsa testicular con la narizota y gafas del, desde ahora y para siempre, odiadísimo Fracassi con su cara de idiota, pero no, faltaba el fin de fiesta…
  Gracias un año más por alimentar nuestro masoquismo veraniego. En justa penitencia deberías tragarte de una sentada los filmes de Fracassi, incluido su Chenier con Raf Vallone.
  Abrazos

  M'agrada

  • bocachete

   Doncs jo… el setembre i el castell, encara, però de La wally, res, i de Fracassi, ja ho diu el nom: un fracàs estrepitós. Ara, vist al final, no sembla tan complicat, però vaig trobar que era molt difícil… Felicitats als encertants.

   M'agrada

   • Jo crec que la més difícil, d’entrada, era La Wally, perquè 6 segons per saber un fragment musical d’una ària no famosa, però si coneguda, si no és amb programes que ho detecten, ho robo molt i molt difícil.
    La resta no tant. tot i que lo del Sr Fracassi era una “*utadeta”, sí, cal acceptar-ho. 😉

    M'agrada

  • Gracias amic Atticus por ser fiel a la cita, aunque las primeras semanas germanofilas me hiciste padecer, pensaba si estuviera Atticus esto no pasaría.
   Respondiste el primero, tu correo llegó cincoi minutos después d ela media noche, cierto que otros años a las 00:00:59 ya había llegado alguno, però en este caso el tal Fracassi se llevó por delante muchas esperanzas..
   Tu lo has dicho, el masoquismo esnotorio entre los infernems.
   El Ralf Valloner de Chénier tiene su punto, o que me dices para otro año La Favotita de otro ignoto, Cesare Barlacchi?
   Abrazo de regreso

   M'agrada

  • colbran

   Hola, Atticus!, pues no encuentro tan mala esa película (“Andrea Chênier”) con una adorable Antonella Lualdi que un año antes (1954) había interpretado el papel de Maddalena Fumarolli , el amor juvenil de Bellini, en “Casta diva”. Eran los años de las películas sobre cantantes líricos y óperas famosas (“La favorita”, con Loren, “The great Caruso”, con Lanza, “Enrico Caruso-Leggenda di una voce” (con la Lollobrigida y la voz de Mario del Monaco) ,”Melba”, con Patrice Munsel, ” Melodie immortali” (sobre Mascagni, atribuyéndole la autoría del “Dúo de los paraguas” de la zarzuela “El año pasado por agua” -Sic-), “Casa Ricordi” “Casta diva”, “Andrea Chênier”, “Verdi”, etc…).

   Un saludo y recuerdos a Sacra!.

   M'agrada

   • No, Fede, si yo no he visto el Chenier de Fracassi, igual es estupendo, pero para mí a partir de este verano todo lo que suene a ese señor me generará odio eterno…
    Un fuerte abrazo de los dos, a ver si podemos coincidir pronto.

    M'agrada

 9. Pepa MG

  sulla tua scarna gota… ire al orl, porque no se parece en nada a la que oía, sí el “tu” si… pero no identificaba el italiano, una opera conocídisima como ya sospechaba pero TAN conocida (aria/s en la película la diva de 1981) que jamas la he oido..el tua lo convertí en toi y me emperré en que aquello sonaba a frances (el año pasado pusiste un fragmento de wagner con un wotan que no prounciaba bien Eid), así que… hasta Tannhauser en frances me he oido! Lo de la camara pues fotut, desde la cuarta pista se habría podido llegar, pero yo ya estaba muy bloqueada… he visto tanta gente pegada a una camara Mitchell que ahora con eso de las cookies cada vez que abro un periódico me salen camaras Mitchell para comprar!, en estos momentos por 68.000 dolares se puede conseguir una por si alquien tiene interes que comprar una para hacerse una foto! Raro que ese castillo no lo hayan usado en Juego de Tronos, aunque sí en Lady Halcon (tambien me estudié el set a conciencia). Sospeché que no fuera un director sino un productor, un músico, un actor, una camara en una escenografia de ópera… Le has dado siete vidas al Fracassi.
  Gracies per tot.

  M'agrada

  • Lo de la diva era esto

   aunque la cantante no era ni de lejos la Callas.
   Si el fragmento hubiera sido de esta aria hubiera sido “demasiado” facil.
   El Fracassi hoy debe estar haciendo fiesta gorda allí donde esté.
   Gràcie sper participar amb aquesta passió que hi poses i amb aquest punt sarcàstic que em fa petar de riure.

   M'agrada

 10. Leonor

  ¡Felicidades a la vencedora y a los participantes! Me encallé en la primera y no pude pasar, me desanimé y me di por vencida (demasiado fácilmente, lo reconozco).
  Vaya señora, la Loren. ¡Un abrazo a todos, infernems y a Joaquim, como siempre!

  M'agrada

 11. Eduardo

  Felicitaciones a la ganadora!!!, este año Joaquim el concurso ha sido un crucigrama de los muy dificiles, y luego de la primera semana lo he abandonado. Creo por mi edad la muerte de algunas de mis neuronas se ha manifestado. Lo seguia cada semana y en vez de encontrarlo me perdia mas. Espero que el proximo sea mas amable con los seguidores, que tu bien sabes son muchos, mis saludos a todos los participantes por su empeño en resolverlo.
  Vaya si querias lio en mi cabeza lo has conseguido!

  M'agrada

 12. Alex

  Tambièn yo fallé la primera de las preguntas ( creí decir la ópera Il piccolo Marat ) y no participé en las siguientes por motivos de algún viaje vacacional
  Felicidades por el concurso y a seguir, más en mi caso que llevo muy desligado del mundo operístico todo este mes de agosto

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: