IN FERNEM LAND

SOTA L’OMBRA DE…L’ÈXTASI


Esperava que el PROMS número 21 d’enguany, celebrat el dia 1 d’agost d’agost s’emetis per la TV, però l’estat vocal de Ben Heppner segurament va desestimar-ne l’emissió.

És una llàstima que aquest gran cantant hagi de de seguir comprometent el seu prestigi en un seguit de actuacions lamentables, on s’evidència que la veu s’ha deteriorat, sembla que irremeiablement i que no sigui capaç de dir prou.

En el concert núm. 21 d’aquests PROMS s’interpretava l’escena d’amor de Romeo et Juliete d’Hector Berlioz i el meravellós segon acte de Tristan und Isolde amb el següent repartiment:

Richard Wagner
TRISTAN UND ISOLDE

Acte 2
Violeta Urmana
, Isolde
Ben Heppner
, Tristan
Franz-Josef Selig
, King Mark
Sarah Connolly
, Brangäne
Timothy Robinson
, Melot
Henk Neven
, Kurwenal

Orchestra of the Age of Enlightenment
Director: Sir Simon Rattle

D’aquest segon acte, que jo definiria com l’èxtasi per excel·lència, us deixaré l’inevitable fragment del duo, quan Brangäne, magníficament cantada per la gran Sarah Connolly, alerta als amants dels perills d’una nit d’amor exaltat.

Wagner, sempre tan propens a provocar-nos la catarsi, en aquest gran duo va estar especialment inspirat i jo crec que malgrat els grans moments que ens va regalar en molts moments de les seves òperes, no va arribar mai a superar-lo.

Per fer-vos arribar a l’èxtasi desitjat, m’hagués estat més fàcil buscar el mateix fragment, d’alguna de les versions referencials existents, però sabeu que a In Fernem Land pretenc sempre apropar-vos a les novetats i actuacions més actuals i aquesta, malgrat tot, m’ha semblat que tenia prou interès.

El fragment és gloriós i tot i mostrar l’evidència dels fets, no per suficientment contrastats en altres posts, menys dolorosos, m’ha semblat oportú deixar-vos-en constància sonora.

Per a tots aquells que vulgueu tenir aquest segon acte (no disposo de constància sonora de l’obra de Berlioz), i apartant-me una mica de la tònica general dels posts a sota l’ombra de…, podeu descarregar-vos-el prement AQUÍ.

Demà ens tornarem a retrobar a sota l’ombra de…amb una proposta radicalment diferent.

5 comments

 1. montserrat tur rosello

  Després d’uns dies de disfrutar de les magnifiques ombres que ens has deixat i que per mí heren molt placides , la d’avui m’ha fet reflexionar sobre “l’entusudament” d’alguns cantans a continuar en actiu cuant seria molt més digne una retirada a tems, es una veritable llàstima que els mateixos interessats no en siguin consciens .

  M'agrada

 2. José Luis

  La misma reacción que Montserrat. Quizá sobrevaloramos a los cantantes, que como personas no tienen por qué ser excepcionales y ni siquiera estar muy por encima de la media. Eso puede explicar que, no estando materialmente tan necesitados, se engañen tan tristemente. Y aún así, debe ser muy duro.

  M'agrada

 3. Joanpau

  Pobre Heppner, sap greu que l’únic heldentenor en molts anys o quasi, s’hagi acabat sense un successor i sense adonar-se’n que ni hauria de fer mai més el Tristan. darrerament no n’ensopega ni una.

  M'agrada

 4. manu

  ostres ara l’he escoltat sencer i ell està acabadíssim. doncs aquesta temporada fa una gira cantant othello amb daniel harding… que m’ho expliquin.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: