IN FERNEM LAND

CITA A L’AUDITORI AMB L’OBC, ROBERT WIENE I RICHARD STRAUSS


Ja que la pàgina web de l’Auditori ha tingut la deferència de fer referència a l’apunt que vaig fer en ocasió de la restauració de la pel·lícula de Robert Wiene, Der Rosenkavalier i que aquest proper cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge) és projectarà a l’Auditori, dins la temporada de l’OBC, sota la direcció de Frank Strobel, aprofitaré l’avinentesa per recomanar-vos, ara que l’assistència als concerts de l’OBC, ha minvat considerablement, l’assistència.

Sota el meu parer l’interès és doble:

En primer lloc per veure i admirar la pel·lícula restaurada de Wiene (1925), una exuberant recreació de l’obra d’Hugo von Hofmannsthal i Richard Strauss, i que va comptar pel guió de la versió cinematogràfica, amb la col·laboració de Hofmannsthal i Louis Nerz, que van ajudar a Wiene, que tot hi mantenir la història original, van desenvolupar-la, amb més personatges (el marit de la Countess Maria Theresia, Der Marschall) i situacions més pròpies del llenguatge cinematogràfic, que del teatral/operístic.

El segon punt d’interès és el musical. Strauss va fer una gran suite dels meravellosos temes musicals de l’òpera, però incorporant altres materials anteriors a l’òpera i una marxa escrita especialment per a la pel·lícula.

Però l’interès és doble al comptar per a la banda sonora de la projecció amb l’OBC, que amb el seu estat de gràcia actual, estarà dirigida pel mateix director que es va fer càrrec de la reestrena a Dresde, Frank Strobel, de ben segur ens garantitzarà una vetllada d’alt interès musical i cinematogràfic.

Crec que tot plegat haurien de ser suficients al·licients per omplir l’Auditori d’amants del cinema, l’òpera i la música simfònica. Sumant-los tots s’hauríem d’esgotar les localitats, a veure si ho aconseguim

Aquí teniu l’inici de la pel·lícula a la gala que es va celebrar a la Semperoper de Dresde, per commemorar el 80 è aniversari de l’estrena. La resta la podreu trobar a l’apunt esmentat

En parlarem de ben segur després dels concerts.

Més informació aquí


8 comments

 1. colbran

  Yo creo que puede ser una experiencia muy interesante. Nunca he visto una película muda acompañada por una gran orquesta en directo y si la música procede de esa deliciosa partitura de Strauss qué mejor banda sonora para un film sobre la misma temática de la ópera homónima y además en vivo.

  Es muy interesante comprobar que el taquillaje se vende bien según Elvira. Será cuestión de adquirir pronto las localidades.

  M'agrada

 2. Concep

  No podré anar cap dels dies i mira que és original el concert, però com en Miquel, estaré lluny de Barcelona.
  Ja ens ho explicaràs i ens faràs l’habitual enveja sana.

  M'agrada

 3. Josep Olivé

  Desprès de lo que he vist i sentit aquesta setmana al Real (“La pàgina en blanco”, un autèntic malson) em convé netejar les oides i l’esperit, i per tant necessito una dosi de la musica que cura ferides.
  I resulta que la musica de Der Rosenkavalier no sols em cura, sino que em fascina i com que soc mica tou de neixement, ben cantada, ben representada i amb bona orquestra em fa saltar les llagrimes amb facilitat. I vull destacar, d’altre banda, l’interpretació de la suite que va dirigir l’Oue amb l’OBC fa potser tres o quatre anys. Va ser impresionant!
  Per tot això, i per tot el que Joaquim comenta i aconsella, no em perdere aquesta cita. Evidentment.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: