IN FERNEM LAND

AVUI ÉS SANT JORDI


Avui em tornaré a emocionar amb les muntanyes de llibres oferint-se als vianants i amb l’esclat rogent de les roses en les mans del amants, amb la gernació que omplirà carrers, places i avingudes per celebrar la millor festa de l’any.

Us desitjo una feliç Diada i us deixo amb l’entrevista que Joaquín Soler Serrano va fer a Josep Pla a la TVE l’any 1976. Una entrevista magnífica a un escriptor cabdal i a un pensador que cal escoltar.

Feliç Sant Jordi Infernemlandaires.

Gràcies a l’Assur, he actualitzat l’apunt amb aquest nou vídeo que ens deixa veure l’entrevista sencera, sense l’enuig que suposa passar per els nou Youtubes inicials.

Demà ens espera un “Capriccio”.

27 comments

 1. Un inesperado y estupendo regalo el dia de Sant Jordi. He empezado por el recomendado con la idea de ir escuchándolo “mientras”, y pas possible: Hay que verle la cara, y no perderse una coma, ¿oi que em comprens?… Y no he podido dejarlo hasta el último, con el día que tenemos…. Bon Sant Jordi y moltes gracies!

  M'agrada

 2. Maribel i Victor

  Nosaltres també pensem que es la millor festa del any. Es especial i en lloc es pot trobar una festa com aquesta, es molt nostre.
  Desitjem que tots els infernemlaires rebin avui un bon llibre i totes una rosa dels seus amors, fills nets, amics…
  Nosaltres ens donarem avui el capriccio.

  M'agrada

 3. alex

  Felicidades a los Jordi y Georginas y que leaís un montón de libros!

  p.d. nada tiene que ver con Sant Jordi, pero recomiendo a los admiradores de J.Kauffman que os hagaís con la grabación de la WALKURE del Met de esta pasada madrugada ( de lo poco escuchado, muy bien él)

  M'agrada

 4. loquenuncamuere

  bona diada¡

  malgrat que és l’únic dia de l’any que no compro llibres per principis.. us recomano “l’improvisador” de Hans Cristian Andersen que no només escribia contes..i qualsevol altra d’en wilkie collins
  és una novela mooolt musical..

  M'agrada

 5. Lakitou

  Feliç Sant Jordi i gràcies pels videos!!!

  (Algú sap com conseguir més entrevistes d’aquestes de Soler Serrano? A Youtube n’hi ha unes poques, amb Dalí, Borges, etc, però existeixen en DVD una colecció amb un bon grapat de ben bones, però mai els he trobat. Alguna idea?)

  M'agrada

  • OLYMPIA

   Joaquim,
   Espero que hagis passat una excel·lent dia de Sant Jordi i en la millor de les companyies. De Pla no me n’he refiat mai però sóc conscient del seu pes. Conec aquestra entrevista però, gràcies a tu, la reveuré.
   Una abraçada!

   Lakitur
   Jo he vist algunes d’aquestes entrevistes en format VHS a les bibliotèques públiques. No sé si han estat processades a DVD. En tot cas, treu el cap a la bibliotèca que tinguis més propera. Si no en tenen ell, potser te les poden demanar a qualsevol altra de la xarxa que les tingui.

   M'agrada

 6. colbran

  Ayer me fue imposible escribir un comentario. A mí me gusta mucho la Diada de Sant Jordi, es entrañable y genuinamente catalana y tan original que ya nos la copian en muchos sitios.

  Buena ocasión para obsequiar a los seres queridos y que te obsequien con un libro que has dudado comprar o que no te venía bien hacerlo.

  Muy satisfecho con el mío. Espero que a todos vosotros os haya sucedido lo mismo.

  M'agrada

 7. Ja havia vist aquesta entrevista feia bastant de temps, i la prova és que m’ha sobtat veure, quan tot just començava, com Josep Pla s’encenia una cigarreta… en un plató (!!!), substantiu, el de cigarreta, gens adient en aquest cas ja que, d’un xapot cargolat com el que l’empordanès s’encén, dir-ne cigarreta vindria a ser com adjectivar Belén Esteban de damisel·la. :))

  Tinc a Josep Pla, escriptor, en el més alt dels podis o, per fer servir la imatge que tu utilitzes, en un reclinatori a ras de terra. I és que amb ell gaudeixo de la paraula escrita com si estigués en un oasi compartint taula envoltat d’amics dels que m’agrada escoltar quan i de què parlen i amb la música gairebé inaudible de l’aire incontaminat.

  Encara que tard, com sempre, els millors desitjos per a tothom en aquesta Diada tan nostra perquè som nosaltres qui ens la fem.

  M'agrada

 8. Luis

  Bona diada de Sant Jordi a tothom!
  Magnífica entrevista de Joaquín Soler Serrano. S’entenia tot, el que deia i el que suggeria.
  Magnífic i controvertir Josep Pla!
  Per cert, TVE ha programat el dia de Sant Jordi un molt bon programa sobre Josep Pla al programa “Imprescindible”. Viu una mica de rendes d’en Soler Serrano. El podeu descarregar, legalment, a
  http://www.rtve.es/television/20110423/imprescindibles–josep-pla-30-anos-su-muerte/426137.shtml.
  Bona Pascua
  Luis

  M'agrada

  • Perdó per interposar-me però et vull donar les gracies. Un reportatge molt interessant i emotiu sobre el nostre Montaigne, dos personatges ” inacabables”, encara que comenci dient que el Mas Pla es a Palafrugell, com a mínim una imprecisió per molt que Llofriu l’hi sigui agregat. Veure’l en color (negre) caminant a Les Voltes i sentir-lo envoltat d’opinions divergents i de tanta informació … Gracies!

   M'agrada

 9. Gràcies amics, espero que el Sant Jordi del 2011 us hagi farcit les prestatgeries de bon llibres i sobretot de l’esperit que cada 23 d’abril ens omple amb l’esclatant primavera d’aquesta joiosa tradició.
  Us estimo!

  M'agrada

 10. KÀTIA

  Arrivo tard per desitjar-vos un magnific Sant Jordi,vaig correr tot el dia i va estar impossible de conectar Max (ordinador).M’estic plantejant si veure i escoltar l’entrevista,ho faria per Soler Serrano,gran entrevistador i molt bon periodista però a Pla m’es difícil conectar amb ell.Ho sento.Creieume que m’agradaria però em costa.
  Gràcies,Joaquim,la rosa es preciosa

  M'agrada

 11. Pink

  !!Que bonica Barcelona al 23 d’abril, roses ,llibres , color,pujar -hi cada any es un plaer , sembla que tothom sigui feliç aquell dia, i sobretot trobar el escriptor/a preferit per que et dediqui algunes paraules boniques sota del teu nom.
  Una rosa preciosa encapçalant el post grácies .Tinc certes reserves de les opinions del Sr Pla

  M'agrada

  • Tots tenim reserves de les opinions de Pla a l’entrevista. Diu moltes coses i algunes de l’alçada d’un campanar, però estic segur que estaràs d’acord amb mi que la fantàstica entrevista és apassionant.

   M'agrada

 12. Eva2

  Hola a tots i feliç -passat-Sant Jordi.
  Acabo d’entrar ara al post i he vist que preguntàveu sobre les entrevistes del Soler Serrano, en particular la del Pla. Bé, com que estic pel món editorial us puc ajudar: efectivament estan editades per Editrama en DVD, i la del Pla ha sigut recentment reeditada després d’haver estat esgotada molt de temps. Us passo un enllaç a la web de la distribuidora d’Editrama a llibreries, hi trobareu totes les dades d’aquest DVD i la resta de la col·lecció (i d’altres, hi ha veritables perles, tot i que algunes esgotades), necessàries per poder-ho demanar a qualsevol llibreria:
  http://www.enlaceseditoriales.com/es/libro/josep-pla

  Si algú tingués problemes per localitzar-ho que m’ho faci saber a través del Joaquim i miraré d’ajudar-vos.

  M'agrada

  • Gràcies Eva2 per deixar-nos aquest enllaç que de ben segur interessarà a molts dels infernemlandaires que malgrat tots els condicionants del personatge, ens vàrem quedar seduïts del tot per Josep Pla.
   Ja et posaré en contacte amb tots els interessats.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: