IN FERNEM LAND

DER RING DES NIBELUNGEN A ÀMSTERDAM 2014 (Haenchen-Audi)


Tal i com he anat prometent ençà de l’apunt preparatori del Siegfried, ens mancava una segona part de la preparació, ja que res m’ha semblat millor per poder preparar Siegfried que submergir-se des de l’origen de  Das Rheingold, tot seguint a Die Walküre amb les vicissituds viscudes per els pares de l’heroi i alhora anticipant el Götterdämmerung de l’any vinent.

Com que disposo de la producció sencera de la que us vaig anticipar la segona jornada en l’apunt preparatori d’aquesta producció holandesa, m’ha semblat molt pertinent compartir-la amb tots vosaltres, ja que el Sigfried porta a hores d’ara més de 1200 descàrregues. Sembla que interessa!

A l’interès de tenir un cicle sencer, que quan es va estrenar l’any 1999 comptava com és lògic amb un equip de cantants completament diferent, s’ha de sumar la coincidència de comptar en l’edició del 2014 amb la Brünnhilde  Catherine Foster que com sabeu s’alterna amb Iréne Theorin a Barcelona. Aquesta producció va ser editada l’any 2008 per Opus Arte, si bé el cantants tampoc són coincidents amb els actuals.

La producció de Pierre Audi, va ser molt comentada en la seva estrena, tant per l’impacte visual com per la disposició de l’orquestra en l’escena. És  molt interessant malgrat els anys transcorreguts, comprovar la influència que la proposta visual va suposar per alguna de les propostes que La Fura del Baus va fer per a Les Arts. Es va programar per última vegada a l’inici del 2014 i són aquestes darreres representacions les que van ser emeses per la televisió holandesa i les que us ofereixo avui.

Aquí teniu el Ring sencer, que compta amb cantants de relleu, alguns en un estat pletòric i altres no tant (els anys no passen en va), però és tot un Ring i no se m’acut millor manera de preparar un Siegfried que veient el pròleg i la primera jornada.

ENLLAÇOS VÍDEO

Cada òpera està en un únic arxiu, quelcom que alenteix la baixada però després ho facilita tot, Suggereixo que per visionar l’òpera utilitzeu el visor VLC.

Richard Wagner
DER RING DES NIBELUNGEN

Director musical:  Hartmut Haenchen
Director d’escena: Pierre Audi
Escenografia:  George Tsypin
Disseny de vestuari:  Robby Duiveman, Eiko Ishioka
Disseny de llums: Wolfgang Göbbel, Cor van den Brink
Dramatúrgia:  Klaus Bertisch
Vídeo:  Maarten van der Put

Koor van De Nationale Opera
Instudering:  Eberhard Friedrich, Thomas Eitler
Nederlands Philharmonisch Orkest

DAS RHEINGOLD
Wotan: Thomas Johannes Mayer
Donner: Vladimir Baykov
Froh: Marcel Reijans
Loge: Stefan Margita
Alberich: Werner Van Mechelen
Mime: Wolfgang Ablinger-Sperrhacke
Fasolt: Stephen Milling
Fafner: Jan-Hendrik Rootering
Fricka: Doris Soffel
Freia: Anna Gabler
Erda: Marina Prudenskaja
Woglinde: Machteld Baumans
Wellgunde: Barbara Senator
Flosshilde: Bettina Ranch

DIE WALKÜRE
Siegmund: Christopher Ventris
Hunding: Kurt Rydl
Wotan: Thomas Johannes Mayer
Sieglinde: Catherine Naglestad
Brünnhilde: Catherine Foster
Fricka: Doris Soffel
Gerhilde: Marion Ammann
Ortlinde: Martina Prins
Waltraute: Lien Haegeman
Schwertleite: Julia Faylenbogen
Helmwige: Elaine McKrill
Siegrune: Wilke te Brummelstroete
Grimgerde: Helena Rasker
Rossweisse: Cécile van de Sant

SIEGFRIED
Siegfried: Stig Andersen
Mime: Wolfgang Ablinger-Sperrhacke
Der Wanderer: Thomas Johannes Mayer
Alberich: Werner van Mechelen
Fafner: Jan-Hendrik Rootering
Erda: Marina Prudenskaja
Brünnhilde: Catherine Foster
Waldvogel: Juls Serger, Matthias Gude

GÖTTERDÄMMERUNG
Siegfried: Stig Andersen
Gunther: Alejandro Marco-Buhrmester
Alberich: Werner van Mechelen
Hagen: Kurt Rydl
Brünnhilde: Catherine Foster
Gutrune: Astrid Weber
Waltraute: Michaela Schuster
Drei Nornen: Nicole Piccolomini, Barbara Senator, Astrid Weber
Woglinde: Machteld Baumans
Wellgunde: Barbara Senator
Flosshilde: Bettina Ranch

Els enllaços han estat eliminats a petició de De Nationale Opera.

 

Demà tocarà parlar de Mahler i l’OBC.

21 comments

 1. Vicent

  Crida l’atenció que Doris Sofel, que va presentar-se també com a Fricka a l’Anell de Bayreuth amb Solti el 1983, i que per aquelles dates cantà l’Adalgisa amb la Sutherland al Liceu, encara estigui donant guerra. I una mica el mateix d’Stig Frohg Anderssen, conegut pel seus Siegfried videogràfics de Copenhaguen. Què tal estan?

  M'agrada

 2. Niklaus Vogel

  Caram Joaquim, quins regals! Ja no sé com donar-te les gràcies. L’altre dia em vaig baixar el Siegfried i ara em baixaré la resta. Això sí que és una preparació com Déu mana. Demà aniré a veure-la per fi, ja et comentaré. Una abraçada

  M'agrada

 3. Patrick

  Un grand merci pour cette captation video du Ring d’Amsterdam que j’ai pu voir en 2005 et en 2014 – le dernier cycle de février (la production a été détruite depuis) avec un seul changement (Stephen Gould à la place de Stieg Andersen pour les deux Siegfried )- quel spectacle !! un Ring absolument magique et l’un des plus cohérents que j’ai pu voir .
  Après les Maitres du Met de décembre dernier, quelle belle semaine wagnérienne vous nous offrez !

  M'agrada

 4. Boom

  Dear Joaquim,
  I understand why you removed the links to these videos. But if you still have the files uploaded, would it be possible for you to send me privately (via my email) the links to Rheingold and Gotterdammerung? The singing in this revival is so much better than the original 1999 production on DVD that I would be immensely grateful for a chance to watch these beautiful productions with better singers. (I was lucky to have captured HD video of Die Walkure from The Opera Platform last year.)

  Sincerely,
  Boom

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: