IN FERNEM LAND

LICEU: ARA LA CARTA DELS TREBALLADORS A JOAN FRANCESC MARCO


En aquest degoteig de cartes que el Sr. Joan Francesc Marco, director general del Gran Teatre del Liceu està rebent, ara cal sumar la dels treballadors del teatre.

Han signat 301 dels 395 treballadors del GTL, que acaban demanant la dimissió del Sr. Marco i de la resta de responsables de la Direcció

Aquí teniu el text:

Si voleu baixar-vos el document, premeu AQUÍ

17 comments

 1. Montserrat tur

  Magnífica carta adressada al sr. Marco, endevant . no afuixeu gens ,s’ha de aconeguir que aquesta directiva dimiteixi de una vegada per totes

  M'agrada

 2. Xavier C.

  301 de 394 és un percentatge altíssim. Penseu a les vostres empreses quanta gent creieu que estaria disposada a posar el seu nom, cognom, DNI i signatura en un escrit que demanés la dimissió del Director General. Aquest més del 75% hauria de fer reflexionar a algú. Tot i això, crec que la carta dispara bé però apunta malament: més que anar dirigida a JFM demanant la seva dimissió, s´hauria d´haver adreçat directament al Conseller demanant (si més no) el cessament de tot l´equip directiu del Liceu.

  M'agrada

 3. bocachete

  Realment, és un no parar aquest bloc… Ens estressarem, de tanta notícia i apunt! :’ ) Trobo que és una carta molt respectuosa, molt clara i molt raonada. Suposo que ell dirà que no ha estat així, i que els fets no són com diuen els 300 (com els espartans), però val a dir que ho diuen, i molt ben dit. El pitjor de tot és que sembla que tot ha anat així. Efectivament, el percentatge de participació és altíssim, i no es tracta d’una enquesta anònima ni llunyana, sinó d’una carta signada adreçada a l’immediat superior. I té raó el XC (90?): la carta seria més efectiva adreçada més amunt, i sempre amb còpia al JFM; o, si l’envien directament al Marco, amb còpia al conseller. Però aquest se n’ha d’assabentar. De tota manera, se suposa que la publicació de la carta farà que tingui ressò (també és veritat, que fora del ressò en aquest bloc o similars, els mitjans grans no estan gaire receptius). Personalment, però, no crec que la hipotètica dimissió o cessament siguin ara: s’esperaran al setembre, com apuntava el conseller, i les aigües estaran més calmades per poder arreglar una sortida honrosa i digna del director. L’excusa serà que no es pot deixar penjada la temporada a mig curs, i menys ara.

  M'agrada

 4. La carta es muy correcta en su contenido, así como todas las cartas abiertas o no que se han hecho públicas pidiendo el cese o dimisión del Sr. Marco.

  Pero existe un error práctico : presentar y pedir este cese en el propio Liceu contra su Director General, servirá de poco o nada . Es una cuestión política y al Sr. Marco lo tienen que cesar desde la Generalitat , Ayuntamiento y Ministerio de Cultura que son las 3 administraciones públicas que mandan actualmente o aportan la mayor parte de las subvenciones

  M'agrada

 5. anna

  Acabava de llegir aquesta carta a la prensa digital i v eig que tu ja l’has penjada… Realment no ser com s’han pogut fer les coses tan malament. El meu suport als treballadors del Liceu.

  M'agrada

 6. Un text mesurat que retrata molt bé el que passa i que deixa retratat al destinatari. Crec que tal com va anunciar Mascarell fa uns dies, s’apropen canvis, i si no son immediats, no serà per salvar la temporada ja que la temporada actual se l’ha carregat la direcció del teatre de la manera més barroera que es pot fer, amb decisions frívoles i temeràries tal i com denuncien els treballadors.

  M'agrada

 7. Fernando S.T.

  ¿Cuantas cartas necesita para dimitir el señor Marco?
  Con un poco de dignidad y aun siguiendo las directrices de su jefe, tendría que presentar su carta de dimisión y que otro sea el encargado de poner orden a tanta chapuza.

  M'agrada

 8. Josep Olivé

  Carta ben escrita, coherent i sensata, que té la virtud de fugir de la típica vehemència reividicativa i en canvi explica raonadament el per què de tot plegat. Cal felicitar als que l’han elaborat perque està realment molt bé.

  M'agrada

 9. Josep R. Noy

  Gràcies Joaquim per tenir-nos tan ben informats. Tant de bo aquests esforços serveixin per a salvar el Liceu i fer-lo més digne i important.
  Per altre part estic molt d’acord amb la carta dels treballadors: aquesta direcció esta totalment incapacitada per a negociar res amb ningú. I no sé què espera el Sr. Mascarell a prendre mesures immediates: cartes de l’ex-director musical, de l’actual, dels treballadors, de milers de ciutadans molts abonats entre ells, etc. Cada dia que passa serà un dia perdut. Voldria ser optimista però no puc mentre duri l’obsessió pel deficit present i no es pensi en el futur. Cal trencar aquest cercle viciós de retallades-menys ingressos-retalladdes-menys ingressos-….

  M'agrada

 10. colbran

  Si con todo lo dicho, lo presentado por personalidades del propio teatro y trabajadores del mismo y nuestro manifiesto, este señor no se marcha -o Mascarell no lo hace marchar- es que aquí hay algo que no sabemos y, por supuesto, no aceptamos.

  A la situación a la que hemos llegado no hay antecedentes en toda la trayectoria histórica del Liceu. Mantener al actual Director General es una burla al teatro, a sus trabajadores, a los abonados y al público en general y precisa una solución categórica y fulminante, de lo contrario peligra no sólo la próxima temporada sino lo que resta de esta y la credibilidad del Conseller de Cultura y superiores. El desprestigio ocasionado al Liceu ya no lo repara nadie, claro que para Marco es sólo una anécdota…que le va a suponer un enorme problema en su futuro profesional, o no, quizás aún lo veremos premiado con un cargo de más categoría porque en nuestro país todo acostumbra a funcionar así, lamentablemente.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: