IN FERNEM LAND

MARIA JOAO PIRES I RICCARDO CHAILLY INTERPRETAN A BEETHOVEN I BACH (vídeo)


Avui us deixaré una perla d’aquelles que ja sabeu que m’agraden tant.

El passat 23 de febrer de 2012 a la Sala Pleyel de Paris tenia lloc un concert preciós que comptava amb el protagonisme de Riccardo Chailly dirigint L’Orchestre de Paris.

A la primera part i després de l’obertura Les criatures de Prometeu de Ludwig van Beethoven, es va interpretar el concert per a pinao i orquestra núm. 2 en Si bemoll major, opus 15 del mateix compositor, tenint com a solista a l’eminent Maria Joao Pires.

Jo us proposo el vídeo d’aquest concert en un únic arxiu, per tal que d’aquesta manera no tingueu que enllaçar res, potser trigareu una mica més, però un cop baixat ja podreu visionar-lo i escoltar-lo tantes vegades com us vingui de gust.

Maria Joao Pires va oferir, atenent els aplaudiments del públic parisenc, una propina de J.S.Bach que de ben segur us agradarà que també l’hagi inclòs en el vídeo, es tracta del largo del concert per a clavecí i orquestra de cordes nún 5 en versió òbviament per a piano, que per si no esteu convençuts del tot, amb el Youtube que us he preparat, acabaré per convèncer a algun escèptic.

ENLLAÇ:

https://rapidshare.com/files/2912853702/Pires_Chailly_Beethoven_n2.mpg

Us desitjo un diumenge ben feliç amb Beethoven, Bach, Pires i Chailly, una combinació infalible.

11 comments

 1. Josep Olivé

  Desprès de l’immersió pianística del dimars passat amb un superb Sokolov, el més mozartià del cinc concerts del geni de Bonn servit per una veritable doctora honoris causa pel piano: per delicada, per sencilla, per trascendent, per clàssica amb poesia, per petita de cos i gran, molt gran de ment musical. Una delicia musical per les oïdes: la joia de les mans de la Pires tocant una de les joies primerenques de Beethoven i un Bach de somni. Escoltem-ho amb els ulls tancat, i si els hem d’obrir, que sigui per contemplar les expresions facials de Maria Joao. Ens ho diuen tot.

  M'agrada

 2. glòria. a.

  Una auténtica Perla ,gràcies Joaquim i també t’agraiexo la facilitat que ens ofereixes per aconseguir el video sense cap enllaç a mí que no domino amb facilitat aquest medi em va fantástic…..
  Mirant-me les mans en repós de la “Gran Senyora” em sembla mentida que puguin crear tanta “grandesa”……
  Per cert, he trobat a faltar aquets últims dies algún comentari sobre el concert de Yuja Wang al Palau, jo hi vaig estar i la veritat que no vaig poguer gaudir de la manera que més m’agrada aquest concert, sempre dins la meva ignorancia, vaig ser capaç d’entendre el motiu dels seus éxits, petitona ella però amb una energia per treure fum del piano, i dolça i expresiva quan calía ,tot i aixó em va costar evadir-me de tot lo terrenal com a mí m’agrada, i tot per els de sempre……. estossegs, carmels, aplaudiments quan no toca i lo pitxor , en acabar l’última nota un grapat de gent de les primeres files de butaques s’aixequen com si portessin el dimoni al cos, sense cap mirament davant les salutacions de la pianista que per cert, va ser molt espléndida en les propines…. jo ho vaig voler pendre com un premi per els que hi erem allà aplaudint el seu “excel.lent treball”.

  M'agrada

  • Josep Olivé

   Com la Wang he anat al meu aire i lo que he escrit ha sortit com una nova entrada quan de fet era una aportació (o sigui, resposta) a la teva entrada. No em “dirigia” un bon director com Masur i per això ha passat el que ha passat… 🙂 🙂 🙂

   M'agrada

 3. Josep Olivé

  No vaig poder anar-hi i hi estava molt interesat. Segueixo a aquesta pianista i del concert que cites vaig trobar un programa excessivament carragat d’bres. Tinc un DVD d’ella i està molt bé. Hi ha una anècdota que no es dona als concerts. Interpreta el concert de Mendelsshon, el primer, amb Kurt Masur, director molt exigent i de tornada de tot. Durant uns compassos del primer moviment (un autèntic vendaval de notes) la Wang sembla anar al seu aire, que resulta no ser el mateix “aire” que el de l’honorable director. Doncs aquest li fot un bon crit, inentiligible però ben eficaç, perquè inmediatament la Wang torna on havia d’estar, pel contrariada, però obedient. Pel que fa a l’entorn d’incomoditats provocades pel mateix públic que es donen en qualsevol concert doncs crec sincerement Glòria que no hi ha res, absolutament res, a fer. Trist dir-ho, i més trist encara patir-ho.

  Es tracta d’una pianista extraordinaria, molt jove, tècnicament enlluernadora i que amb el temps encara serà millor, guanyant en musicalitat i sensibilitat. La seva carrera de moment és espectacular, i la relació de grans directors (i orquestres) que han interpretat obres amb ella demostra que no estem tan sols davant d’un fenòmen ocasional o mediàtic sino d’una autèntica estrella del piano. I el temps, només el temps ens confirmarà, si a més a més de fer-nos disfrutar del seu piano, ens fá ultrapassar el món terrenal com ens ho fa la dama protagonista del post d’avui.

  M'agrada

 4. Josep R. Noy

  Moltes gràcies! Quin Bach tan magnífic. Sovint no calen grans aparells armònics ni grans exhibisions virtuosístiques per fer música de primeríssima qualitat. M’encanta la Pires: que ben “dit” tot! Genial.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: