IN FERNEM LAND

INGELA BRIMBERG CANTA BRITTEN


Ingela Brimberg, Ellen Orford a l'Òpera REial Sueca, producció de Johanna Garpe

Ingela Brimberg, Ellen Orford a l’Òpera REial Sueca, producció de Johanna Garpe

Ençà la Senta amb Minkovski al Palau de la Música just fa una setmana, tinc a Ingela Brimberg entre els meves obsessions operístiques.

No fa gaire que la soprano sueca ha començat a situar-se en el sempre difícil món operístic.

Fins ara Ingela Brimberg no havia fet front al repertori wagnerià, tret de la Gutrune i la tercera Norna a Götterdämmerung, quelcom que després de l’impacte que ens va causar a la majoria cantant SEnta, no deixa de sorprendre, tot i que no em preocupa gaire, de ben segur una veu com la seva està destinada a ser una wagneriana imponent.

Aquest passat mes de maig ha fet el seu debut a l’Òpera Reial Sueca cantant el rol de Ellen Orford al Peter Grimes de Benjamin Britten, el compositor anglès que aquest any celebrem el centenari del seu naixement i que em sembla que entre tant Wagner i Verdi,  no li estem fent els honors que també mereix.

Jo us deixaré tot la representació d’aquest debut, ja que la versió m’ha semblat excel·lent i paga la pena escoltar les veus nòrdiques que no acostumem a conèixer tant i que compten amb notables cantants i intèrprets que no acostumen a baixar més enllà de Centre-Europa.

Mentre aneu baixant no me’n puc estar de deixar-vos el inici del segon acte, amb el climàtic interludi i tota la primera escena, on el personatge de Ellen Orford té una significant participació, i on es poden apreciar les característiques vocals i interpretatives d’aquesta intensa soprano. Amb ella també escoltareu a Jonas Degerfeldt cantant el rector Horace Adams i al tenor  John Daszak en el rol protagonista.

“Glitter of waves…Let this be a holiday…This unrelenting work”

 PETER GRIMES

Benjamin Britten – Montagu Slater

Peter Grimes: John Daszak
Ellen Orford: Ingela Brimberg
Balstrode: Gabriel Suovanen
Auntie: Marianne Eklöf
Nieces: Marianne Hellgren Staykov i Vivianne Holmberg
Bob Boles: Niklas Björling Rygert
Swallow: John Erik Eleby
Mrs Sedley: Agneta Lundgren
Horace Adams: Jonas Degerfeldt
Ned Keene: Ola Eliasson
Hobson: Lennart Forsén

The Royal Opera Choir
The Royal Opera Orchestra

Director musical: Lawrence Renes
Òpera Reial de Estocolm 4 de maig de 2013

Us deixo també el vídeo promocional de l’Òpera Reial on podeu veure fragments del muntatge i a la soprano Brimberg.

ENLLAÇOS mp3

L’apunt és una bona excusa per iniciar aquest homenatge a Britten que de ben segur tindrà continuïtat en propers apunts.

11 comments

 1. Joan

  Gràcies pel post. L.escoltaré atentament. Sí noi quina Senta! Tot i que només acabar l.obertura vaig pensar que m.havia equivocat escollint un holandès dirigit per Minkovski. La haguéssim tingut amb l.orquestra I cors de Bayreuth!

  M'agrada

 2. Dimecres vaig sentir al Liceu la conversa d´una senyora que li explicava a les seves amigues que havia estat dilluns al Palau per l´Holandès i “oh… quina soprano… increïble aquella dona, no sé qui és però feia anys que no sentia una cosa així, vam sortir tots meravellats”.

  M'agrada

  • Gràcies Jordi, no sé si vas anar al Palau i la vas escoltar en la seva plenitud. Per a mi va ser un impacte molt notable, feia temps que no escoltava una veu que em produís aquesta sensació, potser des de aquella Desdemona de Krassinira Stoyanova al Liceu, mira que et dic.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: