IN FERNEM LAND

AQUESTA ÉS LA SETMANA DE LIFE VICTORIA


life victoria poster DEF WEB

Aquest migdia ha tingut lloc a l’auditori de la SGAE de Barcelona la inauguració oficial del LIFE VICTORIA, que fins el proper dissabte (14 de  desembre) omplirà l’activitat musical i docent de la capital catalana, amb propostes innovadores i atractives, amb l’objectiu de créixer i consolidar l’activitat liderística,  tan dispersa i escadussera en els darrers temps.

Que s’anomeni LIFE VICTORIA ja ens dóna a entendre que al darrere hi ha la figura senyera del lied a Catalunya, la sempre recordada i enyorada Victoria de los Ángeles, com a referent artístic i humà d’un cicle de lied amb la vocació de esdevenir un referent de les temporades barcelonines emprant formats nous i atractius tant per el públic, com per els joves artistes que tindran l’oportunitat d’assistir a classes magistrals al voltant de l’Akademie, interactuant amb els artistes convidats  als recitals.

El projecte és ambiciós i espero que en breu esdevingui la gran cita del lied a Barcelona. Mai he arribat a entendre com el selecte  i fidel públic del lied a Barcelona, s’ha quedat orfe d’un cicle estable.

Jo crec que ni els formats, ni els auditoris tradicionals eren els més idonis i tampoc els programadors i agències musicals establerts, han tingut gaire voluntat de satisfer aquesta necessitat que a Barcelona  no i podia faltar.

Que al darrere hi hagi un equip de persones i grans professionals implicats i cabuts en consolidar el projecte és essencial perquè acabi quallant. Com és obvi l’organització recau en la Fundació Victoria de los Ángeles i la direcció artística en el impulsor del projecte, el baríton Enric Martínez-Castignani, un professional inquiet i connectat al món i als formats actuals, ens garanteix sobretot solvència i innovació.

Ara només falta que el públic potencial, el que fins ara s’ha sentit orfe de potser la forma més pura del cant, respongui a la iniciativa amb la mateixa convicció i empenta que han posat els seus organitzadors. Sembla que de moment en aquesta primera edició la cosa va bé, malgrat que no es pot baixar la guàrdia i hem de ser nosaltres mateixos qui exigim, amb la nostra fervorosa i decidida resposta, a que aquest festival esdevingui referent i cita obligada dels millors cantants, musics i mestres.

Us deixo un enllaç molt interessant de l’entrevista que li han fet a Martínez-Castignani n el diari digital Núvol.

http://www.nuvol.com/noticies/si-hi-ha-life-hi-ha-esperanca/

Per el concert inaugural d’avui a la Pedrera, a càrrec de Ofelia Sala acompanyada per Helmut Deustch ja no hi ha entrades, però m’asseguren que per a la resta encara en queden (poques).

Llarga vida al Life Victora!

10 comments

  • Fa molts dies que les xarxes en parlen.
   En Martínez Castignani aposta per les xarxes socials entre altres mètodes tradicionals com a font de divulgació. Sense cap mena de dubte és més econòmic, ara bé, Catalunya Música no ha parat de fer-ne esment.

   M'agrada

 1. Jordi R

  Com passa sovint, un programa molt interessant mal i poc publicitat. Potser es culpa meva, però en general procuro estar al dia de l’oferta musical a BCN i en aquest cas es la primera noticia que tinc d’aquest LIFE Victoria. Malgrat tot, si dius que ja no hi ha entrades vol dir que al menys en els cercles musicals ha corregut el programa. Gràcies per la informació.

  M'agrada

  • Jordi, s’ha publicitat molt, a les xarxes, Facebook i Twitter, però també a Catalunya Música.
   Els promotors cada vegada més utilitzen les xarxes socials per difondre els esdeveniments, són econòmics i arriben a tothom de manera quasi incontrolable i molt efectiva.
   Molt important:
   o hi havia entrades pel primer concert, però per la resta sí.

   M'agrada

  • Enric Martinez-Castignani

   Benvolgut Joaquim, des del LIed FEstival Victoria de los Ángeles, no saps com t’agraïm i més jo personalment el teu recolçament al teu blog. És molt important que es difongui al màxim la vinculació de la figura de Victoria al lied i de la importància que va tenir per la seva carrera. Des del Festival estem molt il·lusionats i els mitjans han respost molt i molt bé. Ara necessitem que el públic ens visiti i vingui als concerts i les activitats gratuïtes. Els LIFE Concerts que queden són dijous Ruth Ziesak i Francisco Poyato, i dissabte un concert molt esperat: Ángeles Blancas y Giovanni Auletta. Si algú està interessat no dubteu en contactar amb la Fundació per aconseguir les entrades! http://www.lifevictoria.com/consigue-tu-entrada/

   Al Jordi R li agraeixo molt i molt el seu feedback sobre la comunicació del Festival, és molt important per anar millorant coses.
   De fet es va presentar a premsa el 24 d’octubre i la resposta ha estat prou bona, però necessitem temps per ser més coneguts. Jordi R Et passo algunes informacions que han sortit El País, Ara, Revista Musical Catalana, 440 Clàssica, RITMO, i falta per penjar la plana doble de Maricel Chavarria a La Vanguardia. Estan al nostre perfil de Facebook:

   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633868286654614.1073741829.152077328167048&type=3

   A part de les falques de Catalunya Música que ha comentat en Joaquin, crec que et poden interessar especialment les entrevistes de Radio 4, Catalunya Música i La Xarxa sobre el LIFE Victoria. Et passo els links per si et ve de gust escoltar-ho, son molt agradables:

   http://www.ivoox.com/podcast-life-victoria_sq_f192333_1.html
   http://www.catradio.cat/audio/775153/Presentem-el-nou-cicle-de-concerts-LIFE-Victoria-Barcelona-i-la-Revista-Musical-Catalana

   Trobaràs més cosetes del que està passant al Festival a al nostre perfil de Facebook, Twitter i Instagram.

   I per últim pels interessats deixeu-me que us pengi 2 stremings que s’han retransmés avui des de l’ESMUC amb les masterclasses d’Ulrich Eisenlohr i una xerrada d’en Jorge Binaghi sobre els “Lieder de Victòria” que ha tingut molts seguidors des de sudamérica per internet i en directe!

   *

   Si necessites més info estic a la teva disposició!

   Una abraçada a tots!

   Enric Martínez-Castignani

   M'agrada

   • Moltes gràcies Enric.
    L’enhorabona per la gran acollida, pel treball fet, per l’entusiasme de la iniciativa i per la mateixa iniciativa.
    Crec que és el inici d’un cicle referencial.Espero que sigui així.
    Moltes gràcies per deixar-nos els enllaços i els vídeos.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: