IN FERNEM LAND

LA SETMANA STRAUSS: EL VÍDEO DE LA GALA DE DRESDEN 11/06/2014


Galakonzert zum 150. Geburtstag von Richard Strauss

Avui quasi era obligat portar-vos la gala que va tenir lloc ahir, dia 11 de juny de 2014 a la Semperoper de Dresden amb Christian Thielemann dirigint la Orchester Sächsische Staatskapelle Dresden i amb les sopranos Christine Goerke, Anja Harteros i Camilla Nylund oferint fragments de les òperes estrenades en aquell teatre, és a dir: Feuersnot, Salone, Elektra, Der Rosenkavalier, Intermezzo, Die Ägyptische Helena, Arabella, Die schwegsame Frau i Daphne.

Si l’orquestra és un somni fet so, la direcció de Thielemann, el seu director titular en l’actualitat, és un autentic luxe.

La fórmula del concert és d’aquelles que en principi no em fa feliç, però en aquest cas el resultat paga molt la pena, ja que els fragments orquestrals escollits són magnífics i gens sovintejats en els concerts, cosa que encara dóna més relleu i interès al programa, però és que les tres sopranos escollides per cantar les heroïnes van brillar moltíssim, sobretot la nord-americana Christine Goerke en unes poderoses interpretacions d’Elektra i Salome, en dues grans i compromeses escenes, la presentació d’Elektra (impressionant) i la darrera escena de Salome, i en ambdues la soprano fa embogir al públic.

Harteros molt gasiva només intervé per cantar una ària d’Arabella, exquisida i com sempre, amb una tendència lleugeríssima a desafinar, mentre que Camilla Nylund es vesteix d’Helena i Dahne per concloure una gala per a gaudi, fins i tot dels no straussians, que dit sigui de pas, amb aquesta immersió que us estic donant espero que comencin a interessar-se per aquest compositor cabdal.

El vídeo és de qualitat extraordinària, no porta subtítols i està presentat en la versió francesa, mentre s’escolta per sota la presentadora alemanya de ARTE (Anette Gerlach), que ja és com de la família.

Espero que ho gaudiu

Galakonzert Semperoper Dresden
150 aniversari del naixement de Richard Strauss

Der Rosenkavalier
Erste Walzerfolge
Elektra
Allein, Wen, ganz allein
Feuersnot
Liebesszene
Salome
Ah! Du wolltest mich nicht
Der Rosenkavalier
Zweite Walzerfolge
Arabella
Mein Elemer!
Intermezzo
Träumerei am Kamin
Die ägyptische Helena
Zweite Bautnacht
Die schweigsame Frau
Potpourri-ouvertüre
Daphne
Ich Komme grünende Brüder

Director musical: Christian Thielemann
Orchester Sächsische Staatskapelle Dresden

Christine Goerke Elektra i Salome
Anja Harteros, Arabella
Camilla Nylund, Helena i Daphne

ENLLAÇ Vídeo (4 arxius)

https://mega.co.nz/#F!RNdXzRZQ!Rzs2IlSoBVmt6Dd8qU51jA

Demà insistirem amb Strauss, si no us sap greu

 

27 comments

 1. Retroenllaç: Noticias de junio de 2014 | Beckmesser

 2. Jofre

  Vaig escoltar el concert per Catalunya Música i em va agradar molt.
  No el vaig poder gravar i vaig pensar que el penjaries, però no em vaig imaginar que fos el vídeo. No sé com t’ho fas
  Juntament amb l’apunt d’abans d’ahir, que de tanta il·lusió com em fa no sé pas per on començar a descarregar, suposa un homenatge fabulos.
  Què gran és Richard Strauss! I m’oblidava els apunts dels primers dies. Què gran ets Joaquim!

  M'agrada

 3. Gloria Aparicio

  Moltes gràcies Joaquim, ho vaig escoltar per radio però en video serà encara més espectacular , ara no tinc temps però d’aquest vespre no passaré sense obrir-ho……

  M'agrada

 4. Ets un crack, Joaquim. No sé com t’ho fas per a estar al dia en tot. No tindràs emissaris especials?
  T’escic agraït perquè tenia molt d’interés en les òperes wagnerianes d’Strauss. En tenia la segona, “Guntram”, però no havia trobat enlloc la primera, la del “Foc”. Espere poder baixar-la a vore què tal era el jove Strauss.

  Una abraçada i la meua admiració.
  Regí.

  M'agrada

 5. timamót

  Vaig sentir un trosset per Catalunya Música i ara que me l’estic mirant sona molt i molt bé! Gràcies
  (Tot i que a mi el format concert amb fragments, àries, fragments, tampoc m’entusiasme)

  M'agrada

 6. M.A.

  T’agraïm que insisteixis en Strauss..Vaig veure el concert en directe per Arte. La combinació Thielemann i Statskapelle de Dresde és de les que deixarà petja. L’orquestra més straussiana i el millor, al meu parer, director straussià del moment. L’Ariadna auf Naxos de Baden Baden de fa un parell d’anys (hi ha DVD, però no és el mateix que el directe), és una de les meves experiències musicals inesborrables. Tornant al concert, la Goerke sensacional, en un punt més elevat com Elektra que com a Salomé, penso. Ja m’havia impressionat molt fa uns deu anys cantant una vigorosa i imponent Ariadne a la Scala. En la Simfonia dels Mil de l’OBC del passat abril no va poder brillar prou, però crec que va ser el millor solista de llarg.

  M'agrada

  • A mi també m’agrada més com a Elektra que com a Salome, però més que una gran veu em sembla una artista de raça, quelcom molt més important i que em fa tenir esperances que acabi sent una cantant i artista per quedar-se, no una d’aquestes cantants que estem acostumats a veure com duren un sospir.
   A la simfonia dels 1000 no va poder demostrar gairebé res, tant de bo torni amb alguna interpretació que pugui demostrar tot aquest potencial meravellós.

   M'agrada

 7. Niklaus Vogel

  Moltes gràcies Joaquim, ho vaig escoltar per la ràdio per fer un petit homenatge casolà al mestre bavarès però ara li podré fer un com cal, amb una imatge fantàstica i, el que és millor, sempre que vulgui podré repetir. Mai no podré agrair-t’ho com cal!

  M'agrada

  • Tampoc cal exagerar, pensa que no faig gaire bé res, m’arriba el material i el poso a disposició perquè sé positivament que a molts us agradarà, ara bé, us agraeixo molt a tots els que us manifesteu, veure com hi ha moltes baixades i pocs comentaris al respecte és una mica frustrant.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: