IN FERNEM LAND

VERBIER 2014: Joshua Bell, Steven Isserlis, Marc-André Hamelin, Pamela Frank i Nobuko Imai, interpreten Brahms i Franck


Avui us porto un concert de música de cambra celebrat al Festival de Verbier el dia 1 d’agost de 2014. Una exquisidesa per a paladars selectes a risc que potser a molts no us interessarà la proposta, malgrat que els músics reunits i les obres que interpreten siguin de molta categoria.

La música de cambra, com el lied, no complauen a molts aficionats i assidus de les sales de concert, però el blog no es pot permetre passar per alt segons quines coses, ni limitar al que agradi només a la majoria. Primer m’ha d’agradar o si més no  interessar en a mi, òbviament, i més que anar a la recerca d’apunts que tinguin com a principal objectiu reunir el més alt número de visites, crec que és necessari informar i donar a conèixer un ventall ampli de l’activitat musical, amb tots els gèneres possibles, de totes les èpoques possibles i a poder ser possible també amb els millors intèrprets.

Com que aquest any, tret de la visita a Peralada, les circumstàncies m’han obligat a gaudir de la música estiuenca a traves de ràdios i televisions, he intentat apropar-vos a tots aquells concerts i representacions d’òpera que reunissin l’objectiu esmentat, ja fossin descaradament mediàtics, com el decebedor Trovatore salzburgués i l’Otello de trist record, o com en el cas que ens ocupa avui, d’alta intensitat musical.

El festival suís de Verbier va reunir un quintet de solistes, encapçalat per el virtuós violinista Joshua Bell, el violoncel·lista britànic Steven Isserlis i el pianista Marc-André Hamelin. Bell és el que més cridarà l’atenció a tots aquells que la música de cambra no els cridi gaire l’atenció, però us garanteixo una bellíssima i intensa experiència amb el trio amb piano número 1 de Johannes Brahms i el quintet amb piano de Cesar Frank.

El resultat ja el comprovareu vosaltres mateixos si us deixeu seduir per la música i la gloriosa interpretació, però us garanteixo que és formidable, si bé després del impressionant obra i interpretació del tercet de Brahms, el quintet de Cesar Franck no m’ha satisfet tant i no és culpa del intèrprets, però és que l’obra del compositor de Hamburg és  mestrívola,

VERBIER 2014

Brahms: Piano Trio No. 1 en Si Major op. 8

Franck: Piano Quintett en Fa menor

Joshua Bell & Pamela Frank, violin
Nobuko Imai, viola
Steven Isserlis, cello
Marc-André Hamelin, piano

Salle des Combines 1 August 2014

He trobat el vídeo del quintet de Franck, però no el Trio de Brahms,

Però en qualsevol cas us deixo l’enllaç per tal de que us podeu descarregar el vídeo del concert sencer.

ENLLAÇ Vídeo (un únic arxiu)

https://mega.co.nz/#!3U0UiLID!6ih_9yza42Nt64eD8fST0snrSTeXqhV3eu2YvEdM9aE

Encara que demà acabem el mes d’agost i dilluns s’iniciarà la nova temporada de tot per a la majoria, a IFL encara continuaré portant els darrers concerts en format àudio o vídeo dels festivals que encara no han acabat, principalment el PROMS de Londres que ens té reservades dues perles straussianes, però també Lucerna i algun concert endarrerit de Salzburg o del mateix Festival de Verbier.

Com cada any ha estat un plaer compartir-ho amb tots vosaltres.

7 comments

  1. Fernando S.T.

    Insiste con la música de cámara, con el lied, con el sinfónico, con la ópera, insiste en hacer de este blog el referente en divulgación musical, a nosotros nos queda el agradecimiento por tanto empeño en hacernos más sensibles.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: