IN FERNEM LAND

IFL ES QUEDA SENSE ELS VÍDEOS DE LA STAATSOPER DE VIENA


Avui he rebut un e-mail tan amable com precís i contundent del departament jurídic de la Staatsoper de Viena, donant-me un termini curt per eliminar tots els enllaços que permetin descarregar els vídeos dels livestream que el teatre vienès posa a disposició en el seu web.

Els vídeos afectats són:

 • Der fliegende Holländer (September 12th, 2014)
 • Don Carlo (October 2nd, 2014)
 • Tannhäuser (November 2nd, 2015)
 • Die Fledermaus (December 31st, 2014)
 • Tristan und Isolde (January 18th, 2015)
 • Salome (January 23rd, 2015)
 • Pique Dame (January 28th, 2015)

No cal dir que a IFL no n’hi hauran més, ara bé, jo continuaré fent apunts de les representacions que em sembli interessant comentar i us posaré l’enllaç al web de la Staatsoper per tal de que els podeu visionar, sempre i quan pagueu la quota que ells demanen per el visionat (i jo no), i aquí és obvi que hi ha un conflicte de interessos prou important per entendre la seva mesura.

Quan llegireu aquest apunt els vídeos ja no es podran descarregar.

Aquesta mesura, comprensible, malgrat que jo fins ara no he obtingut cap benefici del blog tret de l’amistat i companyia que em feu, que no és poc, possiblement acabi afectant a tot el material posat a disposició. De moment s’ha queixat Viena, però… m’enteneu oi?

En el futur immediat aniré ampliant informació al respecte del projecte IFL que per raons diverses s’ha anat endarrerint i que ja tenia previst la eliminació de tot el material de descàrrega.

Aprofiteu mentre es pugui, NO EM DEMANEU MÉS RECICLATGES, intentaré durant aquest mes de febrer satisfer totes les sol·licituds fetes fins ara però ja no faré més reciclatges antics, i això sí, el blog continuarà oferint els mateixos continguts com fins ara, amb arxius de descàrrega o sense. Ja m’espavilaré per mantenir el interès i per què no m’abandoneu fàcilment 😉

Seguiré informant

48 comments

 1. Gràcies Joaquim, ets un sol. Fa temps que no em puc baixar res i et segueixo igualment, tot i que he de reconèixer que quan podia seguir -ho tot estava més implicada, més alerta i més activa. Tots fem el que podem i qui fa el que pot no està obligat a més. I fas més del que pots!

  M'agrada

  • De res Joan. Quasi en el vuitè any d’activitat diària això no em preocuparia si no fos que m’agrada molt compartir allò que m’agrada. Continuarem, no pararé pas per aquest entrebanc i si tothom decideix prohibir que compartim aquest material compartirem les emocions i el coneixement sense suports de cap mena.

   M'agrada

 2. Hofmannsthal

  Joaquim… para ser sincero tengo que admitir que en todo el tiempo que llevo siguiéndote no me he descargado ni un solo archivo de los que tan amablemente nos has ofrecido (más que nada por el hecho de que mi ordenador es des de hace tiempo un inservible cachivache del que no se como deshacerme y hasta ahora siempre he utilizado una tableta) pero aun con todo vas ha continuar gozando de mi más estimada admiración y fidelidad (y espero que en un futuro no muy lejano también amistad…)

  Un saludo y un abrazo muy fuerte : )

  Pd: Acabo de salir del segundo reparto de Norma; espero comparar notas contigo el sabado

  M'agrada

 3. SANTI

  A mi també m’interessa més llegir el que dius.
  Si no tinc el vídeo tant és. A una revista impresa mai hem tingut res per escoltar i només fotografies per veure.
  Jo m’estimo més que ens parlis de les representacions d’òpera, del concerts, de les veus dels cantants, i estic segur que a la majoria dels teus visitants els passa el mateix.
  La teva tasca de divulgació musical i cultural és molt bona, t’agraeixo infinitament tot el que fas i el que ens regales, tanmateix el que més m’importa és la teva opinió.

  M'agrada

 4. Josep Quilis

  Evident, tu amb el videos feis “truntullar” la economia de la Opera del Estat de Viena.
  No et desanimis, segueix endavant.
  El teus seguidors declararem “persona (entitat) non grata” a la Opera del Estat de Viena

  Josep

  M'agrada

  • Ells vetllen per els seus interessos i els ingressos que deuen tenir per aquestes transmuissions no deuen ser pocs, de fet si ho fes el Liceu molts pagarien, és clar que regalant com regalen darrerament les entrades, de moment no cal.
   Agraeixo tenir-te com a seguidor i millor no fer non grato/a a ningú, i això que n’hi ha cada un/a de institució, entitat i persona que s’ho mereixen.
   Et saludo efectuosament

   M'agrada

  • Gràcies Jordi, anirem fent segons podem, i si no hi ha vídeos, no n’hi haurà. Potser perdré visites, però en el nivell que estic actualment crec que això ja no és important. Els apunts d’opinió (la primera Norma del Liceu, per exemple) s’emporten de lluny el major i més sostingut número de visites. Em sento molt satisfet.

   M'agrada

 5. Ducadimantova

  El món digital cada cop és més difícil, i a Espanya més… llàstima que no se n’adonin del bé que és per la òpera que bloggers independents ofereixin continguts gratuïts, linkats al seu material. Desafortunadament encara hi ha molta ment obtusa.

  Anims Quim!

  M'agrada

  • Gràcies Ducadimantova. El problema és ben senzill. Ells fan pagar per alló que jo comparteixo gratuitament. Els trec part del negoci amb un material del qual ells tenen tots els drets. És normal.
   Tot i així jo els vaig contestar oferint-me per fer difusió a IFL de les activitats de la Wiener Staatsoper. No he rebut cap resposta.

   M'agrada

 6. Josep Olivé

  No sóc de baixar vídeos i el meu interés està en la crítica i divulgació operística. I en aquestes facetes IFL cubreix amb escreix el que vull. Per tant, amb vídeos o sense, IFL continuarà sent per a mi referent i imprescindible.

  M'agrada

  • T’ho agreixo Josep, el que passa és que quan una cosa de les que comento m’agrada molt m’agrada compartir-la i contra el que molts fan, compartir-la amb tots els que penso que els agradarà. Si no pot ser, només us en parlaré, sense oferir-ho públicament…

   M'agrada

 7. Ad

  Con o sin videos, aquí estaremos. En mi caso, no conozco mucha gente que de verdad le guste la ópera, por eso encontrarme con tu blog hace unos meses fue fantástico. Agradezco mucho cuando hay videos de producciones que no están disponibles en mi país, pero al final la crítica, los comentarios y todas las cosas interesantes que compartes y analizas son lo que nos mantienen en IFL. He aprendido mucho a través de tus posts y de los comentarios de los demás (y como extra, ya empiezo a entender catalán 🙂 ) Así que yo también seguiré por aquí.

  M'agrada

 8. jaumeM

  Jo vaig caure a IFL, fa temps, cercant Wagner (informació escrita) i des de llavors ho segueixo, no tan freqüentment com m’agradaria.
  Per ser honest tinc que confessar que el poder baixar me arxius va ser un gran valor afegit, especialment quan el group d’òpera del google me va fer fora (jo no hi pujava res!). Després, amb l’allau d’arxius que generosament estaven al nostre abast, solament després de llegir atentament la ressenya, i si aquesta era bona, me baixava l’arxiu.
  Actualment, degut a la mida dels arxius i la desastrosa ADSL que m’arriba a casa, PAGARIA PER BAIXAR mes d’un dels que ens has ofert.
  Tots els baixats els tinc guardadets i al escoltar los o veure’ls sovint vaig a l’apunt per rellegir la ressenya, per gaudir los plenament.
  Gracies Joaquim.

  M'agrada

  • DE moment tot segueix igual fins que no hi hagi més reaccions o quan jo decideixi que s’ha acabat això de les descàrregues, que també pot succeir, però en qualsevol cas Jaumme, gràcies per ser-hi des de fa tant temps i sempre tan amable.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: