IN FERNEM LAND

LA PROPERA CITA AMB EL LATVIAN RADIO CHOIR


El proper cap de setmana actuarà a Barcelona el Latvian Radio Choir dins de la temporada del Palau de la Música Catalana i en cicle dedicat al 80è aniversari del compositor Arvo Pärt, si bé els concerts tindran lloc a la Basílica de Santa Maria del Pi, ja que una de els característiques d’aquest  cor formidable és el joc que estableix amb les ressonàncies que també s’obtenen amb les acústiques i les reverberacions de les esglésies que en tants casos juguen en contra i que l’imponent cor letó les fa el seu gran aliat.

A Barcelona faran dos concerts, el primer el divendres 6 amb obres de Bernat Vivancos i Arvo Pärt en ocasió, com ja he dit,  del 80è aniversari del compositor, mentre que el segon que es celebrarà el dissabte 7 a la mateixa oferirà dues estrenes mundials, la primera de Bernat Vivancos, Lasciatemi morire, i la segona de The Fruit of Silence de Peteris Vasks, que acompanyaran a la Passio Domini Nostri Jesu Christi secundum Joannem de Arvo Pärt.

El diumenge 8 hi ha el tercer concert dedicat a l’obra de Pärt, però els protagonistes seran l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de Noies i el Infantil de l’Orfeó Català.

No és la primera vegada que us parlo de l’estratosfèrica excel·lència del Latvian Radio Choir, però ara ja no teniu gaires excuses si aquest proper cap de setmana sou o veniu a Barcelona, ja que és una oportunitat única per gaudir d’una de les experiències musicals i vocals més intenses que podeu viure, i no és una hipèrbole excessiva de les meves, us ho garanteixo.

Aprofitant l’avinentesa us porto un concert que va tenir lloc el passat 23 de gener de 2015, dins el marc del Festival de Sindney i en el que el cor letó va interpretar el seu repertori habitual, similar al que també ens va oferir en la seva anterior visita a Catalunya en aquell inoblidable concert a la Seu Vella de Lleida.

Les gravacions ofereixen una idea de la categoria de la formació coral, però molt per sota de l’efecte hipnòtic d’unes veus excepcionals i d’una tècnica sorprenent per excelsa i també per la constant tasca de cercar noves i increibles possibilitats d’expressió.

Aquí teniu una prova, només aproximada d’aquest fenomenal i excels cor. Per exemple, pareu molta atenció amb el que escolteu a l’obra de Anders Hillborg “Muo:aa:yiy:oum”

 

Arvo Pärt – Nunc Dimittis (part)

Henry Purcell/Sven-David Sandstrom – Hear my Prayer, Oh Lord

Anders Hillborg – Muo:aa:yiy:oum

Gustav Mahler/Clytus Gottwald – Ich bin der Welt abhanden gekommen

Arvo Pärt – Da pacem Domine

Gustav Mahler/GerardPesson – Adagietto: Kein deutshen Himmel

Peteris Vasks – Ziles zina

Trad. – Dziedot dzimu, dziedot augu

Latvian Radio Choir
Director: Sigvards Klava

23 de gener de 2015, City Recital Hall, Angel Place

2015 Sydney Festival

ENLLAÇ DE DESCÀRREGA mp3

https://mega.co.nz/#F!Kc11VRzZ!wiSxEmb6CA2ZACeBLeodXw

Detalls del concert de divendres 6, AQUÍ

Detalls del concert de dissabte 7, AQUÍ

enllaç del cicle 80+e aniversari de Arvo Pärt AQUÍ

Compte, estic parlant sense cap mena de dubte d’un dels esdeveniments musicals més importants de la temporada.

8 comments

 1. colbran

  Escuchar este coro en vivo es una experiencia que si no se efectúa no puede llegarse a entender la excelsa calidad de los extraordinarios componentes de esta formación coral. Canten cuanto canten -y sabe seleccionar muy bien- todo suena a perfección y casi fuera de este mundo.

  Es imperdonable perderse las ocasiones que se presentan para escucharles en persona. Pocas veces he quedado tan impresionado por un coro, mejor dicho junto con el maravilloso Coro de La Capilla de San Petersburgo que actuó en el Palau el 6 de abríl de 2011, consituyen el duo de coros mejores que yo he escuchado en toda mi ya bastante larga vida.

  No os lo perdáis!

  M'agrada

 2. Joan

  El del dissabte amb la Passió segons St Joan completa i l’afegitó del solfeggio de Pärt inicialment programat pel divendres em sembla imprescindible. Per cert, a l’entrada diu sala polivalent. Pel que puc veure als links serà a l’església del Pi, com estava previst inicialment.Estava anunciada la presència del compositor. Se’n sap quelcom?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: