IN FERNEM LAND

MARIA CANALS i BARCELONA D’ANA MARIA DÁVILA


Maria-Canals-i-Barcelona_Ajuntament-Barcelona

Ahir i coincidint amb el darrer dia de la commemoració del centenari de Maria Canals, es va presentar a l’Ajuntament de Barcelona, que és qui l’ha publicat, el llibre Maria Canals i Barcelona una obra de la periodista d’origen xilè i establerta a Catalunya des de fa molts anys, Ana María Dávila.

El llibre estructurat en quatre grans capítols: Barcelona-París-Barcelona (els orígens familiars de la pianista i pedagoga barcelonina), La noia del piano (la carrera artística), El somni d’Ars Nova (l’obra pedagògica) i Un concurs per a Barcelona (al voltant del concurs que porta el seu nom), és un anàlisi d’una figura més coneguda per el nom que porta el concurs que va fundar, que no pas per la seva importància com a pianista i encara menys com a pedagoga al voltant d’Ars Nova.

El llibre de 174 pàgines té un disseny fantàstic, obra de Isabel Solé López-Pinto, Matt Berry i Alan Bates Desing, i una nombrosa documentació fotogràfica de molta qualitat. Es nota que està ben apadrinat per l’ajuntament.

No l’he llegit encara, el vaig comprar ahir en la presentació, però només fullejant-lo s’aprecia un treball important de  documentació i investigació al voltant de la pianista barcelonina que tant va voler que la seva obra i el concurs portés la marca Barcelona, quan això de portar la marca de la ciutat no era la bogeria comercial que és ara.

En la presentació Ana María Dávila ens ha explicat el procés de creació del llibre i m’ha agradat molt quan ha dir que per a ella la seva escriptura ha estat molt gratificant i ha suposat un acte de gratitud a la societat catalana per a tot allò que ella ha rebut de la terra d’acollida, d’un “feedback com aquest només en podem esperar el millor.

El llibre costa 9 euros, el mateix preu que un programa actual del Liceu, i ja em perdonaran, però res a veure, ho dic aprofitant que ahir vaig comprar el programa de Siegfried i encara me m’estic penedint, quelcom que no succeirà amb aquest llibre, n’estic segur.

Us deixo les dades de l propi Ajuntament:

Maria Canals i Barcelona

Ana María Dávila

La relació entre la pianista Maria Canals i la ciutat de Barcelona, en un llibre editat amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Maria Canals sempre va estar compromesa amb els joves, amb l’art i amb la cultura, i va ser una famosa concertista i fundadora del Concurs Internacional de Música que porta el seu nom. Coneixerem la seva vida i la seva obra.

Idioma de la publicació:
 • Català
Preu:9.00 €
Any:2015
Pàgines:174
Edició:1
Coberta:Rústica
Format:16,5 x 24 cm
ISBN:978-84-9850-644-0
També disponible en:

Punts de venda

 • Sala Ciutat

  Carrer Ciutat, 2 – Barcelona

Distribuïdor del llibre

A migdia publicaré l’apunt que us dec de la preparació addicional pel Siegfried wagnerià

One comment

 1. Jordi

  Ja ho pots ben dir que els programes del Liceu són una enganyifa si ens atenem a la relació qualitat/preu.
  Abans potser eren confosos, però ara són molt poca cosa
  Aquest llibre pinta bé i trobo que sempre es parla de Alicia Delarocha i de Maria Canals mai
  Gràcies per estar en tot i mantenir-nos tant al dia

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: