IN FERNEM LAND

L’AGENDA MUSICAL DE LA TEMPORADA 2015/2016 A BARCELONA


Finalment ja us puc presentar l’agenda 2015/2016 de l’activitat musical de Barcelona al voltant del Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori.

L’agenda no inclou tots els concerts dels diferents cicles del Palau o l’Auditori, però si els més importants. No volia que el document fos feixuc i difícil de llegir, amb unes caselles més farcides i per tant he intentat enllestir-ho amb dos folis per fer-ho més pràctic i manejable.

He acolorit les activitats per identificar de manera molt intuïtiva cadascun dels concerts, verd per les activitats del Palau, blau les del Liceu, taronja per l’OBC, groc per el cicle de Música Antiga a l’Auditori, lila el de Música de Cambra a l’Auditori i color beix per aquells dies que hi ha més d’un concert, que en algun cas no vol dir que siguin incompatibles o a la mateixa hora, ja que per exemple els diumenges és habitual trobar un concert matinal de l’OBC, una representació operística de tarda al Liceu, i a la nit pot coincidir un concert a l’Auditori o al Palau, si l’òpera no és molt llarga es pot fer un intensiu, altre cosa és que sigui recomanable o no.

Sortosament només hi ha un dia que haurem de decidir a qui ens estimem més si al papà o a la mamà i per això l’he acolorit vermell, és el dimecres 16 de març de 2016 que coincideixen 2 concerts únics, és a dir que no es repeteixen cap altre dia i per tant en el cas d’estar interessats en el dos no ho podrem deixar per un altre dia. Aquell dia coincideixen Magdalena Kožená al Palau de la Música i l’estrena de Written on Skin de Benjamin al Liceu, que malauradament només es farà aquest dia.

De ben segur hi haurà moltes coincidències, però que amb temps suficients per buscar alternatives potser es podran evitar. Insisteixo en el fet de que no hi ha tots els concerts possibles i que els tres equipaments ofereixen més activitat de la reflectida en aquesta agenda que pretén ser una eina d’utilitat i consulta.

Per suposat hi ha més activitat musical a Barcelona, però hores d’ara o no s’ha publicat o jo no la conec.

L’activitat es distribueix de la següent manera:

setembre 2015:

  • 10 dies amb activitat i cap d’elles es trepitja: 5 al Liceu (ballet), 4 a l’Auditori i 1 al Palau

octubre 2015:

  • 22 dies amb activitat: 13 a L’Auditori, 11 al Liceu i 2 al Palau. 4 dies amb activitats coincidents entre Liceu i Auditori

novembre 2015:

  • 19 dies amb activitat: 11 a L’Auditori, 8 al Liceu i 5 al Palau. 6 dies amb activitats coincidents entre Liceu i Auditori

desembre 2015:

  • 16 dies amb activitat: 14 al Liceu i 7 a L’Auditori

gener 2016

  • 19 dies amb activitat: 12 a L’Auditori, 7 al Palau i 7 al Liceu, amb 6 dies coincidents

febrer 2016

  • 21 dies amb activitat: 9 a l’Auditori, 7 al Liceu i 7 al Palau, amb 2 dies coincidents

març 2016

  • 19 dies amb activitat: 11 al Liceu, 11 a l’Auditori i 9 al Palau, amb 10 dies coincidents entre els tres equipaments

abril 2016

  • 19 dies amb activitat: 13 a l’Auditori, 11 al Liceu i 7 al Palau, amb 12 dies coincidents.

maig 2016

  • 21 dies d’activitat: 15 a l’Auditori, 10 al Liceu i 4 al Palau, amb 7 dies coincidents

juny 2016

  • 13 dies d’activitat: 10 al Liceu, 2 a l’Auditori i 2 al Palau, amb 1 dia coincident amb el Liceu i el Palau.

juliol 2016

  • 14 dies d’activitat tota al Liceu.

Agenda BCN_2015_2016-page-001

Agenda BCN_2015_2016-page-002

DESCÀRREGA AGENDA MUSICAL 2015/2016 BARCELONA (Liceu/Palau/Auditori) format pdf

ENLLAÇ ALS WEBS DE:

L’Auditorihttps://www.auditori.cat/ca/concerts

Liceuhttp://www.liceubarcelona.cat/es/temporada-15-16/toda-la-temporada.html

Palau de la Músicahttp://www.palaumusica.cat/ca/programaci%C3%B3_314?season=2015&expired=True

Un comentari

  1. Joan

    Moltes gràcies del regal Joaquim!!!! Enguany serà qüestió d’imprimir-se-la a color doncs!

    Jo hi trobo com a mínim dues coincidències més entre d’altres de caça menor :

    La ja esmentada a l’apunt de l’OBC de la incompatibilitat de poder seguir tot el Festival Gershwin a l’auditori i alhora escoltar Sese al liceu i la més trista:

    El Dj 31/3 has d’optar entre el recital de piano de Khatia Buniatishvilli al palau o bé el Concerto Köln celebrant el 30è aniversari amb Valer Sabadus a l’auditori.

    M'agrada

    • El del 31/3 l’hauré de posar en vermell, tens raó. L’altre del cap de setmana Gershwin no és tan greu ja que al menys tens l’oportunitat d’assistir a dos de tres, tot i que el programa sigui diferent.
      Gràcies per l’esmena

      M'agrada

    • Problemes de vista cansada? No hi ha de què Josep, crec que és una cosa bastant imprescindible per tal de que no passi allò que a tots ens ha passat alguna (es) vegades, sobretot ara que comprem a tanta distància en el temps, o potser això era abans d’aquests descomptes de darrera hora, oi?

      M'agrada

  2. Montserrat

    Moltíssimes, moltíssimes gràcies. Ens has facilitat molt la feina. Jo ja me l’he imprès i me l’he clavat al suro del meu estudi.

    Quant a la dicotomia entre Magdalena Kozena o “Written on skin” de George Benjamin, ho tinc clar: assistiré a l’òpera. La vaig veure representada a Munic fa dos anys i em va deixar clavada a la butaca. Encara que aquí no serà escenificada, no me la vull perdre, crec que és una de les millors que s’ha escrit en temps. A més, dirigida pel propi compositor, és tot un luxe. Ja tindré altres oportunitats per sentir Kozena.

    M'agrada

  3. Gracias!! Yo me he ido fabricando la mía con paciencia y el Google Calendar, antes de comprar nada, que más de una vez he comprado entradas para dos cosas que coincidían en día y hora. Ahora lo miro mucho antes de lanzarme. Revisaré este estupendo PDF por si me he dejado algo interesante 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari