IN FERNEM LAND

EL FESTIVAL VOCAL DE JULIA LEZHNEVA AMB EL CONCERTO KÖLN A HALLE


julia-lezhneva-bg-01 (2)

Torna Julia Lezhneva a IFL i ho farà tantes vegades com calgui perquè és una de les cantants que em tenen el cor robat i quan això succeeix la meva persistència en assaborir aquests esclats de virtuosisme, tècnica i creativitat vocal són insaciables.

Per l’ocasió i seguint la promoció del darrer treball discogràfic dedicat a Handel, interpreta àries d’òperes i oratoris, motets i peces sacres, però intercalant, ja sigui en el programa oficial, com en les propines alguna ària de PorporaCarl Heinrich Graun, mentre que el Concert Köln, afegeix al festival handelià el meravellós Concerto VI D-Dur Nr.6 aus “12 Concertos in Seven Parts” del compositor anglès Charles Avison, i un concerto Grosso de Geminiani per tal de que la insigne Leznheva reposi.

La festassa està garantida per a : els embogits per les veus prodigioses, els barroquistes, els handelians, els que busquen altres coses més enllà de Handel, els que admiren la tècnica, els que deleixen per la creativitat, els que xalen pel virtuosisme exacerbat i sobretot per a tots els admiradors de Julia Lezhneva, una de les veus i artistes més interessants i sorprenents dels darrers anys.

L’acompanyament del Concert Köln no fa més que donar prestigi a un concert per sucar-hi pa.

Georg Friedrich Handel
“Arrival of the Queen of Sheeba“ B-Dur HWV 67 aus dem Oratorium “Solomon“
Nicola Porpora
Come nave (Siface)


Georg Friedrich Handel
“Felicissima quest’alma“, Arie der Dafne aus: “Apollo e Dafne“ HWV 122


Concerto Grosso B-Dur HWV 313 op. 3/2
Salve Regina, geistliches Konzert HWV 241


Francesco Saverio Geminiani
Concerto Grosso d-Moll Nr.6/II
Georg Friedrich Handel
“Pensieri, voi mi tormentate” g-Moll HWV 6 aus: “Agrippina”


“Come nembo che fugge col vento” aus “Il Trionfo del Tempo” HWV 46a

Charles Avison
Concerto VI D-Dur Nr.6 aus “12 Concertos in Seven Parts”
Georg Friedrich Handel
“Brilla nell’alma” HWV 21 Arie der Rossane, aus: “Alessandro”

Propines
Carl Heinrich Graun
Britannico: “Mi paventi il figlio indegno”


Georg Friedrich Handel
O nox dulcis, quies serena


Nicola Porpora
In Caelo Stele Clare Fulgescant

Julia Lezhneva, Soprano
Concerto Köln
Konzerthalle, Ulrichskirche, Halle, 20 de novembre de 2015.

La integritat meravellosa d’aquest 20 de novembre la trobareu, de moment, aquí. Gaudiu-la mentre es pugui.

20 comments

 1. josefina

  Julia Lezhneva, también nos tiene el corazón robado desde hace tiempo.
  La descubrí por azar en la radio, anoté el nombre y posteriormente disfruté muchas de las actuaciones que se pueden encontrar en la red…! y que he compartido con varios amigos…! es fantástica.

  M'agrada

 2. Meritxell

  Mil gràcies, Joaquim! No sé si et vaig comentar que anava a Àmsterdam escoltar-la en directe. He de dir que no deceb en absolut i que no és en absolut d’aquelles estrelles que guanyen a la taula de mescles. No va tenir el dia rodó i alguns aguts li van quedar força tibats però, tot i això, és una cantant de categoria. Fa por de pensar, si no s’espatlla, on pot arribar tenint en compte la seva joveníssim edat.

  M'agrada

  • Com que la veu és tan important, malgrat ser tan menuda, a vegades li costa controlar-la, sobretot l’agut, ja que el centre és molt generós. A part de les grans habilitats tècniques, és una cantant molt expressiva que utilitza meravellosament la tècnica per donar més sentit al que canta.
   Hi ha qui la compara amb la Callas, i efectivament, hi ha alguna cosa en la veu i en la manera de cantar que la recorda.

   M'agrada

 3. SANTI

  És molt bona i quan ampliï el repertori cap al belcanto, assolirà la notorietat popular que encara no té.
  Jo m’estimo més que no demostri tanta tècnica però aquest repertori és propens a l’exhibició. Jo l’imagino amb Bellini i Donizetti o aprofundint amb Rossini, i flipo

  M'agrada

  • colbran

   Yo creo que ha nacido para cantar Rossini, cuyas pirotecnias vocales no obligan a tanto como los autores barrocos. Por otra parte su voz va camino de ser dramática de agilidad, con graves notables, como pudimos comprobar en Pesaro hace ya unos cuantos años, y poseedora de un volumen superior al habitual. Cantando barroco puede estar extraordinaria pero se ve obligada a forzar la voz hacia una tesitura mucho más alta que la suya natural, Si cantara los 10 roles Colbran que Rossini compuso para su esposa su voz se sentiría mucho más cómoda, pues la tesitura va del centro al grave, con incursiones al agudo, no sobrepasando el Si, puesto que Isabel Colbran ya no disponía de un tono superior cuando conoció a su futuro marido que compuso para ellla “Elisabetta, regina d’Inghilterra”-1815. De momento la Lezhneva nos cantará la Desdemona del “Otello” de Rossini, segundo rol compuesto expresamente para la citada mezzo madrileña Isabel Colbran.

   La Lezhneva posee una voz muy bonita que, dada su juventud -el 5 de diciembre cumplirá 26 años-, puede dar sorpresas colosales si no fuerza la emisión con notas super agudas y ornamentos extra exigentes. Yo creo que su discográfica le obliga a competir con las maravillosas “ametralladoras” (Cecilia Bartoli a la cabeza) que hoy podemos escuchar, ya sea en vivo o en grabaciones.

   También tiene una voz adecuada para roles como “Anna Bolena”, “Norma”, “Beatrice di Tenda”…, pues corresponden a la tesitura -que yo creo que es la suya natural- citada antes y que también poseía Giuditta Pasta, mezzo-soprano/dramática de agilidad, como sucedia con la mítica Colbran. Todo se andará…

   Hay una gran diva por delante, a quien su escasa estatura puede jugarle alguna mala pasada con los “grandes genios” que tiranizan hoy día la escena operística mundial.

   M'agrada

   • Té molt per fer i va, aparentment, molt poc a poc, quelcom que l’honora en un temps que de ben segur que ja li deuen haver ofert tot i més. Continua amb el barroc i quan la veu s’hagi consolidat estic segur que començarà a deixar-nos bocabadats amb el seu belcanto, per el qual sembla que està predestinada.

    M'agrada

 4. duran

  !Fantástica Julia Lezhneva!!, la veritat no la coneixia, pero quina veu mes maca i quin bon gust cantan. Me cadat am ganes de sentir-la mès, crec que cantan Handel, no es gens fàcil, peró ella hu fá.Gracies per aquest conçert tan bonic. ¡¡M’enganchat aquesta veu !!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: