IN FERNEM LAND

PROMS 2016: The Firts Night (Sol Gabetta – Olga Borodina – BBCSO&Ch – Sakari Oramo)


Ja tenim els PROMS del 2016 en funcionament i això sempre ha de ser un motiu de joia, ja que el que concentra aquesta temporada popular de concerts estiuencs al Royal Albert Hall de Londres provoca vertigen i també enveja a moltes ciutats que no poden veure i escoltar en tot l’any el que Londres concentra durant aquests dos mesos de concerts diaris, de concerts de tota mena i amb artistes de gran renom.

En la primera nit, celebrada el passat 15 de juliol, es concentrava la violoncel·lista argentina Sol Gabetta, la mezzosoprano russa Olga Borodina, la BBC Simphony Orchestra and Chorus, amb el reforç del BBC National Chorus of Wales, tots sota la direcció del finlandès Sakari Oramo que varen oferir el següent programa:

P.I.Txaikovski
Obertura Fantasia ‘Romeu i Julieta’
Edward Elgar
Concert per a violoncel i orquestra
Propina:
Pēteris Vasks
Dolcissimo

Serguei Prokofiev
Cantata ‘Alexander Nevski’

Sol Gabetta, violoncello
Olga Borodina, mezzosoprano

BBC National Chorus of Wales
The BBC Symphony Chorus
BBC Symphony Orchestra
Director musical: Sakari Oramo

Royal Albert Hall de Londres, 15 de juliol de 2016

El concert es va iniciar amb la sempre emocionant Marsellesa, potser l’himne que més m’agrada, com a homenatge i record a les víctimes de la barbàrie de Niça.

Sol Gabetta sense emular a la mítica Jacqueline du Pré, forever and ever associada a la mestrívola versió que va deixar per a la posteritat signa una magnífica versió, després d’un apassionat Romeu i Julieta de Txaikovski en commemoració dels 400 anys de Shakespeare, una commemoració que com era d’esperar omplirà l’edició 2016 dels PROMS.

A la segona part Olga Borodina participa en la fabulosa cantata de Prokofiev, sense fer-nos oblidar la immillorable i catàrtica versió de Podles, però colpint amb intensitat.

La festa tot just s’ha iniciat i és molt més que probable que a IFL en parlem sovint durant aquests propers 60 dies, quelcom que per a mi és sempre un plaer, per tant aquí hi tindran cabuda molts dels concerts que la BBC transmetrà per ràdio o televisió, com és el cas.

Gaudiu-ne

6 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: