IN FERNEM LAND

ONP 2016/2017: SAMSON ET DALILA (Antonenko-Rachvelishvili;Michieletto-Jordan)


Després de molts anys ha tornat a l’òpera de París l’obra mestra de Camille Saint-Saëns, Samson et Dalila, una obra musicalment   bellíssima però teatralment molt feble, que necessita de dos cantants de gran força, sensibilitat i personalitat, un director inspirat i una producció fins ara “cecilbemillesca” i que necessitava del cos de ball per representar la famosa bacanal i sobretot un cop d’efecte final per deixar bocabadades a les platees amb ganes de quedar bocabadades.

L’Opéra de Paris en co-producció amb el Metropolitan de New Yor, que no se pas com pairan no gaudir del ballet (que es prepari Mr Gelb perquè els integristes del famós teatre esquinçaran les cortines ideològiques més arcaiques), va encarregar a Damiano Michieletto una nova producció  i tractant-se de Michieletto pot passar de tot.

Però com que ja sabeu que m’agrada començar per la part musical, us diré que una vegada més el director musical de l’ONP, Philippe Jordan obté e l’orquestra i el cor de La Bastille un resultat espectacular, amb una sensual i passional direcció, que va ressaltar la inspiradíssima partitura , ja fos des de la vessant més oratorial de l’inici del primer acte, amb una resposta sensacional del Cor de l’Opéra dirigit com sabeu per José Luis Basso o de la sensual entrada de Dalila, d’una delicadesa, lirisme i sensualitat totalment captivadors. Jordan al segon acte fa saltar guspires  d’encesa passió amb la complicitat d’una estratosfèrica Anita Rachvelishvili i en el tercer després d’un ombrívol i dramàtic inici en l’ària de Samson, desborda i enlluerna amb unna bacanal i un final d’altíssima tensió.

Aleksandrs Antonenko totalment recuperat dels problemes vocals que va patir la temporada passada, torna a  exhibir amb una ostentació insultant, l’habitual i exuberant vocalitat de tenor dramàtic, trompetejant i d’emissió excessivament descarada, però que només per això ja li hauríem de perdonar les seves greus mancances com actor i aquella manca de matís i varietat expressiva que sempre es necessita a l’òpera, encara que el personatge sigui tan monolític com el Samson, La veu d’Antonenko és enorme, no gaire seductora i impressionant, en el tòrrid duo del segon acte tot i intentar canviar de registre, continua sent un doll de veu, però enn un temps de tanta gasiveria vocal, les condicions d’Antonenko són un bé de Déu.

Anita Rachvelishvili no em fa cap angunia dir que és lla millor Dalila que he escoltat mai, ja que el que aconsegueix expressar i fer sentir, és el màxim que es pot de manar a un cantant.  La mezzosoprano georgiana té un físic poderós que no sempre l’ajuda i en canvi ella sap extraure tota la luxuriosa sensualitat i seducció, amb un cant ardent, passional, extremadament sensible i curós, aconseguint unes mitges veus d’una intensitat eròtica altament necessàries per fer justícia a una partitura gloriosa, que inclou “Printemps qui commence”, “Amour! viens aider ma faiblesse” i el celebèrrim “Mon coeur spouvre a ta voix” com a regal impagable d’un compositor a una cantant. El registre preciós de Rachvelishvili abraça els greus i els aguts, de manera natural gràcies a una emissió fàcil, arrodonida i homogènia. amb un color càlid i un cos carnós, però allò més excepcional de la cantant és l’expressivitat i com utilitza totes les eines a disposició per vestir un persontage i fer-lo malgrat el cartró pedra que arrossega, una veritable creació que va embogir el públic parisenc. No m’estranya! és de les actuacions més passionals que he vist en anys. Ella canta l’òpera com es cantava  anys enrere, quan els cantants no especulaven tant i feien aixecar al públic de les seves butaques, que és el que passa amb la seva Dalila.

Egils Silins cantan un bon Prêtre de Dagon, però és clar, ni el rol dóna per molt, ni és possible destacar gaire al costat de la parella protagonista.

Nicolas Testé és vocalment massa discret per cantar Abimélec, mentre que Nicolas Cavallier compleix sense excesos.

Damiano Michieletto fa de les seves, però també el que pot en una obra sempre de difícil solució. S’inventa alguna solució interessant i tergiversa el llibret amb un intent de fer-lo més passador, però ni amb aquests canvis tan significatius aconsegueix fer creïble la seva història.

No cal dir que ningú pot esperar una ambientació bíblica i molt menys res que ens pugui fer entendre mentre la veiem que el que ens estan explicant sigui Samson et Dalila. Michieletto em l’afany de voler fer-ho tot molt més creïble cau en alguna contradicció flagrant, com és l’atac de Samson a Abimélech sense que els soldats que l’acompanyen el deixin estès a terra amb un raig de trets de les metralladores que porten, i tampoc resolt bé la llarguíssima escena de la bacanal, que visualment es fa molt passada amb aqueell ball de disfresses mal resolt, tot i que els dos móns contraposats de l’adoració als diners i les creences profundament religioses queden ben visualitzats, sort que Jordan sap extraure tota la seducció sonora d’quest fragment tan conegut.

La transgressió del final, que no explicaré, té un caire de redempció wagneriana que l’original no té, però no fa nosa.

L’espai escènic amb una escenografia funcional està ben resolt i molt millor il·luminat, mentre que la supressió del ballet, això si deixant la música, denota una certa mandra d’idees per reoldre amb més convicció aquest pèplum operístic, inspirat i bellíssim.

Camille Saint-Saëns
SAMSON ET DALILA
Libretto, Ferdinand Lemaire

Dalila, Anita Rachvelishvili
Samson, Aleksandrs Antonenko
Le Grand Prêtre de Dagon, Egils Silins
Abimélech, Nicolas Testé
Un vieillard hébreu, Nicolas Cavallier
Un Messager philistin, John Bernard
Premier Philistin, Luca Sannai
Deuxième Philistin, Jian-Hong Zhao

Orchestre et Chœurs de l’Opéra National de Paris
Director del cor, José Luis Basso
Director musical: Philippe Jordan

Director d’escena :Damiano Michieletto
Escenografia, Paolo Fantin
Disseny de vestuari, Carla Teti
Disseny de llums, Alessandro Carletti

Coproducció amb el Metropolitan Opera, New York
ONP La Bastille, Paris 13 d’octubre de 2016

Aquí m’heu sentit dir moltes vegades que els cantants no s’impliquen com abans i per això el públic no s’apassiona com abans, doncs bé ni que sigui un cas aïllat, però Anita Rachvelishvili s’ha encarregat de tirar-me la teoria per terra, i no sabeu pas quan i com me n’alegro.

37 comments

 1. Trepit

  Fas bé de no explicar el final. Vaig estar tot el tercer acte pensant com em sorprendria el final.
  Per causa de la turmenta, malauradament a Badalona varem perdre uns deu minuts de transmissió dels cors del primer acte.
  Bon diumenge a tots els IFLs.

  M'agrada

  • A Badalona heu tingut una setmana moguda.
   La producció per a mi té poc interès, però no em puc treure del cap a Rachveslishvili. Mai m’hagués imaginat que aquesta senyora m’arribaria a agradar tant després d’aquella Carmen inaugural de la Scala, substituta de darrera hora i que em va semblar deficient.
   Antonenko em va agradar més que al públic de La Bastille, que crec que és una mica injust amb ell ja que mereixia molt més entusiasme. D’acord que ella ho eclipsa tot, però no em puc imaginar un Samson més Samson que ell a l’actualitat.

   M'agrada

 2. spirto gentil

  Vivo muy lejos de Barcelona pero
  tuve la suerte, sin perseguirlo, de asistir al Liceu a ver esta ópera (Baltsa,Domingo,Fondary, Pons,Echeverría; Delacôte, del Mónaco-junio 89) de la que no conocia, por no conocer, que ni Mon cour s´ouvre a ta voi.. y quede absolutamente cautivado por esta música. del Mónaco nos propuso una escenografía cecilbedemilesca poro yo estaba encantado. Recuerdo que estaba en un palco bajo, a la derecha del escenario y pude aplauidir. tras la posición del director de orquesta, a una Baltsa y aun Plácido que seguía con cara de compungido, enseñandonos la garrillas bajo el peplum,con los ojos negros tras cargarse el templo, a cinco japas, a mí y a cuatro aficionados del quinto piso.. nunca lo olvidaré.
  Estuve oyendo este junio en París a Anita en su fabulosa Amneris de la Bastilla, junto aun malísimo Radamés de Antonenko ( de la maravillosa Aïda no hablaré hoy) por lo que estaba esperando esta proyección con ansiedad , sobre todo tras enterarme que en la Bastilla no se había representado en 25 años, casi como en Barcelona..incompresible!!
  150 Km de coche no suponen nada cuando asistes a una actuación como de Dalila como esta, auque es muy duro el abuso de las metralletas que tanto gustan a estos payasos de la coreografía..pero lo que resulta, absolutamente IMPERDONABLE fué ese camison de mercadillo de pueblo que luce toda la obra Dalila, que junto a la camiseta de basurero de Antonenko (ver foto de IFL) , hacen que el erotismo del segundo acto caiga por los suelos…era imposible que Anita tirara de la lujuriosa sensualidad que apuntas, así que tuve que cerra otra vez los ojos como lo de las metralletas o lo de Py con Aida en Paris
  Brava, Grande,generosa… Rachvelishvili, Francia ya tenía su Carmen de referencia y ahora ya tiene a su Dalila, a ver si la representan más.
  Gracias maestro por este apunte, sabía que no se te podía pasar.

  M'agrada

  • Aquel Samson et Dalila del Liceu fue algo realmente maravilloso, todo funcionó y sobre el escenario había aquella magia de las grandes noches que se transmiten a la sala logrando que a pesar de los años transcurridos todos la tengamos aún tan presente. Las personalidades artísticas y vocales de Baltsa y Domingo son irrepetibles, dos auténticos animales escénicos que interpretan una ópera que necesita precisamente eso, animales escénicos en un segundo acto arrebatador.
   Pese a ese recuerdo imborrable de la grandiosa Baltsa y pese a la inmensas Dalila de Verrett, Obraztsova, Gorr, Stevens o Borodina, Anita Rachvelishvili me ha captivado por la calidad del canto y la veracidad de su interpretación dramática cuando físicamente el rol va en su contra. Me ha parecido sensacional su sensualidad, su erotismo, su pasión desenfrenada y su fiereza en un retrato riquísimo de matices.
   La producción és un error por algunas decisiones lamentables como eliminar el ballet en una música que lo pide a gritos y el horror de poner en camisón a Dalila y en camiseta imperio a Samson, sin que estos sean precisamente Vivien Leigh y Marlon Brando
   Tranvia

   M'agrada

 3. dandini

  Coincideixo moltíssim amb tú .
  Tanmateix l’Anita en a mí ja em va agradar molt en aquella inauguració de La Scala.El fet de que aquella presentció li obris la porta de tots el grans teatres del món no deixa de ser sintomàtic.Si realment hagués estat tant verda i insuficient ningú l’hagues contractat…
  Per altra banda resulta extraordinariament positiu retrobar a Antonenko en gran forma.
  Fantàstica direcció de Philippe Jordan.
  Lleugera decepció de la producció de Damiano Michieletto que tant ens va agradar amb Pagliacci.Tampoc m’agrada que es suprimeixin els ballets.La seva música està pensada per ser ballada.Si vols en lloc de fer dansa clàsica posa-hi dansa acrobàtica ,rock,jazz o hip-hop pero al cap i a la fí és per ser dansada.
  Amb ganes de tornar a veure aquesta obra mestra massa infreqüent al teatre.
  Us deixo un enllaç de Iulia Mennibaeva(1988) i premi Viñas 2016.Em sembla una versió espectacular i puc acreditar que al Liceu la seva veu sobrepassava l’orquestra amb facilitat.Seria una bona elecció al costat de Alagna debutant el Samson….

  M'agrada

  • Bé, jo diria que sense un padrí com Barenboim hagués trigat una mica més a triomfar, perquè aquella Carmen vista fa pocs dies arran d’aquesta Dalila em continua semblant bàsicament, mal cantada.
   Gràcies per l’enllaç de youtube

   M'agrada

 4. marcozincone

  Voy a escucharlo porque lo que dices de Rachvelishvili no se puede pasar por alto (aún teniendo ya una Dalila de referencia, pero nunca se sabe…) pero estoy encantado de no haber visto el espectáculo: Michieletto no e poi no! Me resulta casi peor que Bieito, y eso es mucho decir!

  M'agrada

 5. Daniel

  Por haberlo visto en vivo el 4 de octubre coincido totalmente con el análisis musical.
  Los cantantes salieron de maravilla. Rachvelishvili es una formidable Dalila pero tengo recuerdos fantásticos con la Verrett y la Borodina.
  Lo que realmente me disgusto fue el trabajo de Michieletto y de su equipo. Visto de la sala es francamente un horror estético y la dirección de actor es inexistente. El final ni siquiera tiene su efecto. A veces, en vez de gastar plata para un tal resultado saldría mejor un versión concertante.
  Gracias por su blog siempre apasionante.

  Liked by 1 person

 6. alex

  Lo que me pareció la funcion del pasado jueves, vista y escuchada en un Cinesa :

  Brillante SANSÓN ET DALILAH en directo desde Opera Bastille aunque como casi siempre en los cines, el sonido llega alterado y con una toma donde profusiona la amplificación del mismo

  Excelente orquestación y con mucho color y maTices por parte de Ph. Jordan y equipo ( que brillante es esta partitura ópera / oratorio de Saint Saens! ), con sobresaliente también para los coros.

  La Dalilah de Rashvelisvhilli , muy homogénea y poderosa, fácil en casi todos los registros aunque algùn agudo excesivamente en forte. No es una Dalilah demasiado sensual interpretativamente por que la Anita tampoco es que luzca fisicamente , aunque su vocalidad y canto son más que brillantes

  El Sansón de Antonenko, voz grande y amplia,algo mejor que en las incursiones de este en óperas verdianas: frasea más detenidamente pero a la que no saca toda la voz ( entre brutote y casi siempre en forte ) e intenta sensibilizar algo su linea de canto, aparece una cierta emisión engolada que a ratos trata de imitar a JK. Tuvo una pifia en el duo del segundo acto…en el último Dalilah, je t’aime…donde la voz se le quedó en el cogote casi y bordeó el accidente.

  Muy poderoso E. Sillins como Sacerdote de Dagon, ejerciendo de perverso, pero excesivamente gritón

  Correcto sin más el Viejo Hebreo de N. Cavallier y justito justito ( el rol es muy corto ) el Abimelech de Testé que de Bajo, tiene poco

  La producción atemporal y basada en una especie de paralelepípedo multiusos,una Michelettada con originalidades e inventos fuera de libretto : es la primera vez que veo a un Sansón auto cortarse la coleta o cabellera y que las columnas derribadas se sustituyan por un rociaje de gasolina y con un mechero que Dalilah le pasa a Sansón, este provoque el incendio ” coktail molotov. ” del Templo de Dagon
  Eso si la escena del segundo acto, convertida en una habitación o suite de hotel art decò, con la cama king size donde Dalilah campa por sus anchas
  la bacanale, convertida en una especie de fiesta circense de la época romana presidida por Calígula o Nerón, una tontada mas” michelettiana ”

  En resumen, sensacional orquesta y coros, excelente vocalmente Rashvelishvilli. Irregular pero mejor como Sanson que cantando Verdi, Antonenko.

  M'agrada

 7. OLYMPIA

  Joaquim,
  És un goig veure que, de tant en tant, encara trobes intèrprets que t’entusiasmen. Antonenko és més inexpressiu que un pal de telèfon però, el què tu dius, quina veu! I com que Samsó és un bonàs ja li va bé el paper. Me’n vaig a buscar a Anita perquè l’ària de “Mon coeur s’ouvre à ta voix” sempre m’ha semblat el rien ne va plus de la més sibil·lina seducció.
  Jo vaig vaig conèixer aquesta ària gràcies a uns “highlights” -beneïts siguin, a mi em varen ajudar molt- on la cantava Horne però també m’han agradat les versiones de Verrett i Lemieux i, recordo també, la de Dolora Zajick en els seus bons temps.
  Gràcies un cop més, Joaquim!

  M'agrada

 8. Rai

  Moltes gràcies Joaquim! L’única versió que havia escoltat d’aquesta òpera és una que hi ha al Youtube amb el Carreras l’any 2001 al Liceu, una mica atropellat…l’última que va cantar…
  Aviam què tal aquesta… tot i que pels comentaris que he llegit sembla millor només escoltar-la… M’ha fet riure molt el comentari de l’Olympia sobre Antonenko… 😉

  M'agrada

 9. Eduardo

  Gracias Joaquim, ayer a la tarde doble función de Samson, una con imagen y la otra solo con el audio. No me gustó nada la puesta, por eso disfruté mucho el audio. el coro y la orquesta deslumbrante, Jodan hijo, se supera cada vez mas. Rachvelishvili gloriosa, pero aun me sigue gustando mas Jon Vickers y Shirley Verrett,

  M'agrada

 10. jaumeM

  L’escoltaré, es una opera que m’agrada escoltar, solament he vist en viu la del Liceu quan Cura va substituir a J Carreras. A mi la Dalila que m’agrada mes es la de R Gorr.

  M'agrada

  • colbran

   No has escuchado nunca a Risë Stevens? Esta es para mí la mejor Dalila.
   Es una gozada escuchar su “Printemps qui commence”, “Je viens célébrer la victoire”, “Amour, viens aider ma faiblesse” (mi aria favorita) y la sensual “Mon coeur s’ouvre à ta voix”. Que conste que aún no he visto esta versión que nos propone Joaquim porque odio la escena que reflejan las fotos, pero acabaré viéndola porque “Samson et Dalila” es una obra que me entusiasma.

   Te aconsejo que busques en Youtube a Risë Stevens. Su voz era puro terciopelo. Magnífica Carmen, Orfeo, Octavian, …Era la mezzo-soprano que compartía reparto con Bing Crosby en “Siguiendo mi camino” (1944). Hizo dos films más en Hollywood: “The chocolate soldier” (1941, junto a Nelson Eddy y una doble intervención en “Carnegie Hall” (1947) como invitada y varias intervenciones televisivas en especiales, operetas y óperas, pues aparte de poseer una voz hermosísima (qué graves!!!) era una notable actríz con una gran fotogenia.

   A la mezzo belga Rita Gorr tuve la suerte de verla en vivo como Dalila en el Liceu en 1965 y no me impresionó tanto como yo esperaba, pero tuve la suerte de verla de nuevo al año siguiente en “Werther”, junto a Alain Vanzo en la Opéra-Comique de París y me gustó más como Charlotte aunque me pareció más bien una soprano-Falcon de volumen notable que una mezzo contundente. En grabación me gusta más que cuando la ví al natural.

   M'agrada

  • colbran

   Joaquim le dedicó un magnífico post el 11 de junio de 2008, con motivo de sus 95 años. Falleció el 20 de marzo de 2013 a los 99 años, a menos de tres mesos de llegar a centenaria.

   M'agrada

  • jaumeM

   Seguiré tu consejo.
   Hay que ver cuanta información nos facilitas, entre los youtubes de Rise Stevens y las películas se me va a acumular el trabajo.,además Joaquin nos inunda con tanto y tan buen material. Fenomenal.
   ¡Que envidia me das! haber visto en vivo y en directo todas estas “figuras” del arte.

   M'agrada

 11. tom

  Estoy siguiendo mucho tus analisis de opera. Soy abonado al Liceu desde el 2000 y la verdad es que cada vez me gusta mas. Por suerte para todos esta version completa de Sanson et Dalilah esta en youtube gracias a la genialidad de canal arte. Dejo enlace :

  Saludos. TOM

  M'agrada

 12. alex

  Estoy muy de acuerdo con lo dicho por Colbran sobre la gran Rïse Stevens.
  Fantástica en ópera francesa.
  Recientemente escuché un viejo audio que guardo en casa con una CARMEN del 68, ella y Tucker como D. José, dirigidos entonces por un joven Mehta
  Amplísima y matizada voz la de Rïse

  M'agrada

  • Aquí totes les intervencions de Rïse Stevens al MET

   Met Performance] CID:124010
   Der Rosenkavalier {63}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 11/22/1938
   Debuts: Risë Stevens, Sari Montague, Erich Witte
   Review
   A Risë Stevens Album
   [Met Performance] CID:124330
   Mignon {75}
   Metropolitan Opera House; 12/17/1938
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:124360
   Der Rosenkavalier {64}
   Metropolitan Opera House; 12/19/1938
   Review
   [Met Performance] CID:124490
   Mignon {76}
   Metropolitan Opera House; 12/28/1938
   [Met Performance] CID:124620
   Der Rosenkavalier {65}
   Metropolitan Opera House; 01/7/1939
   Broadcast
   [Met Concert/Gala] CID:124640
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 01/8/1939
   [Met Performance] CID:124840
   Der Rosenkavalier {66}
   Metropolitan Opera House; 01/25/1939
   [Met Performance] CID:124860
   Die Walküre {303}
   Metropolitan Opera House; 01/27/1939
   [Met Concert/Gala] CID:124900
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 01/29/1939
   [Met Performance] CID:124960
   Mignon {77}
   Metropolitan Opera House; 02/3/1939
   [Met Concert/Gala] CID:124990
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 02/5/1939
   [Met Performance] CID:125040
   Das Rheingold {81} Ring Cycle [65] Uncut
   Metropolitan Opera House; 02/9/1939
   Review
   [Met Performance] CID:125140
   Die Walküre {304} Ring Cycle [65] Uncut
   Metropolitan Opera House; 02/16/1939
   Review
   [Met Performance] CID:125190
   Das Rheingold {82} Ring Cycle [66]
   Metropolitan Opera House; 02/18/1939
   [Met Concert/Gala] CID:125290
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 02/26/1939
   [Met Performance] CID:125370
   Siegfried {186} Ring Cycle [66]
   Metropolitan Opera House; 03/4/1939
   [Met Performance] CID:127030
   Mignon {78}
   Metropolitan Opera House; 11/30/1939
   Review
   [Met Performance] CID:127090
   Der Rosenkavalier {67}
   Metropolitan Opera House; 12/4/1939
   Debut: John Carter
   Review
   [Met Performance] CID:127100
   Die Walküre {310}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1939
   Debut: Eyvind Laholm
   Review
   [Met Concert/Gala] CID:127160
   Grand Sunday Night Program
   Metropolitan Opera House; 12/10/1939
   [Met Concert/Gala] CID:127250
   Grand Sunday Night Program
   Metropolitan Opera House; 12/17/1939
   [Met Performance] CID:127390
   Der Rosenkavalier {68}
   Metropolitan Opera House; 12/29/1939
   Debut: Harriet Henders
   Review
   [Met Performance] CID:127410
   Mignon {79}
   Metropolitan Opera House; 12/30/1939
   [Met Performance] CID:127670
   Die Walküre {312}
   Metropolitan Opera House; 01/19/1940
   [Met Performance] CID:127750
   Mignon {80}
   Metropolitan Opera House; 01/26/1940
   Debut: Jean Dickenson
   Review
   [Met Performance] CID:127820
   Der Rosenkavalier {69}
   Metropolitan Opera House; 01/31/1940
   [Met Performance] CID:127970
   Der Rosenkavalier {70}
   Metropolitan Opera House; 02/10/1940
   Review
   [Met Performance] CID:128090
   New production
   Le Nozze di Figaro {55}
   Metropolitan Opera House; 02/20/1940
   Debuts: Vonn Irkust, Ladislas Czettel
   Review
   [Met Performance] CID:128530
   Der Rosenkavalier {71}
   Lyric Theatre, Baltimore, Maryland; 03/26/1940
   Review
   [Met Performance] CID:128550
   Der Rosenkavalier {72}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/28/1940
   Review
   [Met Performance] CID:130040
   Samson et Dalila {66}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1940
   Debuts: John Dudley, Arthur Kent, Emery Darcy, Ilona Murai
   Review
   [Met Performance] CID:130060
   Der Rosenkavalier {73}
   Metropolitan Opera House; 12/7/1940
   Debut: Eleanor Steber, Maria Hussa
   Review
   [Met Performance] CID:130200
   Der Rosenkavalier {74}
   Metropolitan Opera House; 12/18/1940
   Review
   [Met Performance] CID:130320
   Samson et Dalila {67}
   Metropolitan Opera House; 12/28/1940
   [Met Performance] CID:130500
   Le Nozze di Figaro {62}
   Metropolitan Opera House; 01/11/1941
   Review
   [Met Performance] CID:130530
   Der Rosenkavalier {75}
   American Academy fo Music, Philadelphia, Pennsylvania; 01/14/1941
   Debut: Margit Bokor
   Review
   [Met Performance] CID:130630
   Der Rosenkavalier {76}
   Metropolitan Opera House; 01/23/1941
   [Met Concert/Gala] CID:130670
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 01/26/1941
   [Met Performance] CID:130780
   Le Nozze di Figaro {63}
   Metropolitan Opera House; 02/5/1941
   [Met Performance] CID:131170
   Der Rosenkavalier {77}
   Metropolitan Opera House; 03/7/1941
   [Met Performance] CID:131290
   Der Rosenkavalier {78}
   Metropolitan Opera House; 03/17/1941
   Review
   [Met Performance] CID:131320
   Le Nozze di Figaro {64}
   Metropolitan Opera House; 03/20/1941
   Review
   [Met Performance] CID:131390
   Le Nozze di Figaro {65}
   Lyric Theatre, Baltimore, Maryland; 03/24/1941
   [Met Performance] CID:131420
   Le Nozze di Figaro {66}
   Metropolitan Theatre, Boston, Massachusetts; 03/27/1941
   Review
   [Met Performance] CID:131570
   Le Nozze di Figaro {67}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/14/1941
   Review
   [Met Performance] CID:132000
   Le Nozze di Figaro {70}
   Metropolitan Opera House; 11/24/1941
   Opening Night {57}
   Edward Johnson, General Manager
   Debuts: Allan Wayne, Lee Foley
   Review
   [Met Performance] CID:132030
   Der Rosenkavalier {79}
   Metropolitan Opera House; 11/27/1941
   Debut: Kurt Baum, Gerhard Pechner
   Review
   [Met Performance] CID:132100
   Samson et Dalila {68}
   Metropolitan Opera House; 12/3/1941
   Review
   [Met Performance] CID:132150
   Le Nozze di Figaro {71}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1941
   [Met Performance] CID:132180
   Samson et Dalila {69}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 12/9/1941
   [Met Performance] CID:132230
   Samson et Dalila {70}
   Metropolitan Opera House; 12/13/1941
   Broadcast
   [Met Concert/Gala] CID:132250
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 12/14/1941
   [Met Performance] CID:132280
   Der Rosenkavalier {80}
   Metropolitan Opera House; 12/17/1941
   [Met Performance] CID:132310
   Le Nozze di Figaro {72}
   Metropolitan Opera House; 12/20/1941
   Broadcast
   [Met Performance] CID:132480
   Der Rosenkavalier {81}
   Metropolitan Opera House; 01/3/1942
   [Met Performance] CID:132590
   Der Rosenkavalier {82}
   Metropolitan Opera House; 01/12/1942
   [Met Performance] CID:134440
   Der Rosenkavalier {86}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 01/5/1943
   Debut: Elwood Gary
   [Met Performance] CID:134470
   Der Rosenkavalier {87}
   Metropolitan Opera House; 01/8/1943
   [Met Performance] CID:134620
   Le Nozze di Figaro {76}
   Metropolitan Opera House; 01/21/1943
   [Met Performance] CID:134780
   Der Rosenkavalier {89}
   Metropolitan Opera House; 02/4/1943
   [Met Concert/Gala] CID:134900
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 02/14/1943
   [Met Performance] CID:135040
   Le Nozze di Figaro {77}
   Metropolitan Opera House; 02/27/1943
   [Met Concert/Gala] CID:135050
   Gala Program
   Metropolitan Opera House; 02/28/1943
   [Met Performance] CID:136040
   Der Rosenkavalier {91}
   Metropolitan Opera House; 11/26/1943
   [Met Performance] CID:136120
   Mignon {81}
   Metropolitan Opera House; 12/4/1943
   Debut: Patrice Munsel, Donald Dame
   Review
   [Met Performance] CID:136230
   Der Rosenkavalier {92}
   Metropolitan Opera House; 12/15/1943
   [Met Performance] CID:136320
   Mignon {82}
   Metropolitan Opera House; 12/25/1943
   Broadcast
   [Met Performance] CID:136420
   Mignon {83}
   Metropolitan Opera House; 01/3/1944
   [Met Performance] CID:136660
   Mignon {84}
   Metropolitan Opera House; 01/28/1944
   [Met Performance] CID:136760
   Mignon {85}
   Metropolitan Opera House; 02/5/1944
   [Met Performance] CID:138310
   Le Nozze di Figaro {86}
   Metropolitan Opera House; 12/27/1944
   Debut: Josef Carmassi
   [Met Performance] CID:138460
   Le Nozze di Figaro {87}
   Metropolitan Opera House; 01/8/1945
   [Met Performance] CID:138550
   Mignon {91}
   Metropolitan Opera House; 01/17/1945
   Debut: Francesca Ludova
   [Met Performance] CID:138660 Opera News Opera News 2
   Mignon {92}
   Metropolitan Opera House; 01/27/1945
   Broadcast
   [Met Performance] CID:138800
   Mignon {93}
   Metropolitan Opera House; 02/9/1945
   [Met Performance] CID:138960
   Der Rosenkavalier {96}
   Metropolitan Opera House; 02/23/1945
   Review
   [Met Performance] CID:139000
   Mignon {95}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 02/27/1945
   [Met Performance] CID:139030
   Le Nozze di Figaro {90}
   Metropolitan Opera House; 03/2/1945
   [Met Performance] CID:139070
   Der Rosenkavalier {97}
   Metropolitan Opera House; 03/5/1945
   [Met Performance] CID:139530
   Mignon {97}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/14/1945
   Review
   [Met Performance] CID:140050
   Der Rosenkavalier {100}
   Metropolitan Opera House; 11/30/1945
   [Met Performance] CID:140170
   Der Rosenkavalier {101}
   Metropolitan Opera House; 12/12/1945
   [Met Performance] CID:140270
   La Gioconda {149}
   Metropolitan Opera House; 12/21/1945
   [Met Performance] CID:140340
   Carmen {409}
   Metropolitan Opera House; 12/28/1945
   Debut: Ana Ricarda
   [Met Performance] CID:140400
   La Gioconda {150}
   Metropolitan Opera House; 01/2/1946
   [Met Performance] CID:140460
   Carmen {410}
   Metropolitan Opera House; 01/7/1946
   Debut: Amelia Gilmore
   [Met Performance] CID:140570
   Carmen {411}
   Metropolitan Opera House; 01/18/1946
   Debut: Florence Quartararo
   Review
   [Met Performance] CID:141190 Opera News
   La Gioconda {153}
   Metropolitan Opera House; 03/16/1946
   Broadcast
   [Met Concert/Gala] CID:141290
   Gala Performance
   Metropolitan Opera House; 03/24/1946
   [Met Performance] CID:141370
   Carmen {418}
   Metropolitan Opera House; 03/30/1946
   Debut: Mary Henderson
   [Met Performance] CID:141380
   La Gioconda {155}
   Lyric Theater, Baltimore, Maryland; 04/1/1946
   [Met Performance] CID:141420
   Der Rosenkavalier {105}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/5/1946
   [Met Performance] CID:141470
   Carmen {419}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/10/1946
   [Met Performance] CID:141610
   Carmen {420}
   Cleveland, Ohio; 04/22/1946
   [Met Performance] CID:141790
   La Gioconda {156}
   Chicago, Illinois; 05/8/1946
   Review
   [Met Performance] CID:141820
   Der Rosenkavalier {107}
   Chicago, Illinois; 05/11/1946
   [Met Performance] CID:141850
   Carmen {421}
   Municipal Auditorium, St. Louis, Missouri; 05/14/1946
   [Met Performance] CID:141870
   Der Rosenkavalier {108}
   Fair Park Auditorium, Dallas, Texas; 05/17/1946
   [Met Performance] CID:141910
   Carmen {422}
   Memphis Auditorium, Memphis, Tennessee; 05/20/1946
   [Met Performance] CID:143020
   Le Nozze di Figaro {92}
   Metropolitan Opera House; 11/13/1946
   Debut: Leslie Chabay
   Review
   [Met Performance] CID:143090
   Boris Godunov {105}
   Metropolitan Opera House; 11/21/1946
   Debut: Jerome Hines
   [Met Performance] CID:143130
   Carmen {423}
   Metropolitan Opera House; 11/24/1946
   [Met Performance] CID:143210
   Carmen {424}
   Metropolitan Opera House; 12/2/1946
   [Met Performance] CID:143260
   Boris Godunov {106}
   Metropolitan Opera House; 12/7/1946
   Broadcast
   [Met Performance] CID:143330 Opera News
   Der Rosenkavalier {109}
   Metropolitan Opera House; 12/14/1946
   Broadcast
   [Met Performance] CID:143390
   Boris Godunov {107}
   Metropolitan Opera House; 12/20/1946
   [Met Performance] CID:143460
   Metropolitan Opera Premiere (Walpurgis Night)
   Hänsel und Gretel {141}
   Walpurgis Night {1}
   Metropolitan Opera House; 12/27/1946
   Debuts: Audrey Keane, Audrey Mraz, Tilda Morse, Nina Boneck, Alice Temkin, Alexandra Sawicka, Leila Kantro, Kathryn Sanger, Orrin Hill, Karl Kritz
   [Met Performance] CID:143510
   Der Rosenkavalier {110}
   Metropolitan Opera House; 12/30/1946
   [Met Performance] CID:143550
   Carmen {425}
   Metropolitan Opera House; 01/2/1947
   [Met Performance] CID:143590
   Boris Godunov {108}
   Metropolitan Opera House; 01/6/1947
   [Met Performance] CID:143640
   World Premiere (The Warrior)
   The Warrior {1}
   Hänsel und Gretel {143}
   Metropolitan Opera House; 01/11/1947
   Broadcast
   Debut: Samuel Leve
   Review
   [Met Performance] CID:143660
   Carmen {426}
   Metropolitan Opera House; 01/12/1947
   [Met Performance] CID:143860
   The Warrior {2}
   Hänsel und Gretel {144}
   Metropolitan Opera House; 01/31/1947
   [Met Performance] CID:143950
   Der Rosenkavalier {113}
   Metropolitan Opera House; 02/8/1947
   [Met Performance] CID:143970
   La Gioconda {157}
   Metropolitan Opera House; 02/12/1947
   [Met Performance] CID:144020
   Le Nozze di Figaro {97}
   Metropolitan Opera House; 02/15/1947
   Debut: Hjördis Schymberg
   Review
   [Met Performance] CID:144080
   Carmen {427}
   Metropolitan Opera House; 02/22/1947
   [Met Performance] CID:144100
   La Gioconda {158}
   Metropolitan Opera House; 02/24/1947
   [Met Performance] CID:144340
   Der Rosenkavalier {115}
   Baltimore, Maryland; 03/18/1947
   Debut: Angelina Buonamassa
   [Met Performance] CID:144360
   Carmen {428}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/20/1947
   [Met Performance] CID:144380
   Hänsel und Gretel {145}
   Walpurgis Night {2}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/22/1947
   [Met Performance] CID:144590
   Hänsel und Gretel {147}
   Walpurgis Night {4}
   Cleveland, Ohio; 04/11/1947
   [Met Performance] CID:144650
   Le Nozze di Figaro {99}
   Minneapolis, Minnesota; 04/17/1947
   [Met Performance] CID:144690
   Boris Godunov {114}
   Chicago, Illinois; 04/21/1947
   [Met Performance] CID:144720
   Le Nozze di Figaro {100}
   Chicago, Illinois; 04/24/1947
   [Met Performance] CID:144760
   Le Nozze di Figaro {101}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 04/28/1947
   [Met Performance] CID:144810
   Boris Godunov {115}
   Dallas, Texas; 05/3/1947
   [Met Performance] CID:144840
   Le Nozze di Figaro {102}
   Municipal Auditorium, San Antonio, Texas; 05/5/1947
   Review
   [Met Performance] CID:144870
   Le Nozze di Figaro {103}
   Municipal Auditorium, New Orleans, Louisiana; 05/8/1947
   Review
   [Met Performance] CID:144910
   Le Nozze di Figaro {104}
   Memphis, Tennessee; 05/13/1947
   [Met Performance] CID:144940
   Boris Godunov {116}
   St. Louis, Missouri; 05/16/1947
   [Met Performance] CID:144970
   Le Nozze di Figaro {105}
   Eastman Theatre, Rochester, New York; 5/19/1947
   [Met Performance] CID:146090
   Carmen {430}
   Metropolitan Opera House; 11/18/1947
   Debut: Claudia Pinza, Aida Alvarez
   Review
   [Met Performance] CID:146250
   Der Rosenkavalier {116}
   Metropolitan Opera House; 12/4/1947
   Review
   [Met Performance] CID:146280
   Carmen {431}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1947
   [Met Performance] CID:146360
   Der Rosenkavalier {117}
   Metropolitan Opera House; 12/15/1947
   Review
   [Met Performance] CID:146390
   La Gioconda {160}
   Metropolitan Opera House; 12/18/1947
   Review
   [Met Performance] CID:146480
   Hänsel und Gretel {148}
   A Midsummer Night’s Dream {1}
   Metropolitan Opera House; 12/26/1947
   Debuts: Ivan Boothby, William Murrill, Matthew Vittucci, Robert Marsi, Phoebe Engel, Emilka Hulova, Lee Ada Keeney, Barbara McClarin, Lorraine Ruess, Helen Rupp, Elaine Saporta, Corinne Tarr, Evelina Tristani, Harry Matlock
   [Met Performance] CID:146580
   Tristan und Isolde {326}
   Metropolitan Opera House; 01/3/1948
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:146760
   La Gioconda {162}
   Metropolitan Opera House; 01/17/1948
   Review
   [Met Performance] CID:146770
   Carmen {434}
   Metropolitan Opera House; 01/19/1948
   [Met Performance] CID:146850
   La Gioconda {163}
   Metropolitan Opera House; 01/26/1948
   Review
   [Met Performance] CID:146940
   La Gioconda {164}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 02/3/1948
   [Met Performance] CID:146980
   Carmen {435}
   Metropolitan Opera House; 02/7/1948
   Broadcast
   [Met Performance] CID:147410
   Der Rosenkavalier {121}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/15/1948
   [Met Performance] CID:147600
   Carmen {437}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 04/1/1948
   [Met Performance] CID:147710
   Carmen {438}
   Shrine Auditorium, Los Angeles, California; 04/13/1948
   [Met Performance] CID:147750
   Der Rosenkavalier {124}
   Shrine Auditorium, Los Angeles, California; 04/17/1948
   [Met Performance] CID:147870
   Carmen {439}
   Denver Auditorium, Denver, Colorado; 04/27/1948
   [Met Performance] CID:147890
   Der Rosenkavalier {125}
   Municipal Auditorium, St. Louis, Missouri; 04/29/1948
   [Met Performance] CID:147920
   Der Rosenkavalier {126}
   Indiana University Auditorium, Bloomington, Indiana; 05/3/1948
   [Met Performance] CID:147950
   Der Rosenkavalier {127}
   Northrup Memorial Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/6/1948
   [Met Performance] CID:148050
   Carmen {440}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 05/15/1948
   [Met Performance] CID:148070
   Der Rosenkavalier {128}
   Eastman Theatre, Rochester, New York; 5/17/1948
   [Met Performance] CID:149050
   Mignon {98}
   Metropolitan Opera House; 12/4/1948
   Debuts: Marilyn Cotlow, Al Corvino, Richard Goltra
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:149090
   Mignon {99}
   Metropolitan Opera House; 12/8/1948
   [Met Performance] CID:149150
   Carmen {441}
   Metropolitan Opera House; 12/14/1948
   Debut: Frank Guarrera
   Review
   [Met Performance] CID:149250
   Mignon {100}
   Metropolitan Opera House; 12/23/1948
   Reviews
   [Met Performance] CID:149350
   Carmen {442}
   Metropolitan Opera House; 01/1/1949
   Debut: Anne Bollinger
   [Met Performance] CID:149370
   Mignon {101}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 01/4/1949
   [Met Performance] CID:149520
   Mignon {102}
   Metropolitan Opera House; 01/17/1949
   Review
   [Met Performance] CID:149550
   Carmen {443}
   Metropolitan Opera House; 01/20/1949
   Review
   [Met Performance] CID:149700
   Carmen {444}
   Metropolitan Opera House; 02/2/1949
   Review
   [Met Performance] CID:149860
   Carmen {445}
   Metropolitan Opera House; 02/18/1949
   [Met Performance] CID:150030
   Carmen {446}
   Metropolitan Opera House; 03/5/1949
   Broadcast
   [Met Performance] CID:150140
   Le Nozze di Figaro {111}
   Metropolitan Opera House; 03/14/1949
   Review
   [Met Performance] CID:150220
   Le Nozze di Figaro {112}
   Lyric Theatre, Baltimore, Maryland; 03/22/1949
   [Met Performance] CID:150260
   Mignon {103}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/26/1949
   [Met Performance] CID:150300
   Carmen {447}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 03/30/1949
   [Met Performance] CID:150370
   Mignon {104}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/5/1949
   [Met Performance] CID:150530
   Mignon {105}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 04/19/1949
   [Met Performance] CID:150580
   Mignon {106}
   Fair Park Auditorium, Dallas, Texas; 04/23/1949
   Review
   [Met Performance] CID:150640
   Carmen {448}
   Shrine Auditorium, Los Angeles, California; 04/29/1949
   [Met Performance] CID:150700
   Mignon {107}
   Shrine Auditorium, Los Angeles, California; 05/4/1949
   [Met Performance] CID:150730
   Carmen {449}
   Shrine Auditorium, Los Angeles, California; 05/7/1949
   [Met Performance] CID:150770
   Mignon {108}
   Denver Auditorium, Denver, Colorado; 05/10/1949
   [Met Performance] CID:150800
   Mignon {109}
   Northrup Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/13/1949
   [Met Performance] CID:150840
   Carmen {450}
   Indiana University Auditorium, Bloomington, Indiana; 05/17/1949
   [Met Performance] CID:150870
   Carmen {451}
   Kiel Auditorium, St. Louis, Missouri; 05/20/1949
   [Met Performance] CID:152000
   Der Rosenkavalier {129}
   Metropolitan Opera House; 11/21/1949
   Opening Night {65}
   Edward Johnson, General Manager
   Debuts: Erna Berger, Peter Klein, Lois Hunt
   Telecast
   Review
   [Met Performance] CID:152020 Opera News
   Samson et Dalila {72}
   Metropolitan Opera House; 11/26/1949
   Debuts: Muriel Ives, Willard Leroux, Natalie Kelepovska
   Broadcast
   [Met Performance] CID:152060
   Samson et Dalila {73}
   Metropolitan Opera House; 11/30/1949
   [Met Performance] CID:152090
   Der Rosenkavalier {130}
   Metropolitan Opera House; 12/3/1949
   Broadcast
   [Met Performance] CID:152150
   Carmen {452}
   Metropolitan Opera House; 12/8/1949
   [Met Performance] CID:152210
   Der Rosenkavalier {131}
   Metropolitan Opera House; 12/14/1949
   [Met Performance] CID:152260
   Carmen {453}
   Metropolitan Opera House; 12/19/1949
   [Met Performance] CID:152470
   Samson et Dalila {75}
   Metropolitan Opera House; 01/8/1950
   [Met Performance] CID:152670
   Samson et Dalila {76}
   Metropolitan Opera House; 01/27/1950
   [Met Performance] CID:152760
   Carmen {457}
   Metropolitan Opera House; 02/4/1950
   Broadcast
   [Met Performance] CID:152890
   Metropolitan Opera Premiere
   Khovanshchina {1}
   Metropolitan Opera House; 02/16/1950
   Review / Chapter: Khovanshchina at the Met 1949-50 with designs by Mstislav Dobujinsky
   [Met Performance] CID:152980
   Khovanshchina {2}
   Metropolitan Opera House; 02/25/1950
   Broadcast
   [Met Performance] CID:153370
   Der Rosenkavalier {136}
   Boston, Massachusetts; 04/1/1950
   [Met Performance] CID:153470
   Samson et Dalila {78}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/10/1950
   [Met Performance] CID:153530
   Carmen {461}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/15/1950
   [Met Performance] CID:153560
   Samson et Dalila {79}
   Indiana University Auditorium, Bloomington, Indiana; 04/18/1950
   [Met Performance] CID:153610
   Samson et Dalila {80}
   Kiel Auditorium, St. Louis, Missouri; 04/22/1950
   [Met Performance] CID:153700
   Samson et Dalila {81}
   Dallas, Texas; 04/30/1950
   [Met Performance] CID:153730
   Carmen {462}
   Oklahoma City, Oklahoma; 05/3/1950
   [Met Performance] CID:153780
   Carmen {463}
   Northrup Memorial Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/7/1950
   [Met Performance] CID:153800
   Carmen {464}
   Civic Opera House, Chicago, Illinois; 05/9/1950
   [Met Performance] CID:155420
   New production
   Die Fledermaus {11}
   Metropolitan Opera House; 12/20/1950
   Debuts: Jack Gilford, Eugene Ormandy, Garson Kanin
   Review
   [Met Performance] CID:155490
   Die Fledermaus {12}
   Metropolitan Opera House; 12/27/1950
   [Met Performance] CID:155540
   Die Fledermaus {13}
   Metropolitan Opera House; 12/31/1950
   [Met Performance] CID:155590
   Der Rosenkavalier {137}
   Metropolitan Opera House; 01/5/1951
   Debut: Fritz Krenn
   Review
   [Met Performance] CID:155650
   Der Rosenkavalier {139}
   Metropolitan Opera House; 01/11/1951
   [Met Performance] CID:155690
   Die Fledermaus {15}
   Metropolitan Opera House; 01/13/1951
   [Met Performance] CID:155710
   Die Fledermaus {16}
   Metropolitan Opera House; 01/15/1951
   [Met Performance] CID:155760
   Die Fledermaus {17}
   Metropolitan Opera House; 01/20/1951
   Broadcast
   [Met Concert/Gala] CID:352708
   Metropolitan Opera Jamboree
   New York, Manhattan, Vanderbilt Theater; 03/24/1951
   Broadcast
   [Met Performance] CID:158810
   New production
   Carmen {465}
   Metropolitan Opera House; 01/31/1952
   Debuts: Tyrone Guthrie, Loren Hightower
   Review
   [Met Performance] CID:158880
   Carmen {466}
   Metropolitan Opera House; 02/7/1952
   [Met Performance] CID:158930
   Carmen {467}
   American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 02/12/1952
   [Met Performance] CID:158970 Opera News
   Carmen {468}
   Metropolitan Opera House; 02/16/1952
   Broadcast
   [Met Performance] CID:159010
   Carmen {469}
   Metropolitan Opera House; 02/19/1952
   Review
   [Met Performance] CID:159140
   Carmen {470}
   Metropolitan Opera House; 03/1/1952
   Review
   [Met Performance] CID:159180
   Carmen {471}
   Metropolitan Opera House; 03/5/1952
   [Met Performance] CID:159310
   Carmen {472}
   Metropolitan Opera House; 03/17/1952
   [Met Performance] CID:159390
   Carmen {473}
   Lyric Theatre, Baltimore, Maryland; 03/25/1952
   Review
   [Met Performance] CID:159420
   Carmen {474}
   Metropolitan Opera House; 03/28/1952
   Review
   [Met Performance] CID:159520
   Carmen {475}
   Metropolitan Opera House; 04/5/1952
   [Met Performance] CID:159630
   Carmen {476}
   Music Hall, Cleveland, Ohio; 04/17/1952
   [Met Performance] CID:159700
   Carmen {477}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/23/1952
   [Met Performance] CID:159790
   Carmen {478}
   Washington, D.C.; 04/29/1952
   [Met Performance] CID:159820
   Carmen {479}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 05/2/1952
   [Met Performance] CID:159870
   Carmen {480}
   Memphis, Tennessee; 05/7/1952
   [Met Performance] CID:159920
   Carmen {481}
   Dallas, Texas; 05/11/1952
   [Met Performance] CID:159960
   Carmen {482}
   Des Moines, Iowa; 05/15/1952
   [Met Performance] CID:159980
   Carmen {483}
   Minneapolis, Minnesota; 05/17/1952
   [Met Performance] CID:160030
   Carmen {484}
   Purdue Hall of Music, Lafayette, Indiana; 05/21/1952
   [Met Performance] CID:160050
   Carmen {485}
   Kiel Auditorium, St. Louis, Missouri; 05/23/1952
   [Met Performance] CID:160100
   Carmen {486}
   Toronto, Canada; 05/28/1952
   [Met Performance] CID:160130
   Carmen {487}
   Forum, Montreal Canada; 05/31/1952
   [Met Performance] CID:161060
   Carmen {488}
   Metropolitan Opera House; 11/19/1952
   [Met Performance] CID:161170
   Carmen {489}
   Metropolitan Opera House; 11/29/1952
   [Met Performance] CID:161240
   Carmen {490}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1952
   [Met Performance] CID:161280 Press Release 1 Press Release 2 Program Insert
   Carmen {491}
   Metropolitan Opera House; 12/11/1952
   Telecast
   [Met Performance] CID:161320
   Carmen {492}
   Metropolitan Opera House; 12/15/1952
   [Met Performance] CID:161470
   Carmen {493}
   Metropolitan Opera House; 12/30/1952
   [Met Performance] CID:161700
   Der Rosenkavalier {144}
   Metropolitan Opera House; 01/22/1953
   Debuts: Endre Koreh, Adelino Palomanos, Rudolf Mayreder
   Review
   [Met Performance] CID:161750
   Der Rosenkavalier {145}
   Metropolitan Opera House; 01/26/1953
   [Met Performance] CID:162120
   Der Rosenkavalier {148}
   Metropolitan Opera House; 02/28/1953
   Broadcast
   [Met Performance] CID:162150
   Samson et Dalila {82}
   Metropolitan Opera House; 03/3/1953
   Debut: Ellen Meyer
   [Met Performance] CID:162240
   Der Rosenkavalier {149}
   Metropolitan Opera House; 03/12/1953
   [Met Performance] CID:162270 Opera News
   Samson et Dalila {83}
   Metropolitan Opera House; 03/14/1953
   Broadcast
   [Met Performance] CID:162440
   Samson et Dalila {85}
   Metropolitan Opera House; 03/30/1953
   [Met Performance] CID:162590
   Carmen {500}
   Metropolitan Opera House; 04/11/1953
   [Met Performance] CID:162620
   Carmen {501}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/15/1953
   [Met Performance] CID:162660
   Der Rosenkavalier {151}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/18/1953
   [Met Performance] CID:162690
   Carmen {502}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/21/1953
   [Met Performance] CID:162800
   Samson et Dalila {87}
   Capitol Theatre, Washington, D.C.; 04/29/1953
   [Met Performance] CID:162820
   Samson et Dalila {88}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 05/1/1953
   [Met Performance] CID:162850
   Carmen {503}
   Auditorium, Birmingham, Alabama; 05/4/1953
   [Met Performance] CID:162870
   Samson et Dalila {89}
   Ellis Auditorium, Memphis, Tennessee; 05/6/1953
   [Met Performance] CID:162910
   Der Rosenkavalier {153}
   Fair Park Auditorium, Dallas, Texas; 05/9/1953
   [Met Performance] CID:162930
   Carmen {504}
   Auditorium, Houston, Texas; 05/11/1953
   [Met Performance] CID:162970
   Der Rosenkavalier {154}
   Northrup Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/15/1953
   [Met Performance] CID:163070
   Samson et Dalila {91}
   Forum Amphitheatre, Montreal Canada; 05/23/1953
   [Met Performance] CID:163100
   Carmen {505}
   Maple Leaf Gardens, Toronto, Canada; 05/26/1953
   [Met Concert/Gala] CID:350759
   Ed Sullivan’s Toast to the Met
   Metropolitan Opera House; 11/08/1953
   Telecast
   [Met Performance] CID:164250
   Carmen {506}
   Metropolitan Opera House; 12/12/1953
   Debut: Heidi Krall
   Review
   [Met Performance] CID:164300
   Carmen {507}
   Metropolitan Opera House; 12/18/1953
   [Met Performance] CID:164420
   Carmen {508}
   Metropolitan Opera House; 12/30/1953
   [Met Performance] CID:164540
   Carmen {509}
   Metropolitan Opera House; 01/10/1954
   [Met Performance] CID:164630
   Carmen {510}
   Metropolitan Opera House; 01/18/1954
   [Met Performance] CID:165410 Opera News
   Carmen {513}
   Metropolitan Opera House; 04/3/1954
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:165500
   Carmen {514}
   Metropolitan Opera House; 04/10/1954
   [Met Performance] CID:167490
   Carmen {517}
   Metropolitan Opera House; 12/29/1954
   Review
   [Met Performance] CID:167540
   Carmen {518}
   Metropolitan Opera House; 01/3/1955
   [Met Performance] CID:167880
   Carmen {520}
   Metropolitan Opera House; 02/5/1955
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:167960
   Carmen {521}
   Metropolitan Opera House; 02/12/1955
   [Met Performance] CID:168080
   Orfeo ed Euridice {53}
   Metropolitan Opera House; 02/24/1955
   Review
   [Met Performance] CID:168120
   Orfeo ed Euridice {54}
   Metropolitan Opera House; 02/28/1955
   Review
   [Met Performance] CID:168240
   Orfeo ed Euridice {55}
   Metropolitan Opera House; 03/11/1955
   [Met Performance] CID:168450
   Orfeo ed Euridice {56}
   Metropolitan Opera House; 03/30/1955
   [Met Performance] CID:168550
   Carmen {523}
   Metropolitan Opera House; 04/7/1955
   [Met Performance] CID:168570 Opera News
   Orfeo ed Euridice {57}
   Metropolitan Opera House; 04/9/1955
   Broadcast
   [Met Performance] CID:168590
   Carmen {524}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/11/1955
   [Met Performance] CID:169060
   Carmen {527}
   Chicago Opera House, Chicago, Illinois; 05/22/1955
   [Met Concert/Gala] CID:351253
   Guild’s 20th Anniversary Gala
   Metropolitan Opera House; 11/02/1955
   [Met Performance] CID:170000
   New production
   Les Contes d’Hoffmann {70}
   Metropolitan Opera House; 11/14/1955
   Opening Night {71}
   Rudolf Bing, General Manager
   Review
   [Met Performance] CID:170040
   Carmen {529}
   Metropolitan Opera House; 11/19/1955
   [Met Performance] CID:170070
   Les Contes d’Hoffmann {71}
   Metropolitan Opera House; 11/23/1955
   [Met Performance] CID:170090
   Carmen {530}
   Metropolitan Opera House; 11/25/1955
   [Met Performance] CID:170140
   Carmen {531}
   Metropolitan Opera House; 11/30/1955
   Review
   [Met Performance] CID:170170 Opera News
   Les Contes d’Hoffmann {72}
   Metropolitan Opera House; 12/3/1955
   Broadcast
   [Met Performance] CID:170340
   Les Contes d’Hoffmann {73}
   The American Academy of Music, Philadelphia, Pennsylvania; 12/20/1955
   Review
   [Met Performance] CID:170430
   Samson et Dalila {93}
   Metropolitan Opera House; 12/29/1955
   Debut: Hubert Farrington
   Review
   [Met Performance] CID:170490
   Samson et Dalila {94}
   Metropolitan Opera House; 01/4/1956
   [Met Performance] CID:170540
   Samson et Dalila {95}
   Metropolitan Opera House; 01/9/1956
   [Met Performance] CID:170670
   Carmen {534}
   Metropolitan Opera House; 01/21/1956
   Broadcast
   [Met Performance] CID:170830
   Revised Production
   Der Rosenkavalier {155}
   Metropolitan Opera House; 02/6/1956
   Debuts: Marsha Warren, Emilia Cundari
   Review
   [Met Performance] CID:170950 Opera News
   Der Rosenkavalier {156}
   Metropolitan Opera House; 02/18/1956
   Broadcast
   [Met Performance] CID:171170
   Der Rosenkavalier {157}
   Metropolitan Opera House; 03/9/1956
   [Met Performance] CID:171310
   Der Rosenkavalier {158}
   Metropolitan Opera House; 03/22/1956
   [Met Performance] CID:171430
   Der Rosenkavalier {159}
   Metropolitan Opera House; 03/31/1956
   [Met Performance] CID:171470
   Carmen {536}
   Metropolitan Opera House; 04/5/1956
   [Met Performance] CID:171530
   Der Rosenkavalier {160}
   Metropolitan Opera House; 04/11/1956
   [Met Performance] CID:171630
   Carmen {537}
   Boston Opera House, Boston, Massachusetts; 04/19/1956
   [Met Performance] CID:171740
   Der Rosenkavalier {161}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/28/1956
   [Met Performance] CID:171780
   Les Contes d’Hoffmann {81}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 05/2/1956
   [Met Performance] CID:172070
   Carmen {538}
   Civic Opera House, Chicago, Illinois; 05/27/1956
   Debut: Peter Saul
   [Met Performance] CID:172100
   Carmen {539}
   Maple Leaf Gardens,Toronto, Canada; 05/30/1956
   [Met Performance] CID:173570
   Carmen {540}
   Metropolitan Opera House; 12/27/1956
   [Met Performance] CID:173630
   Carmen {541}
   Metropolitan Opera House; 01/2/1957
   [Met Performance] CID:173730
   Carmen {542}
   Metropolitan Opera House; 01/12/1957
   Broadcast
   [Met Performance] CID:173810
   Carmen {543}
   Metropolitan Opera House; 01/19/1957
   Review
   [Met Performance] CID:173870
   Carmen {544}
   Metropolitan Opera House; 01/25/1957
   [Met Performance] CID:174040
   Carmen {545}
   Metropolitan Opera House; 02/11/1957
   [Met Performance] CID:174340
   Carmen {547}
   Metropolitan Opera House; 03/9/1957
   [Met Performance] CID:174800
   Carmen {548}
   Metropolitan Opera House; 04/18/1957
   [Met Performance] CID:174870
   Carmen {549}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/25/1957
   [Met Performance] CID:175220
   Carmen {551}
   Opera House, Chicago, Illinois; 05/26/1957
   [Met Performance] CID:175270
   Carmen {552}
   Maple Leaf Gardens, Toronto, Canada; 05/30/1957
   [Met Performance] CID:176230
   Der Rosenkavalier {162}
   Metropolitan Opera House; 11/22/1957
   Debut: Steve Wiland
   Review
   [Met Performance] CID:176270
   Der Rosenkavalier {163}
   Metropolitan Opera House; 11/26/1957
   [Met Performance] CID:176350
   Carmen {554}
   Metropolitan Opera House; 12/4/1957
   [Met Performance] CID:176410
   Der Rosenkavalier {165}
   Metropolitan Opera House; 12/9/1957
   [Met Performance] CID:176480
   Orfeo ed Euridice {58}
   Metropolitan Opera House; 12/16/1957
   [Met Performance] CID:176580
   Orfeo ed Euridice {59}
   Metropolitan Opera House; 12/26/1957
   [Met Performance] CID:176620
   Carmen {556}
   Metropolitan Opera House; 12/29/1957
   Review
   [Met Performance] CID:176740
   Orfeo ed Euridice {60}
   Metropolitan Opera House; 01/10/1958
   [Met Performance] CID:176780
   Carmen {557}
   Metropolitan Opera House; 01/14/1958
   [Met Performance] CID:176820 Opera News 1 Opera News 2
   Orfeo ed Euridice {61}
   Metropolitan Opera House; 01/18/1958
   Broadcast
   [Met Performance] CID:176910
   Orfeo ed Euridice {62}
   Metropolitan Opera House; 01/25/1958
   [Met Performance] CID:177240
   Der Rosenkavalier {168}
   Metropolitan Opera House; 02/26/1958
   [Met Performance] CID:177410
   Samson et Dalila {97}
   Metropolitan Opera House; 03/13/1958
   Review
   [Met Performance] CID:177520 Opera News
   Der Rosenkavalier {169}
   Metropolitan Opera House; 03/22/1958
   Debut: Natalie Grishin
   Broadcast
   [Met Performance] CID:177620
   Samson et Dalila {99}
   Metropolitan Opera House; 03/31/1958
   [Met Performance] CID:177750 Opera News
   Samson et Dalila {100}
   Metropolitan Opera House; 04/12/1958
   Debut: Edith Jerell
   Broadcast
   [Met Performance] CID:177790
   Der Rosenkavalier {170}
   Metropolitan Theatre, Boston, Massachusetts; 04/16/1958
   Debut: Harry Jones
   [Met Performance] CID:177870
   Samson et Dalila {101}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/23/1958
   [Met Performance] CID:177930
   Der Rosenkavalier {171}
   Capitol Theatre, Washington, D.C.; 04/28/1958
   [Met Performance] CID:177970
   Der Rosenkavalier {172}
   Fox Theatre, Atlanta, Georgia; 05/2/1958
   [Met Performance] CID:178000
   Samson et Dalila {102}
   Auditorium, Birmingham, Alabama; 05/5/1958
   [Met Performance] CID:178040
   Samson et Dalila {103}
   Fair Park Auditorium, Dallas, Texas; 05/9/1958
   [Met Performance] CID:178110
   Samson et Dalila {104}
   Kiel Auditorium, St. Louis, Missouri; 05/15/1958
   [Met Performance] CID:178130
   Der Rosenkavalier {174}
   Northrop Memorial Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/17/1958
   [Met Performance] CID:178170
   Der Rosenkavalier {175}
   University Auditorium, Bloomington, Indiana; 05/20/1958
   [Met Performance] CID:178220
   Samson et Dalila {106}
   Civic Opera House, Chicago, Illinois; 05/24/1958
   [Met Performance] CID:178280
   Samson et Dalila {107}
   Maple Leaf Gardens, Toronto, Canada; 05/29/1958
   [Met Performance] CID:180250
   Carmen {568}
   Metropolitan Opera House; 11/21/1958
   [Met Performance] CID:180330
   Carmen {569}
   Metropolitan Opera House; 11/29/1958
   Broadcast
   [Met Performance] CID:180440
   Carmen {571}
   Metropolitan Opera House; 12/10/1958
   Debut: Dimiter Uzunov
   [Met Performance] CID:181620
   Carmen {574}
   Metropolitan Opera House; 03/28/1959
   [Met Performance] CID:181820
   Carmen {575}
   Metropolitan Theatre, Boston, Massachusetts; 04/15/1959
   [Met Performance] CID:181900
   Carmen {576}
   Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 04/21/1959
   [Met Performance] CID:182190
   Carmen {579}
   Northrup Memorial Auditorium, Minneapolis, Minnesota; 05/17/1959
   [Met Performance] CID:182230
   Carmen {581}
   Masonic Temple, Detroit, Michigan; 05/21/1959
   [Met Performance] CID:183160
   Carmen {586}
   Metropolitan Opera House; 11/12/1959
   [Met Performance] CID:183280
   Carmen {588}
   Metropolitan Opera House; 11/23/1959
   [Met Performance] CID:183420
   Carmen {589}
   Metropolitan Opera House; 12/6/1959
   [Met Performance] CID:183620
   Der Rosenkavalier {177}
   Metropolitan Opera House; 12/26/1959
   Debuts: Oskar Czerwenka, Jane Kirwan, Alexandra Jones, Kurt Kessler
   Broadcast
   Review
   [Met Performance] CID:184050
   Carmen {592}
   Metropolitan Opera House; 02/6/1960
   Broadcast
   [Met Performance] CID:184470
   Der Rosenkavalier {181}
   Metropolitan Opera House; 03/17/1960
   Review
   [Met Performance] CID:187790
   Carmen {601}
   Metropolitan Opera House; 04/12/1961
   [Met Concert/Gala] CID:206150
   Gala Farewell
   Metropolitan Opera House; 04/16/1966
   Last performance by the Metropolitan Opera in the opera house at Broadway and 39th Street.
   [Met Performance] CID:214340
   Carmen {629}
   Cleveland Public Auditorium, Cleveland, Ohio; 05/1/1968
   Review
   [Met Performance] CID:217310
   New production
   Der Rosenkavalier {201}
   Metropolitan Opera House; 01/23/1969
   Debuts: Celeste Scott, Elizabeth Anguish
   Review
   [Met Performance] CID:231000
   New Production
   Carmen {686}
   Metropolitan Opera House; 09/19/1972
   Opening Night {88}
   Schuyler G. Chapin, General Manager
   Debuts: Göran Gentele, Josef Svoboda, David Walker
   Reviews
   [Met Concert/Gala] CID:350668
   National Council Concert
   Metropolitan Opera House; 04/05/1981
   First Appearance: Laurence Albert, Lawrence Bakst, Rebecca Cook, Gail Dobish, Gail Dubinbaum, Susan Dunn, Joyce Guyer, Thomas Hampson, Diane Kesling, Laura Brooks Rice, Valerie Yova
   Broadcast
   [Met Concert/Gala] CID:274270
   Centennial Gala II
   Metropolitan Opera House; 10/22/1983
   100th Anniversary of the Metropolitan Opera
   Broadcast / Telecast
   Review
   [Met Performance] CID:330000
   Carmen {863}
   Metropolitan Opera House; 09/22/1997
   Opening Night {113}
   Joseph Volpe, General Manager
   Debuts: Kamel Boutros, Maria Benitez (Dancer)
   [Met Performance] CID:350257 Chapter: War and Peace
   Metropolitan Opera Premiere
   War and Peace {1}
   Metropolitan Opera House; 02/14/2002
   Debuts: Anna Netrebko, Ekaterina Semenchuk, Oleg Balashov, Frank Dellapolla, Sergey Murzaev, Evgeny Nikitin, Mzia Nioradze, Trevor Kaplan-Newman, Christopher Dumont, Roy Stevens, Stefan Szkafarowsky, Peter Volpe, Warren Adams, Leonid Lyubavin, Kelly Ebsary, Mikhail Petrenko, Gints Berzins, Craig Hart, Robert Baker, Steven Tharp, Andrei Konchalovsky, Tatiana Noginova, Elaine McCarthy, Eugene Monakhov, Sergei Gritsay
   Review
   [Met Performance] CID:350803
   New Production
   La Juive {63}
   Metropolitan Opera House; 11/06/2003
   Debuts: Günter Krämer, Gottfried Pilz, Isabel Ines Glather
   Review / Chapter: La Juive Timeline, Notes, and Reviews
   Top of Page

   M'agrada

 13. alex

  Lo bueno y volviendo a Anita Rashvelishvilli es que canta a la antigua ( lo cual es un halago ya que físico no le acompaña demasiado ), sin necesidades de sobreactuaciónes escénicas

  M'agrada

 14. Pepa MG

  confieso que durante el primer acto perdí la concentración en algunos momentos, pero luego ya la cosa se anima i prou. Por supuesto que hecho de menos como ya se ha dicho aquí un buen ballet en vez de tener a todo el coro haciendo el ganso que mas bien parece que estén celebrando el final de la liga. Muchas gracias por el apunte, lo he disfrutado mucho. Disiento del final : si una es mala lo es y punto. Gracias Joaquim por recordarnos cómo de bien puede sentar una camiseta (al Breslik le sientan prou bé també).

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: