IN FERNEM LAND

EL QÜESTIONARI IFL DE CONXA


 

La Conxa i ja ho completaré quan publiqui el qüestionari de Salvador, el seu marit,, és un encant, és d’aquelles persones que irradien felicitat, “joie de vivre” que diuen a França, i com  a irredent Kaufmaniana segueix el blog des de que un bon dia, de no sé pas quan fa,  es va topar amb un apunt del “xic” a IFL.

varem coincidir a Peralada quan en JK va visitar el festival per primera vegada i també al Liceu, però tot i que Carcaixent està a poques horetes de Barna, no ens veien ¡tant com voldríem.

Em plau molt portar el seu qüestionari i també m’agrada que sigui tan rabiosament actual amb el que fa als cantants actuals.

Aquest és el seu qüestionari, espero que us agradi

 1. La primera vegada que vas anar a l’òpera quin any va ser?  1973/74
 2. A quin teatre? Principal, de València
 3. Quina òpera vas verre?. Tosca
 4. Els teus pares anaven o van a l’òpera?. No
 5. Quin compositor operístic t’estimes més?. Puccini
 6. Quina és l’aspecte que valores més d’una representació operística?. La música.
 7. Quin és el teu tenor predileto?: Jonas Kaufmann …
 8. Quina és la teva soprano predilecta?. Liudmyla Monastriska
 9. Quin és ell teu baríton predilecte?. Carlos Alvarez.
 10. Quina és la teva mezzosoprano predilecta?. Joyce Didonato.
 11. Quin és el teu baix predileto?. Rene Pape
 12. Quin és el teatre dels que has visita que més t’ha impresionat?. Garnier
 13. Podries viure en una ciutat sense teatre d’òpera?. Si vixc.
 14. Quina és la teva òpera predilecte?. Tosca
 15. Quina òpera detestes?. ninguna en concret.
 16. Valora de 1 a 10 la importància del director d’escena en una representación operística. 6.
 17. A quina ciutat del món que no sigui la teva i amb teatre d’òpera, t’agradaria viure?. Paris o Barcelona
 18. Quin és el llibretista operístic preferit?.  Els de Puccini. Illija i Giacosa.
 19. Quin és el teu heroi de ficció operística?. Lohengrin.
 20. Quina és la teva heroïna de ficció operística?. Fiora Tosca.
 21. La gravació operística que t’enduries a l’illa deserta?. Lohengrin de Munic amb Kaufmann i Harteros.
 22. El director d’orquestra operístic preferia?. Pappano.
 23. El director d’escena preterit?.  Benoit Jaquoit. (Werther La Bastilla).
 24. La representació operística que t’hagués agradat assistir?. La Walküre. Met. Kaufmann Westroek. 
 25. L’òpera barroca que més t’agrada?. Julius Caesare.
 26. L’òpera clàssica que més t’agrada?. Cosi fan tutte.
 27. L’òpera romàntica que més t’agrada?. Eugene Oneguin.
 28. L’òpera del segle XX que més t’agrada?. Der Rosenkavalier.
 29. L’òpera del segle XXI que més t’agrada?. Sensé definir.
 30. Si poguessis escollir una vocalitat lírica, què t’agradaria ser: soprano, mezzosoprano, contralt, tenor, baríton o baix?. Soprano.

A l’illa deserta ella s’emportaria aquesta representació i com que està disponible aquí la teniu:

*

Gràcies Conxa per compartir el teu qüestionari amb tots nosaltres.

La setmana vinent tindrem l’honor de llegir i gaudir el qüestionari de Carme Verdiell (Demo), que a no sé que que aparegui un infernem més veterà, podem atorgar-li sens epor a errar-la, el títol de degana de tots els seguidors que té el blog

12 comments

 1. OLYMPIA

  Quin luxe portar tot un Lohengrin! . Amb la Conxa coincidiríem amb un munt de coses. És un qüestionari ple d’interessants contrastos. Prefereix Tosca però a una illa deseerta s’enduria Lohengrin…jo, si tingués un quants anys menys, m’enduria en Kaufmann.

  M'agrada

 2. Gràcies per compartir-nos els teus gustos Conxa i al Joaquim per aquesta magnifica iniciativa de publicar un qüestionari per setmana, és molt enriquidor anar coneixent els gustos dels infernemlandaires. Tinc algunes coincidencies amb tu: les tres veus masculines (ni més ni menys) i a mi també m´agrada molt la Valquiria del Met interpretada pel Kaufmann i la Westbroek, el Winterstürme especialment , em sembla sublim i també m´hagués agradat gaudir-lo en directe. De totes formes si res no es torça, l´any que ve podrem gaudir d´en Kaufmann al Liceu , això si , a preus “estratosfèrics” (o almenys a mi m´ho semblen).

  M'agrada

 3. Retroenllaç: Noticias de marzo 2017 | Beckmesser

 4. Conxa

  La primera opera que vaig escoltar completa va ser un CD de Tosca , cantava M Caballé P Domingo i S Milness, quan vaig acabar d’escoltar-ho pense que després de cantar aquesta música una podia ja morir-se, per açò Tosca és la meua opera favorita ,em va obrir el Món de l’òpera, però per a anar a una Illa deserta preferisc Lohengrin ,crec que no em cansaria mai de veure-la i escoltar-la.Olimpia jo també em portaria a Kaufmann però estic segura que em donaria unes carabasses tremendes.

  M'agrada

  • Eduardo

   Estimada Señora, su cuestionario es magnífico, juvenil y actual, lleno de cantantes de los “buenos”…. Tenemos coincidencias yo me llevé a mi isla Tosca y héroe favorito ha sido Lohengrin.
   La mención que usted hace a Carlos Álvarez, me recordó la noche del día del 31 de agosto de 1997 (esa noche nos enteramos que había muerto Lady Di) Carlos Álvarez, cantó esa misma noche un Don Giovanni, inolvidable en el Teatro Solís. Una amiga mía, lo invitó a cenar en su casa, yo que ese momento estaba en Montevideo, fui uno de los pocos seleccionados. Esa cena se convirtió en desayuno, amaneció, con gran lluvia y seguíamos disfrutando su extraordinaria charla. Años después en Viena, luego de una función, me lo encontré en el Metro, me reconoció al instante, como el falso “Uruguayo”, gracias Señora por el gran recuerdo y sobre todo porque pensé y se convirtió en uno de los grandes barítonos verdianos de la actualidad.

   M'agrada

 5. colbran

  Es muy curioso que haciendo 44 años que vas a la ópera hayas escogido cantantes de la actualidad. No me digas que no recuerdas ninguno/ninguna de aquella época que te haya gustado más que estos actuales? Sorprendente, aunque tu selección actual es muy acertada, pues eres tan juvenil y tan llena de vida que puedo comprenderlo. Tu Kaufmann estaba cantado y lo celebro, el resto (Carlos Alvarez aparte) me ha dejado algo “off-side”.

  Tengo la impresión que hay varios “infernemlandistas”, de los que han decidido contestar el cuestionario, que han entendido que se pedía señalar los cantantes en carrera de la actualidad que más nos gustan. Yo entendí que se me pedía los cantantes que más me han gustado a lo largo de toda mi vida o de aquellos que no habiéndolos visto me han seducido con sus grabaciones, incluídos los actuales. Si hubiera entendido que me tenía que atener sólo a los de nuestros días mi selección hubiera sido distinta.

  Coincidimos en tres respuestas, querida Conxa. En mis segundas opciones coincidimos en más.

  Me alegra saber de tí y deseo que podamos coincidir pronto y pueda saludar tanto a tí como a tu marido y charlar cuanto nos sea posible. Un saludo muy cariñoso.

  Fede

  M'agrada

 6. Felipe

  A mi también me ha llamado la atención la predilección por cantantes actuales, siendo geniales todos ellos, yo he optado en mi cuestionario por cantantes históricos. Hoy en día me cuesta encontrar voces que me llenen interiormente. En cuanto a Kaufmann por ejemplo, reconozco que es un tenor que no acabo de comprender.
  Tosca… sí que coincido contigo en una de las grandes obras maestras de siempre. Al hablar de Tosca inmediatamente me viene a la cabeza Carreras, en mi opinión el mejor Mario de la historia. Parece un rol echo a su medida.
  Un saludo Conxa.

  M'agrada

 7. Conxa

  He escollit els cantants que he escoltat i vist en directe. Escollir dels enregistraments m’haguera resultat difícil, hi ha molts (sobretot sopranos i barítons) que m’agraden i no sabria triar. Entre els tenors és més fàcil: Carreras, però no he tingut la sort d’escoltar-ho en directe. Aquesta és la meua opinió del qüestionari.

  M'agrada

  • Has fet el que creies que tenies que fer i això és el que m’agrada. De fet tothom fa el mateix però sembla com si volguéssim llegir sempre que els altres contesten el que haguéssim posat nosaltres i això no és ni bo, ni normal, ni molt menys desitjable.
   Gràcies Conxa

   M'agrada

 8. Mercedes montserrat Rubi boada

  Quin regal l’enllaç del questionari!

  Jo, que també soc “Kaufmanniana”, vaig trovar fantàstic tot el tercer acte del Lohengrin (potser la soprano una mica cridanera, però ell meravellós).

  Gràcies

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: