IN FERNEM LAND

STAATSOPER DE VIENA 17/18: LA TRAVIATA (Peretyatko-Borras-Rumetz;Sivadier-Gaffigan)


Un nou streaming de La Traviata des de Viena, ara amb l’estupenda Peretyatko, l’insuficient Borras i el rutinari Rumetz, amb la producció ja coneguda d’Aix i també de Viena, deguda a Jean-François Sivadier i amb una direcció musical molt efectiva de James Gaffigan.

Olga Peretyatko està radiant i només per a ella paga la pena aquest streaming, on es mostra expressiva, curosa en l’estil, implicada dramàticament i vocalment brillant, amb suficiència en totes les zones del registre. És una Violetta esplèndida i generosa que omple l’escenari amb senzillesa. M’ha agradat molt en els tres actes on fa una autèntica exhibició d’expressivitat i d’un gust exquisit

Jean-François Borras és un cantant de línia refinada però de veu, per a mi, insuficient per fer front a un Verdi, encara que com ho és el rol d’Alfredo, per a un tenor líric, i és que el tenor francès no té les característiques vocals necessàries per garantir aquella solidesa que la línia verdiana, la intensitat i la mateixa orquestració semblen necessitar.

Paolo Rumetz és un baríton, i aixó a aquestes alçades ja és una novetat, ara bé, on és aquella noblesa i autoritat vocal tan associada als rols verdians i que sense anar més lluny Carlos Álvarez va mostrar dimarts amb el seu fabulós Renato liceista?. Rumetz és en aquest sentit una rutina sense el nivell que hom esperava abans de les principals cases operístiques..

La companyia vienesa que completa el cast, es mostra eficaç però com sempre, donant aquella sensació de rutina que tant m’exaspera de la Staatsoper.

Giuseppe Verdi
LA TRAVIATA

Violetta Valéry, Olga Peretyatko-Mariotti
Alfred Germont, Jean-François Borras
George Germont, Paolo Rumetz
Flora, Ilseyar Khayrullova
Gaston, Carlos Osuna
Baron Douphol, Sorin Coliban
Marquis von Obigny, Hans Peter Kammerer
Grenvil, Ayk Martirossian

Chor und Orchester der Wiener Staatsoper
Director musical: James Gaffigan

Direcció d’escena: Jean-François Sivadier
Escenografia: Alexandre de Dardel
Disseny de vestuari: Virginie Gervaise
Màscares: Cecile Kretschmar
Disseny de llums: Philippe Berthomé
Coreografia: Boris Nebyla

Staatsoper de Viena 2 d’octubre 2017

No he parlat de la producció de Jean-François Sivadier,ja que ho vaig fer en el seu moment aquí mateix arran de la producció d’Aix i també a Viena (2016) amb Marina Rebeka de protagonista, però és que a més a més, ha quedat antiquadíssima després de 6 anys de la seva estrena.

4 comments

  1. Retroenllaç: Noticias de octubre 2017 | Beckmesser

  2. jaumeM

    No conec el director, però per el que dius l’hauré de seguir, i també la Peretyatko.
    Ara, si l’Alfredo no dona la talla, per a mi Traviata va molt coixa.
    Gracies .

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: