IN FERNEM LAND

Simon Keenlyside Onegin a Viena (07/03/2009)


Tamar Iveri - Simon Keenlyside (Evgeni Onegin Staatsoper Viena 2009)

Tamar Iveri - Simon Keenlyside (Eugen Onegin Staatsoper Viena 2009)

Si la setmana passada varem sortir de Viena amb una decebedora sensació, en escoltar la Carmen absolutament fallida de Kasarova i Cura, aquesta setmana hi tornem per escoltar la premier d’Eugen Onegin de P.I.Txiakovski amb un repartiment molt adient, sota la direcció del titular de la casa, el veterà i molt experimentat en l’obra de Txaikovski, Seiji Ozawa.

Larina: Aura Twarowska
Tatjana: Tamar Iveri
Olga: Nadia Krasteva
Filipjewna: Margareta Hintermeier
Eugen Onegin: Simon Keenlyside
Lenski: Ramón Vargas
Fürst Gremin: Ain Anger
Hauptmann: Hans Peter Kammerer
Saretzki: Marcus Pelz
Triquet: Alexander Kaimbacher
Vorsänger: Wolfram Igor Derntl

Dirigent: Seiji Ozawa
Inszenierung: Falk Richter
Bühnenbild: Katrin Hoffmann
Kostüme: Martin Kraemer
Licht: Carsten Sander
Choreographie: Joanna Dudley
Chorleitung: Thomas Lang

Si inicialment, el gran atractiu d’aquestes representacions era el Onegin del baríton anglès i haurem de sumar, a part del Lenski sempre elegant i romàntic de Ramón Vargas (ja conegut per la versió del MET amb Fleming i Hvorostovsky), la Tatiana de la soprano georgiana Tamar Iveri, absolutament radiant, amb una veu molt eslava, plena d’harmònics i que broda aquest fantàstic rol.

Keenlyside, Krateva i Vargas (Evgeni Onegin Viena 2009)

Keenlyside, Krasteva i Vargas (Eugen Onegin Viena 2009)

Completen la reeixida funció la mezzo búlgara Nadia Krasteva com a Olga i el baix estonià Ain Anger (molt aplaudit) com a Príncep .

Ozawa signa una versió del Onegin molt romàntica, però m’ha semblat que amb els anys, s’ha tornat més reflexiu, si comparem la versió de disaabte amb la de 1988 a la mateixa òpera de Viena, aquell cop amb Freni, Dvorsky, Brendel, Ghiaurov i Yachmi, disponible en la sèrie  Wiener Staatsoper Live de Orfeo d’Or.

De Simon Keenlyside no sé si admirar més, la bellesa de la veu, de veritable baríton amb un registre homogeni i brillant, o la capacitat dramàtica donant emoció i veritat interpretativa a un dels rols més antipàtics de la història de l’òpera.

Us regalo tota l’òpera (molt recomanable), però com a tast per engrescar-vos us deixo el duo final amb Tamar Iveri imposant seny a un arrauxat Simon Keenlyside.

Krasteva (Olga) - Iveri (Tatiana) Evgeni Onegin Staatsoper de Viena 2009

Krasteva (Olga) - Iveri (Tatiana) Eugen Onegin Staatsoper de Viena 2009

Per baixar-vos l’òpera sencera:

Espero que us agradi.

14 comments

 1. kenderina

  Me voy a bajar la opera ahora mismo asi que aun no la he oido y no puedo comentar pero tenía que decirlo porque el otro dia se me olvidó escucharla….GRACIASSSSSSSSSSSSSSS !!!

  M'agrada

 2. dandini

  Aquest és un duo fabulós d’una obra maravellosa.Heu sentit el you tube d’aquesta escena amb Marius Kviecien i Tatiana Monogorova(Palais Garnier 2008).Hi ha alguna petita errada musical al costat d’onades de passió.Val la pena.

  M'agrada

 3. Jo també me la baixaré. Gràcies, Joaquim. En conec un parell de versions i la considero una òpera densa d’aquelles que no es pot posar així com així. Li guardaré un moment especial a aquest drama tan profund creat pel gran Pushkin.

  M'agrada

 4. Me encanto, me falta todavia mitad para escuchar pero es un regalazo Joaquim. Me gusta mucho Hvorostovsky en este papel pero nadie con la musicalidad que tiene Keenlyside. Se lo ha currado mucho y espero que se apunte a cantarlo en ROH tambien para verlo y escucharlo en vivo. Y Tamar Ivery y Vargas son estupendos tambien. Menos mal que por cada cosa q ofende casi a las orejas recibimos a la vez tal perlas!! Gracias!

  M'agrada

 5. Chanhee

  Thanks for the gift, however the mp3s is not downloadable at those links now. Could you upload them one more time or is there any way that I could listen to this production of Onegin? I am a fan of Mr. Keenlyside and Onegin is my favorite opera. Really want to listen to this..

  M'agrada

   • Chanhee

    It is so nice of you to upload those files one more time. Thank you so much, Joaguin. I have been visiting this blog on and off and even downloaded mp3 of ROH Don Carlo in which Kaufmann and Keenlyside performed from your link without even saying hello. Thanks for keeping such a nice blog and sharing your resources. I am glad that I finally said hello to you. 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: