IN FERNEM LAND

DESPRÉS de 30 ANYS, TORNEN LES MEDALLES D’OR DEL LICEU


Liceu

L’actual Direcció del Liceu ha decidit de manera molt encertada, tornar a atorgar la medalla d’or del teatre a persones rellevants en la seva història.

La darrera medalla és va atorgar al Doctor Josep Maria Colomer Pujol, conegut foniatra i entranyable comentarista de les transmissions radiofòniques de Radio Nacional. Va ser el 20 de febrer de 1979 en la primera representació de La Favorita de Gaetano Donizetti.

Potser per recuperar tots aquests anys sense donar aquesta magnífica distinció, han decidit que havien de retornar a la tradició amb l’entrega de 10 medalles a les següents personalitats (per ordre alfabétic)

Maria de Avila (bailarina i coreografa)

Maria de Avila_2

Manuel Bertrand (antic propietari i President de la Societat del Gran Teatre del Liceu)

Josep Carreras (tenor)

JOSEP CARRERAS

Edita Gruberova (soprano)

Edita Gruberova

Eva Marton (soprano)

Eva Marton_2

Elena Obraztsova (mezzo soprano)

Elena Obraztsova_2

Joan Pons (Baríton)

Joan Pons

Josep Vilarasau (president d’Honor de “La Caixa” i del Consell de Mecenatge del Liceu)

Maria Vilardell (Presidenta del Corcurs Viñas)

Dolora Zajick (mezzo soprano)

Dolora Zajick_2

Raons hi hauran per escollir aquestes 10 personalitats, algunes sense discussió possible.

Si em deixeu, jo hi diré la meva.

Trobo que ja era hora que es tornés a atorgar aquesta mostra de reconeixement d’un teatre a persones rellevants en la seva història.

Jo limitaria el premi als artistes que hi actuen o participen en les seves temporades. Cantants, directors musicals, ballarins, directors d’escena, escenògrafs, figuristes, dissenyadors de llums, treballadors del teatre, etc.

D’aquesta primera tria, personalment, tots aquells que no entren en aquestes categories, no dubtant del mereixement i dedicació a la institució, no em semblen adients, amb tot el respecte del món.

Hi ha molts, però molts, musics, cantants, antics directors de l’orquestra en temps difícils i artistes en actiu i retirats, mereixedors d’aquest reconeixement, abans que un dels presidents honorífics de la primera institució d’estalvis del País.

M’agradaria que la tria fos per vot popular (abonats i públic assistent a les temporades) d’una llista prèviament escollida per la direcció o el consell assessor (aprofitant l’avinentesa, algú sap que fan?), amb els controls necessaris per garantir-ne un procés impecable.

L’entrega es farà el dia de la inauguració de la temporada l’1 d’octubre, durant la representació de l’òpera de Martín i Soler, l’Arbore de Diana.

A mi m’agradaria que es fes en un acte obert a tothom, a la sala gran i dedicat exclusivament al guanyador (aquest any 10) amb un concert o acta al voltant de la personalitat escollida.

Ben tornada la iniciativa!

5 comments

 1. roser

  A mi m’amocionat el video sense ser alli, Soc molt entusiasta d’en Nucci peró crec que es important poguer demostrar al que sens en un teatre cuand quelcom t’agrada tant.Be per en Nucci

  M'agrada

 2. Concep

  És una iniciativa excel·lent.
  10 de cop potser li restarà importància als que les reben. Serà un entrega molt massificada, però veure a tots 10 guardonats junts, també farà goig.
  Abans s’entregava cada any?, saps qui són els mereixedors de la medalla anteriors?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: