IN FERNEM LAND

LA CANTANT DEL MES DE JULIOL: VISSI D’ARTE


Doncs si amics, aquest mes va de sopranos cantant Puccini, que sempre és agraït.

De les múltiples àries per soprano que podia escollir, m’ha semblat que Vissi d’arte de la Tosca, era una magnífica oportunitat per valorar a les 8 cantants que us proposo, per tal de lluir el títol de cantant del mes de juliol a In Fernem Land.

Us recordo que no es tracta de cap concurs, es tracta d’escollir sense la pressió condicionant de noms més o menys famosos, la versió que més us agradi i a ser possible, sense deixar-nos influir per el que han votat els altres.

Teniu temps per emetre el vostre vot fins el dia 30 de juny abans de mitjanit i el dia 1 de juliol us informaré del nom de la guanyadora i també qui eren les altres 7 que es disputaven aquest títol de cantant del mes.

Vissi d’arte no és una ària llarga, però tot i així, no he volgut afegir més candidates a les 8 tradicionals. No cal que contesteu el primer dia, podeu assaborir les versions i votar més endavant, això si, abans del dia 1 de juliol.

Vosaltres decidiu.

Gràcies per participar i si voleu, deixeu comentaris, a ser possible sense l’afany d’influir a la resta.

Com sempre podeu escoltar i baixar-vos les versions prement sobre cadascun dels 8 enllaços.

A tall d’anecdòtica curiositat us diré que les versions van des de 1979 al 2010.

Aquí les teniu:

Vissi d’arte 1

Vissi d’arte 2

Vissi d’arte 3

Vissi d’arte 4

Vissi d’arte 5

Vissi d’arte 6

Vissi d’arte 7

Vissi d’arte 8

I ara ja podeu votar la que més us hagi agradat

*

25 comments

 1. José Luis

  Pensaba que lo iba a tener claro cuando ha llegado la primera que me ha gustado, y he acabado dudando entre cuatro (mis vecinos lo tienen más facil: Policia o Manicomio). Tendrías que dejarnos votar dos o tres, o dar points. Y tu dirás que no es un concurso, pero al menos a mí me encantaría “ganar” 🙂

  M'agrada

 2. colbran

  Hermoso plantel de sopranos para un aria-plegaria extraordinaria. Las 8 merecen estar aquí, pero hay que votar sólo a una.

  Por adecuación vocal al personaje, dicción, belleza de la voz, intensidad y línea de canto mi voto es para la 6. Cuando he votado ya se me habían adelantado 6 a votar.

  Sólo he reconocido una: la primera y no la he votado.

  M'agrada

 3. Pere

  Només escollir-ne una és complicat. M’han agradat la primera, la sisena i la setena. Finalment, he votat per aquesta darrera. Veu consistent, plena i amb aquell punt de dramatisme que m’agrada per aquest paper. És cert que la sisena fa un agut magnífic i sense pauses però la veu és un pèl més fràgil al meu parer. Voto per la 7.

  M'agrada

 4. Ricard

  Sempre miro de deixar-me portar. Sense analitzar si m’agrada més o menys la veu o l’estil, miro d’escollir la que més m’emociona, i aquest cop ha estat la 7. Crec que és la que es posa més en el paper i millor ho transmet.

  M'agrada

 5. José Luis

  Pues como todo el mundo descubre su voto, apoyaré el mio:
  He votado la 6, aunque me ha costado mucho descartar la 7, y ha sido precisamente ese “Signor” al que creo que Pere se refiere, breve y casi frustrante en la 7 y glorioso en la 6, lo que me ha decidido. Si me hubieran obligado a elegir sin volverlas a repasar, como Ricard, creo que también habría optado por la 7. Mis otras finalistas, la 5 y la 8.

  M'agrada

 6. nati

  Qué claro lo teneis!
  Yo estoy dudando mucho, además de no tener vuestra cultura musical noto mucho las interferencias en la grabación -de calidades muy diferentes. La interpretación también debería valorarse…

  M'agrada

 7. Hay algunas versiones muy notables, pero nada más escuchar una de ellas he quedado enamorado de su voz. Creo reconocerla y, si no me equivoco, está grabada en directo en Moscú, pero mi voto no va en esta ocasión a un nombre (de hecho creo haber reconocido a alguna otra que como nombre me podría incitar más al voto) sino a una voz y a una intensidad interpretativa que se adaptan perfectamente al personaje y a mí me han meocionado.

  Gracias, Joaquim, por tenernos entretenidos.

  M'agrada

 8. maribel

  ¡ Que difícil escoger una cuando me gustan varias !.
  Y si las escucho más veces, más difícil todavía, pero en fin, mi voto se decanta por la 6. Me ha emocionado la 7, pero la 6 tiene una voz tan bella que me ha llegado al corazón. Mi ranking 6, 7, 5, 2 y 4 pero, como dice Collbran todas merecen estar aquí.

  M'agrada

 9. KÀTIA

  Ay!!! Jo la 1 sensa pensar-ho.Sé qui es.,Callas,Sills,Gencer i aquesta No.1 per mí són les millors.al menys les meves orelles m’ho diuen.El só venia de lluny però es impossible no reconeixer-la.Una veu magnífica,apassionada,atractiva i a més a més ella interpreta dàllò més bè.També m’agradat la 5 i la 7 però em decanto decididament per la 1.
  Per cert Joaquim TU QUAN DORMS???
  Gràcies per tot

  M'agrada

 10. tristany

  Gràcies per aquestes magnífiques versions que, per cert, se senten totes molt bé, almenys al meu ordinador.
  No havia votat mai perquè no n’entenc tant com alguns de vosaltres, però avui he decidit posar-m’hi, m’he deixat portar per l’emoció i, no sense dificultats, he fet la meva tria.

  M'agrada

 11. Joanpau

  M’han agradat quasi totes les versions, però en arribar a la 7, he reconegut la Tosca i no he pogut evitar emocionar-me. És la meva Tosca i entenc que segurament altres que has posat estiguin més ben cantades, però cap d’elles, millor interpretada, és clar que això és tan subjectiu i personal com el propi vot.

  M'agrada

 12. Tosca

  No he reconocido su voz, ni pretendía hacerlo, pero la 6 ha conseguido provocarme ese “escalofrío en la espalda” que me produjo esta aria al escucharla por primera vez.
  Si, definitivamente, mi voto para la 6!

  M'agrada

 13. Miquel Gascón

  Per mi ha sigut dificilisim, ja que les 8 son extraordinaries. A mi també m’agradaria poder puntuar a totes amb una cualificació ( amb una puntuació) i no tenir que descartar a 7 per escollir tan sols a una. El resultat aixi podria fer variar moltisim el resultat.

  Jo m’he deixat emportar per els sentiments al escoltar la num. 6 encara que soposo que es millor grabació i no te perque ser la millor… de totes maneres la he escollit, despres la 7, la 8 i la 5.

  Encara tins els cabells de punta (i aixó que soc calv).

  Gracies QUIM

  M'agrada

 14. Kenderina

  Yo he votado a la 5…definitivamente, esta no es mi aria favorita….a pesar de la opera, que sí lo es , jejeje.
  No he reconocido a ninguna, aunque tampoco lo he intentado….

  M'agrada

 15. Jordi Magriñá

  Encara que la nº 7 es la que, al menys per a mi, transmet mes el dramatisme d´aquseta pregaria, la nº 6 está molt bé de veu amb un Signor magnífic i per aixo ha tingut el meu vot.

  Jordi

  M'agrada

 16. Yo también voté a las 6 pero estuve dudando entre ésta y la 5. La 5 me pareció tremendamente emotiva.
  Al final, sí, la 6.

  Tengo ganas de ver quiénes son, porque al principio creí reconocer voces pero luego me hice un lío tremendo!!

  M'agrada

 17. No he tingut temps d’escoltar-les abans. I ara després de fer-ho m’he quedat impressionat. Deu n’hi do la tria que has fet. Difícil, molt difícil, jo n’hauria votat com a mínim tres o quatre diferents.
  Felicitats per aquesta secció que esperem ja cada final de mes.

  M'agrada

 18. Concep

  Fins avui no he acabat d’escoltar totes les opcions.Les vaig escoltant totes i vaig fer una tria inicial, i així fins arribar a la definitiva.
  És la vegada que he dubtat més, potser al ser una ària molt estimada, m’he fixat amb els petits detalls. De totes les escoltades no he reconegut a cap de les meves Tosca predilectes o no l’has he reconegut.
  La tria final era consecutiva, entre la 4, la 5, la 6 i la 7, i finalment he decidit la 7.
  M’ho he passat molt bé. Ara estic neguitosa per saber qui hi ha al darrere.

  M'agrada

 19. dandini

  Ostres! He tingut una setmana molt carregada i ja practicament no hi sóc a temps.He fet una passada rápida i de seguida he escollit la 6.Malgrat no ser el seu millor repertori en aquest cas sí que ho és doncs está fabulosa.A veure si ve aviat cantant un Verdi! o perque no una Tosca.La segona opció sería la 7,ella tan temperamental i ha moments que en lloc de semblar una pregària sembla una reinvindicació en tota regla.M’entusiasma la 1 pero no en aquest enregistrament que comença ostentosament calat.La 2 no és una diva pero és molt bona .La 3 per mí s’equivoca ,La seva veu i el seu cant son lluny del oasi desitjat per Puccini i mes propers a la maga Ulrica.Algo semblant passa amb la 4.La 5 malgrat ser una aristaça parla ostentosament els greus i no acaba de ser idiomàtica.Per fí la 8 está millor en repertori germànic ,En l’italià sempre li resulta freda.A mí m’agradaría sentir-la en Siglinde.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: