IN FERNEM LAND

LA LULU DE PATRICIA PETIBON A SALZBURG


Patricia Petibon (Lulu) Salzburg. Producció de Vera Nemirova

La temporada vinent, del 3 al 16 de novembre, retornarà al Liceu, Lulu l’òpera d’Alban Berg, amb Patrica Petibon, la singular soprano francesa que de mica en mica va centrant la seva carrera d’inicis excèntrics, de protagonista, al costat de Michael Volle, entre d’altres destacats cantants.

Doncs bé, aquest dos intèrprets acaben de triomfar al Festival de Salzburg, amb aquesta mateixa òpera, en una de les produccions que més expectació havien creat, d’aquest estiu operístic.

Amb la direcció musical de Marc Albrecht i l’escènica de Vera Nemirova, l’espectacle presentat a Salzburg, us asseguro que és molt impactant i de gran qualitat i sobretot haig de reconèixer que la interpretació, tant vocal com escènica de la soprano francesa, és d’un altíssim nivell.

Us deixaré tres YouTubes d’aquesta impressionant obra. El primer, tot just començar l’òpera després del pròleg, l’escena de Lulu amb el pintor i l’encontre amb la primera mort, la del Inspector de Sanitat. El pintor està interpretat per Pavol Breslik, el tenor eslovè que ja ha vingut diverses vegades a In Fernem Land, la darrera en ocasió del seu excel·lent Belmonte al Gran Teatre del Liceu.

El segon vídeo que us proposo és la tercera escena del primer acte, la rendició i perdició del Dr. Schön (Michael Volle), davant la irresistible seducció de la perversa Lulu (Patricia Petibon)

I el darrer vídeo, és el tràgic final, amb l’assassinat de la Comtessa Geschwitz, excel·lent Tanja Ariane Baumgartner i Lulu, a mans de Jack l’esbudellador (Michael Volle).

Podreu apreciar com la Petibon al sortir a rebre els primers aplaudiments rep alguna protesta, però us asseguro que l’èxit assolit al final, és generalitzat.

És difícil extractar i entendre en tres YouTubes, la grandesa d’aquesta òpera, però espero que us hagin, com a mínim, interessat.

Potser no és el post més idoni per iniciar les meves vacances laborals, doncs més aviat sembla que estigui abduït pel pessimisme més destructiu i no és pas veritat. Si bé aquest any la situació general no em permet fer aquells sortides musicals que tant m’agraden, tenir per endavant tres setmanes de merescudes vacances, que em permetran fins i tot descansar, em fa molta il·lussió.

In Fernem Land, no pararà, si bé durant aquest període, els post seran “petites” propostes de temàtiques variades, que us aniré deixant, a l’ombra reparadora d’un arbre hipotètic, als voltants de l’hora de les caloroses migdiades.

15 comments

 1. miquelputxet

  Que pasis aquestes 3 setmanes descansant de veritat, tot el que puguis. A nosaltres ens queden encara una setmaneta de Feina, pero pasará rapid. Desde Indonesia (si els controladors ens permeten fer vacances), será dificil seguir In Fermen Land,…. pero ho intentarem.

  La opera LULU crec que la disfrutarem força al Novembre. El que he pogut veure a traves del videos que ens has deixat es engrescador.

  Bones vacances i fins la segona quincena de Setembre. Una abraçada Quim.

  M'agrada

 2. Imagine que les protestes vindran perquè consideren la Petibon massa lleugera per un paper com aquest, encara que pel que es veu en els vídeos no pateix en cap moment i arriba en molt bona forma al final de l’òpera. Com a actriu m’ha agradat molt, amb aquest look del segon vídeo que pareix la Nina Hagen, i la producció, al menys el que es veu en els vídeos, també pareix molt bona.

  M'agrada

 3. Tengo pendiente el visionado completo de esta atractiva representación. Veremos si está a la altura de la protagonizada por Christine Schäfer en el mismo festival. Así de entrada, parece más inconsistente y magra… una Lulu de nuestros tiempos; en todo caso, seductora.
  Feliz descanso!

  M'agrada

 4. La Petibon siempre me ha caido un poco gorda (valga la paradoja) y ha hecho mil tontadas, pero en este caso por lo que se ve/oye parece que cumple en un papel nada sencillo.
  El montaje parece interesante.
  Bones vacances, Joaquim. A descansar, que te lo has ganado.

  M'agrada

 5. colbran

  A mi también me cae gorda la Petibon y no tuve suerte cuando la ví de poupèe Olympia en la Bastille, pero aquí, sobretodo en el segundo y tercer fragmento, está convincente.

  La puesta en escena no es tan especacular como la que pudimos ver en el Liceu, con Patricia Wise y Hans Hotter de Schigolch, hace ya 23 años (!), pero tiene clima y va acorde con la música. Me han gustado mucho Pavol Breslik y Michael Volle.

  El hecho de que se protestara, por parte del público, a la Petibon puede ser debido a su no muy buena pronunciación o a que su voz se proyectara insuficientemente, o a que no cae bien a muchos…Como actríz está en su salsa y saca partido de este difícil rol y como cantante, al menos en estos tres fragmentos, sale airosa.

  M'agrada

 6. Gràcies amics, jo també espero que les vacances siguin bones, tot i que aquest any seran poc lluïdes, que no vol dir poc profitoses.
  Us espero cada tarda a plena migdiada, per fer-la petar, si cal.

  M'agrada

 7. KÀTIA

  Aquesta òpera es un drama morrocotut,l’he vist al Liceu fa uns anys i he de dir que em va agradar molt.Deu ser que em van els drames.Tambè recordo que la meva germana em va dir de tot menys “maca” pel fet de disfrutarla.
  Mirarè i escoltare aquest material i de segur que m’ho passarè pipa.
  Descansa Joaquim,i carrega piles.

  M'agrada

  • Gràcies Glòria A., igualment.
   Lulu no és una òpera fàcil, però estic segur que si l’any vinent vas al Liceu t’agradarà. Desconec com és la producció, aquesta de Salzburg és molt bona i ajuda moltíssim a endinsar-nos amb tots els sentits en aquesta òpera, que sense un muntatge que treballi a fons les situacions i els personatges, pot fer-se feixuga la primera vegada, sobretot si tan sols l’escoltes.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: