IN FERNEM LAND

SOTA L’OMBRA DE…CHOPIN


Frédéric Chopin (aquarel·la de Maria Wodzińska, 1835)

Avui he pensat que el millor per acollir-nos sota l’ombra del ja familiar arbre de cada migdiada, era deixar-nos seduir pel romàntic ritme d’un vals i d’un extraordinari pianista.

Us proposo doncs, escoltar el Vals op. 34 núm 1 de Frédéric Chopin, immersos com estem encara en la commemoració del bicentenari del seu naixement al 1810, tal i com el va interpretar el pianista Jevgenij Kissin el dia 24 de juliol de 2010, dins el marc del Festival de Verbier  i a la Salle des Combins.

Aquesta va ser la darrera obra que va interpretar, ja fora de programa. Anteriorment havia interpretat nocturns i masurques de Chopin i obres de Schumann.

No cal que us recordi que si voleu, demà hi tornem sota l’ombra de…

11 comments

 1. nati

  Joaquim, quin vals més bonic que ens has escollit!
  José Luis mentre no et reencarnes no voldries pas ballar amb mi? . Es broma …
  Demà ben segur que tornaré al teu racó Ximo, sota l’ombra del teu arbre. Per cert, ens has dit quin és el teu arbre preferit ?

  M'agrada

  • Nati, el meu arbre, segons el post de més èxit del blog, L’Arbre de la Vida (ja és pena que aquest post sigui el més visitat, oi?) és l’arbre de cendres, tot i que amb alguns dels trets no m’identifico gens. A mi sempre m’ha agradat molt el cedre libanès, és clar que on hi hagi una bona olivera…

   M'agrada

 2. KÀTIA

  Quàn torni a neixer sortirè amb el piano penjat del cordò.Aquest pasatje que has posat em porta records de quàn era petitona i amb 11 anys tocava de meravella el piano.Però la meva mare va decidir que la nena (jo) havia d’estudiar carrera i un dia en arribar a casa el piano havia desaparegut.Fantàstica la meva mare.Després quàn el meu marit va morir vaig començar a estudiar i comprar un piano.Impossible,només veia tecles blanques i negres i les mans no hi volien anar.
  Perdoneu,però Chopin em porta diversitat de emocions i records tan bons com dolents.
  Bona nit a tots i demà tornem-hi eh??

  M'agrada

 3. nati

  Qué maco el cedre ! i també fa bona olor.
  Ja he mirat el post del 2008 amb els arbres i les dates de neixement. És una curiositat con altra.
  A mi m’agrada molt la figuera : la forma, la ombra, la seva olor, el seu fruit …

  M'agrada

 4. Renoi amb en Kissin: Quina meravella!….

  De tota manera, i ara que he escrit el seu cognom, se m’acut pensar que, en català, “kissin” tant es deu poder traduir per “petonet” com per “formatget”, oi? 🙂

  A part la broma -ai, nen!, i que n’arriba a ser, de trist, que jo mateix em rigui les pròpies gràcies, però no hi puc fer més, vet-ho aquí!… Mira, ara mateix, per acabar-ho d’adobar, fins i tot et cantaria allò de… No, no!… No és el “Paride vezzoso”, home, que ja el tens prou sentit darrerament!… No; et cantaria allò altre de: “Io son rico e tu sei bella / io ducati e vezzi hai tu… lalalari lirolari, lalalari, lailailú!”, però no; no ho faré perquè estàs de vacances i et mereixes descansar, però si que et diré que sempre que escolto Chopin em ve a la memòria que, quan era jovenet (sí, sí; jo també en vaig ser, de jovenet, i durant més de vint anys!), ja era un bleda assolellada, i no vulguis saber com gaudia escoltant-lo (i encara ara en gaudeixo, eh?), això sí: sense comentar-ho amb els meus amics de la colla, que es barallaven entre ells perquè uns eren dels “Bitels” i els altres dels “Rolings”, i a mi, en canvi, m’agradava, i de quina manera!, el polonès, i no sabia si era més dels valsos, dels estudis o de les poloneses, però com que no tenia ningú amb qui discutir-ho m’estalviava les baralles. 🙂

  Quin gran músic Chopin!!!

  M'agrada

 5. KÀTIA

  Assur,entenc perfectament el que et passava amb l’assumpte del “Bitels” i els “Rolings”.La meva colla em prenia per ximpleta perqué preferia anar al Palau que escoltar els crits de cantants que no em feien ni fred ni calor.Jo també he sigut joveneta pel que veig més o menys per la teva época i si que recordo que en els meus anys de joventut es programava molt Chopin al Palau.També he de dir que sí m’agradaven els melódics francesos i italians peró no tant com perdra de vista la clássica.”Qué años aquellos”!!!

  M'agrada

 6. xavier

  Els dos recitals de Kissin a Verbier d’aquest estiu els podeu veure a http://www.medici.tv.
  Un comentari adicional: el proper divendres la Filarmonica de Berlin fa el seu concert inaugural de la temporada. Es podrá veure per internet a la seva web, pero adicionalment a alguns cinemes d’Europa. D’Espanya ni han de Valencia, Granada, Madrid i Paterna. No ho trobeu trist que no n’hi hagi cap de Barcelona?

  M'agrada

  • Gràcies Xavier, doncs si, és una mica vergonyós que aquesta oportunitat de gaudir de la inauguració de la Berliner Philharmoniker, no la podem veure a Catalunya. Fora interessant que l’Auditori o el Palau poguessin acollir aquesta iniciativa, ja que cap cinema dels comercials ho troba prou comercial.
   haurem de conformar-nos per Inetrenet.
   Una abraçada

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: