IN FERNEM LAND

LA FRICKA D’EKATERINA GUBANOVA (VÍDEO)


Ekaterina Gubanova (Fricka) Teatro alla Scala de Milà 07/12/2010

Tots els que hem vist o escoltat Die Walküre de la Scala, el passat 7 de desembre hem coincidit en una cosa, la Fricka d’Ekaterina Gubanova és excepcional.

Ekaterina Gubanova és una mezzosoprano russa, nascuda l’any 1979. Va estudiar al Conservatori de Moscu i l’Acadèmia Sibelius de Helsinki. Als 23 anys va entrar a format part de la companyia de la Royal Opera House de Londres. L’any 2005 fa el debut a l’òpera de Paris cantant la Brangäne en la producció de Peter Sellars, obtenint un èxit esclatant i que va facilitar que repetís el rol al Festival de Baden-Baden, al Festival de Roterdam, dirigida per Gergiev i un altre cop a Paris, sota la direcció de Bychkov.

L’any 2006 va debutar al Mariinsky cantant l’Olga de Evgeny Onegin i un any més tard denbutà al MET cantant la Helena de Guerra i Pau de Prokofiev.

Hores d’ara i malgrat la seva recent incorporació al circuit internacional, la llista de teatre on ha debutat i de directors que han reclamat la seva participació en òpera i concerts, impressiona, entre ells Valery Gergiev, Riccardo Muti, Daniel Barenboim, Bernard Haitink, Esa-Pekka Salonen, Antonio Pappano, Edward Downes, Simon Rattle, Daniele Gatti i Semyon Bychkov.

La veu càlida, potent i de bella emissió la fa idònia per a cantar un amplíssim repertori que abraça: Jocasta (Oedipus Rex), Federica (Luisa Miller), Margret (Wozzeck), Néris (Médée), Alisa (Lucia di Lammermoor), Adalgisa (Norma), Giulietta, Nicklausse (Les contes d’Hoffmann), Dryad (Ariadne auf Naxos), Emilia (Otello), Marguerite (La damnation de Faust), Flosshilde, Erda (Das Rheingold), Brangäne (Tristan und Isolde), Fricka (Die Walküre), Marina Mnishek (Boris Godunov), Olga (Evgeny Onegin), Polina (Pikovaia Dama), Lyubasha (La núvia de Tsar), Eboli (Don Carlo) i Bianca (The Rape of Lucretia).

Ara us deixaré, en dos YouTubes que espero que em “respectin”, tota l’escena de Fricka a l’inici del segon acte de Die Walküre, des de “Wo in Bergen du dich birgst” (On, a les muntanyes, t’amagues) fins “Heervater harret dein” (T’espera el Pare dels Exercits).

L’acompanya el Wotan del baríton Vitalji Kowaljov, com podreu comprovar de “peculiar” visualització, deguda a les genialitats de Guy Cassier, director d’escena i Tim Van Steenbergen, responsable del particular vestuari.

En qualsevol cas, estic segur que ben aviat oblidareu la foscor, el vestuari, els pentinats, maquillatge i la lletjor generalitzada, per concentrar-vos amb aquesta mezzo de futur, ben segur que esplendorós i Daniel Barenboim, el director musical de la representació.

Tot seguit el vídeo que falta per tenir la intervenció de la Gubanova, íntegra.

I ara un regalet dedicat als més curiosos, però tan sols si premeu AQUÍ ( no me’n he pogut estar)

Què passeu un bon dissabte!

Apunt relacionat: https://ximo.wordpress.com/2010/12/08/la-inauguracio-de-la-scaladie-walkure-al-cinema/

 

9 comments

 1. Gracies per el regalet!!!no hem canso de sentir-la i la meva admiració per la Gubenova (desconeguda per mi fins a aquesta Valkiria ).
  Ja vaig quedar prendada de la Stemme en Salomé de l’any passat (ignorant la posada en escena) Repeteixo gracies i Bon dia encara que siguin les 12 del migdia Una abraçada

  M'agrada

 2. JaumeM

  ¡Quina llàstima haver-me perdut la transmissió! Sol per la Fricka ja valia la pena.
  Cercaré mes arxius de la Sra Gubanova.
  Gracies per el descobriment i el regalet.

  M'agrada

 3. Es maravillosa… Yo tuve la suerte de escucharla esta primavera como Brangäne en Berlín, con Pape, Meier, Seiffert y Barenboim… Una de esas de no olvidar.
  A ver cuándo nos la traen por aquí.

  M'agrada

 4. JaumeM

  Acabo de baixarme un video del Proms de l’estiu passat a on la E Gubanova canta D Knaben, hi ha una petit a entrvista a Ella molt simpatica que m’ha fet dub tar si son la mateixa persona.Deu ser una gran actriu.La seguirem.
  Gracies de nou per l’avis

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: