IN FERNEM LAND

RATTLE DIRIGEIX A BARENBOIM


Deutsche Staatsoper Berlín (Andras Kaldor)

Amb la finalitat de recollir fons per la Staatsoper de Berlín, en reconstrucció des de l’any passat, el 15 de març a la sala Philharmonie de Berlín, la seu de la Philharmoniker, es varen reunir una colla d’artistes de primer nivell al voltant de Beethoven i Wagner, a saber: la Staastkapelle de Berlín, Simon Rattle, Daniel Barenboim, Violeta Urmana, Lioba Braun, Ian Storey, Franz Josef Selig, Rainer Goldberg i Hanno Müller-Brachmann. En programa el concert número 2 per a piano i orquestra de Beethoven i el segon acte de Tristan und Isolde.

Avui em plau invitar-vos amb goig, al concert que va reunir als directors musicals de les dues principals orquestres de la capital, la Philharmoniker i a la Staatskapelle, la segona dirigida pel director de la primera i al piano l’eminent music i director de la segona. Una ocasió d’aquelles d’alt voltatge artístic i que donen el to cultural, aquell to que venim demanant en els darrers dies, a una ciutat i una nació.

A Alemanya i com a conseqüència a la capital, també han d’inventar-se solucions per recaptar fons per fer reformes a un equipament cultural, el papà Estat no arriba a tot arreu i la Sra. Merkel també retalla el seu, però com podreu apreciar, sinó enginyosa, la fórmula per omplir l’auditori berlinès si que és d’una excel·lència encomiable.

Mentre a Barcelona han deixat desert el concurs per escollir el director de l’Auditori, amb un sospitós Oller pel mig del procés (sense vot, però que hi feia en mig del Tribunal que havia de fer la tria?), avui us deixo amb la primera part del concert, on podreu gaudir del so sumptuós de la Staatskapelle, la fibrada direcció de Rattle i la genialitat tècnica i expressiva de Barenboim.

Us deixo amb el Rondo molto allegro final que de ben segur us farà entrar ganes de baixar-vos tot el concert, alhora que us omplirà d’optimisme contagiós, tot i que el canvi al horari estiuenc ens hagi robat una hora del sagrat cap de setmana.

Aquí us deixo l’enllaç de la primera part del concert:

Philharmonie Berlin, 15. March 2011
Ludwig van Beethoven
Klavierkonzert Nr. 2 Si-bemoll major op. 19
Daniel Barenboim, Klavier

Staatskapelle Berlin
Leitung: Sir Simon Rattle

Concert per a piano i orquestra núm. 2 de L.V.Beethoven Barenboim-Rattle 15/03/2011 mp3

Ben aviat la segona part amb el segon acte de Tristan und Isolde, que promet alguna que altre alegria.

Us desitjo un bon diumenge de 23 hores (lleig, molt lleig).

14 comments

 1. Lakitou

  Al link que ens passes surt el 2on de Beethoven, no el 3er. A veure si ens el pots adreçar que estaria molt bé escoltar-lo. Jo vaig sentir-li quan va venir amb la Eastern Divan orchestra a l’Auditori fa uns anys, tocant i dirigint, i va ser força increible.

  M'agrada

 2. Glòria A.

  Gràcies Joaquim es un bon aperitiu abans d’escoltar la tercera, i tens raó així que torni del Auditori la baixaré, m’agradat moltíssim….

  M'agrada

 3. joaquim

  El dia és grisós i plou…
  Amb aquesta meravellosa música del genial Beethoven, ens fa “carregar piles”, amb joia i
  entusiasme.
  Gràcies.

  M'agrada

 4. Dos Orquestres unides per un motiu,la cultura. Ací els músics de les dues estem units però les intitucions, no. Quina diferència tan gran. Barenboim amb Beethoven….

  Plou…ostràs!, quina primavera ens espera!

  M'agrada

 5. Josep Olivé

  Perdó, torno perque volia dir una cosa que m’he oblidat en relació a lo que esmentes d’Alemanya i la seva política cultural. Ópera de Frankfurt, entrada més cara per el Tristan per Setmana Santa 63 Euros, i funció popular del Rapte (la mateixa producció que es va veure al Liceu a l’any passat) entrada més cara 15 Euros. Tot pràcticament ple clar. Això si que son retallades!

  M'agrada

 6. El pitjor pianista del món

  Joaquim: sempre he pensat que declarar desert un premi és bona senyal; una demostració de rigor i independència.
  Naturalment puc estar equivocat.

  M'agrada

  • Bé, no és ben bé un premi, és un Concurs Públic per atorgar una plaça de Director General.
   Els propers dies és possible que dediqui un apunt al tema. Em sembla important i sobretot, ara què?, Potser que el convoquin Internacional a veure si ens ve algú de vàlua per dirigir un equipament important, tampoc és essencial, malgrat que el Concurs ho deia, que sàpiga català, ja l’aprendrà i si més no de moment tindria un equip que l’assessoria.
   Un equipament com aquest, en una situació de direcció general vacant és preocupant i si l’anomenen a dit, després del fracàs del Concurs i els candidats de poc nivell, molt més encara.

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: