IN FERNEM LAND

DAS RHEINGOLD A MUNIC AMB KENT NAGANO


Stefan Margita (Loge), Johan Reuter (Wotan) i Sophie Koch (Fricka) al Das Rheingold a Munic 2012, Producció d'Andreas Kriegenburg Foto © Bayerische Staatsoper

Us mentiria si us digués que l’he escoltat. Es pot dir que Wotan i Fricka s’acaben d’instal·lar al Walhalla després d’obtenir les claus, i ja teniu aquí la primera representació de Das Rheingold que va tenir lloc ahir dissabte a l’Òpera Estatal de Baviera, en la nova producció a càrrec de Kent Nagano en la direcció musical i Andreas Kriegenburg en l’escènica, al capdavant d’aquest repartiment:

Richard Wagner
DAS RHEINGOLD
Munic, 4 de febrer de 2012

Wotan Johan Reuter
Donner Levente Molnár
Froh Thomas Blondelle
Loge Stefan Margita
Alberich Johannes Martin Kränzle
Mime Ulrich Reß
Fasolt Thorsten Grümbel
Fafner Phillip Ens
Fricka Sophie Koch
Freia Aga Mikolaj
Erda Catherine Wyn-Rogers
Woglinde Eri Nakamura
Wellgunde Angela Brower
Floßhilde Okka von der Damerau

Bayerisches Staatsorchester
Direcció musical Kent Nagano

Direcció escènica Andreas Kriegenburg
Escenografia Harald B. Thor
Vestuari Andrea Schraad
Disseny de llums Stefan Bolliger
Coreografia Zenta Haerter
Dramatùrgia Marion Tiedtke, Miron Hakenbeck

Eri Nakamura (Woglilde), Angela Brower (Wellgunde, Okka von der Damerau (Floßhilde) a Das Rheingold a Munic 2012. Producció de Andreas Kriegenburg Foto © Bayerische Staatsoper

Així, com aquell qui no diu la cosa, us diré que al principi se sent molt l’apuntador, en l’escena amb Alberic i les nenes. Per altre part l’entrada en pianissimo de l’orquestra amb el difícil, climàtic i cabdal crescendo no m’ha agradat gaire, però després la cosa sona força millor. Al final hi han molts aplaudiments i bravos i no s’han escoltat protestes.

Les fotografies que us deixo no són gaire engrescadores, però tampoc em sembla res difícil de digerir. Tot bastant minimalista, com ens haurem d’anar acostumant a partir d’ara i molta dramatúrgia per intentar explicar el de sempre de la manera més “original” possible.

Desconec si el Rheingold previst per l’any vinent al Liceu roman en la ment de la Direcció General o si com sembla que succeirà amb l’esperada Die Frau ohne Schatten, que ja ha caigut del cartell abans d’anunciar-la, correrà la mateixa sort. Era l’inici d’una nova Tetralogia, un projecte molt esperat i que no sabem si es mantindrà, tot i que no crec que s’atreveixin a esgrimir argumentacions del tipus que Wagner no assoleix les ocupacions mínimes o rendibilitats negatives.

De moment i per si de cas, aquí teniu aquesta primera jornada muniquesa a l’espera dels esdeviments futurs.

Us deixo amb la darrera mitja hora a partir de “Lauschtest du seinen Liebesgruß?” quan Loge i Wotan acaben de pujar del Nibelheim i que ens permetrà escoltar a Loge, Wotan, Froh, Donner, Fricka, Fasolt, Fafner, Erda i Freia.

Aga Mikolaj (Freia), Thorsten Gümbel (Fasolt), Johan Reuter (Wotan) a Das Rheingold a Munic 2012, producció de Andreas Kriegenburg. Foto © Bayerische Staatsoper

ENLLAÇOS:

https://rapidshare.com/files/1668659413/01_Das_Rheingold_Munic_040212_cd_1.mp3

https://rapidshare.com/files/3163154151/02_Das_Rheingold_Munic_040212_cd2.mp3

Més informació sobre aquesta producció:

Das Rheingold a Munic 2012, producció d'Andreas Kriegenburg Foto © Bayerische Staatsoper

La setmana vinent, just d’avui en vuit, el MET acabarà la seva Tetralogia que tindrà com és obvi el seu apunt a IFL després d’assistir al Götterdämmerung que veurem al cinema.

Bon diumenge infernems!

5 comments

 1. Xavier C.

  Però què dius tu ara, mala bèstia, de que podrien deixar córrer la nostra tetralogia?!?!? Posa´t ara mateix a fer dissabte, que avui has d´anar a missa de dotze i passar pel confessionari, que tens pensaments impurs!

  M'agrada

 2. M’està agradant. Que vinguin si us plau! I el minimalisme mai molesta, oi?, però els déus aquests tan rossos (o són canes?) i el gegant dolent, moreno, moreno. Tornem amb connotacions àries, qué pesats!

  M'agrada

 3. Josep Olivé

  Encara no he pait lo de “Die Frau ohne Schatten” i ara tambè la tetralogía? És busca persona (s’accepten extraterrestres) que porti alguna bona noticia del Liceu. Amb segnal d’agraïment es demanarà a la direcció que sorti inscrit en el nou i enorme mural de nous benefectors que deuen estar preperant.

  M'agrada

 4. mercedesparera

  Hola Joaquim1 Gracias por proporcionarnos este magnífico RHEIN GOLD, hacía mucho tiempo que no escuchaba WAGNER, como lo echo de menos! ma ha servido para darme cuenta de que no lo he olvidado un ápice, esto me consuela muchísimo,pues estaba muy preocupada porqué me doy cuenta que voy olvidando muchas cosas de todas maneras es lógico, la edad no perdona nada. Aprovecho esta ocasión para saludar a todos los infernenlandistas, y para tí un fuerte abrazo MERCEDES

  M'agrada

 5. Gràcies a tots quatre per comentar en aquest apunt wagnerià,. en especial a Mercedes, que m’agrada molt que comenti i es connecti amb tots nosaltres gràcies a Wagner.
  En aquests moments de incertesa no sabem el que ens deparen les properes temporades liceistes. Una Tetralogia és una gran inversió i res fa indicar que aquestes siguin els objectius del teatre, tan de bo, però….

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: