IN FERNEM LAND

L’ÀUDIO DE BELSHAZZAR AMB LES ARTS FLORISSANTS


William Christie

William Christie

9 dies més tard que el memorable concert de Les Arts Florissants a L’Auditori de Barcelona amb el Belshazzar de Händel ens trasbalsés, el genial conjunt dirigit per William Christie va fer el mateix programa, amb els mateixos cantants a la Sala Pleyel de París, i com l’Auditori de Barcelona presentava una entrada més que discreta en una ocasió tan especial, he pensat que a molts dels que us penediu de no haver comprat una entrada o no vau poder assistir per motius diversos, us faria una certa il·lusió escoltar-lo i per aquest motiu avui us porto els enllaços del concert parisenc i així el pugueu gaudir tant com els privilegiats assistents.

També estic segur que els que hi vàreu anar, us agradarà repetir l’experiència.

Us deixo mentre aneu baixant els arxius, amb l’emocionant “I will magnify Thee, O God of Israel” que tanca l’Oratori, amb l’elegant i majestàtica direcció de Christie i les fabuloses Les Arts Florissants embolcallant als solistes.

Georg-Friedrich Haendel
BELSHAZZAR

Oratori en 3 Actes, HWV 61 (1744)
Texte de Charles  Jennens

Allan Clayton, Tenor (Belshazzar, Rei de Babilònia)
Rosemary Joshua, Soprano (Nitocris, mare de Belshazzar))
Caitlin Hulcup, Mezzo-soprano (Cyrus, Príncep de Pèrsia)
Lestyn Davies, Contratenor (Daniel, un profeta jueu)
Jonathan Lemalu, Baríton (Gobrias, un noble assiri)
Jean-Yves Ravout, tenor (Arioch, un senyor de Babilònia)
Geoffroy Buffieres, baix (un missatger)
Les arts Florissants
William Christie

18 de desembre de 2012 Sala Pleyel, Paris.

ENLLAÇOS mp3

http://rapidshare.com/files/2281704118/Belshazzar_Acte1.mp3

http://rapidshare.com/files/2983134678/Belshazzar_Acte2.mp3

http://rapidshare.com/files/3721884340/Belshazzar_Acte3.mp3

Potser és una bonica manera de posar cloenda a aquesta fi del món que ens anuncien per demà. 🙂

 

23 comments

 1. Fernando S.T.

  No sabes lo que te agradezco esta banda sonora.
  Disfruté mucho en el Auditori y aunque no sea lo mismo, de momento el precioso final que has puesto y el que escuché en directo no me han hecho el mismo efecto, pienso escucharlo con auténtico placer cómodamente en casa.
  Muchas gracias de nuevo.

  M'agrada

 2. Marta B

  Moltíssimes gràcies, m’hauria agradat molt poder assistir a aquest concert, em vaig plantejar de comprar entrades a última hora, però no ho vaig fer, per diverses circumstàcies. Ara ja podré escoltar aquest oratori. Per cert, estic “al·lucinada”. Rapidshare deu haver aixecat les restriccions, perquè ho he baixat directament dels enllaços i a una velocitat increible.

  També hem va passar l’altre dia amb el 2n arxiu dels Contes de Hoffmann. El primer no em va constar de trobar-lo a la carpeta, però com que em costava trobar el 2n vaig clicar l’enllaç que vas posar a l’apunt i se’m va baixar en un plis-plas. Ara els vaig a escoltar una estoneta.

  M'agrada

  • Voldria fer un aclariment al respecte de les baixades.
   Tots aquells que sou contactes meus a RS hauríeu d’entrar sempre per RS i d’aquesta manera donar més crèdit als que no han pogut adherir-se al grup ja que RS no permet més de 100 contactes.
   Els contactes teniu una línia de crèdit específica i els que no ho són un altre, per tant si baixes els arxius des de l’apunt del blog, treus possibilitats de baixades a aquells que no són contactes.
   Des de RS és molt fàcil trobar els arxius, tens un buscador que et facilita molt la feina i també pots ordenar els fitxers per ordre alfabètic.
   En qualsevol cas me’n alegro que ara sigui molt més ràpid.

   M'agrada

 3. Lluís

  Gràcies Joaquim per oferir-nos aquests enllaços que arrodoneixen el teu post del passat dia 10. Pel que fa a Belshazzar, estic escoltant el primer acte i, efectivament, per ara i pel meu gust tampoc no és tracta del millor Haendel.

  M'agrada

 4. Pues yo encontré esta obra -en líneas generales- un poco pesadita y muy por debajo del nivel de calidad conseguido por Haendel en “Giulio Cesare”, “Alcina” y “The Messiah”, por poner tres ejemplos.

  Gracias a la extraordinaria labor de “Les Arts Florissants” y a la dirección magistral de William Christie se consiguió una calidad interpretativa de primera magnitud a la que los solistas no consiguieron acceder, con honrosas excepciones. Coro y orquesta se hicieron dueños del espectáculo y supongo que lo mismo sucede en esta interpretación que tan diligentemente facilita Joaquim y que yo no he escuchado, pero que al disponer de los mismos solistas creo que poco variará con respecto a lo que yo escuché en el Auditori.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: