IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE GÖTTERDÄMMERUNG A LA SCALA (Theorin-Ryan-Petrenko-Meier;Barenboim-Cassiers)


Lance Ryan (Siegfried) i Iréne Theroin (Brünnhilde) a Götterdämmerung, 7 de juny de 2013 Tetaro alla Scala, producció de Guy Cassiers

Lance Ryan (Siegfried) i Iréne Theroin (Brünnhilde) Pròleg del Götterdämmerung, 7 de juny de 2013 Tetaro alla Scala, producció de Guy Cassiers

Seguint amb la voràgine wagneriana avui tornem a la Scala per assistir a la representació que va tenir lloc el passat 7 de juny.

Per circumstàncies que no venen al cas, no us explicaré res, ja que en prou feines he vist cinc minuts de representació, per tant no us puc comentar ni com estan els cantants, ni Barenboim, ni tan sols deixar anar l’adrenalina acumulada durant un dissabte feixuc contra els exabruptes del senyor Guy Cassiers i els impertinents ballarins que enreden l’escena, com ja succeïa en el Rheingold d’aquesta mateixa producció.

Aquí ho teniu, segurament serà una versió molt apreciable, tant de bo no m’erri.

En qualsevol cas sempre podeu recórrer a la crònica que ens va fer Elio d’aquesta mateixa producció a Berlín, i malgrat l’orquestra del Teatro alla Scala no es pugui comparar amb la Staatskapelle de Berlín i el repartiment mostri unes significatives variacions, en pro i contra segons el meu entendre, aquí teníu aquell magnífic apunt que ens pot servir de guia.

Richard Wagner
GÖTTERDÄMMERUNG

Lance Ryan (Siegfried)
Gerd Grochowski (Gunther)
Johannes Martin Kränzle (Alberich)
Mikhail Petrenko (Hagen)
Iréne Theorin (Brünnhilde)
Anna Samuil (Gutrune)
Waltraud Meier (Waltraute)
Margarita Nekrasova (1st Norn)
Waltraud Meier (2nd Norn)
Anna Samuil (3rd Norn)
Aga Mikolaj (Woglinde)
Maria Gortsevskaya (Wellgunde)
Anna Lapkovskaja (Flosshilde)

Director musical: Daniel Barenboim
Director d’escena: Guy Cassiers
Escenografia: Guy Cassiers, Luc de Wit, Enrico Bagnoli
Disseny de vestuari: Tim Van Steenbergen 
Vídeo: Arjen Klerkx, Kurt D’Haeseleer
Disseny de llums: Enrico Bagnoli
Coreografia: Sidi Larbi Cherkaoui

Teatro alla Scala de Milà, 7 de juny de 2013

Iréne Theorin (Brünnhilde) i Waltraud Meier (Waltraute) al primer acte de Götterdämmerung al Teatro alla Scala de Milà el 7 de juny de 2013. Producció de Guy Cassiers

Iréne Theorin (Brünnhilde) i Waltraud Meier (Waltraute) al primer acte de Götterdämmerung al Teatro alla Scala de Milà el 7 de juny de 2013. Producció de Guy Cassiers

ENLLAÇOS (vídeo)

PRÒLEG i ACTE 1er

ACTE 2on

ACTE 3er

Bon diumenge a tothom!

Un comentari

  1. SANTI

    Ahir Stemme i avui Theorin, ja friso per saber qui ens visitarà demà.
    Gràcies per aquest vídeo que complerta una Tetralogia que a la Scala veuran sencera aquesta setmana. No sé com s’ho fa la Scala, amb la crisi que hi ha a Itàlia, i s’ho poden permetre, tant que se’ls critica i per la cultura encara tenen un respecte que aquí s’ha perdut.
    Pobres de nosaltres !

    M'agrada

  2. Jan

    ohhhh! Quina ilusió!!!! 😀 M’encanten tant la Theorin com la Meier! Me la baixo malgrat que tinc por de l’orquestra perque si no es va fer pels cinemes serà per algo no?

    M'agrada

  3. Elio

    Casum! Ara que teniu el vídeo descobrireu que a la crònica m’ho vaig inventar tot 😀
    Una llàstima el canvi del Siegfried. No acabo d’entendre per què han filmat la tetralogia de la Scala i no la del Schiller. Entre l’orquestra i les petites diferències de repartiment clarament guanya el teatre berlinès.

    M'agrada

  4. Lluís

    Gràcies Joaquim, un cop més, pels enllaços. En Xavier C. diu sovint en aquest bloc que no entén d’òpera, doncs jo encara hi entenc menys que ell 😉
    Però pel fragment del pròleg que he pogut veure m’ha indignat. En aquesta interpretació, em sembla clar que el Sr. Ryan podria il·lustrar el teu post del març passat sobre els cantants wagnerians. No comprenc quin personatge interpreta ni com la senyora Theorin, magnífica, no el deixa plantat al mig de l’escenari.

    M'agrada

  5. Jordi

    M’agrada poc Gould, però Ryan el fa bo.
    És ben trist que tinguem un panorama de heldentenors d’aquesta precària magnitud.
    Theorin sempre tendeix a la saturació i Meier tot i els anys està per sobre de tots.
    Petrenko per ser justos hauria de cantar Gunther o com a molt Alberich, mai Hagen.
    La producció té moments interessants però altres la fan malbé sense pietat.
    Barenboim no és Thieleman i l’orquestra de la Scala en els darrers anys ha anat perdent pistonada, no ha estat mai una orquestra wagneriana i si la comparem amb les de les òperes de Berlín no té res a fer.
    Ja m’agradaria a mi veure un Ring sencer amb les esmenes apuntades i si fos el cas ja protestaria a Lance Ryan.

    M'agrada

    • Ja fa anys que el tema Siegfried’s o heldentenors és precari, ara n’hi ha uns quants que semblen més dignes que els dels anys 90’s, però el cas Ryan fa una mica de mal a les orelles. Dóna les notes, però esgota i sobretot el pitjor són les sonoritats tan desagradables que produeix.

      M'agrada

Deixa un comentari