IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE LA LINDA DI CHAMONIX (Damrau-Flórez-Tro-Spagnoli-DeSimone-Orfila;Sagi-Armiliato)


Linda_Liceu_2011

El mes de desembre de l’any 2011 el Gran Teatre del Liceu va oferir una activitat enlluernadora, començant amb el recital de Philippe Jarouskky, com recordàvem aquesta setmana, l’endemà el de Juan Diego Flórez i durant la segona meitat del mes amb les representacions de Linda di Chamonix de Gaetano Donizetti, una òpera més aviat fluixeta, per ser benèvol, però gràcies a un repartiment estel·lar, convertida en un esdeveniment vocal extraordinari.

Aquelles representacions mereixien una transmissió cinematogràfica de caire internacional  i un DVD comercial d’aquells que promocionen mundialment un teatre, col·locant-lo a dalt de tot dels teatres que tenen alguna cosa a dir.

La mediocritat de la direcció general d’aquell moment, no va permetre que aquesta representació es conegués més enllà dels afortunats que ho varem viure en directa o aquells que ho van escoltar per les ràdios que si ho van transmetre.

Ara, per aquelles coses que té la xarxa, que ho té tot, ens arriba la gravació del teatre i com que IFL no té cap ànim de lucre (potser perquè no pot) us ofereixo avui el vídeo d’aquella representació, gravada el més de desembre de 2011.

Gaetano Donizetti
LINDA DI CHAMONIX
Linda: Diana Damrau
Carlo: Juan Diego Florez
Antonio: Pietro Spagnoli
Pierotto: Silvia Tro Santafe
Prefect: Simon Orfila
Marquis de Boisfleury: Bruno de Simone
Maddalena: Maria Jose Suarez
criat: Jordi Casanova
Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu
Director musical: Marco Armiliato
Director escènic: Emilio Sagi
Barcelona desembre de 2011
ENLLAÇ Vídeo
http://www.mediafire.com/download/4pchc11ec6ca949/LINDA_DI_CHAMONIX_Liceu_2011.rar

D’aquelles representacions vaig dir això:

Després de les exuberàncies sòniques d’ahir, avui les exuberàncies del belcanto. Això és un Land de constrasts. Sé que avui faré content a molts florits, però també a la legió damrauniana i als belcantistes recalcitrants. Tot plegat em fa una certa il·lusió, per què negar-ho.

Bon cap de setmana.

28 comments

 1. Doncs a mi em fas triplement feliç: per florida, per damrauniana i per belcantista recalcitrant, Gràcies també per partida triple! .Encara que l’òpera sigui fluixeta, el repartiment va ser de luxe, no només el Flórez i la Damrau, el Simon Orfila, la Silvia Tro, el Pietro Spagnoli…

  Així que no puc demanar res millor per començar aquest dissabte!. Petonets!

  M'agrada

 2. Josep Olivé

  Efectivament, una nit d’alt voltatge belcantista digna de ser coneguda arreu amb una bona producció en DVD. Per a recordar l’ària de la bogeria de Damrau i la prestació d’aquesta parella insuperable, ara per ara, en l’art del bel canto.

  M'agrada

 3. Concep

  Tremolo de l’emoció, com els nens en rebre un regal el mati del dia de Reis. Així és com em sento ara en obrir el blog i veure aquest regal.
  La meva gratitud ja és eterna

  M'agrada

 4. SANTI

  No hi pot haver més contrast entre el post d’ahir i el d’avui. Tots dos són sorprenents per motius ben diferents.
  El festival vocal d’avui no té competidor possible.
  L’enhorabona per fer-ho possible.
  Ja l’estic baixant

  M'agrada

 5. Joan

  Gràcies!!!!!!!!!!!! Debuto baixant-me coses. No se sap pas a quin dia correspon oi? jo per mor de les vacances de nadal només la vaig poder veure un sol dia: l’estrena que em va agradar molt vocal i visualment parlant. Estem vivint una setmna gran aquí també: Jaroussky/Jacobs/Linda WoW!!

  M'agrada

 6. Jaime/Jaume

  Moltes merçès de un florezido. Parece que el corte número tres da problemas en la descarga, no sé si habría manera de arreglarlo. Por cierto estaré en el Liceu para “Sonnambula” el próximo 2 de febrero. Jaime/Jaume

  M'agrada

  • Hola Jaime/Jaume, bienvenido a IFL.
   ¿Qué problemas tienes? ¿Algún mensaje? Ayer hablaba con amigos/as en el Liceu, que parece que no han tenido problemas en esta, si en La Fanciulla del West de Viena, que volveré a colgar esta semana.
   No sé exactamente que días tengo Sonnambula, en cualquier caso si uno de ellos es el 2 ya te lo haré saber.
   Muchas gracias por comentar y me gustaría que repitieras con Flores o sin él.
   Un abrazo

   M'agrada

 7. Núria

  Què faig malament? Porto uns dies provant de baixar aquest fitxer i va a una velocitat tan ridícula (3 kB/s, sí, 3) que ni deixant l’ordinador obert dia nit no el completaria abans de 10 dies !!! Què faig malament?

  M'agrada

  • No fas res malament Núria.
   Segurament tens un compte gratuït de RapidShare, si pagues una quota petita, per 30 dies, per exemple (ep! jo no tinc comissió), et baixaré molt més ràpid. No sé quina connexió d’ADSL tens a casa teva, però sense tenir res de l’altre món, si pagues baixa a una velocitat raonable, en canvi la versió free, baixa molt lentament, tant que fan que perdis la paciència i acabis comprant un abonament. No sabent res aquests rapidshareros 👿
   Ho lamento, altre cosa no et puc dir.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: