IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE TANNHÄUSER A BERLÍN: (Barenboim-Waltz)


Fa uns dies us vaig deixar l’àudio d’una altra representació d’aquesta nova producció de la Staatsoper de Berlín, però avui tinc l’oportunitat de deixar-vos el vídeo, i sé que com a mínim farem feliç a un infernem que hi va anar i va venir admirat, deia el nostre amic Niklaus Vogel.

Això és el que ell ens va dir d’aquest Tannhäuser de Richard Wagner dirigit per Daniel Barenboim en la part musical i la coreògrafa Sasha Waltz en l’escènica

Benvolgut Joaquim, com ja saps vaig tenir la sort d’assistir el passat diumenge (de Pasqua, precisament) al teatre Schiller a una de les representacions d’aquest Tannhäuser. En vaig sortir molt satisfet, principalment per l’orquestra dirigida pel mestre Barenboim i també per la excelsa participació del cor, indiscutibles protagonistes de la vetllada. Destacaria, respecte als cantants, en primer lloc la veu càlida de’n Peter Mattei, que es va emportar, amb justa raó, la major part de la benedicció del públic; i personalment em van agradar molt la Prudenskaya amb una Venus contundent i molt sensual i, com no, Rene Pape, cap sorpresa respecte a aquest darrer. Peter Seiffert se’n surt prou bé de l’esgotadora narració de Roma i la Petersen crec que te, com dius tu mateix, massa vibrato, sobre tot al començament, i una veu massa greu per a Elisabeth, però no em va desagradar. No sé si és una profanació el que diré ara però em donar la impressió que quan Seiffert cantava des del més amunt de l’escenari (i quan dic amunt és amunt) la veu estava amplificada…si no és així ja demano disculpes anticipades a la direcció de la Staatsoper…;-)
La producció, austera, i meticulosament dissenyada, te moments inoblidables, com el disseny del pavelló del Wartburg a base de fustes de bambú que es continuen amb les parets del teatre o l’acabament del primer acte amb l’aparició a sobre de l’escena de les trompes de l’orquestra en un magnífic efecte visual. Però Sasha Waltz és ball i és dansa i en determinats moments (en principi justificats) apareixen ballarins entre els cantants (cantants que de tant en tant fan també algun moviment acrobàtic), però lo dolent és que després és queden en escena continuant ballant i això crec que distrau una mica massa l’espectador. Si no fos per això la producció seria totalment rodona! De totes maneres és un mal menor i compensa amb escreix cada cop que recordo a Wolfram cantant la cançó de l’estel amb l’escenari fosc i nu, mentre balla lentament un vals tristíssim amb una imaginària Elisabeth…
Si mai l’editen, no us la perdeu…

Doncs sense afegir res més, us deixo en un únic enllaç (compte que l’arxiu és de 5GB) ja que MEGA ho permet i espero que no us col·lapsi l’ordinador, la representació del 6 de maig de 2014:

Richard Wagner
Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg

Staatskapelle Berlin, Staatsopernchor,
Direcció musical: Daniel Barenboim
Direcció d’escena, escengrafia i coreografia: Sasha Waltz
Disseny d evestuari: Bernd Skodzig
Escengrafia: Pia Maier Schriever
Disseny de llums: David Finn

René Pape  (Hermann)
Peter Seiffert (Tannhäuser)
Peter Mattei  (Wolfram von Eschenbach)
Peter Sonn (Walther von der Vogelweide)
Tobias Schabel (Biterolf)
Jürgen Sacher ( Heinrich der Schreiber)
Jan Martiník (Reinmar von Zweter)
Marina Prudenskaya (Venus)
Ann Petersen  (Elisabeth)
Sónia Grané (Ein junger Hirt)
Julia Mencke, Konstanze Löwe, Hannah Wighardt,  Anna Charim (Vier Edelknaben)

Vídeo amb subtítols en francès.

ENLLAÇ VÍDEO (MEGA)

https://mega.co.nz/#!poQhjQBC!JqnPGgIOd_mRiTicVa0dumxnj15ShKpwv8RvUinqodg

Si voleu recuperar l’apunt de l’àudio:

13 comments

 1. Carlos R.

  Muchas gracias Joaquim, me perdí el pase televisivo.
  Aprovecho para desearte suerte en tus intentos de dar rentabilidad al blog y aprobar el nuevo formato, de una nitidez muy agradable y relajante.

  M'agrada

 2. Niklaus Vogel

  Estimat Joaquim, no puc més que agrair un cop més aquesta generositat teva i que hagis fet realitat aquest desig. Solament m’agradaria que t’agradés tant com em va agradar a mi, i a tots els infermens també, es clar. Aprofito per encoratjar-te molt en aquesta nova etapa, un cop més et dono el meu suport incondicional i dir-te que el nou format del blog és molt atractiu i la imatge de benvinguda no podia haver estat millor escollida. Espero poder-te saludar personalment properament…esperem que l’atzar faci que ens trobem casualment en algun passadís wagnerià… Una abraçada!

  M'agrada

  • Espero que el puguis descarregar i gaudir tantes vegades com vulguis.
   I també espero, és clar, tenir l’oportunitat de saludar-te en les properes cites palau-auditori-liceuenques.
   Una abraçada

   M'agrada

 3. Regí

  Joaquim:

  He tingut la mateixa impressió en entar a la nova aparença del bloc que quan vaig veure la Sagrada Família en sortir del metro. He vist la imatge preciosa del Festspielhaus i m’he quedat bocabadat. També opine com Xavier. Ara es por llegir molt millor. Potser abans hi havia massa coses, no ho sé, però així m’agrada més.

  Molta sort en la nova marxa i una abraçada ben forta des de València.

  Regí

  M'agrada

  • Gracias Enrique, quizás verlo a lo grande no sea lo mejor, hay que dimensionar correctamente, pero la tendencia era no ver las posibilidades reales y a veces cuando los demás te hacen ver en las posibilidades reales del trabajo hecho.
   Esta semana ha sido muy interesante, espero que la próxima sea incluso productiva.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: