IN FERNEM LAND

ELS GUSTOS DEL PÚBLIC DE L’ÒPERA o un treball de recerca


qüestionari Ahir us deia que avui parlaria del segon cast de Così fan tutte, però les circumstàncies personals manen i ahir va resultar ser un dia molt atrafegat que va impossibilitar assistir com tenia previst al Liceu. Vaig tenir que donar les entrades tot esperant poder assistir a una de les dues representacions que encara s’han de fer d’aquest cast alternatiu. L’amic Jan Antem està fent un treball de recerca per l’institut on estudia i “curiosament” , qui ho hagués dit, oi?, ha triat una temàtica operística i demana la col·laboració de totes les seves amistats. M’ha emblat molt interessant que un jove de la seva edat faci un treball de recerca sobre òpera i em sembla imprescindible donar-li un cop de mà sol·licitant-vos la vostra participació, crec que entre tots podrem fer que aquest treball de recerca sigui el més participat del Institut en molt anys. És ben senzill, sota el títol de “Els gustos del públic de l’òpera“, és tracta de marcar i anomenar 11 qüestions gens complicades. Per contestar heu de prémer el següent enllaç:

Els gustos del públic de l’òpera

Contesteu abans del dia 25 de maig!!! Espero que quan el Jan el tingui enllestit i presentat, ens faci coneixedors dels resultats. Gràcies en nom meu i sobretot seu, per participar.

23 comments

 1. Niklaus Vogel

  Ja està fet, faltaria més! Es curiós perquè pots consultar les respostes recollides i m’ho he passat d’allò més bé veien els gustos de la gent.
  Salutacions i a disposar

  M'agrada

 2. Steuermann

  Fa poc vaig anar al Liceu francès a fer una trobada amb els alumnes del curs d’òpera. Adolescents que han triat aquesta optativa perquè els agrada l’òpera, la musica, alguns són estudiants de música també i la majoria són el que abans en dèiem “de lletres”. Preparen uns títols de la temporada del Liceu durant el curs i hi van en grup a les funcions respectives!. Per mí va ser un plaer debatre amb ells com viuen l’òpera i respondre i explicar des de la meva experiència, com es viu l’òpera desde dintre. Les preguntes éren molt variades i l’interès gran. Els tòpics, com no (per això ho són) no van faltar a les preguntes i a les meves respostes vaig intentar que veiéssin tot allò que hi ha i que moltes vegades no correspòn amb els tòpics (com la qüestió del divisme, per exemple). Vaig pensar que potser no en falta tant com pensem d’interès per l’òpera per part dels joves. Us imagineu que tots els estudiants tinguéssin, encara que només fós per un trimestre la oportunitat de fer una formació com aquesta?
  A modus de critica constructiva: no hi ha baix, baríton, mezzo o contralts preferits? a l’enquesta? Per què?
  Sort amb l’estudi!

  M'agrada

 3. elnomdelarosa

  Fet!
  Joaquim, espero que puguis anar al segon repartiment de Così… i regalar-nos la crònica que sempre ens tens acostumats. Que vagin millorant les circumstàncies!

  M'agrada

 4. Jordi

  Ja he contestat però trobo que limitar-ho a tenor i soprano és un reduccionisme poc interessant.
  Per exemple, en a mi m’agrada molt Garança, Gerhaher, Pape, Bartoli, Kozenà, etcètera
  Coneixent a Jan per els comentaris que deixa en aquest blog ja es veu per on van els trets. És broma Jan 😆

  M'agrada

 5. Jan

  Gràcies en primer lloc al Joaquim per donar-me l’oportunitat de compartir aquesta part del meu treball amb vosaltres. Després, gràcies a tots els que heu contestat el qüestionari 🙂

  El meu treball de recerca va sobre com es prepara una òpera en un gran teatre. Des de com la prepara la primera figura que interpreta el rol principal, a com la prepara un músic de l’orquestra o l’apuntador, passant per la direcció del teatre, tramoistes… etc. El faré a través d’entrevistes, entre altres coses. Està en una fase molt inicial encara.

  Al meu institut em fan fer un formulari i havia de triar un tema que anés de la mà del tema del treball de recerca, i vaig pensar que possiblement el que podia preguntar al gran públic serien els seus gustos. D’una manera o altra segur que m’ajudarà molt en el treball 🙂
  Quan tingui els resultats ja us els passaré 🙂 segur que seran ben interessants 🙂

  PS: teniu tota la raó en que hi falten els barítons, baixos, mezzos, contralts… però si per triar al tenor ja ha costat el que ha costat… per triar totes les veus potser ja hagués sigut massa. Si creieu que falten preguntes molt interessants, digueu’m-ho, perquè faria un nou formulari amb les preguntes complementaries 🙂

  GRÀCIES A TOTS!!!! 🙂

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: