IN FERNEM LAND

TRIEM UNA IMMOLACIÓ o EL MILLOR STARKE SCHEITE


immolació

Caldrà esmerçar uns quants minuts del vostre temps de lleure per fer aquesta apassionant tria del mes de febrer, ja que es tracta d’escollir les 3 versions que us agradin més de les 10 propostes de la immolació de Brünnhilde, el catàrtic “Starke Scheite” que conclou l’imponent tetralogia wagnerià, en ocasió de les properes representacions de Götterdämmerung al Gran Teatre del Liceu.

Són quasi 200 minuts d’audició, tot i que a partir aproximadament del minut 15,  Brünnhilde ja s’ha llençat a la foguera i queda una coda que es fa difícil tallar. La majoria de les versions l’inclouen i si voleu estalviar-vos-la són uns 50 minuts menys d’audició, però tot i així sóc conscient que la tria requereix una inversió que pot espantar a més d’un o una i si Wagner no és un dels vostres compositors de capçalera  encara més.

Per aquest motiu us dono més temps i si us ho preneu amb calma i feu audicions parcials, segurament la tria la degustareu amb més detall.

Les 10 versions que us proposo són totes en directe, gravades al teatre i per tant estem en la igualtat de condicions que m’heu reclamat tantes vegades.

Teniu temps fins la mitjanit del dissabte 27 de febrer per triar les 3 que us hagin agradat més i jo el diumenge 28, el mateix dia que tindrà lloc la primera de les representacions previstes al Liceu, publicaré l’apunt amb el resultat.

Aquí teniu les 10 versions proposades on he intentat que hi siguin representades el (meu) bo i millor en quant a Brünnhilde, és a dir del passat i del present, malgrat que sóc conscient que totes no hi podien ser, que en falta alguna i potser alguna me l’hagués pogut estalviar.

Comencem:

Starke Scheite 1

Starke Scheite 2

Starke Scheite 3

Starke Scheite 4

Starke Scheite 5

Starke Scheite 6

Starke Scheite 7

Starke Scheite 8

Starke Scheite 9

Starke Scheite 10

Per triar recordeu que podeu marcar les tres versions que us hagin agradat més i després prémer VOTE.

Espero que ho gaudiu, alhora que és una absoluta immersió a la preparació sobre la tercera jornada de Der Ring des Nibelungen, de propera publicació.

44 comments

 1. duran

  Aquesta begade, no soc capaç de votar i ho sento, per que l’opera wagneriana no la puc sentir tal com es mareix, he ascoltat dues versions i la veritat, no puc opinar per que no l’entenc, masa mùsica per a mi tan bona, que s’escape dels meus coneixamens. Espero pugue opinar com he fet altres vegades. Graçies Joaquim.

  M'agrada

  • I tant que és curiós, curiós i moltes ja el voldrien fer com ella, vaig estar temptat però finalment vaig decidir que ella trauria la possibilitat de gaudir d’alguna Brünnhilde de veritat. Totes les 10 triades l’han cantat en escena i això crec que era bastant important a l’hora de fer la valoració.
   També n’hi ha un altre amb la gran Christa Ludwig, però en aquest cas la cantant era molt més propera al món wagnerià que no pas la Horne.
   Et saludo Toni

   M'agrada

 2. Giorgio Audisio

  Hai scelto benissimo, per cui è stato difficile dare la preferenza. Molte grazie. Sono impaziente di leggere l’elenco coi nomi, forse qualcuno l’ho indovinato. La scelta “al buio” è veramente entusiasmante.
  Saluti cordialissimi da Torino.
  giorgio

  M'agrada

 3. Isolda

  Avui les he escoltat i per a mi és difícil escollir-ne tres. N’he separat cinc, i com que encara tinc temps, les escoltaré novament i veuré que faig amb elles, Alguna n’hauré de sacrificar…!!

  M'agrada

 4. pepa MG

  como elefante en cacharreria hi he votat por la que mejor sonaba a l ppio y luego oyendolas hasta el final a ver si se mantenían….. es la primera vez que oigo esto y veo que pasajes amb molta mala llet per part del wagner!

  M'agrada

 5. Pere

  Vaig per la quarta. La cosa requereix temps, però de moment em semblen fantàstiques les versions escoltades.
  Per cert, la de la Ludwig si és la del gran Knapperstbusch, la vaig escoltar fa anys a Ràdio 2 una matinada tornant cap a casa i em va trasbalsar. La direcció… la veu… un descobriment. No vaig parar fins que vaig trobar el disc. Em sembla una versió preciosa.

  M'agrada

 6. joaquim

  Totes les versions son de “reclinatori”, i ha resultat molt dificil escollir solsament 3.
  Per a mi, n’hi ha 5, pero he votat les que mes m’agraden.
  He disfrutat una enormitat amb totes aquestes immolacions (pell de gallina).
  Moltes gràcies per aquest memorable post, Joaquim.

  M'agrada

 7. Les dos primeres que he triat les he tingut clares amb la primera escolta, però la tercera m’ha costat una mica més. Tot i que aquesta tria requereix invertir bastant temps, se m’ha passat volant i sense cap mena de dubte val la pena. Ja tinc ganes de sentir Theorin en directe el proper diumenge!

  M'agrada

 8. Mingu

  Que difícil es trobar defectes. Es una tria de “bandera”. M’ha costat molt destriar el “vot” He trigat dies, però no sé per què m’acaben tirant mes les nòrdiques. Ho entens no?

  M'agrada

 9. M’apunto al repte!!! De moment he escoltat les 4 primeres i em semblen magnífiques totes (encara que ja tinc alguna preferència), deixo per demà més, suposo que quan més escolti més difícil serà triar-ne tres. Gràcies Joaquim per la proposta , és un plaer escoltar-les.

  M'agrada

 10. Jordi

  Ha estat entretingut i meravellós
  Les tries mai són fàcils però quan el fragment és tan sublim se’m passen els minuts volant i he invertit molts minuts perquè a la primera escoltada totes em semblaven molt bones, però he anat fent comprovacions ara aquí, ara allà i he anat descartant en un exercici on he aprés moltes coses, per tant t’agraeixo una vegada més que em facis treballar d’aquesta manera, jo sense els estímuls que ens poses seria incapaç d’escoltar tantes immolacions seguides, no ho hagués dit mai que ho faria.

  M'agrada

 11. jaumeM

  Aquest exercici es tan agradable com difícil.
  Soc incapaç de decidir-me.
  Suposo que la meva ignorància no me deixa apreciar les subtileses que fan preferir una sobre les altres, si be n’hi han algunes que m’agraden menys però no puc votar totes.
  Esper amb impaciència l’anàlisi que fareu de cada una, al publicar els resultats, per comparar amb les meves apreciacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: