IN FERNEM LAND

JOSEF GREINDL EL SARASTRO MÉS TRIAT


Greindl

La darrera tria de la temporada potser no haurà estat la més participada (necessitem vacances!!!) però si la més disputada ja que he hagut de desempatar, quelcom que no recordo de fa molt temps.

142 tries, de fet 141 i la meva que s’han repartit d’aquesta manera:

O Isis und Osiris-page-001És a dir jo he donat el meu vot a la versió 5 fent que el gran baix alemany Josef Greindl (Múnic, Alemanya, 23 de desembre de 1912 – Viena, Àustria, 16 d’abril de 1993).

Per  a mi ha estat difícil triar entre Greindl i el número 3, tot i que la meva predilecció per la 8. un dels baixos que més admiro i gaudeixo era la meva predilecta.

I qui hi ha al darrere? (premeu sobre el nom per veure el vídeo on vaig utilitzar l’àudio.

versió tries cantant
Isis und Osiris 5 19 Josef Greindl
Isis und Osiris 3 18 Gottlob Frick
Isis und Osiris 1 16 Franz Crass
Isis und Osiris 9 16 Marti Talvela
Isis und Osiris 7 15 Kim Borg
Isis und Osiris 8 13 Kurt Moll
Isis und Osiris 11 13 Matti Salminen
Isis und Osiris 6 11 Karl Ridderbusch
Isis und Osiris 10 9 Franz Joseph Selig
Isis und Osiris 2 5 Georg Hann
Isis und Osiris 12 5 Samuel Ramey
Isis und Osiris 4 2 Eric Halfvarson

Ha estat un autèntic plaer proposar-vos les tries que han envoltat les òperes de la temporada 2015/2016 del Gran Teatre del Liceu. Jo m’ho he passat molt bé fent la pre tria i m’ha agradat que el seguiment hagi estat ben satisfactori. Gràcies a tots per la participació i  dedicació.

Aviat us proposaré el concurs d’estiu, un clàssic del mes d’agost a IFL.

16 comments

 1. XavierCC

  El “Isis und Osiris” número 6 1 del Karl Ridderbusch és l’única versió no cantada en la 440! Molt ben cantada amb molt gust i no defugint de cantar els greus esplaiant-se llargament en l’últim fa1 greu! Gran i interessant tria! Bon estiu

  M'agrada

 2. colbran

  En esta ocasión he acertado dos de los cuatro primeros (el 1 y el 5)).Los otros dos (el 11 y el 2) han quedado peor clasificados. Pero para mí ha ganado el mejor, mi estimadísimo Josef Greindl y lamento que Kim Borg no haya quedado en lugar más destacado. Y estoy muy contento de no haber identificado a ninguno, pues de haberlo hecho hubiera optado quizás por un orden distinto. De todas formas hubiera estado Greindl en mi primer lugar.

  La elección más difícil hasta el presente.

  Mi respeto y mis mejores recuerdos para el inmenso Josef Greindl. Enhorabuena!

  En mi opinión ni Halfvarson ni Ramey están a la altura de los 10 restantes.

  M'agrada

 3. Josep R. Noy Ametller

  Aquest cop he fet força diana: 3 dels que vaig triar estan al capdavant. La veritat és que em va costar molt decidir-me ja que en general les versions eren molt bones, excepte potser dues o tres. Ha sigut divertit. Gràcies i bon estiu!

  M'agrada

 4. Pepa MG

  jo també, pena que no repartan diners! 1,3,5 y 7… La 3 supongo que es “mi” flauta, la única opera junto con giovanni que he oido toda mi vida, hasta el año pasado cuando se me apareció la virgen, la versión de Otto Klemperer? Voy a volver a oirlo porque veo que Samuel Ramey ha quedado fatal.

  M'agrada

 5. Pere

  Vaig votar pel 3, 5, 8 i 11. Coincideixo doncs amb la majoria pel que fa als dos primers. En Moll i en Salminen queden una mica més endarrera però pel meu gust les seves versions també són estratosfèriques.

  M'agrada

 6. Fuentes

  No participo mucho pero en esta ocasión, y por vez primera, he votado a los 4 ganadores. Estuvo reñida la cosa; tuve que hacer dos eliminatorias y al final Hahn, que se empeñaba en salir, hubo de ser defenestrado para que quedaran los 4. No he podido reconocer a ninguno de los intervinientes hasta ahora que he visto la clave y, ciertamente, los tres últimos no “reclinaban” (a mi entender) como sus compañeros de curia; no digamos nada comparados con los ganadores.
  Otro buen rato que nos ha inducido nuestro estimado Joaquim ¡¡Gracias!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: