IN FERNEM LAND

LA REACCIÓ NO DESITJADA


emotico-emprenyat

M’ho podria mirar per la banda positiva del assumpte, mai una de les tries havia aconseguit en el primer dia més de 300 vots, serà que doncs que les campanyes organitzades per mobilitzar consciències a la recerca d’imposar un criteri únic utilitzant les xarxes socials, triomfen i per tant mig món ha decidit que el “Puorquoi me reveiller?” número 11 ha de ser sí o sí, el més triat, mentre que uns altres ja no admeten ni la legitimitat de la intranscendent tria, ja que el “maestro” ha de ser l’únic garant de com s’ha de cantar aquesta ària i per tant l’únic en ser mereixedor del “honor” de ser triat, no fos cas que hagués de compartir-lo amb algun que altre trinxeraire que no té dret a ser, ni tan sols a cantar per fer-nos, o intentar fer-nos, més feliços.

A hores d’ara In Fernem Land deu ser una mica més conegut i potser amb una mica de sort en els propers dies hauré aconseguit més  notorietat i potser encara amb una mica més de sort aconseguiré algun fidel seguidor més. Maco, oi?

Algú em deia que això és un entreteniment i que no cal dramatitzar el tema i mirat des de la distància efectivament és així, però sempre hi ha un però que ho acaba espatllant tot. Resulta que els puerils intents per fer que ens escoltem les 14 versions del “Puorquoi me reveiller?” i intentar trobar les quatre que més us hagin agradat sense que molts no sapigueu ni a qui esteu triant, resulten ser  inadmissibles per a uns quants que intenten transformar el divertiment que jo proposo a casa meva, com el seu entreteniment i com que ja m’ho temia perquè sé de que va el negociat després de quasi 10 anys de fer-hi front cada dia, sobretot si hi ha tenors pel mig, vaig inventar-me unes normes que a mode de suggeriment han resultat ser paper mullat i malgrat que se suposa que estem tractant amb persones cultes, educades i respectuoses que entenen a la primera els missatges deixats anar de manera prou entenedora per tal de que no semblin imposicions castradores, m’ha sortit diguem que de manera figurada, el tret per la culata i per tant la tria, que està resultant ser un èxit de participació sorprenent, ja no serveix per el que jo volia i s’ha convertit en una altre cosa que no em diverteix, ni m’interessa. Bé, al menys alguns si que heu seguit la proposta i us ho agraeixo i per això seguirà la tria oberta i quan divendres a la mitjanit acabi el termini us diré el resultat i tal dia farà un any, però òbviament aquesta serà la primera i l’última tria del 2017.

Rumiaré noves formes participatives si cal, però aquesta que ha donat peu a fins i tot una campanya electoral a Twiteer demanant el vot per un únic candidat, s’ha acabat, perquè la legitimitat de la tria serà inqüestionable, surti qui surti, però la validesa del exercici per intentar fer d’aquests apunt mensuals una manera d’escoltar diferent, més analítica, racional i intel·ligent, s’han esberlat i ha esdevingut un fracàs.

Hores d’ara la versió 11 guanya de carrer, s’ha aconseguit el que més d’un desitjava, però dic que s’ha esberlat perquè estic gairebé convençut que en la majoria de casos que s’ha triat aquesta versió, no s’hagin escoltat les altres 13 restants. De què ha servit la proposta, l’exercici o la iniciativa? Absolutament per  a res o potser si, però l’educació i pensar molt bé la resposta abans de publicar l’apunt, em fa callar, al cap i a la fi la decisió del que cal fer en un futur està tan presa com clar està el resultat d’aquesta darrera tria.

IFL no és el blog del club de fans de cap cantant, ni la plataforma a utilitzar per els interessos d’algun club d’aquests tan allunyats des de fa tants anys a la meva manera que tinc d’entendre l’òpera.

Demà serà un altre dia

50 comments

 1. Giorgio Audisio

  Sono molto dispiaciuto di quanto è successo. Sono anche arrabbiato che vinca il pregiudizio sulla ragion critica. Il bello della “tria” è rimettere in ballo le proprie Convinzioni ascoltando “al buio”. Quanto ho cambiato, grazie a te, le mie opinioni fatte sui nomi e non su un ascolto attento. Il fanatismo, legato al nome, e non alla qualità dell’interpretazione, è una rovina anche per gli interpreti che, sopravvalutati anche economicamente, corrono, sovente, a sfracellarsi le corde vocali nel giro di pochi anni.
  Joaquim ancora grazie e non desistere!
  Giorgio.

  Liked by 1 person

 2. Josep Quilis

  Quim,
  No et preucupis, sembla que la gent volgui apuntarse al “cavall guanyador” si en les condicions establertes aquest 11 guanya perfecte. Pero de aqui a la indiscrecio de desvellar erl nom ja molta distancia, No et desanimis i la decisio que has pres o prenguis a partir d’ara sens dubte sera la correcta

  Josep

  M'agrada

 3. colbran

  Tienes más razón que un santo. Lo que está sucediendo con esta selección es inadmisible. Debiera ser OBLIGATORIO votar CUATRO o los que tu anuncies y anular los que voten menos. Ahora ya no se puede hacer nada, pero yo votaré en consecuencia. Con este cantante se está practicando un similar “talibanismo” como ocurría años atrás con Rolando Villazón. Qué triste y pobre tener un solo nombre como destacable entre tantos del presente y del pasado, más en el pasado, pero por lo visto para estos “die hard fans” sólo existe uno -como Dios- y esto es francamente enfermizo y a mí me produce la reacción contraria. Afortunadamente en la actualidad disfruto más con otros cantantes, principalmente en las cuerdas femeninas, ya que la voz de tenor es la que menos me interesa, como ya he indicado varias veces en mis comentarios.

  No te desanimes, Joaquim, tu sabes como solucionar este despropósito.

  Ese fanatismo por un solo cantante es más contraproducente para el propio cantante que favorable, al menos por lo que a mi respecta. Ahora se escuchará con “lupa” todo lo que interprete este estupendo tenor, pero que no es Dios.

  Liked by 2 people

  • Eduardo

   Que inteligente y atinado tu comentario, lo escucharemos con “lupa” y si es necesario con microscopio. En el mundo de la lírica al igual que todas las actividades, no hay dioses, solo seres humanos que se destacan.

   M'agrada

  • alex

   Totalmente de acuerdo con Colbran
   Que JK gane ya de carrerilla por encima de otros históricos y que han sido referenciales, es lícito pero entre indignante e hilarante
   Ademàs de que JK puede acabar como Villazón, con la voz destrozada y cancelando casi todo ( como hasta ahora ). Ademàs, el tenor alemàn que es muy bueno según lo que canta ( no en ópera italiana ), como puede ser operisticamente tan atractivo vocalmente con esa emisión in gola ??.
   Si yo fuese quien decidiera que no lo soy y Joaquim harà lo que crea conveniente, suspendería por una vez esta tría de los 4 Werther más propia del club de fans de JK

   M'agrada

 4. Conxa

  Ximo tranquil.litzat i no canviïs el sistema de tries es perfecte perquè ens ensenya que hi ha diferents veus i manera de cantar que son tan maravellóses com la que nosaltres preferim .Jo no eliminaria a ningún cantant a estes altures es una tria fallida i res mes

  Liked by 1 person

 5. bocachete

  Potser no torna a passar en altres tries proposades… Que hagi passat un cop, fa llàstima, realment, però no t’ho prenguis tan a la valenta, home. Normalment, no hi participo en les tries: vaig sentint les propostes molt lentament, en diferents dies, i, la veritat, quan arribo al cinc ja no me’n recordo com sonava el dos i sóc incapaç de triar-ne una. Ara bé, és interessantíssim de comparar les diferents versions i, quan surten els resultats, és d’allò més didàctic. I les regles són claríssimes i no costen d’entendre: qui no ho fa és, simplement, perquè no vol o perquè té unes altres intencions que no pas participar-hi.

  Liked by 1 person

  • colbran

   Amigo, Jesús, juzga tú qué te parece mi sistema. Voy escuchando y puntúo uno a uno. Como los cantantes que propone Joauim son siempre buenos mi puntuación no suele bajar de 8 sobre 10. Una vez puntuados todos repito la escucha de aquellos más valorados y decido.

   M'agrada

  • jaumeM

   A mi me passa el mateix. Inclús una mateixa gravació escoltada en dies distints no me agrada igual cada dia, que hi farem, no tinc prou capacitat. Ara bé, tant escoltar-ho com comparar-ho me interessa molt.
   De fet al veure 14 pourquoi me reveiller m’ha fet por de tenir una sobredosis i encara no he començat. Però a la vista del apunt ho faré, a mes sabent que l’interpret que causa tant estrèpit no m’agradarà tant com mes dels 4 que pugui triar, m’atreveixo a dir-ho en public per que conec l’opinió d’alguns respectats crítics que tampoc als hi agrada tant.

   M'agrada

 6. jordi magriñá

  Jo vaig enderrarit i encara no he arribat al nº 11, Deu ser molt bo ?. Potser si, pero per tot lo que llegueixo potser no el votare. Entenc la reacció de´n Joaquin de no fer mes tries si aixo porta a fer campanyes partidistes i es pert l ´interes per escoltar diferentes versions d´una mateixa aria,

  M'agrada

 7. Bien dicho Joaquín! A lo largo del desarrollo de tus elecciones ya mi forté los ojos a ver con que espiritú de lucha alguna gente ataquaba el asunto. Seguidor o no seguidor(a) de un cantante, harìa falta un poco más de educación. Sempre mi gustó leer tus articulos llenos de un profundo conocimiento del tema.

  Liked by 1 person

 8. Trepit

  Tranquil Joaquim! Aquestes coses passen quan hi ha fanatisme, que hi farem!
  A mi em costa molt triar, per això poques vegades hi participo. Aquesta vegada n’he triat només dos (i no hi era el 11).
  No t’hi enfadis.

  Liked by 1 person

 9. Pepa MG

  aquestes tries yo las considero como un ejercicio para mí misma, simplemente a ver si lo que a mi me gusta coincide con la mayoría o no, dado mi bisoñez en este campo nunca sé a quien estoy votando… voto lo que me gusta, aunque me deje fuera a los mas guapos.

  M'agrada

 10. David

  Joaquim, fa molt de temps que no participo en les tries (no per falta de ganes), però sempre les segueixo amb interès i trobo que és una pena que deixis de fer-les.
  Trobo que és una proposta molt interessant, t’animo a que continuis amb aquesta tasca.

  Liked by 1 person

 11. Manuel Perdomo

  Al parecer lo que ha quedado mas claro de todo este “imbroglio”, es que con los participantes de este “torneo” en este blog sucede lo que es costumbre, desgraciadamente, en muchos teatros,. Una gran cantidad de personas asisten a la funcion con muy escasos conocimientos de musica y mucho menos de canto.

  Liked by 1 person

 12. Montserrat

  Tranquil, Ximo. Jo em vaig enfadar molt quan vaig veure ja el primer dia que hi havia gent que no seguia les teves normes. Em vaig escoltar totes les peces i en vaig votar quatre. L’11 no és precisament el que més m’agrada, però en calien quatre i vaig acabar votant-lo.
  Una solució seria no posar en la tria cantants que tenen el seu club de fans particular.
  Gràcies per la feinada que fa en aquest bloc!

  M'agrada

 13. kàtia

  Començo ara a fer la trïa.Em sap greu que et sentis molest,ho entenc,no tinc ni idea de qui es el 11 però m’ho puc imaginar.Probablement som més els que fem la tria amb tota la il.lusiò que els que ja van condicionats.Facis el que facis em semblarà bé,Quim

  M'agrada

 14. Mercè

  “la validesa del exercici per intentar fer d’aquests apunts mensuals una manera d’escoltar diferent, més analítica, racional i intel·ligent, s’han esberlat i ha esdevingut un fracàs”
  NO, Joaquim; l’exercici no ha fracassat. Han fracassat els galifardeus pocasoltes i amb poca categoria, que necessiten que guanyi el seu equip, el seu cantant, el seu actor, la seva paella o el seu guisat per sentir que tenen un paper socialment decisiu (és un dir, és clar)
  Jo encara no m’he decidit en quin serà el primer, el segon, o el tercer perquè gairebé tots m’agraden i no sé posar-los nom a cadascun, tret d’un parell…
  En fi! fes com creguis que has de fer. El que facis, segur que serà profitós, sobretot pels qui no en sabem gaire i sempre volem aprendre.

  Bon Any 2017 amb molta salut i música!!!

  M'agrada

 15. Eduardo

  Estimado Joaquim, no me he sorprendido mucho con este apunte, lo intuía por los comentarios. Lo que no pensé es que viniese por parte de redes sociales y club de fans. Tu trabajo constante y arduo, ha convertido tu blog en una enciclopedia y periódico de la opera. Quienes te seguimos a diario desde hace años, sabemos que librado muchas batallas, esta es otra, no bajes los brazos “un tropezón no es caída”.

  M'agrada

 16. Ordet

  Ai, Joaquim, em sap greu tot plegat. Jo sóc dels que gaudeixen escoltant les 14 versions. I he descobert moltes veus que estic desitjant descobrir i que són tan o més interessants que el sr. de la 11. Doncs tot plegat em fa agafar una mica de mania al sr. 11. Hi ha vida més enllà i bones i extraordinàries versions!
  Agraeixo sincerament la feinada que tens en triar 14 versions perquè després t’ho tirin tot a enlaire.

  M'agrada

 17. Sap greu tot plegat. Jo em vaig deixar emportar per la impaciència i un cop escoltades totes més de tres vegades, vaig sentir la necessitat dir quelcom sobre tres d’elles que em van entusiasmar. Això si, vaig dir números, mai noms. Si bé en el meu cas ni vaig votar, ni m’interessa el número que ha originat la movilització massiva, em sap greu haver obviat les normes y que em pogués l’entusiasme… una abraçada.

  M'agrada

 18. Gloria Aparicio

  Per questió de temps i també d’alguna manera per una mica de desordre innat en mi he obert aquesta póst abans que la “ultima tria” i m’he sorprés aquesta vegada no per bé….. i enténc clarissim a en Joaquim doncs ja en alguna tria ja m’havia “xocat” algún comentari……pertant jo en principi em saltaré aquesta vegada la meva participació, el motiu no el pùc dir simplement perque no el sé només que no em fa la mateixa il.lusió que de costum però, sense deixar d’escoltar les diferents versions o al menys aquelles que en principi m’enganxin .
  Potser la meva manera de fer la tria fins ara hagi estat infantil però, a mi per la meva capacitat de memòria (77 anys) em funcionaba bé….. La primera volta em dispossaba ,molt relaxada, a escoltarlas d’una en una però fugin de cap sentit crìtic, tant sols per disfrutarles, es així com sempre destacaba alguna que em feia anar al full previament preparat amb la numeració i al corresponent numero li escribia una simple ratlla per llògica aquell era un escollit segur, després potser tot seguit o potser cap el final podia sorgir un altre que m’impactés de la mateixa manera, doncs un altre amb ratlla ja tenia dos de segurs, aquets podien variar l’ordre però no el llòc eren de reclinatori i no necessariament coneguts per a mi, un cop escoltats tots i distinguir clarament els que m’entusiasmaven, ja era questió d’escoltar més voltes la resta i aqui es on més disfrutaba doncs el mateix descobria que un-a cantant molt prestigiós en aquest rol no el trobave adient com tot el contrari amb altres i la tria es feia una miqueta més complexa i difícil , també en ocassions a la segona nota he tingut clar anular-lo/a, això poques vegade doncs en Joaquim ens ha fet uns llistats de grans virtuosos, sigui com sigui nois jo ho he passat molt bé i també tinc clara la meva honestedad al hora de les votacions, …..i ara em disposso a escoltar l’última “tria” que imagino que el virtuossisme es de resaltar, segur, i com sempre gràcies Joaquim .

  M'agrada

 19. PEPE PEDRO

  Joaquim t’entec perfectament, sé que coses com aquestes poden acabar minant-te, però també saps que tens tots el suport i reconeixement dels que valorem la teua tasca. Mai t’ho agraïrem prou.

  M'agrada

 20. Rai

  Ostres Joaquim, sempre espero amb candeletes el moment de la tria, ja que és una de les seccions on més disfruto i aprenc més. Sempre és un plaer escoltar una mateixa ària per cantants diferents i les sel·leccions que ens proposes sempre em fan passar una bona estona… Seria molt trist que per culpa d’unes actituds més pròpies de “forocoches” aquesta secció se n’anés en orris…
  Potser una sol·lució seria obligar a triar 4 cantants…

  Molts ànims i moltes gràcies!

  PD: A tot això encara no he tingut temps d’escoltar aquesta tria…. aviam què ens has portat…tinc la sensació de que l’11 serà A.F o J.K… :S

  M'agrada

 21. Leonor

  Desde luego comparto lo que dices. Lástima que por una actitud totalmente irracional (me estoy controlando por no soltar improperios) perderemos nosotros.
  Lástima, rabia y pena.
  Sinceramente lo digo. Cuesta creer la falta de sentido, educación y nula consideración por un sencillo y habitual concurso donde se descubre tanto y tan bueno, así, a ocultas, cómo esta ciega, irreflexiva, infantil hueste viene, la lía y se va. Porque (pienso de verdad) a ellos les da lo mismo lo que sintamos o la molestia que te causen. Quieren ver vencer a uno, al que ellos señalen (sea el que sea), votan, comparten y se largan.
  Lo demás, no les importa. Ni el daño causado, ese menos.
  Un saludo y ánimo, Joaquim e infernems.
  PD: otra que va a diseccionar con escalpelo.

  M'agrada

 22. Pep

  La solució és purament estadística. Davant d’un pic en els resultats que és purament anòmal i se sap el com i el perquè o s’anula aquest experiment concret o s’elimina el pic anòmal.

  M'agrada

 23. Josep Ramon Noy Ametller

  Ànims Joaquim, i gràcies! M’ho estic passat molt bé escoltant els 14 tenors, i la tria se’m fa difícil, doncs hi ha magnífiques interpretacions per mi deconegudes. Segur que prendras un criteri lógic i just per decidir el guanyador. I no deixem que quatre fans ens espatllin la festa! (confesso que em sortia un altre qualificatiu d’entrada…)

  M'agrada

 24. jaumeM

  Ja he començat!. També al reves, primer he llegit aquest apunt i ara he anat al de la tria i l’estic començant a escoltar.
  També a mi m’interessa mes descobrir qui son els intèrprets (sempre excel·lents, com toca a can IFL) i quant surt el resultat, comprovar quants no he encertat i llavors aprendre’m el seu nom, i finalment veure si la meva tria coincideix amb la dels que jo penso que “en saben”. Es, per a mi, un exercici d’aprenentatge molt divertit i profitós,
  Seria una llàstima perdre’l

  M'agrada

 25. Montse García

  Bona tarda a tothom. Tots sabem qui és l’11 i si mereix o no ser el guanyador. Però no es tracta d’això, sinó de gaudir amb la tria i amb la discussió posterior, que és el que a mi m’agrada. Jo hi ha molts cops que ni voto, però m’ho passo bé amb els comentaris de la gent.
  És cert que poques persones t’han fet massa cas, però jo no deixaria de costat un “divertimento” com aquest només per la falta d’educació d’uns quants. En tot cas, sempre pots fer tria i que aquest cantant no hi sigui.
  I, tot sigui dit, no és ni el vuitè dels Werthers que jo escolliria, tot i que m’agradi molt en altres rols.
  Ànims, Joaquím!!

  Montse García

  M'agrada

 26. Pere

  Com la majoria dels anteriors participants t’animo a seguir. Gaudeixo molt amb les teves tries i pràcticament sempre ens ho poses molt difícil. És cert que, a vegades, identifiques els cantants i això pot condicionar el vot. Però en el meu cas no sóc capaç de reconéixer la majora de solistes que proposes. En aquest Werther crec haver conegut només a quatre tenors. I de fet n’he votat a dos dels quatre escollits per mi que no se qui són i espero els resultats per veure a qui he donat el vot.

  Jo faig com en Colbran. Poso notes a cada cantant i quasi sempre estan entre el 8 i el 10. Sempre en tinc quatre per votar. No he fet mai allò de deixar algun desert perque penso que es tracta de votar els 4 que t’agradin mes i no els “únics que t’agradin”. És la meva opinió.

  En els comentaris vaig ser un dels primers en queixar-me del poc fair play d’alguns participants però no era conscient de fins on havia arribat la colla “fanàtica”.

  Una solució per aquest cas seria descartar el núm. 11 i proclamar guanyador el que quedi segon. Però la decisió és teva.

  Ànims i endavant.

  M'agrada

 27. M.A.

  Joaquim, no et desanimis i si creus que has de canviar alguna cosa, fes-ho, però sobretot et prego no ens privis d’aquest tipus de propostes impagables que ens fas.
  Jo encara no he passat de la número 10, però a propòsit de JK, em permeto reproduir un extracte de l’entrevista que a Platea Magazine fan a Grace Bumbry: “…en Salzburgo JK hizo un estupendo Turiddu, pero cuando una ha escuchado a Franco Corelli como Turiddu, nadie más existe ya” i a la pregunta ¿Le parece que hoy en día K. es K. porque no hay nadie mejor que él?, respon: “Exacto. Si usted nunca escuchó a Corelli, créame, nunca va a poder escuchar algo así.”

  M'agrada

 28. JL Pagán

  Vull que sàpigues que les teves tries són un dels esdeveniments que a dia d´avui més m´entretenen i em fan aprendre sobre aquests món en el qual no porto gaire recorregut. Respecto la teva decisió encara que em sap molt greu.
  Potser si no es pogués posar comentaris en el post de la votació milloraria molt. Es una idea.
  Gràcies com sempre pel teu blog que tant ens ilustra.

  M'agrada

 29. duran

  Mira Joaquim, després del teu comentari del cual estic completament d’acord i després de llegir tots els thoughts sobre “reacció no desitjada”, podrás comprovar que la “gent “, está am tu i que dona ánims perque continuis am aquesta tasca tan fantástica que fas i que tans bons ratos pasem, (al menys yo), te de di una mica indiscret, que ancar que vaig adivinar el nº 11, no el vaig votar. Anim Quim i endevant.!!!

  M'agrada

 30. XavierCat

  Be jo despres d’haver gaudit molt en la tria, que aquest cop ha estat força dificil perque ben be vuit podrien estar entre els millors i el meu sistema es molt similar al de’n Colbran faig una primera ronda escoltant-los tots i puntuant i una final en la que sempre el mes complicat es decidir-se pels dos darrers llocs al que sempre opten entre tres i sis cantants…m’ho passo molt be i necessito hores a vegades per acabar decidint-me…però es un exercici que em fa gaudir tant de cada opera que llavors be la segona fase: revisar grabacions i videos i tot aixó amb la prèvia de’n Joaquim em fa aprendre cada cop mes i gaudir al máxim de cada ópera i aixó per a mi no te preu i no es pot perdre per la inconsciencia d’uns quants , nomès em resta Joaquim reiterar el que molts companys han expressat el meu suport en el que decideixis i animar-te a seguir endavant amb el mateix criteri d’entreteniment i informació.

  M'agrada

 31. Mario R. Lutz

  En principio ¡Felices fiestas Joaquim! , las hago fuera de término en público porque en privado anticipadamente a tu e-mail, tengo la sensación que no las ha visto… Leo pero intervengo poco, casi nada lo admito pero al leer este post me pregunto ¿Por qué Joaquim se rebela eehh??? ¿Se nos ha descolgado el Barca este fin de semana? Conozco esa sensación, siento lo mismo.
  La encuesta no me atrajo, porque como se canta “porquoi me reveiller” mi miopía auditiva lo decidió cuando el gran Luciano afrontó esta aria por primera vez con su “POURQUOI ME REVEILLERAAAAA” ♫♪♪ mientras el Gran Canario, mucho antes, había establecido la vara más alta, correcta y adecuada. Así es: cantando las letras como están escritas. (POURQUOI ME REVEILLEeeeeR ♪♫) Cuando domine plenamente el “tecnicismo” informático podré ilustrarlo con sonidos. Perdón.
  En una época en donde las elecciones en la primera democracia del mundo han sido influenciadas por hackers informáticos (al menos eso piensan quienes no quieren admitir que la candidata derrotado NO VISITO dos Estados claves que signaron la mayoría en el Colegio Electoral) ¿Cómo IFL podría evitar la presencia de trolls a favor de un tenor?
  Si el traductor Google no tradujo mal y si yo lo entendí correctamente, quienes eligieron al tenor 11 no escucharon a los demás, otros no escucharon todas los ejemplos…. Algún comentarista ha señalado que era un resultado previsible…
  Pues para mí, parafraseando a Perez-Reverte, no tengo ideología, tengo discoteca….y esta encuesta me plantea que debemos ser tan cínicos como nos obligan a serlo las actuales redes sociales.
  Al encarar la encuesta, yo recurriría a los logaritmos que sirven para programar sistemas,
  1) serán válidas las respuestas que hayan transitado por todos los ejemplos en segmentos no inferiores al 80% de su duración.
  2) Por un lapso determinado, no muy extenso rotaría estos ejemplos asignando a cada uno un distinto orden. Para que se entienda; a cada jugador una camiseta diferente, impracticable en el futbol, pero deliciosamente pervertido para complicar “el voz a voz” del soberano….

  Si lo sé habrá que recurrir a un experto en informática que le encante la ópera. Pues a este todavía no lo he encontrado.
  No aflojes Joaquim. Como dejó escrito un humorista argentino ya fallecido…. (perdón por mi incultura): Ladran Mendieta…. ¡Que los parió!

  M'agrada

 32. Retroenllaç: Noticias de enero 2017 | Beckmesser

 33. JordiP

  Joaquim, qualsevol cosa que decideixis ens ha de semblar bé, per això és el teu blog! No obstant això, si cancel·les les tries em sabrà greu per què m’hi he aficionat, i sempre m’acaben provocant allò de: “Refotut Joaquim” de les 14 en triaria com a mínim 7, però és clar, han de ser 4!!! Refotut!

  En el cas que ens ocupa, precisament l’11, que fins que he llegit no tenia ni idea de a qui correspon, no està ni entre la llista de les 7 que posava. Seré d’un altre planeta? Potser si, ja hi estic acostumat.

  I també he entès ja, a la meva edat, que la gran majoria de la humanitat creu i té molt interioritzada la teoria de les idees de Plató, i que de cada cosa n’hi ha una de perfecta que és la que totes les altres imiten. Només els qui van més enllà i fan funcionar la clepsa i agafen distància, són capaços de veure que bo i dolent són la mateixa cosa però vista des d’òptiques diferents i que la percepció és totalment subjectiva.

  Però és clar, tenir una percepció subjectiva i una opinió pròpia, realment fa respecte per què comporta una responsabilitat, i totes aquestes coses, a data d’avui són valors que cotitzen a la baixa. Com deia la iaia d’una amiga meva: nen la culpa (entenguem-la aquí com assumpció de responsabilitat) és negra i ningú la vol per filla.

  En fi, que a mi em sabrà greu que desapareguin les tries, si és que al final ho fan… Però sobretot, no t’hi encaparris, que si no et tornaràs vell abans d’hora!!

  Jordi

  PS: Colbran, no se me havia ocurrido ese método!! Yo me volvia loco escuchandolas todas 25 veces!!

  M'agrada

 34. Antoni Ras

  Entre la campanya a favor d’un cert tenor i les errades a l’hora de comptar versions, al final, dels resultats d’aquesta tria, només ens podrem fixar amb com queden ordenats els cantants que no són l’11 ni el 12. I és una llàstima, perquè a molts ens hauria agradat saber la opinió que els seguidors habituals d’IFL tenen de totes les versions que en Joaquim proposa.
  Evidentment, és el blog d’en Joaquim i el que ell decideixi estarà bé. M’agradaria que “la primera tria del 2017” no fos “la darrera tria del 2017”. En tot cas, encara que sigui sense el plus d’emoció que porta associada tota votació, espero que ens segueixi oferint la possibilitat d’escoltar, descobrir i comparar per a nosaltres mateixos meravelloses versions de grans fragments musicals.

  M'agrada

 35. Mercedes montserrat Rubi boada

  Hola,

  Normalment no voto, però despres del teu escrit m’he decidit a fer-ho.

  Els meus vots son pels números 5, 8, 10 i 13, tot i que també m’agrada l’11.

  Una petita consideració, no son masses 14 possibilitats? Al final costa aclarir-se…

  Ben cordialment,

  Montse Rubi Boada

  M'agrada

 36. Pilar

  Siento muchísimo leer este post pero entiendo la frustración de Joaquim. Siempre me quedo perpleja al leer ciertos comentarios saltándose las normas que, sobretodo por RESPETO, deberíamos seguir.
  ¿Tan dificil es elegir el número indicado de propuestas y no hacer comentarios de tu selección? A veces cuesta ceñirse al número pero en eso consiste el ejercicio y justamente eso me divierte…que no es fácil. Hay que escuchar, reescuchar, analizar, sentir y se aprende mucho.
  Desde que descubrí este blog, siempre participo en “les tries” y me preocupa que desaparezcan. En estas propuestas de Joaquim no hay respuestas correctas o incorrectas, solamente cada uno decide con qué versiones se queda. Y lo mejor es elegir a ciegas, con la mente abierta, sin prejuicios. Yo ya no leo los comentarios hasta que elijo mis versiones…también he perdido la fe en cierto modo.
  Joaquim, hagas lo que hagas, estará bien. Muchos saludos.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: