IN FERNEM LAND

ROH 2018: EL LLAC DELS CIGNES


Marianela Nuñez (Odette) i Vadim Muntagirov (Príncep Siegfried)

Sempre que publico un apunt sobre una representació d’un ballet dic el mateix, perquè no és el meu territori habitual i no em sento còmode parlant d’una cosa que ni m’agrada massa, ni controlo ni domino el seu particular llenguatge tècnic, però també entendreu que després de veure la retransmissió que la BBC va fer el dia de Nadal des del Covent Garden d’una representació de la nova producció del Royal Ballet, del ballet El llac dels cignes de P.I.Txaikovski, deguda al coreògraf Liam Scarlett i el disseny sumptuós d’escenografia i vestuari de John Macfarlane, no pugui més que dedicar-li un apunt a IFL, perquè potser el ballet no m’agrada, però la bellesa si.

L’extraordinària ballarina argentina Marianela Núñez es fa càrrec i de quina manera, de l’enorme repte de ballar els dos cignes, el blanc (Odette) i el negre (Odile), mentre que el brillantíssim ballarí rus Vadim Muntagirov es el príncep Siegfried.

Jo no vaig poder apartar els ulls de la pantalla davant de tant bellesa, perfecció i elegància estètica, a banda que la gloriosa partitura sempre produeix un plaer auditiu que funciona sense cap coreografia.

Sé que parlant d’aquesta producció faré feliços a tants i tants seguidors del blog que sempre em diuen que oblido la dansa i com que crec que si aquesta representació ha estat capaç d’enganxar-me en a mi, ho farà possible a tots els insensibles com jo i no cal dir als que veritablement hi entenen, ho aprecien i gaudeixen tant com jo amb un Götterdämmerung, era obligat abans d’acabar l’any dedicar un apunt a aquesta joia.

EL LLAC DELS CIGNES
Ballet en tres actes música de P.I.Txaikovski

Odette / Odile: Marianela Nuñez
Príncep Siegfried: Vadim Muntagirov
Von Rothbart: Bennet Gartside
La Reina: Elizabeth Mcgorian
Benno: Alexander Campbell
Orquestra de la Royal Opera House
concertino: Ania Safónova
Direcció musical: Koen Kessels

Coreografia: Marius Petipa i Lev Ivanov
Coreografia addicional: Liam Scarlett i Frederick Ashton
Producció: Liam Scarlett
Dissenyador: John Macfarlane
Disseny d’il·luminació: David Finn

8 comments

 1. Joan

  Jo em conformaré amb veure aquest clàssic nadalenc a l’òpera de Roma.Molt em sembla que la producció i els resultats seran força diferents als de l’apunt que proposes.
  Molt bones festes i bona entrada d’any!!!

  M'agrada

 2. Guillermo Soto

  Amo la música de este ballet y ha de ser un espectáculo de gran categoría.
  Muchas gracias Joaquín por lo que has compartido y te deseo un venturoso 2019 y a todos los amigos del blog.

  M'agrada

 3. JordiP

  Gràcies Joaquim! Jo tampoc hi entenc de dansa, però sóc un esteta rematat, així que després d’haver llegit els teu comentaris, pots estar segur que ho gaudiré!!! Gran regal de final d’any! Que tingueu tots una bona entrada d’any.

  M'agrada

 4. Leonor

  ¡Qué bien, la danza de “El lago de los cisnes”! Me encantó (no le quiero poner peguitas).
  Maravillosa maera de despedir 2018 y a todos, de todo corazón, os deseo un Feliz y Próspero 2019 en todo y para todo.
  ¡Muchos besos, infernems, Fede y Joaquim!

  M'agrada

 5. JordiP

  M’he posat en un reclinatori, literalment. M’he calçat els meus auriculars d’audiofil que Ses Majestats m’han portat, i… OSTIA!!! Aquesta produccio es E S P E C T A C U L A R. Poques vegades he vist un ballet amb una carrega dramatica tan potent! Brutal! Com no, igual que a en Joquim, m’ha deixat enganxat a la pantalla. He acabat just ara i encara estic sobrecollit. Crec que m’he aixecat a aplaudir i tot. Joquim, rep les mevs gracies incommensurables.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: