IN FERNEM LAND

BON NADAL 2022


La Sagrada Familia d’Andrea Mantegna ( Gemäldegalerie de Dresden)

Aquí cada any no pot faltar la felicitació nadalenca per a totes les amigues i amics d’IFL i no serà pas el primer any que sigui amb Bach i la seva grandiosa nadala, això sí, sencera, totes 6 cantates i no com darrerament s’acostuma a fer amb una incomprensible retallada, com si ja no n’estiguéssim farts de tota mena de retallades.

No faré desitjos, ni gaires proclames, tots sabem que per aquestes dates, any rere any, ens desitgem el millor i no tinc la percepció que algú ens escolti gaire, serà perquè no ho fem prou bé i sobretot no aprenem res i ens mantenim tossuts pel corriol més costerut i qui sap si fins i tot errat.

Què Bach hi faci més que nosaltres amb l’ajuda del Netherlands Chamber Choir,
Les Talens Lyriques, la soprano Johanna Winkel, l’alto Sophie Harmsen, el tenor Zachary Wilder i el baix Krešimir Strazanac, sota la direcció de Christophe Rousset.

Part I. Feria 1 Nativitatis Christi (Dia de Nadal): descriu el naixement de Jesús.

Part II. Feria 2 Nativitatis Christi) (26 de desembre): descriu l’anunciació als pastors.

Part III. Feria 3 Nativitatis Christi (27 de desembre): decriu l’adoració dels pastors.

Part IV. Festo Circumcisionis Christi (Cap d’any): descriu la circumcisió i el bateig (nominació) de Jesús.

Part V. Domenica post festum Circumcisionis Christi (Primer diumenge després de Cap d’any): descriu el viatge dels Reis Mags.

Part VI. Festo Epiphania (Epifania o Dia de Reis): descriu l’adoració per part dels Reis Mags.

Pau, amb salut.

24 comments

 1. bocachete (Jesús)

  Cert és que aprenem poc i tornem a ensopegar i ensopegar. En fi… Peró si anem apilant el poc que aprenem avui amb l’altre poc d’un altre dia, potser veurem que hem après un poc més gran i, qui sap?, acabarà servint d’alguna cosa i tot. Bon Nadal i bones festes! I gràcies per tots aquests bons moments.

  M'agrada

 2. jaumeM

  “No faré desitjos, ni gaires proclames, tots sabem que per aquestes dates, any rere any, ens desitgem el millor i no tinc la percepció que algú ens escolti gaire, serà perquè no ho fem prou bé i sobretot no aprenem res i ens mantenim tossuts pel corriol més costerut i qui sap si fins i tot errat.” No es pot expressar millor, es la trista realitat, ¡Quina pena d’humanitat!
  Gracies,una vegada mes, per posar una mica de goig i pau amb aquest regal.
  Bon Nadal a tots

  Liked by 1 person

  • Víctor Alegret i Teijeiro

   Moltes gràcies.
   Aquesta és una obra que em té el cor robat des que per Nadal de 1979 vaig participar com a cantaire en unes audicions que, amb diversos solistes i l’OCB , dirigits per Salvador Mas. Probablement, no va ser la millor de les versions (hi va haver bastantes pífies entre els instrumentistes), però per mi va ser un descobriment.
   Des d’aleshores l’escolto cada Nadal.
   Bones festes!

   Liked by 1 person

 3. Leonor

  Muchas gracias, Joaquim por tan bello y exquisito don, como es esta pieza y con tales intérpretes.
  Os deseo lo mejor en estos días, Joaquim, Fede, infernems.
  Feliz Nochebuena y Navidad a todos.💗

  M'agrada

 4. Maria

  muchisimas gracias y felicidades tambien a ti y sigue adelante con tu blog ¡¡¡¡¡¡ y aqui podemos todos tambien dar nuestro comentario .
  en mi caso, el ultimo , triptico .. cogi entrada de platea, muy lateral pero mucho mas barata que platea central , es una entrada que conozco , butaca extremo, la 32 o 34 no recuerdo bien , que tiene una lampara que impide leer los sopratitulos . ok, pero los leo en la pantalla y ya esta . y me ahorro la mitad . pues en mi sesion .. del domingo … ohhhh sorpresa, no funcionaba la pantallita . y no podia leer menos que cogiera torticolis o me abalanzara c sobre el vecino . en la media parte, ya con dos operas medio vistas … pregunte y me dijeron qeu habia ” caido el sistema en platea” y lo sienten.
  escribi al liceo, diciendo que por 160 o mas no recuerdo, fue un poco estafa, pues no me enteraba de nada, sobre todo la ultima, que hablaban mucho, claro. pues me contestaron que el sistema fallaba ultimamente y que lo sentian mucho . y si no te gusta, pues te aguantas …. muy mal liceo . ya no se si volver a comprar para tosca esta entrada ….buffffff.

  Liked by 1 person

 5. Jordi T

  Moltíssimes gràcies per estar aquí any ree any i acompanyar-nos tan fidelment. Jo sí que us desitjo el millor a tu i al Fede. No ho puc evitar, però encara crec en els desitjos. Una abraçada

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: