IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE LE COMTE ORY DEL MET 2011


Damrau, Flórez i DiDonato en Le Comte Ory del MET 2011. Foto: Marty Sohl/Metropolitan Opera

Em plau molt acabar aquest periple estiuenc amb un apunt dedicat al vídeo de la funció que més m’ha agradat de la temporada passada, és a dir, Le Compte Ory de Rossini, segons la producció del Metropolitan Opera House que vam poder veure als cinemes, el dia 9 d’abril de 2011 i que va motivar aquest apunt EL MET AL CINEMA: LE COMTE ORY.

D’aquella sensacional representació ara podreu, si teniu paciència, fruir-ne tantes vegades com vulgueu. És una gentilesa de infernemairlines, per la vostra fidelitat i companyia durant un agost atípic, però molt plaent.

Heu de tenir en compte que els 10 enllaços són de 500.000MB (per a ser més exactes els 9 primers i el 10 és més petit), és a dir que trigareu una mica a baixar-ho tot, car la qualitat de la imatge i el són extraordinàries, de fet són HD. Això voldrà dir que si no teniu lector de HD ho haureu de veure a l’ordinador. En qualsevol cas, estic segur que això serà una fotesa sense cap mena de importància. Un cop tingueu els 10 enllaços baixats, els haureu d’ajuntar amb el hjsplit i després descomprimir-lo, ja que el format de la carpeta que obtindreu és “rar”. Si algú té algun dubte al respecte em pot enviar un correu electrònic.

Podria dedicar aquest vídeo a molts infernemlandaires, de fet, per un motiu o un altre, sou legió els que compartiu admiració, ja sigui per Rossini, com per Juan Diego Flórez, Diana Damrau o Joyce DiDonato i estic segur que també sou legió els que compartiu admiració per tots alhora, o sigui que us el dedico a tots, però especialment a la Glòria cafetera que sé que està esperant aquests enllaços des de molt abans que jo mateix sabés que els tindria, de fet quan el dia 9 vam sortir dels Icària em va dir: Joaquim si un dia tens aquesta funció, jo en vull una copia. Una copia no te la puc fer, estimada Glòria, ja que al ser format HD tenen un sistema de anti còpia molt sofisticat, però facilitar-te els arxius per tal de que tu puguis tenir-la, si.

Bé amics i amigues, ha estat un plaer compartir aquest viatge estiuenc, que no creia que necessites d’un aparell tan gran, creia que amb un jet de poques places ni hauria prou, i en canvi m’ha sorprès molt veure que fins i tot la setmana del ferragosto, que diuen els italians, hem tingut quasi tots els seients plens.

Què menys que deixar-vos com agraïment la funció d’òpera que m’ha agradat més (espectacles en directe inclosos) de tota la temporada 2010-2011. Temporada que dono per finalitzada amb el mes d’agost, ja que a partir de setembre ja comença la 2011-2012.

Metropolitan Opera House
April 9, 2011 Matinee

LE COMTE ORY
Gioacchino RossiniEugene Scribe/Charles Gaspard Delestre Poirson

Count Ory……………Juan Diego Flórez
Countess Adèle……….Diana Damrau
Isolier……………..Joyce DiDonato
Raimbaud…………….Stéphane Degout
Tutor……………….Michele Pertusi
Alice……………….Monica Yunus
Ragonde……………..Susanne Resmark
Courtier…………….Tony Stevenson
Courtier…………….Tyler Simpson
Prompter…………….Rob Besserer

Conductor……………Maurizio Benini

Production…………..Bartlett Sher
Set Designer…………Michael Yeargan
Costume Designer……..Catherine Zuber
Lighting designer…….Brian MacDevit
TV Director………….Gary Halvorson

ENLLAÇOS

 1. https://rapidshare.com/files/3934491335/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.001
 2. https://rapidshare.com/files/3949615003/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.002
 3. https://rapidshare.com/files/1810769266/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.003
 4. https://rapidshare.com/files/392695254/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.004
 5. https://rapidshare.com/files/3608576992/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.005
 6. https://rapidshare.com/files/2632607363/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.006
 7. https://rapidshare.com/files/2700081858/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.007
 8. https://rapidshare.com/files/939536062/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.008
 9. https://rapidshare.com/files/499587713/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.009
 10. https://rapidshare.com/files/3727463773/MET_Le_Comte_Ory_09_04_11__Flórez-Damrau-DiDonato_.mkv.010

Demà torna la “normalitat” a In Fernem Land, si és que alguna vegada aquest lloc ha estat un lloc normal.

Espero que aquest regal us agradi tant com a mi m’agrada oferir-vos-el.

32 comments

 1. colbran

  Para mí también ha sido lo mejor de la temporada 2010/2011, incluídas las funciones vistas en vivo. Un vodevíl como “Le comte Ory” arrebata cuando sus intérpretes son de esta calidad y la puesta en escena, sin ser una maravilla, se acomoda muy bien con la música y con las situaciones escénicas, algunas subidas de color, hasta tal punto que la retransmisión lleva la calificación de PG (Parent Guidance), es decir que no pueden verla los menores de edad, si no están acompañados por sus padres…Esto en EEUU claro. El terceto del segundo acto es un acierto total y es el fragmento más risquèe de toda la ópera.

  Una vez más Rossini nos gana con su estupenda música, en esta ópera cómico-vodevilesca, para mí inferior en calidad a “Il viaggio a Reims”-con la cual comparte diversos números musicales-, pero una obra maestra de todos modos.

  Salimos muy contentos de la proyección el 9 de abríl pasado y creo que la recordaremos durante bastante tiempo. Esta grabación que facilita Joaquim nos ayudará a ello.

  M'agrada

 2. El Josep ho ha vist al facebook i m’ha avisat!. Jo, ràpidament cap aquí i quina sorpresa i quina il·lusió veure que me’l dediques especialment!. Moltes i moltes gràcies!!.

  Ara, amb temps i paciència, baixaré els fitxers i els enllaçaré. Amb alguna altra cosa que ens has passat amb extensió mkv i que no podia reproduir des del multimedia, remenant i remenant per internet, vaig trobar un programa que es diu Forrmat Factory, que converteix a avi (i a altres extensions, però avi em funciona), ho vaig fer i ja ho puc veure. Així que amb aquests faré el mateix, a veure si hi ha sort. I si no, a l’ordinador, cap problema!.

  M'agrada

  • Ai Glòria! vaig estar a punt d’anticipar-t’ho, però vaig pensar que era millor una sorpresa, tot i que ja et vaig dir que ho tindries l’última vegada que ens varem veure.
   Espero que no tingueu problemes en la baixada i menys a l’hora de convertir el format. Jo també tinc el Format Factory i va molt bé, però s’eternitza moltes hores quan ha de passar-ho d’un format mkv a avi i no sé si després es poden fer còpies del format resultant, crec que no. Per passar de format visió a mp3 és un moment.
   Espero que ho gaudiu com us mereixeu. La Cristina suposo que deu estar fent saltirons que han fet bellugar el Miquelet.

   M'agrada

   • Sí que és veritat que m’ho havies dit però com que sóc conscient de la feinada que porta tot això, pensava que ja arribaria. De fet, ho esperava des d’abans que acabés la retransmissió, perquè em sembla que t’ho vaig demanar en un entreacte, ja, ja,

    Ja tinc en marxa el Format Factory i ja m’ha convertit un 28% del clip de video mkv ajuntat, en tota la tarda, això sí, però és que tenia aquella opció que posa l’ordinador en repòs si no el fa servir, i com que hem marxat de casa, no l’he pogut controlar i he perdut unes horetes, però ara ho he canviat i au!, a continuar!!!. No cal que em faci còpia, si m’ho puc guardar al multimedia, ja ho puc veure a la tele.

    Espero que el Miquelet tingui bons fonaments, perquè segur que la Cristina ja ho ha vist!!. I ja deu estar també mans a l’obra, segur!.

    Moltíssimes gràcies una vegada més i que la rentrée sigui el millor possible.

    M'agrada

 3. Montserrat tur

  No podia imaginar un final de trajecte millor que aquest Conde Ory la vaig poder disfrutar al cinema, en cuant vaig poder vaig baixar-la amb audio i hara probaré de fer-ho amb els enllaços que ens has deixat. Aquest estiu m’havia fet a la idea de no mourem de Barcelona i vès per on he aconseguit un billet d’última hora per un viatge bén inesperat i dels que m’agradan mès, als festivals més importans de música, un luxe, l’experiencia ha estat altament positiva, sobre tot per la companyia, moltes gràcies, hara tornarem a la realitat cotidiana , desitjo Joaquim que aquesta tornada et sigui el mès plàcida possible. Bè com es sol dir , fins l’any vinent si Deu vol. Una abraçada

  M'agrada

  • Montserrat, encara queden algunes “cosetes” pel final de trajecte, però si, ho haig d’acabar, aquest ritme no és governable, ni per mi, ni per vosaltres. Ara amb les vacances encara, però a partir de setembre, impossible.

   M'agrada

 4. Les tornades sempre són traumàtiques i quan la cosa està com està, encara més, però és per aquest motiu que hem d’agafar-nos en les coses que ens agraden i ens fan il·lussió, per acabar fent-ho tot plegat més planer, si és possible.
  Espero que ho tornis a gaudir.

  M'agrada

 5. Josep Olivé

  Quina casualitat! Aquest cap de setmana m’havia donat un bon bany de Rossini escoltant dues vegades el DVD de l’Armida tambè del MET. Desprès de la primera audició vaig navagar per In Fernem Land per a trobar informació d’aquesta òpera. Doncs a més de llegir un imprescindible post dedicat específicament a aquesta mateixa Armida (Renée Fleming) m’he topat amb dos posts absolutament sensacionals. Un parlava de la veus de baritenor i un altre era un post de Colbran parlant de….la Colbran (amb motiu del CD de la Joyce diDonato, el qual, obviament, m’ha faltat temps per estampar-lo a l’equip de música). No cal dir que entre el DVD, el CD i els sensacionals post que he llegit ha estat una immersió rossiniana de primer ordre. Sempre m’ha agradat molt Rossini. Ara encara més!

  I ara “Le compte Ory” del MET, amb tres estrelles que varen brillar tant com per deixar-me encegat (musicalment parlant). Sens dubte va ser el dia que vaig sortir més satisfet dels Yelmo. Impagable l’escena del trio que mostra la fotografia.

  Per l’any vinent Infernemlanairlines ja hauría d’anar pensant en un B747 o un A380, no fes curt.

  M'agrada

  • Falten molts dies i molts apunts per l’any vinent, fins i tot m’agradaria pensar que l’any vinent fos tan bo (ja toca, renoi!), que em permetés marxar uns dies i potser dedicar-los a la música no virtual, ens entenem oi?. Ja resoldrem com mantenir actius als infernems, ja que si alguna cosa ha quedat demostrada és que els visitants no decauen tant com per deixar inactiu de continguts el blog, a part que hi ha tanta activitat musical, que ni fent dos apunts diaris podia cobrir-la.
   A mi meu fet la companyia habitual, és clar que per què ens hem d’enganyar, cada dia teniu material per descarregar i això sempre es valora molt.
   Gràcies pels habituals elogis i l’amabilitat que sempre desprenen els teus entusiastes comentaris.

   M'agrada

 6. los

  Hola Joaquim, renoi com ens malcries … el DVD del Comte Ory del Met!!!
  Quan la vaig veure al cinema vaig disfrutar moltíssim tant de la posada en escena com del trio sensacional de veus i t’he de dir havia tingut el privilegi de poder veure-la en directe a Pesaro al 2003 … però ni la veu sensacional del Florez podia fer oblidar aquella posada en escena horrible i fosca del Lluís Pascual … en canvi aquesta del Met jo la qualificaria de rodona en tots els aspectes.
  Personalment penso que és de les òperes que he vist que sense ser una de les meves preferides és tant perfecte en tot que que acabarà sent una de les meves òperes més visionades.
  Coincideixo amb els comentaris que es refereixen a l’escena del trio al llit, és sensacional, no sabria dir qui dels tres ho fa millor!!! Tots tres es mereixen un 10.
  Un 10 com també te’l mereixes tu per tota la feinada que fas per nosaltres.
  Moltes gràcies per tot

  M'agrada

  • Los, jo també vaig veure aquell Ory de Pesaro, el del 2003 i el del 2009, encara pitjor, però on vas a parar!.
   Efectivament, sense ser una obra de relleu, aquesta colla la fan de reclinatori.
   Gràcies per comentar

   M'agrada

 7. Gi

  Olá Joaquim, obrigada por mais este presente. O teu blog é sempre uma fonte de informação e educação fantástica.
  Graças a ti e à ajuda do Paulo, vou deliciar-me a rever este magnífico espectáculo.
  Um abraço de Portugal.

  M'agrada

 8. Tot i estar de vacances, no és que vagi endarrerit, no: Vaig endarreridiríssim!!! Temo jubilar-me (si és que em jubilo) perquè m’adono que quan tinc gairebé tot el temps del dia per a mi sol em falta temps!

  Aquests darrers dies he gaudit de mala manera amb l’homenatge dels bloguistes a la figura de l’Enric Valor, que m’ha servit per descobrir blogs, sobretot d’autors del País Valencià, fantàstics!

  Però bé, poquet a poquet ja m’aniré posant al dia amb els blogs de música, però no vull que em passi més temps per donar-te les gràcies per aquest “Comte d’Ory” de què tant bé n’heu parlat tots els que l’heu vist i que tant m’agrada.

  Moltíssimes gràcies, i un abraçada.

  M'agrada

  • Amic Assur, hauràs d’allargar el dia com un xiclet, però estic segur que el dia que vegis aquest Comte, encara l’hauràs d’allargar una mica més, ja que estic segur que el veuràs dos cops seguits.

   M'agrada

 9. Cristina

  Saltirons, volantins…el Micalet per terra…de tot, Joaquim, de tot estic fent des que la Glòria m’ha informat (no sé perquè m’ha fallat per primera vegada l’avís automàtic al correu en quan penges una nova entrada)
  Una vegada més, moltissimes gràcies!!!
  Una abraçada
  Cristina

  M'agrada

  • Hi ha un sismògraf, benvolguda Cristina, que diu que de València venen unes reiterades ones energètiques provocades per uns salts no identificats, ni teòricament justificats en un dilluns de retorn a la feina i jo ja sabia que hi haurien moviments sísmics perceptibles.
   Me’n alegro moltíssim que tingueu aquesta representació a casa, per gaudir-la tantes vegades vulgueu.

   M'agrada

 10. KÀTIA

  Estic molt contenta de que el teu jet privat hagi aterrat per fí a la nostra estimada Barcelona.Sé per experiéncia que els canvis d’horaris que has hagut de patir deixen una lassitut empipadora però segur que en un parell de dies estaràs recuperat.
  Molt benvingut i seguim esperant com sempre les teves joies,com per exemple aquest Comte que t’asseguro que a casa serà molt celebrat.
  Gràcies….com sempre

  M'agrada

  • El jet privat ha de parar i dubto que amb dos dies arregli el que no es pot arreglar i em recuperi gaire, ans al contrari, però si venen mal dades, tot això que tindrem per carregar piles.
   De res…com sempre.

   M'agrada

 11. Lluis Emili Bou

  El programa hjsplit diu que és per a Windows ¿funcionarà amb Mac?

  Havia començat a veure (i sentir) “Le Comte Ory” amb el programa VLC però de sobte ha fallat, no sé perquè. No hi entenc gaire…

  Moltes gràcies pel regal

  M'agrada

  • Marta B

   Per unir els arxius amb el sistema Mac has d’utilitzar un programa anomenat Split&Concat. Es pot baixar gratuïtament d’Internet. Has de tenir tots els arxius en una carpeta. El programa et preguntarà què vols fer, has de triar l’opció “concatenar” et demanarà quins arxius, obres la carpeta i selecciones el 1r arxiu. Ell s’encarregarà de fer-ho tot. Si tens instal·lat el programa Dvix player no caldrà que facis res més, només gaudir d’aquesta òpera que bé s’ho val.

   M'agrada

 12. HOLA!!!

  Ja saps que em nego anar al cinema perquè em treuen de pollaguera els devoradors de crispetes, oi?… Doncs m’hauries d’haver vist, ahir!:

  Com que era dia de futbol i el feien pel Plus, els meus fills van venir a veure’l i, ja que eren a casa, van quedar-se a sopar (lògic, oi?) :))

  Doncs bé, a les 9 vaig acabar d’arrebossar lluç per a tothom (se’l van menjar amb pa amb tomàquet, aixó sí: quan es va acabar el partit), i un servidor va agafar la seva “ració”, es va sucar un parell de llesques de pa amb tomàquet, va agafar una cerveseta…, i cap a l’estudi falta gent!

  Allà, instal·lat davant la pantalla de l’ordinador, trosset de lluç va, torsset de pa amb tomàquet ve, glopet de cervesa per anar tirant avall…, i anar gaudint del Rossini interpretat pel millor del millor que es pugui desitjar!

  De ben segur, Joaquim, que, en moments com aquell, algú es va empesacar allò que diu que “si això és la guerra…, que no vingui la pau!”

  Mitja part i, després del magnífic final del primer acte, que millor que un bon cafetó?…

  De la cuina estant, vaig sentir que el futbol encara anava, i vaig intuir que anava força bé perquè no vaig sentir que la meva sogra digués o, millor dit, cridés en cap moment: “I això no és falta?????… Ohhhh!!!… Quina barra!!!!… Nena: t’ho he dit o no t’ho he dit, així que l’he vist sortir, que aquest “arbit” en aniria “a la contra”???… Jo, si fos d’ells, marxaria del camp i que marquessin tants gols com volguessin! Vinga, home, vinga!… Pocavergonya!!!”

  Així és que, feliç per saber que la família també era feliç, cap a l’estudi amb un cafetonet falta gent!!!, i a continuar, fins al final, amb una sola interrupció, la dels meus fills quan van venir a dir-me adéu; que el lluç havia estat exquisit (ja veus tu: lluç arrebossat!… què deuen menjar a ca seva per adjectivar d’exquisit un lluç arrebossat?…), i com que em vaig imaginar, per la cara de satisfacció que feien, que el Barça havia guanyat, ni els hi vaig preguntar per quants, i ells, com que ja em coneixen, van marxar sense més compliments.

  QUINA NIT!!! Gràcies, Joaquim, per l’enllaç!!!

  Una abraçada.

  M'agrada

  • Magnífic combinat!
   Rossini, lluç, una cervesa i a l’habitació del costat els assurets bavejant amb els Guardiola boys fent una maneta.
   Què més vols?
   Jo que escriguis comentaris així, que no saps pas com els enyoro.

   M'agrada

 13. elisenda

  Bé, finalment després de múltiples descàrregues de programes diversos i perquè no dir.ho, de barallar-me amb l’ordinador per manca de coneixements d informàtica, he aconseguit que es pugui veure El Comte Ory.
  Pel petit tast que he fet promet i molt.
  Moltes gràcies Joaquim!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: