IN FERNEM LAND

LE NOZZE DI FIGARO A AIX-EN-PROVENCE (VÍDEO)


Patricia Petibon (Susanna) a Le Nozze di Figaro a Aix-en-Provence 2012. Producció de Richard Brunel foto:© Pascal Victor / Artcomart

Iniciat ahir el periple per els festivals europeus a Londres, avui us proposo anar al sempre estimulant festival d’Aix-en-Provence amb un clàssic dels clàssics, Le Nozze di Figaro de Mozart, amb un repartiment interessant, una producció àgil i divertidíssima de caire “tradicional”, és a dir, ambientada en època actual, i a un Palau de Justícia, en lloc del Palau d’Almaviva. El Comte és Jutge i embolica que fa fort, però l’espectacle funciona de meravella gràcies al magnífic treball teatral de tots els cantants.

Musicalment el jove director Jérémie Rhorer fa saltar l’espurnejant partitura amb ritmes lleugers i contagiosa vitalitat. Vocalment el cast és esplèndid, començant per Patricia Petibon, a la que normalment odio, cantant una Susanna quasi bé perfecta. Ketelsen, que tampoc és un cantant d’aquells que m’acabin de fer el pes, millora el Figaro que ja vam veure al Liceu amb una consolidada veu de registre greu i cínica comicitat. Fabulosa Kate Lindsey com a Cherubino i molt en caràcter i sòlid el comte de Paulo Szot. Una mica desconcertant Malin Bystroem, que li costa una mica controlar la dolça nostàlgia de la Comtessa, amb una veu possiblement poc adequada per aquest rol.

La resta del repartiment molt integrat en un espectacle que funciona molt bé. Altament recomanable

Us deixo, gentilesa de , els quatre actes en Youtube, i si us agraden, teniu els enllaços per descarregar l’òpera sencera.

ACTE 1er

ACTE 2on

ACTE 3er

ACTE 4at

LE NOZZE DI FIGARO
W.A.Mozart-Lorenzo da Ponte

Figaro: Kyle Ketelsen
Susanna: Patricia Petibon
Il Conte di Almaviva: Paulo Szot
La Contessa di Almaviva: Malin Bystroem
Cherubino: Kate Lindsey
Barbarina: Mari Eriksmoen
Marcellina: Anna Maria Panzarella
Bartolo: Mario Luperi
Basilio: John Graham-Hall
Don Curzio: Emanuele Giannino
Antonio: Rene Schirrer

Choeur de Les Arts Florissants
Le Cercle de l’Harmonie
Direcció musical:Jérémie Rhorer
Direcció d’escena: Richard Brunel
Dramatúrgia:Catherine Ailloud-Nicolas
Escenografia: Chantal Thomas
Disseny de vestuari:Axel Aust
Disseny de llums: Dominique Borrini

Théâtre de l’Archevêché
Aix-en-Provence, 12 de juliol de 2012

LE NOZZE DI FIGARO producció de Richard Brunel al Festival d’Aix en Provence theatre de l’Archeveche 2012. Foto Pascal Victor/ArtComArt)

ENLLAÇOS

https://rapidshare.com/files/3507509014/Le Nozze di Figaro Aix 2012.flv.001
https://rapidshare.com/files/3391763541/Le Nozze di Figaro Aix 2012.flv.002
https://rapidshare.com/files/1847043202/Le Nozze di Figaro Aix 2012.flv.003
https://rapidshare.com/files/1945662963/Le Nozze di Figaro Aix 2012.flv.004

9 comments

 1. Le Nozze… sempre ho he dit, es una de les obres que em va agradar des del primer cop que la vaig escoltar, i probablement una de les culpables d’introduir-me en el món de l’òpera. Aquesta versió no em desagrada gens “escenicament” i pel que porto vist (primer acte) amb una interpretació molt millor del que feia preveure el cartell. Amb el teu permís, segueixo gaudint-la. Moltes gràcies.

  M'agrada

 2. Nina

  Ay Joaquim, yo hice el intento de escucharla, eso sí solamente en audio (a través de la emisora francesa Radio Classique) y no pude soportar más allá de veinte minutos. No sé si habrá diferencia de tomas de sonido entre Arte y la radio, pero a mí me pareció simplemente espantoso, desde la dirección de Rohrer a todo lo demás. Tal vez le deba dar otra oportunidad.

  M'agrada

 3. Josep Olivé

  Content d’embarcar novament en vols molt especials de baix cost però d’alta qualitat! Jo em demano finestreta i lo més davant possible de l’avió, que és on m’agrada anar sempre. Aixi, mentre sona la música poder veure el paissatje…si és que no està tapat, emboirat o apareixen turbulències, és clar, que aleshores em posso massa nerviós! 🙂

  M'agrada

 4. Marta B

  Les Noces de Fígaro, és la meva òpera de capçalera, em van agradar des de la primera vegada que vaig escoltar-la. El primer album que vaig tenir me’l va regalar el meu avi Josep quan tenia 11 ó 12 anys. Aquest mes d’agost, aprofitant els dies de vacances, he llegit “Escoltar les Noces de Fígaro”, de Pere Albert Balcells, acompanyat de la versió discogràfica dirigida per G. Solti, amb S. Ramey, K. Te Kanawa, T. Allen, L. Popp i F. von Stade en els rols principals, aquest llibre m’ha ajudat a descobrir moltes coses que em passaven per alt i que han fet que aquesta òpera encara m’agradés més.

  Al tornar a casa he aprofitat per degustar 2 vídeos de les Noces, un ha estat aquest que ens vas deixar l’any passat. Tot i que al principi no m’acabava de convèncer, a mesura que s’anava desenvolupant l’acció cada vegada m’ha anat agradant més i més. Tens raó quan dius que Malin Bystroem no té el tipus de veu idoni per a fer de Comtessa, però la resta la mar de bé. La direcció de J. Rhorer l’he trobat molt dinàmica.

  Espero amb candeletes la versió que ens oferirà el proper 3 de desembre, René Jacobs. Espero disfrutar tant com l’any passat amb la Flauta Màgica.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: