IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE LA DAMNATION DE FAUST A VIENA (Hymel,Borodina, Miles; Sokhiev)


musikverein LDdF

Set dies més tard dels pêcheurs d’ahir a la Pleyel de Paris, tenia lloc en el famós i luxós Musikverein de la capital austríaca un concert de l’Orchestre National du Capitole de Tolosa sota la direcció del seu titular,  Tugan Sokhiev, que va oferir amb un sumptuós  equip de cantants, la meravellosa òpera d’Hèctor Berlioz, La Damnation de Faust.

Segurament la nostra OBC i el seu director Pablo González, per aquells dies també de gira per la capital austríaca i a alguns països de l’Est d’Europa, encara no estan tan ben connectats per oferir el seu concert a la Musikverein, potser caldria que els directors prenguessin nota de com s’ho fan els de Tolosa, una ciutat molt menys important i estratègica que Barcelona, per tenir la seva orquestra al capdamunt del rànquing des de fa molt temps i sense que ningú els  tregui del lloc de privilegi, ara amb el jove Tugan Sokhiev, que per primera vegada m’ha convençut plenament, en aquesta brillant versió de La Damnation de Faust, plena de colors i detalls orquestrals de grandíssim nivell, potser en excés espectacular en algun moment, però en un alt grau d’inspirada direcció.

La Marguerite, potser massa madura, d’una intensa i emotiva Olga Borodina i l’esplendorós Bryan Hymel, en un rol ideal a la seva vocalitat i especial sensibilitat, formen la parella protagonista.

Alastair Miles sense estar a l’alçada dels seus dos partinaires, compleix, com sempre, amb britànica distinció i distanciament. Complerta de manera molt professional el Brander de René Schirrer.

Un festival d’imprescindible visió (esplendorosa transmissió televisiva), que també podreu baixar en un arxiu d’àudio.

Aquí teniu a Borodina en la meravellosa “D’amour l’ardente flamme”

Hector Berlioz
La Damnation de Faust

Olga Borodina (Marguerite)
Bryan Hymel (Faust)
Alastair Miles (Méphistophéles)
René Schirrer (Brander)

Orchestre National du Capitole
Singverein der Gesellschaft der Musikfreunde in Wien
Director musical: Tugan Sokhiev

Musikverein, Viena 24 de febrer de 2013

ENLLAÇOS vídeo

http://rapidshare.com/files/1467362265/LDdF_270213_Viena.flv.001

http://rapidshare.com/files/4088161386/LDdF_270213_Viena.flv.002

http://rapidshare.com/files/1839443903/LDdF_270213_Viena.flv.003

http://rapidshare.com/files/1488435380/LDdF_270213_Viena.flv.004

ENLLAÇ ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/files/4164028909/LDdF_270213_Viena.mp3

Demà potser continuarà la sobresaturació al compte de RapidShare…

15 comments

 1. Fernando S.T.

  Me ha gustado la Borodina, el fragmento es una maravilla y muy mal lo tendría que hacer la cantante para estropearlo, pero tendré que esperar a escuchar el resto, aún tengo en cola de espera unos cuantos enlaces. No he podido terminar el Parsifal y decidí, escuchando el fragmento de ayer, prescindir de los pescadores de Alagna.

  M'agrada

 2. A ver cuando el Liceu ( y antes de que sea demasiado tarde y el cachet profesional del tenor se revalorice en exceso), contrata al tenor Hymel para cantar por aquí. Muy buen tenor!

  Sobre lo que manifiestas Joaquim, totalmente de acuerdo en loar a esa muy buena orquesta que es la titular del Capitole de Toulouse.
  Allí, he presenciado tres óperas ( 3 horitas en coche desde Bcn) y el nivel musical es más que notable, habitualmente. En repertorio clásico francés sobre todo, está a la altura practicamente de la titular de Bastille y Garnier parisinos y se nota para bien, el tiempo que el gran director Michel Plasson se ha dedicado a la Orquesta del Capitole.
  Recuerdo que hace ya bastantes años escuché en el Auditori de Bcn, el mejor Bolero de Ravel y fue de esa gran formación del Capitole con una concertación extraordinaria del Maître Plasson.
  ( por cierto, Plasson como ya lo fue hace dos años con el Werther que cantó en Paris Kauffman y Koch, será el director del próximo Werther allí en enero 14 con Alagna , Deshayes y Tézier)

  M'agrada

 3. dandini

  M’ha sorprès la interpretació de la Marguerite d’Olga Borodina. De fet la seva vocalitat esta més propera a la trepa Marina o de la perversa Dalila que no pas de Marguerite. Hi ha un munt de versions millors amb més àngel.Susan Graham ho feia de maravella a Brusel·les 2002 i li donava un altre caire,també Joyce DiDonato sap aprofundir la part espiritual del rol d’una forma més convincent,gairebe sembla una altre ària.Llástima que Victoria de los Angeles no l’hagues inclós en el seu repertori.Va estar a punt d’enregistrar-la el 1969 (ja massa gran) i finalment es va desdir i va ser substituida per la magnífica Janet Baker.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: